Civilisatie en soevereiniteit zijn gebaseerd op grenzen

De invasie van Ceuta.

(Door: José Papparelli – Vertaling: E.J. Bron)

In het huidige steeds maar voortdurende en globale grenzeloze heden schijnen grenzen hun bestaansrecht verloren te hebben. De grenzen van het gezonde mensenverstand van een hele civilisatie vallen geluidloos voor de verblinde ogen van haar burgers. De discussie van de politieke correctheid over de opheffing van grenzen, het neerhalen van muren en grenzen, niet alleen maar nationale, maar van allerlei soort – alsof het een heilig mantra zou zijn – wordt met absolute normaliteit in de cultuur van het Westen geïnstalleerd. Aan de andere kant van de grens is de barbarij.

De civilisatie is gebaseerd op de grens, de grens van het territorium, die het eigene van het vreemde afscheidt. Laten we onszelf aan de stichting van Rome herinneren met de door Romulus geopende vore, die niet aarzelde om deze tegen de uitdaging van Remus, zijn eigen broer, te verdedigen. De grens, de begrenzing is niet alleen territoriaal, maar ook cultureel, natuurlijk, en wordt in de continuïteit van de traditie gehandhaafd, die is gefundeerd in de oorsprong van een volk.

Daarom moet de cultuur van de annulering en de No-Border-globalisten de grenzen afschaffen. Wanneer grenzen wegvallen, gaan de regels, de wetten, die het samenleven, de vrijheid en de veiligheid regelen, verloren. Alles is verloren wanneer soevereine staten afgeschaft worden. Als de chaos heerst, dan verdwijnen de grenzen tussen Goed en Kwaad, en zonder regels bestaan er geen verschillen; en zonder die is er geen identiteit, geen waardigheid, geen soevereiniteit, geen vrijheid, geen civilisatie. De val van grenzen betekent het verlies van de vrijheid en maakt plaats voor anarchie, tirannie of despotisme. Zonder grenzen bestaat er geen civilisatie.

De media en het entertainment evenals het onderwijs op alle terreinen hebben het uniforme globale idee als nieuwe ideologie van de opheffing van identiteiten, soevereiniteiten, thuislanden en naties doorgegeven, waarvoor de zogenaamde open samenlevingen in de plaats zijn gekomen. Dit idee is het nieuwe tolerante catechismus, dat wereldwijd door intellectuelen, kunstenaars, mediapersoonlijkheden en zelfs door de paus van Rome wordt verkondigd. Kortom, het is het verlossende opkomen van de wereld van John Lennon´s “Imagine”, als het waar geworden globale model van het wereldverbeteraardom. De reclame van het Rode Kruis met het “Mariaanse” beeld van de blanke vrijwilligster die de “christelijke” zwarte migrant in haar arm houdt, is een voorbeeld voor de manipulatieve perversie van het gebruik van beelden voor twijfelachtige filantropische doelen.

 

We zien in het nieuws de beelden van de onophoudelijke massale grensaanval en de schending van de staatsgrens zonder gevolgen. Het zorgwekkende is dat dit niet als gevaar, als bedreiging van de vrijheid, als volwaardige invasie met alles wat daar bij hoort, werd waargenomen, maar als een migratiegerelateerde, humanitaire of diplomatieke crisis, die behandeld moet worden met de verwelkoming van diegenen die zonder toestemming en met geweld binnenkomen, diegenen die de heilige vore van Romulus over durven te steken.

Dit verhaal is dat van de globalistische grenzeloze ideologie, een erfstuk van het Verlichte en op de Vrijmetselarij gebaseerde kosmopolitisme, van het marxistisch internationalisme, van het postconciliaire katholicisme en van het ultraliberale financiële marktkapitalisme in handen van stateloze elites. De wereld zonder grenzen is de groene, duurzame, taaie en ecopacifistische utopie van de kleinkinderen van ´68, op bevel van het techno-financiële netwerk van de globale elite. Een gruwelijke paradox van de geschiedenis, waarin de tegencultuur de dominante cultuur werd.

Zonder grenzen bestaat er geen religieuze en metafysische zin van het leven, geen vooroudergeografie, geen familiebanden. Zonder grenzen, beschermende muren, begrenzingen bestaat er geen transcendentie, geen recht, geen vaderland, geen orde, geen cultuur, geen familie, geen traditie, geen identiteit, geen vrijheid, geen soevereiniteit, geen waardigheid. Als dit alles er niet is, bestaat er geen menselijkheid, noch als man noch als vrouw, noch in het verleden noch in het heden noch in de toekomst, en zonder haar bestaat alleen maar de transhumane dystopie, die ons er als ruil voor aangeboden wordt dat we stoppen te zijn wie we zijn.

Grenzen beschermen, onderhouden en redden civilisaties. Ze zijn het bolwerk en de soevereine steunpilaar van de volkeren en hebben ertoe gediend de ander te erkennen, de dialoog of de confrontatie te voeren en de identiteit te bevestigen. Wanneer grenzen geschonden worden, worden ze overvallen. Als dit gebeurt, wint of verliest men, een andere mogelijkheid is er niet. Het overleven of verdwijnen van civilisatie, soevereiniteit, vrijheid en leven staan bij de verdediging van grenzen en culturele grenzen op het spel. Niet meer en niet minder.

(Bron: elcorreodeespana.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: José Papparelli

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Civilisatie en soevereiniteit zijn gebaseerd op grenzen

 1. Jules Vismale zegt:

  Ik zag op het NOS-journaal dat de grenspolitie in Bulgarije en Griekenland talloze asielzoekers en immigranten, die daar vaak illegaal opduiken, met bruut geweld verjagen richting Turkije! En als daar inderdaad het kaliber onder zit dat Europa naar de bliksem helpen dan geef ik die politie zeker GEEN ongelijk met het verjagen van die lui!

  Like

 2. Andre zegt:

  Een stevig verhaal maar oh zo waar. Het rode kruis inderdaad is van we moeten effe helpen want zielig. Maarja wie betaalt het rode kruis? Nou Sigrid Kaag!

  https://decorrespondent.nl/6688/sigrid-kaag-viert-het-150-jarig-bestaan-van-het-rode-kruis-ik-liep-een-week-met-de-topdiplomaat-mee/291402848-231fe383

  Hier nog eentje met belasting poen natuurlijk effe snel 2,5 miljoen

  https://www.nd.nl/varia/varia/1031793/nederland-gaat-door-corona-getroffen-india-helpen

  Het rode kruis moet altijd maar helpen ja tuurlijk kennen we nog het rode kruis schip in New York met de nep en fop pandemie? Maar als we verder terug gaan in de geschiedenis dan is het rode kruis helemaal niet zo netjes want het rode kruis heeft samen met het Vaticaan alle hoge nazi’s van de haak gehaald om ze reisdocumenten te geven en via de KLM vanuit Zwitserland de rattenlijn een veilige nieuwe bestemming te gegeven. WO1 was het bankmannetje Schiff die 10.000 Russen had opgeleid in New York en de boel omver heeft getrokken in Rusland met zijn revolutionair Leon Trosky. Natuurlijk stoomde er weer een schip vanuit New York naar Rusland om te helpen blabla, Maar wie zaten er ook aan boord van dit rode kruis schip? Bankmannetjes Schiff en bankmannetje JP Morgan. Dit is de Klaus Schwab club!

  Like

 3. bobzelf zegt:

  LIGT DIT NOU AAN MIJ ??

  De reclame van het Rode Kruis met het “Mariaanse” beeld van de blanke vrijwilligster die de “christelijke” zwarte migrant in haar arm houdt, is een voorbeeld voor de manipulatieve perversie van het gebruik van beelden voor twijfelachtige filantropische doelen.

  NOU DEZE VOLZIN BEGRIJP IK !!!!!

  EN DE REST ??
  IS HET DUIDELIJK , ALS IK NU ROEP !!

  “” SCHIET MIJ MAAR IN EEN KAPOTJE “”
  EN GA IK NU EEN BANAAN LEZEN !!

  MOOI , DAN NEEM IK NU EEN NEUT !!!!!!

  ZO’N HEE LSTUK ENKE LEN ALLEEN OVER LIKKEN AAN KINDERPOSTZEGELS ???

  IS ME IETS TE MACHTIG .

  IS ONZE SS GAULEITER SS MEIN KAMPFFF, ONDER EEN ANDERE NAAM TERUG ??

  WHAHAHA

  GOH WAT EEN LEUK DAGIE WHAHAHAHAHA

  OOM DE KONING IS HERSENDOOD

  Like

  • A. de Koning zegt:

   Je bent en blijft een idioot.

   Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    A. de Koning zegt:
    31 mei 2021 om 13:18

    ja tegen zoveel duidelijke argumenten kan ik niet op !!

    oom bob is positief gestoord vol met humor

    alleen kunnen hersendoden , daar niet tegen

    dus geweldige reactie , door 10 man en vrouw afgezaagd

    EN DAN DEZE SPETTERENDE REACTIE

    IK HAD GELIJK, BERT HAD HEM GELIJK DE 1E KEER EEN DOODSCHOP MOETEN GEVEN

    GROETJES

    IK GA NU EVEN EEN BANAAN LEZEN

    OOM THE ORACLE OF ATHENS

    Like

 4. Vrijheid zegt:

  Waar ik laatst ook aan zat te denken is dat het voor ons bijna onmogelijk is geworden om nog over de grens te gaan. Wij moeten al een prik halen om op vakantie te kunnen. Je kan je nog beter als een dobberneger verkleden. Heb je geen enkel document meer nodig, geen paspoort en ook geen vaccinatiebewijs.

  Like

 5. A. de Koning zegt:

  Bobzelf, je laat goed zien wat voor figuur je bent,. schelden en beledigen dat is het enigste wat je kunt en je bent natuurlijk erg met jezelf ingenomen.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   IK PRAAT ALLEEN ZO TEGEN SUPER IRRITANTE NONONONOOOOO
   MET EEN HERSENBESCHADIGING, VANAF DAG 1 DAT JIJ BINNEN KWAM
   AL WAT WIJZER GEWORDEN ??
   OUWE VACCINATIE MALLOOT

   IK HEB HERSENS JA, ,, UITSTEKEND WERKENDE HERSEN
   MAAR
   JE HEBT GELIJK, IK GA ME DAAR NU VOOR SCHAMEN , OP HET STRAND …

   OOM LOSERTJEEEEEEEEEEEE

   Like

 6. A. de Koning zegt:

  Nou dan vergis je je toch, jij denkt dat je hersens hebt maar die heb je nou juist niet of je gebruikt ze niet, en je probeert ook een ander in je conflicten te betrekken “Bert had hem gelijk de 1e keer een doodschop moeten geven”, je bent een gevaarlijk dom mannetje die een ander de kastanjes uit het vuur wil laten halen.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   A. de Koning zegt:
   2 juni 2021 om 11:14

   NEE LIL MET VINGERS.
   ALS IK JE ADRES HEB DANWEL HAD, DAN WEL KREEG
   KWAM IK HET ZELF EVEN DOEN

   MAAR DAT VALT IN BLOGREGEL 4

   EN DAT IS GEVAAAAAAAAAAAARLIJK , DROEFTOETER

   WAT DAT IS BEDREIGEN , WHAHAHAHAHAHAHAH

   MAAR JIJ BENT ZO VRESELIJK DOM, DAT ZELFS DAT NIET BINNEN KOMT DAAR BOVEN WAAR HET LICHT WEL BRAND, MAAR JE DOET SCHIJNBAAR NOOIT OPEN
   DUS JE KWAM HIER BINNEN, HEBT NOG NOOIT 1 LETTER PROZA GESCHREVEN
   MAAR WEL ZEIKEN ENZEUREN ,EN ZEIKEN NOG MAALS ZEUREN

   DUS TIEFT LEKKER OP ANALFABEET , WEL DE OLO AFGEMAAKT DENK IK ??

   GEGROET OOM DE KONINGS BETONNEN PLAAT VOOR HET ZAAGSEL WHAHAHA

   Like

   • A. de Koning zegt:

    Ik zal nu nog reageren maar dan laat ik het er verder bij want met zulke domme figuren die vol haat zitten wil ik verder niets te maken hebben, ik vraag mij af of je ooit wel eens op school bent geweest en dat dreigen wat je ook nu weer doet leg ik naast me neer. daarmee laat je aan andere lezers zien met wat voor iemand ze te maken hebben.

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    A. de Koning zegt:
    3 juni 2021 om 12:10

    GOH ,WAT FIJN DAT JE ALS ETTERBAK ZIJNDE EINDELIJK JE IRRITANTE , ENGE VERVELENDE KOP EEN KEER DICHT HOUDT ..
    GEEN ARGUMENTEN, GEEN LEKKER STUKKIE PROZA

    JE KAN ZO BIJ DDS MEE , MAN

    MR NITWIT. , HEERLIJK, ZO FIJN OM TE HOREN , ROT DUS LEKKER OP @@

    UITSTKEND PLAN WHAHAHA

    KUNNEN WIJ , DE MENSEN MET WEL WERKENDE HERSENS WAT DINGEN BESPREKEN

    EN RENNEN VOOR JE SPUITJES,
    DE MIJNE LIGGEN ER OOK , NEEM ER LEKKER 4

    WEET JE ZEKER DAT JE NIET BESCHERMD BENT WHAHAHAH

    OOM WAT EEN OETLUL IS DIE MAN

    DOEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII VERVELIA ,

    Like

 7. M. zegt:

  Wat een liefkozingen allemaal weer.
  De liefde zou verkillen ….maar niet hier.

  Het hart ligt hier nog op de tong en zit duidelijk niet in de broekzak, en waar maak je dat vandaag de dag nou nog mee?
  Nergens toch?
  Sommige mensen zijn dat niet meer gewend al die liefkozingen en complimentjes in deze koude wereld dat ze die het liefst naast zich neer willen leggen.
  En ze dan ook niet meer willen reageren en zelfs de verkering dreigen uit te willen maken omdat ze niet weten wat ze er mee moeten.
  Dat is dan wel weer jammer.
  In de liefde heb je geen geheimen voor elkaar en lieg je elkaar niet voor en zeg je elkaar de waarheid, ook al is die ongemakkelijk en in hoofdletters.
  Hoe moet je immers weten dat je een oetlul bent als je niemand dat tegen je zegt?
  Dan kan je aan je oet gaan werken zodat je weer gewoon een lul bent.
  Daar moet je dankbaar voor zijn.

  Al is het ook wel begrijpelijk je hebt niet alle dagen wat vingers aan je lul groeien dus dat is even wennen misschien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s