Egypte weldra onder controle van de communisten van China

De Egyptische president as-Sisi en de Chinese president Xi Jinping.

(Vertaling: E.J. Bron)

China´s staatsbouwindustrie bouwt voor Egypte de nieuwe hoofdstad ten oosten van Cairo

Ten oosten van Cairo zal een nieuwe hoofdstad gebouwd worden met de hoogste wolkenkrabbers van Afrika. De stad wordt gebouwd door een Chinees staatsbedrijf, voorgefinancierd door Chinese banken. Dat zal de Egyptenaren duur komen te staan: de soevereiniteit staat op het spel.

Egypte zal weldra in handen van de Chinese regering zijn en zodoende van de Chinese Communistische Partij: want het Chinese staatsbedrijf “Chinas State Construction Engineering Corporation” (CSCEC) bouwt voor Egypte een compleet nieuwe hoofdstad ten oosten van Cairo. De kosten zullen gigantisch zijn. Dat zal het voormalige land van de farao´s in de schulden brengen en zodoende afhankelijkheid maken van China.

Want het project wordt voorgefinancierd door d eChinezen: Chinese banken stellen kredieten beschikbaar. Voor de bouw van talrijke wolkenkrabbers staan eerst $ 3 miljard gepland, eentje daarvan moet 585 meter hoog worden en de vorm van een obelisk hebben.

Daar bovenop financieren Chinese banken en bouwt het Chinese staatsbedrijf een spoorwegverbinding voor ongeveer $ 1,2 miljard tussen Caïro en de nieuwe hoofdstad.

In totaal zullen de kosten van de volledige nieuwe hoofdstad $ 58 miljard bedragen. Men weet echter dat zulke planningen slechts het topje van de ijsberg zijn.

Egypte probeert het probleem van de overbevolking met megaprojecten op te lossen: Dat zal zich bitter wreken

De bevolking van Egypte neemt pijlsnel toe. Onlangs nog heeft het land de grens van 100 miljoen inwoners overschreden. Rondom 2030 zullen dat er 130 miljoen zijn. In 1970 waren het nog ongeveer 35 miljoen. Omdat slechts 5% van het land bewoonbaar is – 95% is woestijn – is de overbevolking vooral merkbaar in de stedelijke gebieden.

De landbouw in het Nijldal en in de Nijldelta volstaat al lang niet meer om de bevolking te voeden. Een zogenaamde tweede Nijl wordt door de Libische woestijn gebouwd, gevoed met water dat van het Nasser stuwmeer ten zuiden van de grote dam van Assoean wordt afgetakt. Maar dit project zal niet voldoende zijn om de economie en de verzorging van het land op een zeker fundament te zetten.

De regering van Abd al-Fattah as-Sisi staat onder druk om de groeiende problemen zoals overbevolking, werkloosheid, de toenemende slums, de milieuproblemen, het watertekort en de binnenlandse politieke splijting van het land – een deel van de bevolking treurt nog steeds om het vertrek van de “islamistische” regering van de Moslimbroeders – op te lossen.  

Nieuwe hoofdstad aan de Nijl

Maar in plaats van de problemen aan te pakken in kleine stappen en bij de wortel aan te pakken, doet de regering datgene wat in Egypte traditie is: ze plant op-nieuw een megaproject. Na de Assoean-stuwdam en de tweede Nijl zal de nieuwe hoofdstad het nieuwe megaproject worden.

De nieuwe hoofdstad moet ongeveer 35 kilometer ten oosten van Cairo ontstaan, met wolkenkrabbers en enorme monumenten. Ze moet het overvolle Caïro ontlasten. De nieuwe stad zal ongeveer 6 miljoen inwoners gaan tellen. En ze moet aan de elites een veilige residentie bieden. Want Caïro is een politieke brandhaard, zoals bij de revolutie van 2011 en de contrarevolutie van 2013 duidelijk werd.

Egypte is noch technologisch noch infrastructureel in staat om zo´n megaproject alleen uit de bodem te stampen. Dat hoeft ook niet: want de Egyptische regering heeft een partner, die het bouwproject volledig overgenomen heeft: het Chinese staatsbedrijf “Chinas State Construction Engineering Corporation” (CSCEC).

Uiteindelijk dreigt voor Egypte hetzelfde lot als voor veel andere landen in Afrika en Zuid-Azië. Het zal afhankelijk worden van China. Zodoende neemt de invloed van Xi Jinping en zijn communistische regering in Noord-Afrika en in het Midden-Oosten toe. Net als Iran zal ook Egypte naar de pijpen van China dansen. De Amerikanen en Europeanen zullen het nakijken hebben.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Egypte weldra onder controle van de communisten van China

 1. karton zegt:

  Ik weet zeker dat ná Egypte nog héél veel landen hetzelfde “lot zullen ondergaan.” Komt mede omdat de Chinezen lak hebben aan mensjes als Rutte en Quag en bovendien veel meer in hun mars hebben.

  Geliked door 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Edwin Vissers zegt:

  Armageddon is de definitieve oorlog tussen regeringen op aarde en God. Deze regeringen en hun aanhangers verzetten zich nu al tegen God door te weigeren zich aan zijn bestuur te onderwerpen ( Psalm 2:2 ). De oorlog van Armageddon zal een eind maken aan menselijk bestuur ( Daniël 2:44 ).

  Geliked door 1 persoon

 4. Gerrit zegt:

  En langs de te bouwen spoorlijn komen stations en dorpjes. Uiteraard met winkels die Chinese producten verkopen gerund door Chinezen. En zo valt heel Afrika in de handen van de Chinezen. De Afrikaanse jeugd gaat liever naar Europa dan zelf eens flink aan te pakken. De hardwerkende Chinees ziet zijn kans.

  Geliked door 1 persoon

 5. Marc zegt:

  1970-2030: in zestig jaar tijd een verviervoudiging van de bevolking?

  Rond hetzelfde jaar 1970 besloten we dat Nederland te vol is en dat de bevolking moest afnemen. Dat is gelukt: van 13 miljoen inwoners in 1973 is het aantal autochtone Nederlanders gedaald naar 10 miljoen. Tel daarbij op dat 35% 60 + is en tel uit je winst: ons land rijp voor kolonisatie door fokkers uit Afrika.

  Like

 6. R Thomasson zegt:

  De Egyptenaren leren het nooit. In de jaren ’50 en ’60 hebben zij zich blindelings en vrijwillig gelopen in de ijzeren val van de Sovjet Unie. Al de megaprojecten die de Sovjets hadden gebouwd, zijn volledig of gedeeltelijk mislukt; w.o. ook de Assoean stuwdam. Er waren alle mogelijke ontwerp- en constructiefouten gemaakt. Aan de anderen kant, de Sovjets gaven in hun projecten werk aan de plaatselijke bevolking. Bij de Chinezen heeft de plaatselijke bevolking NUL VOORDEEL! Al het werk wordt uitsluitend gedaan door Chinese arbeiders/werkslaven. De Chinezen hanteren een tactiek die meer lijkt op die van een spin. Net als spinnen lokken ze hun potentiële prooi via “lucratieve contracten” hun web in, en vervolgens zuigen ze hem leeg. Het geldt niet enkel voor Aziatische of Afrikaanse landen, zij zijn nu ook bezig in Europa.

  Like

 7. Stefan zegt:

  Overbevolking aanpakken kan zo simpel zijn. Maar als je blijft fokken als konijnen, verdwijnt het probleem natuurlijk nooit. Daar is niets tegen opgewassen. Ook wolkenkrabbers niet.

  Like

 8. koosv8 zegt:

  Als of het anders zou zijn, schulden maken aan de westkant is niet anders. Altijd weer de banken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s