Sea-Watch-“smokkelaarster” Rackete lijdt schipbreuk met aanklacht tegen Salvini

Carola Rackete en Matteo Salvini.

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat was het een mediaal gedonder toen de voormalige – bij de bevolking zeer geliefde – Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (Lega), door de Duitse kapitein van de “Sea-Watch 3”, Carola Rackete, voor de rechtbank werd gesleurd. En hoe stil is het nu in de media, toen Rackete met haar in 2019 ingediende aanklacht schipbreuk leed.

Twee zaken geseponeerd

Het Openbaar Ministerie in Milaan heeft de zaak wegens de beschuldiging van aanzetten tot ophitsing tot een gewelddaad geseponeerd. En een onderzoeksrechter in Catania, Sicilië, gaf opdracht om een andere zaak te seponeren – namelijk in het geval van het kustwachtschip “Gregoretti”. In Catania hadden zowel de openbare aanklager als de verdediging voor seponeren gepleit. Onder andere met het argument dat de minister met zijn politiek geen verplichtingen van Italië volgens daarop betrekking hebbende internationale conventies zou hebben geschonden.

Rackete had Salvinibeschuldigd van aanzetten tot een misdaad. Deze heeft echter altijd zijn onschuld bezworen. Hij zou de opdracht tot de afsluiting van alle havens van het land voor schepen met geredde bootmigranten aan boord in het belang van het Italiaanse volk hebben genomen en altijd in overeenstemming met andere kabinetsleden van de toenmalige coalitie van de links-populistische Vijfsterrenbeweging en de Lega gehandeld hebben.  

Migranten mishandelden andere migranten

In een posting op Facebook van de AfD in het Europees Parlement worden de achtergronden van de ruzie tussen Salvini en Rackete omschreven. Daarin wordt gezegd:

De  ingediende aanklacht tegen de voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, door de Sea-Watch smokkelaarster Carola Rackete is mislukt. Zij had hem beschuldigd van aanzetten tot misdaden.

Rackete wilde bewerkstelligen dat de Italiaanse justitie Salvini´s kanalen op de sociale netwerken sluit: hij zou deze gebruiken om “haatboodschappen te verbreiden”, aldus Racketes advocaat. Salvini had Rackete o.a. een “wetteloze, handlangster van smokkelaars, potentiële moordenares, misdadigster, crimineel en piraat” genoemd – daartegenover klinkt de kritiek op Rackete uit de gelederen van de AfD bijna gematigd. Het Openbaar Ministerie seponeerde nu de zaak tegen Salvini.

Achtergrond: Eind juni 2019 was Rackete op het Italiaanse Middellandse Zee-eiland Lampedusa gearresteerd en onder huisarrest geplaatst. Zij had, ondanks het verbod van de Italiaanse autoriteiten, het schip “Sea-Watch 3” met 40 migranten aan boord de haven ingestuurd. Weinig later herriep een Italiaanse rechter haar arrestatie en gaf opdracht haar huisarrest op te heffen.

Drie van de migranten (twee Egyptenaren, een Guinees), die met de “Sea-Watch 3” naar Europa gekomen zijn, werden door een rechtbank in het Italiaanse Messina tot elk 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hen worden verschillende misdaden ten laste gelegd: kidnapping, foltering en mishandeling van andere migranten. Het doel was om losgeld van hun familieleden af te persen. Een van de mannen had opdracht gegeven migranten te kidnappen, hen te folteren en contact op te nemen met hun familieleden. Een tweede zou gefolterd hebben, en de derde zou de folter ondersteund en de gekidnapte migranten bewaakt hebben.

(Bron: rainews.it)

Bronnen:
unzensuriert.at en facebook.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Sea-Watch-“smokkelaarster” Rackete lijdt schipbreuk met aanklacht tegen Salvini

 1. Marc zegt:

  Maar … waarom is die Rackete niet voor het gerecht gedaagd? Mijns inziens heeft ze zowel de Duitse als de Italiaanse grondwet geschonden!

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  SCHITTEREND HE ??
  EN NU WORDEN OOK DE GRIEKEN AANGEKLAAGD, WHAHAHAHA
  OMDAT ZE , DE GELUKSZOEKERS TERUG DUWEN EN STUREN

  EN DAT WAS NIET DE BEDOELING VAN BRUSSEL .

  SCHANDE GRIEKENLAND, GA ZO VOORT, ,

  WHAHAHAHAHA

  OOM FRONTEX

  Geliked door 7 people

 3. Lot zegt:

  Als je ziet hoe dat linkse gedrocht uit haar ogen en gezicht kijkt. Je herkent hen onmiddelijk.

  Geliked door 3 people

 4. Ravian zegt:

  Ik wil eigenlijk die Rackete aan het havenhoofd zien bungelen.
  Piraterij, mensensmokkel, medeplichtgheid aan duizende misdrijven gepleegd tegen de autochtone Europese bevolking, reden te over.

  Geliked door 5 people

 5. vangie1206j zegt:

  Eindelijk een normale rechter met gezond verstand tegen dit zee monster.

  Geliked door 4 people

 6. Bob zegt:

  Een top mensen smokkelaar,met
  begenadiging van haar Regering,
  dient in het beklaagde bankje te zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s