De migratiedruk neemt op alle Europese routes toe

(Vertaling: E.J. Bron)

Zolang Europa haar buitengrenzen niet zou sluiten, zouden er altijd mensen zijn die proberen illegaal binnen te komen, zei de belangrijkste adviseur van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán voor binnenlandse veiligheid, György Bakondi, woensdag in de uitzending “Goedemorgen Hongarije!” van Radio Kossuth. Volgens Bakondi is de migratiedruk op alle Europese routes toegenomen.

Onder misbruik van de politieke ruzie tussen Marokko en Spanje zouden steeds meer mensen illegaal via Spanje Europa binnenkomen. De situatie op de Italiaanse migratieroute zou dezelfde zijn. Beide landen zouden een discussie over de migratiesituatie in de Raad van Europa geïnitieerd hebben, waar op dit moment vorm gegeven wordt aan de migratiestrategie van de EU.

Over de migratieroute uit Turkije verklaarde de veiligheidsadviseur dat de situatie daar sterk door de ontwikkeling van de Turks-Griekse betrekkingen wordt beïnvloed, die op dit moment door politieke spanningen van verschillende intensiteit bepaald wordt. Daarom is deze migratieroute overbelast en de route via welke de meeste mensen naar de Hongaarse grens komen.

Dit jaar werden meer dan 38.000 illegale immigranten door de Hongaarse autoriteiten opgepakt, in vergelijking met “slechts” ongeveer 10.000 in dezelfde periode vorig jaar.

György Bakondi zei dat Hongarije in deze kwestie een duidelijk standpunt ingenomen zou hebben: “Wij willen niet met mensen leven die door een organisatie van de Europese Unie hier naartoe gestuurd worden met het doel dat wij ze hier moeten houden. Wij zijn van mening dat diegenen die naar Hongarije reizen geen illegale migranten mogen zijn en niet door de georganiseerde criminaliteit getransporteerd mogen worden. Ze kunnen echter binnenkomen wanneer zij daarvoor van de Hongaarse autoriteiten toestemming hebben gekregen.

(Bon: magyarnemzet.hu)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De migratiedruk neemt op alle Europese routes toe

 1. Marc zegt:

  Serieus, ik vind het tijd voor revolutie, tijd voor militaire verdediging van onze grenzen!

  Like

 2. Bas zegt:

  Ondertussen in Hongarije
  https://www.hln.be/sport/islamistische-verdachte-ingerekend-in-hongarije-voetbalstadion-was-doelwit~a0c9e6ee/

  Islamistische verdachte ingerekend in Hongarije: “Voetbalstadion was doelwit”

  De Hongaarse antiterreurpolitie heeft een verdachte islamist ingerekend die grote evenementen wilde aanvallen, zo meldt de politiedienst woensdagavond. Volgens de Hongaarse media zou het stadion van Budapest een doelwit geweest. Daar vinden verschillende wedstrijden plaats van het Europees kampioenschap voetbal dat later deze maand van start gaat.

  Like

 3. Bas zegt:

  Ondertussen in Calais
  https://www.francebleu.fr/infos/faits-divers-justice/sept-crs-blesses-apres-de-violents-affrontements-avec-des-migrants-a-calais-1622663441

  Zeven CRS gewond na gewelddadige botsingen met migranten in Calais

  In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 juni vielen bij gewelddadige botsingen tussen migranten en CRS 7 gewonden in de gelederen van de politie. Volgens de prefectuur is een persoon gearresteerd. Een dergelijk niveau van geweld was niet bereikt sinds de dagen van de Jungle, die in 2016 werd ontmanteld..

  De autoriteiten telden op het hoogtepunt van de spanningen honderd mensen in deze groep . Voor Manuel Vanoeteghem, Calaisian CRS van de Alliance Police Nationale, waren dat er 300.

  “We hadden 32 gekneusde collega’s, zeven moesten naar het ziekenhuis voor aanvullende onderzoeken.

  Like

 4. Pierre Burger zegt:

  Ja positieve dingen in dit land ,maar Orbanheeft Hongarije verkocht … bijna ruim 50% ingeent en Chinese banken krijgen toegang tot het land. Toegang tot bepaalde zaken alleen met Jodenpa… vaccinatiepas. Wat gratis 200.000 dosis vaccins van Chinse Defensie al niet doet. Orban + hele kabinet … ondanks positieve Christelijke en anti-migratiegedacht .. enkeltje Neurenberg > veroordeling door tribunaal medisch experimenteren op bevolking, daarna dood door ophanging of nekschot
  https://abouthungary.hu/news-in-brief/5-238-903-people-have-so-far-been-vaccinated-against-covid-19-in-hungary

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s