Ceuta: Marokkaanse ouders willen hun kinderen niet terug

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de illegale binnenkomst van 2000 onbegeleide minderjarigen verklaart 92% van de ondervraagde Marokkaanse families dat hun kinderen in Spanje moeten blijven.

Het probleem van de onbegeleide minderjarige vluchtelingen in Ceuta spitste zich het afgelopen weekend duidelijk toe: daar houden zich sinds de migratiecrisis, die het buurland op 17 mei had veroorzaakt, meer dan duizend Marokkaans onbegeleide minderjarigen op.

Het is voldoende om bijna overal in de stad, van Benítez tot Santa Catalina, te gaan wandelen om te zien dat zich nog altijd honderden jongeren op straat bevinden. Het lokale bestuur heeft al 1125 van hen opgenomen, inclusief de 238 die in het tehuis “La Esperanza” zijn ondergebracht, en waarvan enkelen weldra door de verschillende autonome regio´s van Spanje in de vorm van een “uniek” solidariteitsmechanisme verdeeld zullen worden.

Van de nieuwkomers heeft de politie de stad 920 geregistreerd. In Piniers bevinden zich 171 jongens en 67 meisjes. In het sportcentrum Santa Amelia 245 mannelijke jongeren en in de opslaghallen van Tarajal nog eens 364.

De nauwgezette procedure, die de Spaanse wet voorschrijft, die “letterlijk” opgevolgd wordt door de kinderbescherming onder leiding van Toñi Palomo, is ermee begonnen een screening uit te voeren door in het ziekenhuis testen uit te voeren op diegenen aan wier leeftijd getwijfeld wordt. Afgelopen vrijdag werden de eerste tien testen uitgevoerd en de NGO “Save The Children” heeft al meer dan 150 persoonlijke interviews met kinderen en jongeren gehouden.

Ze kregen documenten die onnodig radiologisch onderzoek vermijden en de procedure in iets meer dan de helft van de gevallen moeten versnellen. Verder werd contact gelegd met 79 families van de jongeren. Het resultaat van deze gesprekken was “verpletterend”.

Onafhankelijk van het feit of ze misleid werden of niet, gaf 92,5%  van de ouders er de voorkeur aan dat hun kinderen in Spanje moeten blijven, en wel “uit sociaaleconomische redenen, familiaire redenen, geldgebrek, armoede, hogere medicijnkosten…” enz. Slechts in zes gevallen kreeg men een positief antwoord op de terugkeer van de kinderen. Nu gaat het erom zich bezig te houden met het standpunt van het buurland om de hereniging van de families gemakkelijker te maken.

“Bij het proces van hereniging is het niet alleen noodzakelijk om de afkomst te controleren, maar ook de risico´s van het contact te beoordelen. De uitvoerbaarheid van de terugkeer en de toestemming van de ouders en van de minderjarigen maken ons verantwoordelijk voor deze minderjarigen. We kunnen ze niet gewoon de politie toevertrouwen, laat staan de grensbewaking, die twee weken geleden de deuren voor hen heeft geopend, zodat ze hun land konden verlaten”, argumenteert de leider op dit terrein.

(Bron: elfarodeceuta.es)

Bron:
unser-mitteleuropa.co

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Ceuta: Marokkaanse ouders willen hun kinderen niet terug

 1. Cathja zegt:

  Wat zijn het voor ‘ouders’, die hun kinderen niet terug willen nemen? Had er dan voor gezorgd dat ze niet op de wereld kwamen!

  Like

  • moniekmp zegt:

   Wie zijn kinderen niet terugwil mag later nooit rekenen op “gezinshereniging” in Europa! Indien ze niet terugkunnen zijn het WEZEN zonder familie, die er nooit meer aanspraak op kunnen maken. Ze zouden anders nogal eens een nieuwe ingang in EU kunnen vinden: werpen en wegsturen maar!

   Like

  • karton zegt:

   Zei de heer Wilders het járen geleden ook al niet ? “Minder , minder , minder Marokkanen “, waren we met hem eens (tenminste de meeste mensen op dit forum !), nú roepen de Marokkanen (ouders) het zélf en nu is ’t wéér niet goed ?! (cynisch)

   Like

 2. Rini Stegeman zegt:

  Ja, klopt , de kinderen zijn daar in Spanje,en de ouders hopen dat ze een verblijfsverunning krijgen, kan de hele inteeltfamilie nakomen. Worden dan ingevlogen……..door de Marokkaanse vliegtuigmaatschappij!

  Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  SCHITTEREND TOCH , WHAHAHAHA ,NOU STUUR ZE DAN MAAR NAAR NEDERLAND ..
  ZIELIG TOCH , HADDEN ZE HAAST GRATIS GELD EN EEN HUIS
  EN NOU GAAT DAT ALLEMAAL NIET DOOR
  HOEWEL ?? MISSCHIEN KAN ER EEN PROTSTGROEP OPGERICHT WORDEN ????

  MEER . MEER MEER. MOCROOS ???

  SANCTIES AAN NEDERLAND . WHAHAHAHA

  ONDERTUSSEN , ???

  ALS JE 55 MAANDEN ACHTER ELKAARR JE VERGEET JE TE MELDEN , MOET JE DE ARRESTANT SNEL VRIJ LATEN VOLGENS DE EU
  DIE MAN IS ONSCHIULDIG . WHAHAHAHA . ONZE KLAAS FAN VAN NAVALNY

  JA ALS ER EEN OPPOSITIE LEIDER OPGEPAKT WORDT , STAAT HEEL DE EU
  DE USA EN DE PEENTJES RECHTOVEREIND !!

  OOOH HIJ VOCHT MET AZOV BATALJON , DAN ZIJN TOCH SS ers ?? in dedonbass
  staat op foto’s op de maidan volledig in oorlogstenue ??? goh wat gek . ?
  JADAT KLOPT
  GOOGLE ZELF EVEN BANDERA b.v.

  maar ondertussen schiet uw geliefde , referendum UKRAINE
  UW GELIEFDE NIEUWE EU LID
  uw nieuwe griekenland , stuur de miljarden nou maar !!

  DE COUP ZIJN WE MAAR VERGETEN , 15.000 DODEN OOK MAAR DAT GEZEIK
  WAT ZEGT U 30.000 GEWONDEN . ??? collateral damage PFFFT

  EEN KLEINIGHEID TOCH

  EN OM MET ONZE ONDER HET PAARD HANGENDE PAARDENLUL HIER TE SPREKEN

  DAT GEZEIK OVER DIE 298 MH -17 DODEN . ZO LANG GELEDEN !!!!!!

  DUS ?

  GAAT HET DAGELIJKSE BESCHIETEN VAN SCHOLEN EN DORPEN GEWOON DOOR . GOED HE

  HOORT U IEMAND IN UW LANDVERRADERS REGERING ?? NONONONONONON

  LPR accuses Ukraine of shelling a school and kindergarten
  about 11 hours ago Avis Krane

  Ukrainian army’s shelling
  Olga Skopina © Rossa Primavera News Agency

  01.06.2021, Lugansk.

  A representative of the Lugansk People’s Republic (LPR) accused the Ukrainian army of shelling the objects of civil infrastructure, the Lugansk Information Center informed on June 1.

  “A school and a kindergarten were shelled in Zolotoye-5 yesterday. The Ukrainian army opened fire exactly in the daytime when there were children. It’s just lucky that not a single child was injured,” LPR representative on humanitarian affairs Olga Kobtseva said.

  She noted that the incident occurred on the eve of International Children’s Day. “Despite all the festive moods, I have to highlight the far from festive situation along the contact line,” the LPR representative said.

  Kobtseva stressed that the Ukrainian army shoot schools and kindergartens while children are there.

  Earlier, representatives of the Donetsk People’s Republic accused the Ukrainian army of shelling the outskirts of Gorlovka.

  DUS BLIF VOORAL ROEPEN MET UW IQ.17.5 EN 1 WERKENDE HERSENCEL

  PUTIN DID IT

  HUGGIE

  OOM BOBZELLUF

  Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Dit soort “processen” vindt heel vaak plaats bij beesten, vooral bij mestkevers…………….”ouders” die hun kinderen verstoten. Een goed voorbeeld is trouwens ook een vogeltje : de koekoek, deze criminele vogel laat haar eieren uitbroeden door een vreemde vogel en de jongen worden grootgebracht door die vreemde vogels., het zijn in feite gajes-vogels zoals die Marokkanen óók wel “gajes-ouders” genoemd worden.

  Geliked door 2 people

 5. jantjeuitnl zegt:

  Doet me denken aan een uitspraak van Golda Meir:
  “Vrede zal er pas komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen gaan houden dan zij ons haten.”

  Geliked door 2 people

 6. Hovawart zegt:

  Dat zelfs Marokkaanse ouders hun bloedeigen kroost liever niet meer terug zien en in hun thuisland tevens ‘minder, minder, minder” scanderen zegt toch genoeg, zo niet alles……..maar dat men hun koters onbegeleid naar het Ongelovige Westen stuurt, dat gaat wat ver…….of is het de wens van hun profeet…en komt de rest van het gezin er weldra achteraan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  Misschien gaat het nu toch eens doordringen dat islamieten een hele ander waarde aan hun kinderen hechten dan wij westerlingen.
  Misschien gaat het nu toch eens doordringen dat niet alle culturen gelijk zijn…

  Geliked door 1 persoon

 8. vangie1206j zegt:

  Gewoon aan hun lot overlaten geen voedsel water enz.
  Tegen die rat ouders zeggen hun eventuele dood is jullie verantwoordelijkheid punt.

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Die ouders zitten daar niet mee, dan zijn het daarna namelijk “martelaren”, en dan geven ze een feestje.
   Voor islamieten zijn kinderen enkel munitie in de jihad, ook als het hun eigen kinderen zijn.
   Zolang je dat niet begrijpt begrijp je ook niet hoe verderfelijk, en gevaarlijk, die ideologie van ze is.
   Maar dat gaat dus (helaas) het voorstellingsvermogen van de gemiddelde westerling te boven.

   Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Ravijn dit is voor een normaal denkend mens ook niet te begrijpen.
    Als dat waar is munitie kinderen dan zitten de grootste moordenaars in Brussel.

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Ravian bedoel ik en niet Ravijn spellingcontrole!!

    Like

   • Ravian zegt:

    Heb je nooit de beelden gezien van die feestvierende families nadat een van hun kinderen zichzelf bij een zelfmoordaanslag had opgeblazen?
    Die uitspraak van Golda Meïr, over het je kinderen meer liefhebben dan de Joden haten, kwam niet zomaar uit de lucht vallen…
    Islamieten houden meer van Allah dan van hun eigen kinderen, en dus worden die rücksichtslos opgeofferd in de door Allah bevolen Jihad, de heilige oorlog tegen alles wat niet Islam is.

    Omdat een flink deel van de bevolking zich niet kan voorstellen dat “beschaafde” mensen zo met hun kinderen om kunnen gaan zijn ze ook niet in staat het gevaar dat de Islam vertegenwoordigt juist in te schatten (totdat het te laat is).
    Het probleem zit hem natuurlijk in dat “beschaafde”.
    Islamieten zijn gewoon barbaren, ze staan minstens een millennium lager op de beschavingsladder, het zijn letterlijk achterlijken.
    Dat een groot deel van de Nederlandse bevolking niet in staat is dit te zien komt vol op de rekening van de linkse propaganda.
    Die prediken namelijk al decennia lang de “alle culturen zijn gelijk” en “het geloof van de vrede” leugens.

    In Brussel resideren inderdaad moordenaars, net als in al die andere plaatsen waar de pro-EU elitocraten huizen, zoals in het torentje te Den Haag bijvoorbeeld.
    Het zijn land en volksverraders, en daar mogen ze onderhand de rekening wel eens voor gepresenteerd krijgen.
    Begint met “guillo” en eindigt op “tine”…

    En wat dat Ravijn betreft; dat had de tussen mijn oren ingebouwde spellingcorrector al terug gecorrigeerd 😉
    Ik heb een kennis met een voornaam die de spellingcorrector ongevraagd in “toilet” vertaald, das aanzienlijk gênanter…

    Geliked door 1 persoon

 9. Jules Vismale zegt:

  Nou heeft Gidi Markuszower van de PVV zelfs aangegeven dat de overbetutteling van asielzoekers in Nederland zo onhoudbaar is geworden dat ze die lui vrijwel nergens meer kwijt kunnen! En het gore linkse tuig dat achter die plannen zitten snappen daarom ook NOOIT dat als je de ene partij beter dan de andere behandeld, en vooral buitenstaander, juist zorgt voor discriminatie en racisme!
  En zijn die asielzoekers trouwens eigenlijk ZELF wel zo blij met deze oververwennerij?
  Ik dacht het toch van NIET omdat ze juist hierdoor steeds hebzuchtiger, brutaler en ondankbaarder worden! Helaas is er op de Dagelijkse Standaard een links stuk stront actief, Emile Takma genaamd, die zo oerstom is als het om de islam gaat dat hij gewoon al dat uitschot gewoon beter in zijn eigen achtertuin kan gaan opnemen! En dan maar eens zien of hij hen ook zo leuk blijft vinden, vooral de Marokkaanse relschoppers onder hen!

  Like

  • karton zegt:

   @ Jules Vismale op 2-6-2021 om 22.40 u.
   U noemt de Dagelijkse Standaard in uw reactie.
   Ik was daar vrij kort “actief”, ben gestopt toen ik merkte dat het naar links begon te glijden.

   Like

 10. Pingback: Ceuta: UNICEF eist “dringende” overbrenging van 1500 “onbegeleide Marokkaanse minderjarigen” naar het Iberisch schiereiland | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s