Aan de EenVandaag-redactie

(Door: Jan Dijkgraaf)

Beste redactie,

Ik zag dat jullie een onderzoek hadden gedaan naar vermeend racisme in Nederland. Ik dacht: laat ik voor de goede zaak eens meedoen. Bij de eerste vraag was ik aangenaam verrast. Daar vroegen jullie: “Ben je man of vrouw?” Geen modern gedoe, gewoon ‘man’ of ‘vrouw’ en geen ‘anders, namelijk…’-hokje. Kijk, dan krijg je mij wel gemotiveerd.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Aan de EenVandaag-redactie

 1. Klaas zegt:

  +++

  +++

  Like

 2. Rien E zegt:

  Ja ze blijven maar volhouden dat we wit zijn. Als ik vroeger als kind ziek was zei mijn moeder wel eens dat ik er witjes uitzag. Ik heb ook, met enig wantrouwen, meegedaan met de enquête. Op de geeigende plekken ook aangegeven dat ik niet wit maar blank ben. Overigens als je een beetje met taal op de hoogte bent zou bekend kunnen zijn dat blank een verbastering is van bianco, blanc etc, hetgeen idd wit betekent en dus een latijnse taal achtergrond heeft. Heel lang werd door de elite frans gesproken in ieder geval t/m 1815, het einde van de franse tijd. Dat is volgens mij de verklaring dat in de lage landen blank is blijven hangen. Het geraaskal door oa mw wekker dat dit een associatie zou zijn met onschuldig is daarmee naar het rijk de fabelen te verwijzen. Hetzelfde is er ook aan de hand met het verfoeide woord negro, niger etc wat gewoon zwart betekent. Wat dan wel weer raar is dat de bosnegers in suriname marrons genoemd worden, hetgeen bruin betekent, maar dan mag het blijkbaar weer wel. Tot zover deze taalles van en door een techneut maar gek op geschiedenis.

  Like

 3. loNe zegt:

  ..heb zo de schurft gekregen aan die hijgende wannabee deugers

  wat voor zielloos wezen moet iemand zijn

  deugen OM het deugen …. stelletje kleuters

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Racisme bestaat hoegenaamd niet in Nederland. Hooguit bij sommige bedrijven die personeel werven. Racisme word aangepraat door die import in Nederland. Wat er niet bij word verteld is dat ze zelf met racisme bezig zijn. Maar opeens vinden de uitvoerders van de Wet dat een prima idee. Heb je het over blank of zwart dan ben je al een racist, rijp voor de justitie. De waarheid over het uiterlijk van een mens mag niet meer benoemd worden. Als iemand zijn kelder ondergelopen is na een stortbui zegt hij toch ook niet; mijn kelder staat WIT, terwijl hij BLANK staat. En hoelang zal het nog duren eer de termen witbrood en bruinbrood als racisme bestempeld gaan worden. Buys Negerzoenen bestaan ook al niet meer, die heten voortaan Zoenen….

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s