Paul Cliteur: Mensen die “stop islamisering” roepen in de gevangenis stoppen, is een inquisitie

(Door: Paul Cliteur)

De correctionele rechtbank in Mechelen heeft vier mensen die protesteerden met een spandoek “Stop Islamisering” veroordeeld tot zes maanden cel. Voor drie van hen is dat met uitstel, maar voor één van hen is de straf effectief. De rechter die het oordeel geveld heeft is een Vlaamse dikastocrate die brutaal haar eigen politieke opvattingen via een rechterlijk vonnis aan de Belgische gemeenschap wil opleggen.

Het gerechtelijke oordeel van onze zuiderburen weerspiegelt het verval van democratisch-rechtsstatelijke opvattingen bij onze zuiderburen die ook in andere delen van de wereld zo duidelijk te zien zijn. De rechter wil, zo lijkt het, door middel van dit vonnis een einde maken aan een van de meest belangrijke debatten van onze tijd.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Paul Cliteur: Mensen die “stop islamisering” roepen in de gevangenis stoppen, is een inquisitie

 1. Andre zegt:

  6 maanden manman Belgie is een ramp maar Nederland is het afvoerputje.
  OM mannetje Vincent Leenders krijgt maar 5 maandjes voor een kind van 16 uit elkaar trekken.
  Greet wordt verketterd en de zittende macht hangt de pedo uit. Kijk dan ook weer hoe mevrouw de voorzittert het gesprek stuurt met geen namen noemen en het voor die gladjakker Grapperhaus op te nemen. (al een jaar geleden)

  Geliked door 1 persoon

 2. de rechter is benoemd door de minister; dat zegt genoeg

  Like

 3. Bas zegt:

  Dan zullen de gevangenissen wel flink vol zitten met pro-palestina demonstranten die veel extremere uitingen richting oa de Joden hebben lopen schreeuwen….

  Like

 4. Rene zegt:

  Dictatuur…!

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  Mozzlimhaat….
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/06/filmpje-bazin-van-der-plas-bbb-stemt-motie-over-moslimhaat-weg-niet-voor-elke-groep-apart-plan-maken/

  [Filmpje] Bazin Van der Plas (BBB) stemt motie over moslimhaat weg: ‘Niet voor elke groep apart plan maken!’

  “Wij gaan tegen deze motie stemmen en ik wil graag uitleggen waarom. Dat is natuurlijk niet omdat wij vóór moslimhaat zijn. Want straks gaat die motie waarschijnlijk weer geframed worden op sociale media, dat wij of andere partijen hebben tegengestemd. En dan zou het zijn alsof wij voor moslimhaat zouden zijn,” zo zegt Caroline van der Plas in een nieuwe video die op haar Twitterprofiel verscheen.

  Over wat de beweegredenen van haar partij zijn om dan toch tegen deze motie te stemmen, zegt ze het volgende: “En wij stemmen tegen deze motie omdat wij vinden dat er niet voor elke groep een plan van aanpak moet komen. Wij vinden dat haat in het algemeen, racisme in het algemeen, állemaal aangepakt moet worden.”

  Geliked door 1 persoon

 6. In Belgë is het niet anders dan in Nederland: het gaat de linkse rechtbanken erom de tegenstanders van links en haar bondgenoot de islam monddood te maken. Linkse politici die zich soms negatief over de islam hebben uitgelaten worden nooit vervolgd, terwijl hun uitspraken vergelijkbaar waren of extremer, zoals PvdA oud voorzitter Spekman: ‘De Marokkanen die niet willen deugen moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen.’ PvdA oud lijsttrekker Samsom: Marokkaanse jongeren hebben een etnisch monopolie op overlast. Premier Rutte: ‘Pleur op’, Primaire eerste gevoel is: ‘Lazer op, ga terug naar Turkije.’ Dijkhof van de VVD vond dat Marokkanen in probleemwijken dubbel zo hard moesten worden gestraft, Asscher wilde de uitkeringen naar Marokko verlagen, Oudkerk sprak over ‘Kutmarokkanen’, Terhorst wilde criminelen etnisch registreren en Halsema vond de islam een hartvochtige religie voor vrouwen. Wilders werd veroordeeld vanwege ‘minder Marokkanen’, tijdens een verkiezingsbijeenkomst waarbij de vrijheid van meningsuiting toch wel gegarandeerd moet zijn en hij criminele Marokkanen bedoelde. Politie, justitie en zelfs leden van het kabinet stelden alles in het werk om Wilders uit te schakelen en daarbij offerden ze zelfs de Trias Politica aan hun haat tegen de oppositieleider. Marokkanen die christenen en joden uitschelden mogen dat. In Enschede is een sisverbod ingesteld om vrouwen te beschermen maar er werd bij gezegd dat het onuitvoerbaar was. Als het gaat om rechtse tegenstanders veroordeeld te krijgen, is alles mogelijk, geen enkele moeite te groot en zorgen ze er echt wel voor dat het ook uitgevoerd wordt! Twijfelt er nog iemand aan de linkse dictatuur?

  Geliked door 2 people

  • Peter Rissing zegt:

   Wat een keurige opsomming. Het bewijs dat ‘links’ zeker wel ziet wat een puinhoop de meeste Marokkanen binnen onze cultuur aanrichten (Er zijn ook een flink aantal die goed geïntegreerd zijn, chapeau daarvoor) maar het om idealistische redenen blijven verzwijgen.

   Like

 7. Knalkopje1 zegt:

  Daar heeft Cliteur volkomen gelijk aan, ik vind het zelf je reinste Sharia-rechtspraak. Ze kunnen alleen nog niet de doodstraf uitspreken; die straf staat op belediging van de islam in volledige Sharia-staten, Dat zijn vonnissen van ‘woke’-rechters in dienst van het salafisme.

  Geliked door 2 people

 8. Peter Rissing zegt:

  Steeds minder Joden in Europa omdat ze zich er niet meer veilig voelen.
  https://www.trouw.nl/nieuws/nieuw-antisemitisme-jaagt-franse-joden-op-de-vlucht~bc37612a/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Steeds meer Moslims in Europa omdat ze zich er steeds meer veilig voelen.
  https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2017/11/moslimaantal-neemt-ook-toe-zonder-migratie-564610/

  De rechter toon met haar oordeel dat zij totaal wereldvreemd, vanuit een rare fantasie, haar mening geeft in de vorm van deze veroordeling. Dat motiveert de heer Cliteur weer eens keurig.
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/26/vonnis-voorpost/

  Geliked door 1 persoon

 9. paulzwueste zegt:

  Typisch Vlaams…. !

  Like

 10. Bas zegt:

  Motie azarkan aangenomen…
  Maar hoe zit het dan met de haat voor Christenen en Joden???

  https://pbs.twimg.com/media/E20ERLEX0AY7JSN?format=jpg&name=large

  Like

 11. koddebeier zegt:

  inquisitie ????? Je reinste dictatuur !!!

  Like

 12. Bas zegt:

  Ondertussen in het midden-oosten…..discriminatie, onderdrukking, genocide!

  https://www.theguardian.com/world/2019/may/02/persecution-driving-christians-out-of-middle-east-report

  Vervolging van christenen ‘komt dicht bij genocide’ in Midden-Oosten – rapport

  Miljoenen ontworteld uit huizen, zegt in opdracht van het VK, velen gevangen gezet en vermoord

  Volgens een rapport in opdracht van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, is er een alomtegenwoordige vervolging van christenen, die soms neerkomt op genocide, in delen van het Midden-Oosten en heeft deze geleid tot een uittocht in de afgelopen twee decennia.

  Miljoenen christenen in de regio zijn uit hun huizen verdreven en velen zijn vermoord, ontvoerd, gevangengezet en gediscrimineerd, stelt het rapport. Het belicht ook discriminatie in Zuidoost-Azië, Afrika bezuiden de Sahara en in Oost-Azië – vaak gedreven door staatsautoritarisme.

  “De ongemakkelijke waarheid”, stelt het rapport, is “dat de overgrote meerderheid (80%) van de vervolgde religieuze gelovigen christenen zijn”.

  Sommige bevindingen van het rapport zullen het lezen bemoeilijken voor leiders in het Midden-Oosten die ervan worden beschuldigd vervolging te dulden of aan te zetten. De partij Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK) van de Turkse president, Recep Tayyip Erdoğan, wordt bijvoorbeeld uitgelicht voor het denigreren van christenen.

  Hij voegde eraan toe: “Wat we in deze sfeer van politieke correctheid zijn vergeten, is dat de christenen die worden vervolgd tot de armste mensen op aarde behoren. In het Midden-Oosten was de bevolking van christenen ongeveer 20%; nu is het 5%.”

  “We hebben allemaal liggen slapen op wacht als het gaat om de vervolging van christenen. Ik denk dat niet alleen de bisschop van Truro’s rapport, maar uiteraard wat er op Paaszondag in Sri Lanka is gebeurd, iedereen met een enorme schok wakker heeft gemaakt.

  Het tussentijdse rapport is bedoeld om de omvang van de vervolging uiteen te zetten en een eindrapport in de zomer zal uiteenzetten hoe het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken meer kan doen om het bewustzijn van de kwestie te vergroten.

  Het rapport laat zien dat christenen een eeuw geleden 20% van de bevolking in het Midden-Oosten en Noord-Afrika uitmaakten, maar sindsdien is het aandeel gedaald tot minder dan 4%, ofwel ongeveer 15 miljoen mensen.

  In het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zegt het rapport, “hebben vormen van vervolging, variërend van routinematige discriminatie in het onderwijs, op de arbeidsmarkt en in het sociale leven tot genocidale aanvallen op christelijke gemeenschappen geleid tot een aanzienlijke uittocht van christelijke gelovigen uit deze regio sinds het begin van de eeuw.

  “In landen als Algerije, Egypte, Iran, Irak, Syrië en Saoedi-Arabië heeft de situatie van christenen en andere minderheden een alarmerend stadium bereikt. In Saoedi-Arabië zijn er strikte beperkingen op alle vormen van uiting van het christendom, inclusief openbare daden van aanbidding. Er zijn regelmatig hardhandig opgetreden tegen particuliere christelijke diensten. Het Arabisch-Israëlische conflict heeft ertoe geleid dat de meerderheid van de Palestijnse christenen hun thuisland heeft verlaten. Het aantal Palestijnse christenen is gedaald van 15% naar 2%.”

  Geliked door 3 people

 13. Bas zegt:

  Genocide op Christenen in Afrika
  https://www.heritage.org/africa/commentary/the-horrific-killing-christians-nigeria

  Afrika
  De gruwelijke moorden op christenen in Nigeria

  De afgelopen jaren zijn er dagelijks gruwelijke bloedbaden op christenen in het noorden en midden van Nigeria door islamitische militanten en terroristen.

  Nigeria, een land van bijna 200 miljoen inwoners, bestaat ongeveer gelijk uit christenen en moslims. Christenen wonen voornamelijk in het Zuiden; Moslims zijn de meerderheid in het noorden.

  Sinds juni 2015 zijn in Nigeria meer dan 11.500 christenen vermoord, meldde Genocide Watch in april.

  De daders van de moorden zijn islamitische terroristen van Boko Haram (ook bekend als de Islamitische Staat in West-Afrika), die proberen een staat te creëren zoals het zogenaamde kalifaat dat tussen 2014 en 2015 in delen van Irak en Syrië greep.

  In toenemende mate hebben de aanvallers een andere groep, militante nomadische Fulani-herders die dorpen overvallen en christelijke mannen, vrouwen, kinderen en baby’s vermoorden met AK-47’s en machetes.

  De Fulani zijn een enorme stam die zich over veel Afrikaanse landen uitstrekt. De overgrote meerderheid van de leden van de stam is niet schuldig aan massamoord en zou niet op één hoop moeten worden gegooid met het militante segment dat de wreedheden begaat.

  Sommigen in de regering van Nigeria, die notoir geen rechtsstaat kent, zijn medeplichtig aan de aanslagen. Gegevens op mobiele telefoons die per ongeluk door de moordenaars zijn achtergelaten, identificeerden eigenaren van de telefoons als insiders van de overheid.

  Ook de politie is volgens berichten medeplichtig. Sommige politiebureaus hebben niet gereageerd op brutaal antichristelijk geweld, zelfs als luid geweervuur ​​en geschreeuw duidelijk hoorbaar zijn vanaf minder dan een mijl afstand.

  Geliked door 2 people

 14. Bas zegt:

  https://www.catholicnewsagency.com/news/46842/watch-groups-christians-in-turkey-face-suppression-exploitation

  Christenen in Turkije worden geconfronteerd met onderdrukking en uitbuiting

  Christenen in Turkije worden systematisch onderdrukt of uitgebuit voor politiek gewin, waarschuwt een nieuw rapport van twee mensenrechtenorganisaties, International Christian Concern en Middle East Concern.

  Het rapport onderzocht de uitdagingen waarmee christenen tussen 2016 en 2020 te maken hebben en ontdekte dat christenen in Turkije vaak te maken krijgen met onderdrukking van hun wettelijke status als staatsburger, evenals de wettelijke status van hun religieuze plaatsen en instellingen. Bovendien, in plaats van volledige rechten te krijgen omdat ze Turkse staatsburgers zijn, worden hun religieuze en burgerrechten uitgebuit als internationale politieke “onderhandelingsfiches”.

  Het rapport identificeerde verschillende belangrijke gebieden waarop christenen onderdrukking of misbruik van hun religieuze vrijheid ervaren, onder meer door een sterke nadruk op de Turkse identiteit als een islamitische identiteit, door de onderdrukking van de wettelijke status van christelijke burgers en hun instellingen, het verwaarlozen van de plaats van christenen in het erfgoed van het land en zelfs het vertellen van een herziene geschiedenis, de intimidatie van daden van culturele of etnische expressie van christenen, en het misbruik van christenen voor onder meer internationale en binnenlandse politieke onderhandelingsmacht. Als voorbeeld van het gebruik van christenen voor politieke onderhandelingsmacht merkt het rapport op dat verschillende internationale politieke leiders hebben opgeroepen tot de heropening van het Halki-seminarie in Istanbul. Het seminarie werd in de jaren 1800 gesticht door het Grieks-orthodoxe klooster van de Heilige Drie-eenheid, maar werd in 1971 gesloten toen de wet particuliere huizen van religieus onderwijs verbood. De afgelopen 10 jaar heeft Erdoğan gezegd dat hij het seminarie zal heropenen zodra bepaalde concessies zijn gedaan aan de etnische Turken in Thracië, Griekenland. In die tijd heeft Griekenland meerdere moskeeën geopend en de voordelen voor etnische Turken verhoogd, en toch moet het Halki-seminarie nog worden heropend. De eerlijke behandeling van etnische Turken in Griekenland is een “lovenswaardig” doel, merkt het rapport op, maar wanneer het gekoppeld is aan de voorwaardelijke eerlijke behandeling van christelijke burgers van Turkije, is het uitbuiting en een falen van de kant van de president om “de religieuze vrijheid van Turkse burgers.” Een andere daad van minachting voor christenen in Turkije vond dit jaar plaats, aldus het rapport, toen de Hagia Sophia, een eenmalige kathedraal die had gefunctioneerd als een door UNESCO erkend museum en symbool van vreedzaam samenleven, in juli werd omgebouwd tot een moskee.

  Geliked door 2 people

 15. Bas zegt:

  https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/world-watch-list/morocco/

  Hoe ziet vervolging eruit in Marokko? Hoe is het leven voor christenen?

  De gemiddelde druk op christenen in Marokko blijft hoog. En voor bekeerlingen van de islam is de druk nog hoger. Ze kunnen hun erfrecht of zelfs de voogdij over hun kinderen verliezen.

  Bekeerlingen ondervinden tegenstand van familieleden, die niet willen dat ze hun nieuwe geloof in het openbaar praktiseren – vaak betekent dit dat nieuwe christenen niet mogen worden gedoopt, getrouwd of begraven in een kerk of christelijke ceremonie. Vooral in landelijke gebieden worden deze volgelingen van Jezus ook geconfronteerd met aanzienlijke vijandigheid van hun lokale gemeenschap en regering.

  Het Marokkaanse wetboek van strafrecht levert ook problemen op voor Marokkaanse christenen. Volgens de code is het een criminele daad om “het geloof van een moslim te verlaten”. Uiteraard hangt dit sterk af van contextuele interpretatie, maar in de praktijk betekent het dat het erg moeilijk is voor christenen om hun geloof te delen en het verstikt het vermogen van kerken om hun gemeenschap te bereiken. Bovendien zijn christelijke voorstanders het doelwit geweest van gewelddadige aanvallen door islamitische extremisten.

  Mensen die Jezus volgen nadat ze uit de islam zijn gekomen, lopen het grootste gevaar in Marokko, inclusief druk van familie, gemeenschap en overheid. De mate van vervolging en discriminatie kan echter van gebied tot gebied verschillen. Om deze reden kiezen bekeerlingen er vaak voor om in stedelijke gebieden te wonen, waar het gemakkelijker is om te ontsnappen aan de meer conservatieve islamitische cultuur van het platteland.

  Geliked door 2 people

 16. Bas zegt:

  “We doen al genoeg”, aldus Kaag……wat doen ze dan effectief tegen Christenvervolging, laat dat maar eens zien dan?
  Zij betaald juist diegene die aan christenvervolging doen!

  https://www.nd.nl/nieuws/politiek/1037258/kaag-geen-hardere-aanpak-christenvervolging?calo=2d382317cd1245ba93341eea3dda6747_154091&frommail=true&utm_source=Middagnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Door-bestrijdingsmiddelen-stijgt-het-aantal-mensen-met-Parkinson–Dit-kun-je-doen-om-het-risico-te-verkleinen-&utm_content=news-read-more

  Kaag vindt hardere aanpak christenvervolging niet nodig. ‘Kabinet maakt geen onderscheid in geloof’

  Het kabinet gaat christenvervolging in het buitenland niet harder aanpakken dan dat ze nu doet. Dat zei minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken maandag in een debat over christenvervolging in de Tweede Kamer. Volgens de bewindsvrouw is het tegengaan van christenvervolging nu al onderdeel van het beleid

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s