VIDEO: Machiel de Graaf (PVV) legt uit waarom de PVV geen moslims haat

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t M.B.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op VIDEO: Machiel de Graaf (PVV) legt uit waarom de PVV geen moslims haat

 1. BigLJohn zegt:

  Machiel de Graaf hangt de fatsoensrakker uit tussen lieden die van zuigen hun beroep gemaakt hebben. Hij haat geen Moslims, maar het zijn dezelfde Moslims die fanatiek de Koran aanhangen en onze wereld proberen te vernietigen. Eerst via het debat, daarna (als hun invloed gegroeid is) met extreem geweld. Dit kunnen we in heel de wereld waarnemen.

  Geliked door 2 people

 2. koosv8 zegt:

  DUIDELIJK! De heer de Graaf verwoord het keurig. En dat de bijbel vooral door LINKS uit het ” oude testament ” geciteerd wordt, om de KORAN te vergoelijken is geen nieuws meer.
  Om even later te verkondigen dat het allemaal uit oude boeken komt. Ze weten niet wat ze doen, omdat ze het niet willen weten, maar de geschiedenis laat het zien zoals het ging, gaat, en toekomstig voortgezet zal worden. DE ISLAM VERANDERD NIET EN DE KORAN OOK NIET.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  Christenhaatfeestje

  Istanbul was vanavond getuige van de meest magnifieke viering van de verovering in zijn geschiedenis.
  Istanbul was de eerste grote Christelijke stad die voor de moslims viel, de vraag is: welke wordt de tweede; Parijs, Berlijn of Londen?

  Geliked door 3 people

 4. Bas zegt:

  Frankrijk, Christenhaat
  Andere beelden van de aanval op de #processie Katholiek door links-extremisten.

  Meer beelden van de aanslag op de katholieke #processie door linkse extremisten. Draai ze alsjeblieft, het is niet normaal dat het niet de krantenkoppen haalt

  Reactie:
  Extreem-linkse activisten vallen een onschuldige katholieke processie aan. Het is een veilige gok dat de reguliere media er geen woord over zullen zeggen. Stel je nu eens voor dat een moslimdemonstratie op deze manier wordt aangevallen door extreemrechtse activisten en wacht de reacties af.

  Like

 5. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   De Bijbelse profeten beschrijven de vernietiging van de islam.
   https://bijbeloptiek.weebly.com/wat-zegt-de-bijbel-over-de-islam.html

   Like

  • Eppo zegt:

   Unter dem Deckmantel „Muslim Interaktiv“ sind heute in #Hamburg Anhänger der verbotenen Vereinigung Hizb ut-Tahrir

   Nog verboden ook ,die Groenzoeters in Nederstan blijven die tyfuszooi ook maar hier heen binnen halen .
   Iedereen met een beetje verstand wist al in de jaren 70 al dat je die teringzooi uit het Midden -Oosten niet naar je toe moet halen .
   En wat deden die gekkies hier o.l.v. PvdA / VVD en nog wat Clubs uit t Haagje . Kom maar binnen met je knecht .

   Like

 6. Bas zegt:

  Ik kan niet ademen’, zegt de 18-jarige Iraanse vrouwelijke rapper Sara, op brute wijze gearresteerd in de stad Borazjan. Haar misdaad? Ze durfde te zingen in een land waar zingen voor vrouwen verboden is.
  Haar goede vriend vertelde me: niemand weet waar ze wordt vastgehouden. We maken ons allemaal zorgen. Wees haar stem.

  Like

 7. Marc zegt:

  Nog even het debat bekeken. Ik denk dat een belangrijk gegeven in het debat ontbreekt. De Graaf legt goed uit dat het christendom voor een belangrijk deel (niet helemaal) een afscheid is van het oorspronkelijke Oude Testament, het boek dat voor joden nu centraal staat. Ook legt hij goed uit dat, waar het christendom zich in positieve zin ontwikkelde, de islam in tegenovergestelde richting gaat.

  Als later in het debat Westerveld het debat dunnetjes overdoet, maakt ze wel een heel interessante toevoeging waar De Graaf nog niet over gesproken heeft, namelijk dat mensen op basis van wat zij geloven worden gediscrimineerd. Wat vindt De Graaf daarvan?
  Hij antwoordt heel mooi door aan te geven dat de heilsgeschiedenis de ontwikkeling van individuen in de juiste richting mogelijk maakt.

  Twee dingen mis ik in het verhaal van De Graaf. Hij weet dat vast wel, maar had dat hier kunnen noemen. Ten eerste dat het jodendom, dat dus niet het Nieuwe Testament ondertekent, desondanks door de eeuwen heen door het christendom zo beïnvloed is, dat ook het jodendom de harde teksten in het OT in de praktijk niet langer onderschrijft. Dat is wat ze tegenwoordig (niet helemaal historisch juist, maar ok) het ‘door de Verlichting heen gaan’ noemen, iets wat hoopvolle naivelingen verwachten dat ook met de islam zal gebeuren.

  En daarmee kom ik op mijn tweede punt. Want in de schets die De Graaf geeft over de inhoud van de boeken van de drie religies, en hoe de ontwikkeling van die boeken binnen elk van de eigen godsdienst gestalte heeft gekregen, noemt De Graaf wel het element van wat binnen de communicatie ‘de zender’ heet (hier dus het OT, NT of de koran) binnen elk van de eigen godsdiensten, maar De Graaf slechts een klein deel van het element van ‘de ontvanger’, in casu de gelovige.

  Want een bericht kan verzonden en gelezen worden, maar het moet ook bij de ontvanger (de gelovige lezer) in ‘goede aarde’ vallen. En daar zit ‘m nou het probleem: er zijn vele typen van ‘goede aarde’ en dus vele manieren om een boodschap te verstaan of te begrijpen, incluis de vele manieren waarop een boodschap misverstaan kan worden, maar juist ook het ontbreken van het juiste begrip om een boodschap op zijn eigen merites te kunnen beoordelen en eventueel af te keuren.

  Het is precies dit laatste wat je binnen het christendom zeer veel terug ziet, en binnen de islam helemaal niet.

  Samenvattend wil ik zeggen dat het niet alleen belangrijk is om het probleem van de koran aan de orde te stellen, maar ook het probleem van de niet of onvoldoende toegeruste luisteraar (ontvanger) aan de orde te stellen. Het is dus een kwestie van opvoeding of, zo je wilt, cultuur.

  Concreet zou door elke niet-moslim aan elke moslim de vraag gesteld moeten kunnen worden “De koran gebied jou mij te doden. Vindt jij dat ik dood moet? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?
  Pas als die vraag door een moslim afdoende beantwoordt is, kan gedacht worden aan wederzijdse acceptatie.

  Zo lang dat niet is gebeurt, moet de niet-moslim bedacht zijn op aanvallen van de islam op zijn persoon of gemeenschap, en moet hij zijn verdediging op orde hebben.

  Like

  • Marc zegt:

   Ik zou er nog het volgende aan toe willen voegen.

   De vraag ‘Zo ja, waarom?’ is feitelijk niet zo belangrijk. Vaak weten we dan al dat zo’n moslim zijn of haar motivatie uit de koran haalt. We hoeven dan niet verder na te denken, en alles in het werk te stellen om niet-islamitische personen, gemeenschappen en culturen te verdedigen tegen wat overduidelijk een schending van het staatsrecht is.

   Belangrijker is de vraag ‘Zo nee, waarom niet?’ omdat dan de echt relevante discussie kan starten. Want bij een ‘nee’ kan een moslim geconfronteerd worden met vervolgvragen op de duidelijke inconsistentie tussen zijn antwoorden en de geboden in de koran. Pas als die discussie goed en eerlijk wordt gevoerd en met een voor niet-moslims naar tevredenheid (zijn leven staat tenslotte op het spel) wordt afgesloten, pas dan kan men zeggen dat er een begin is gemaakt met een ‘islamitische Verlichting’.

   Like

 8. verwardeman zegt:

  Wat Machiel vergat te vragen aan die mevrouw was of ze bij het vrijdaggebed aanwezig is
  geweest ,en waar haar hoofddoek is gebleven ?
  Ook kon hij vragen – wel wat intiem – of ze zich al heeft laten besnijden ?
  JA , waarom knuffeld u ” onze ” islamieten anders zo , wilt u dan niet dat ze winnen ?
  Waarom neemt u het dan toch zo voor hen op ?

  Gemiste kans Machiel !

  Like

 9. Bas zegt:

  Ze haten ons wél?

  Like

 10. Krieger zegt:

  Het lijkt erop dat Belhaai lid is van de Sharia for Holland partij. Waarom verdedigt ze de islam? Waarom staat ze erop dat mensen van de islam moeten houden?

  Belhaai is een duidelijk voorbeeld dat moslims niet veranderen, ook al krijgen ze alle privileges die ze niet verdienen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s