Ter overweging…

(Door: Angélica de Sancé)

Kijk eens naar de hond van een zeer goed mens. Het dier gedraagt zich lief en sociaal, omdat het ‘t karakter van zijn baasje heeft overgenomen. Zo zal ook de hond van een gierigaard dát karakter vertonen wat zíjn baasje kenmerkt en het is niet raadzaam in de buurt van de voerbak te komen als het dier aan het schransen is. Wellicht kun je, als je daar gevoelig voor bent, dit verschil ook bij andere dingen merken. Zo heeft het ene huis bijvoorbeeld een ‘vriendelijke uitstraling’ en heb je bij een ander huis, hoewel ‘t misschien luxueuzer is en mooier ingericht, tóch het gevoel dat je er niet welkom bent. Een kwaadwillend mens straalt zijn kwaadwilligheid uit naar zijn omgeving en als er goedwillende mensen in de buurt zijn, zullen ze toch negatief beïnvloed worden, al is het alleen maar uit frustratie over het vervelende karakter van die ene persoon.

En bereid eens een kruidendrank uit twintig geneeskrachtige planten en doe er één giftige plant bij, zoals de wolfskers. Hoewel de twintig geneeskrachtige planten ver in de meerderheid zijn, zal iemand die de drank nuttigt eraan sterven. Het negatieve werkt helaas altijd veel sterker door dan het positieve. Een werknemer met een misselijkmakend karakter zal de sfeer op het werk verzieken en als het een egoïst is, zullen de andere werknemers ook steeds vaker hún deel gaan opeisen, terwijl ze zich vóór de komst van deze collega heel anders gedroegen. Ook op scholen kun je dit verschijnsel waarnemen: één mispunt verpest de sfeer en andere, positief ingestelde leerlingen, zullen eerder het irritante gedrag imiteren dan dat het ene vervelende joch zich gaat spiegelen aan de 25 prettige kinderen.

Als er veel mensen met een negatieve, egoïstische of agressieve levenshouding bij elkaar wonen, verloedert een straat, wijk, stad of zelfs een heel land. Het verspreidt zich en als de sfeer uiteindelijk overal grondig verpest is, besef je pas dat hierdoor álle aspecten van het leven zijn aangetast en verziekt. Je zult zo’n gebied dat niet langer goed en prettig aanvoelt willen verlaten en spoedig zullen ook alle andere goedwillende mensen vertrekken. In Nederland zie je een ‘witte vlucht’ uit wijken waar zich hoge concentraties van ‘getinte vluchtelingen’ gevestigd hebben. Als er moskeeën komen, waarin uit het Midden-Oosten afkomstige en daar opgeleide imams prediken, worden de ‘gelovigen’ opgehitst tegen de westerse manier van leven met zijn verworven vrijheden, democratie en de gelijkheid van mannen en vrouwen. Ze willen Nederland in een sharia-staat veranderen en zo de Noord-Afrikaanse/Oriëntaalse sfeer hier tot gemeengoed maken. Geestelijk en op den duur ook fysiek beweegt Nederland zich daarmee in de richting van een dorre en levenloze woestenij. De gevolgen zijn al zichtbaar en wat het op de lange duur voor Nederland zal betekenen, is voorspelbaar. Wekelijks wordt Nederland overspoeld met mensen uit landen met tribale en conservatief-islamitische ideeën, die de standpunten van deze imams al delen. Gelijktijdig emigreren veel hoogopgeleide mensen, die de westerse verworvenheden juist het beste zouden kunnen verdedigen, maar ze kiezen liever eieren voor hun geld en keren de Nederlandse samenleving de rug toe. Zo versterken deze effecten elkaar ook nog eens in negatieve zin.

Te midden van de islamitische wereld, die zich uitstrekt van geheel Noord-Afrika tot ver in het Midden-Oosten, is er maar één land te vinden dat zich onderscheidt van de rest: Israël. Het landje is opgebouwd door mensen die een groot leed deelden en samen een nieuw land wilden opbouwen. Hun positieve geestelijke rijkdom heeft van een klein stukje van de enorme en onvruchtbare woestijn die, zeker niet toevallig, precies het gehele hierboven genoemde gebied bestrijkt, juist een succesvol en vruchtbaar landje gemaakt. Dat kleine landje overleefde tot drie keer toe vernietigingsoorlogen, waarbij het telkens tegenover een overmacht streed van honderd tegen één. Ook kwam het er steeds sterker uit tevoorschijn. In landen waar geestelijke armoede heerst, zie je de uitwerking daarvan zowel bij de bevolking als het land zelf terug. De mensen zijn hard, er heerst onderdrukking en onvrijheid, de angst regeert en er vindt een voortdurende strijd om het overleven plaats. Geofysisch bestaan die landen uit onvruchtbare zand- en rotsbodems, waar het leven nauwelijks een kans krijgt.

Hoe anders is het in West-Europa…

Maar toch was het ook daar veel beter! “Je kon vroeger het touwtje uit de brievenbus laten hangen”, zei Jan Terlouw, waarmee hij bedoelde dat de mensen eerlijk, tevreden en verdraagzaam waren; kopschoppen kwam niet voor en er was respect voor politie, ambulancepersoneel en brandweerlieden. Op school was je veilig. Tegenwoordig wordt daar in drugs gehandeld en dragen jongens een mes bij zich. Niet zo vreemd dus dat steeds minder mensen nog voor de klas durven staan en hun lessen kruiperig aanpassen aan de leerlingen die sommige waarheden niet willen accepteren! Er heerst angst! Mensen durven ‘s avonds de deur niet meer opendoen, ook niet voor collectanten voor goede doelen en medisch onderzoek. Ze worden dagelijks geconfronteerd met of zien de beelden van het gedrag van de vele raddraaiers die sissen, naroepen en vunzige taal gebruiken, stelen, inbreken, overvallen en plofkraken plegen en vernielingen aanrichten, bedreigen, intimideren, intolerant zijn en mensen vermoorden met messen, pistolen en zelfs Kalasjnikovs.

Dit verschrikkelijke gedrag is inmiddels dagelijkse kost in de grote steden en het wordt overgenomen door andere jongeren, meestal vaak met een allochtone achtergrond, om zo bij de groep te horen, die zich bewust profileert als ‘gediscrimineerd en kansloos op de arbeidsmarkt’. Zo hoeven ze zich er niet schuldig over te voelen dat ze geen enkele binding hebben met Nederland en alleen maar profiteren van de hier opgebouwde luxe die bij een westerse levensstandaard hoort. Ze willen wel genieten ten koste van anderen. De grotere steden, waar ze meestal wonen, zijn broeinesten van criminaliteit geworden met No-Go-Areas en de zo gevreesde en beruchte Napolitaanse maffia kijkt met verbazing naar de Mocro-maffia in Amsterdam! Er worden per jaar miljarden Euro’s verdiend en zware misdadigers leven in weelde; ze dragen dure merkkleding en rijden rond in patserige auto’s. Door de open raampjes schalt keihard de Arabische muziek, terwijl ze de hardwerkende en wél belastingbetalende Nederlanders uitlachen.

Het Nederland met vriendelijke mensen, die respectvol met elkaar omgingen en samen iets goeds hadden opgebouwd en waar mijn ouders zo graag aan terugdenken en met weemoed in hun hart over vertellen, is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een narcostaat, bestuurd door incompetente leugenaars en zelfverrijkers. De grootste politieke partij voert precies het tegenovergestelde beleid uit van wat ze de kiezers heeft beloofd tijdens de verkiezingscampagne en haar politici vallen met regelmaat door de mand door verkeerd declaratiegedrag, graaien, liegen, bedriegen en lijden aan ‘geheugenverlies’, omdat zoiets hen beter uitkomt dan de waarheid vertellen. Partijbijeenkomsten dienen niet het landsbelang, maar persoonlijk gewin, omdat de leden er ‘hun netwerken’ kunnen uitbreiden en er interessante contacten leggen die tot veel winst leiden. Daarmee geven zij die zeggen: “We rule this country!” een afschuwelijk slecht voorbeeld en het lijkt erop dat corruptie en leugens door hen tot norm zijn verheven. Dat het vertrouwen in de overheid daardoor tot een absoluut dieptepunt is gedaald en de democratie daarvan het slachtoffer is, lijkt niemand bij die partij te deren.

De VVD is ook verantwoordelijk voor het omvallen van de Trias Politica, waardoor Nederland nu zelfs op een bananenrepubliek lijkt. Het culturele erfgoed dat 80% van de Nederlanders vertegenwoordigt, is verkwanseld en wordt intussen weggezet als reactionair christelijk-joods rechts-extremisme. Groene-links-liberale de-EU-verheerlijkende weg-met-ons politiek-correcte ‘deugers’ vervangen het erfgoed dat Nederland al eeuwen lang welvaart, vrijheid en democratie heeft gebracht, door ‘inclusief’-opgedrongen uit de woestijn geïmporteerde middeleeuwse achterlijkheid en weigeren verantwoording af te leggen voor alle ellende die dat met zich meebrengt. Liever kijken ze weg dan dat ze eerlijk toegeven dat hun beleid volstrekt heeft gefaald. Vrijwel alle EU-landen worstelen met dezelfde problemen en daarom steunen in Brussel de aan elkaar verwante traditionele regeringspartijen elkaar tegen de steeds groter wordende groep van critici, die overal onder cordons sanitaires geplaatst zijn. De kritiek wordt weggewuifd en het wanbeleid voortgezet. Het buitensluiten van deze zogenaamde populisten wordt gevierd als een overwinning op het fascisme. Als het verspreiden van nepnieuws over de politieke tegenstanders van de huidige machthebbers maar lang genoeg wordt volgehouden, zo lijkt de opzet, zal uiteindelijk iedereen de leugenachtige boodschap gaan geloven! Rechters en MSM-medewerkers worden zorgvuldig geselecteerd en handhaven het wanbeleid of propageren het in de huiskamers van de naïeve belastingbetalers, die genoeg aan hun hoofd hebben om rond te komen om zich ook nog zorgen te maken over massa-immigratie en islamisering.

De toenemende armoede is eveneens veroorzaakt door de liberalen die al veel te lang aan de macht zijn. Ze privatiseerden semi-overheidsbedrijven die van nationaal belang zijn, zoals de NS, de postbezorging en telefoonbedrijven, energiemaatschappijen, ‘t Groene Kruis en het ziekenfonds. Uitgerangeerde politici worden vaak als bestuurder van die bedrijven aangesteld, terwijl de kiezer ‘t gelag betaalt. Door de opsplitsing van het vanuit de overheid bestuurde ziekenfonds in talrijke met elkaar concurrerende bedrijven zijn er ook net zoveel besturen en bestuurslagen nodig, die allemaal veel geld kosten. Veel geld dat voor de zorg ingezet had kunnen worden, gaat nu ook nog eens op aan reclamecampagnes om mensen aan zich te binden, elk jaar weer opnieuw! Winsten die energieleveranciers maken, verdwijnen in de zakken van aandeelhouders en als de bedrijven ook nog eens in buitenlandse handen komen, verdwijnt het geld helemaal. Veel geld komt daardoor niet meer de dienstverlening ten goede, wat wel toegezegd is om de kiezers te paaien voor privatisering. Het zijn de rijke investeerders die lachen, niemand anders! De kwaliteit holt achteruit en tegenwoordig kunnen zelfs ziekenhuizen failliet gaan. Het grote aantal psychiatrische patiënten, dat niet behandeld wordt vanwege jarenlange wachttijden, zorgt voor enorme maatschappelijke problemen en aan de ellende bij de NS wil ik nauwelijks woorden verspillen, behalve dat de treinkaartjes in Nederland peperduur zijn, de service achterblijft en noodzakelijke investeringen om de treinen ook fatsoenlijk te kunnen laten rijden niet worden gedaan. Triest! 

Der Untergang des Abendlandes is in volle gang en inmiddels overal zichtbaar, dankzij de linkse minderheid die cruciale posities inneemt op universiteiten, in de journalistiek, in rechtbanken en vooral in gemeentebesturen of als hoge ambtenaren op ministeries. Ze beheersen de MSM en leggen hun wil op aan de meerderheid, die het kennelijk toch allemaal slikt en zich langzaam naar de slachtbank laat leiden.  

Door:
Angélica de Sancé
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Ter overweging…

 1. antiislamnu zegt:

  Buitenlanders die hier zelf hun broek ophouden prima .
  Maar haatbaarden en rap negers en niets kennende gelukzoekers oprotten.
  Wat nu het werkelijke probleem is is de islam daar gaat het fout nergens ter wereld zijn de volgers van het geloof van de pedofiel succesvol geïntegreerd. Gisteren eind van de middag even naar Scheveningen dat was een grote fout boulevard van voor tot achter alleen maar hoofddoekjes bij de strandtenten drilrap negers verderop grote groepen Marokkanen en ander islamitisch afval boombox op standje 10 uiteraard Arabische kut muziek.
  Ijskios en patat kraan overgenomen door islamitische ondernemers handhaving nergens te bekennen politie een lachertje rijden rond in busjes en komen er niet uit lekker veilig.
  Liever slaan ze covid demonstranten van een jaartje of 60 verrot.
  Scheveningen is bij deze ook verloren normale mensen hebben hier niets meer te zoeken nog even en we krijgen de genade slag in de vorm van een halal strand. Overigens ook tientallen boerkinies in de zee en haatbaarden met spijkerbroek tot aan de kuiten in het water geheel volgens de islamitische kleding voorschriften.
  Wilt u het er toch op wagen een tip geen oogcontact maken want dat lokt agressie uit bij de volgers van het geloof van de pedofiel

  Geliked door 3 people

 2. Andre zegt:

  De wolfskers Merkel samen met brandnetel Rutte verpesten inderdaad alles in Europa. Het onderwijs moet via het scherm, de politie moet weg en de gezondheidszorg moet ook kapot. Hier de wolfskers op bezoek bij Poetin en honden ruiken het als iets kats verrot en giftig is.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-3395821/Putin-denies-using-pet-Labrador-intimidate-Angela-Merkel-met-did-not-know-phobia-dogs.html

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob Fleumer zegt:

  1000 promille waar, nu nog NEXIT en snel een beetje!!

  Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Het karakter van een baas wordt overgenomen door z’n hond , lees ik. Had pr. Bernhard Keeshonden om zich heen ? Beatrix heb ik nog nooit met een k.l.hondje zien wandelen. Pr.Hendrik werd altijd vergezeld door z’n Fok(s) hondje.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ronjaspers zegt:

  Angelica de Sance.Goed en duidelijk verhaal,ik ben meteen naar de badkamer gegaan en kritisch in de spiegel gekeken wat voor mens ik ben.

  Like

  • Angélica de Sancé zegt:

   En wat zag u? Hart op de juiste plaats denk ik zo maar. Goede mensen doen aan introspectie, anderen wijzen altijd met het vingertje naar de rest…

   Geliked door 1 persoon

 6. Eppo zegt:

  Kan me geheel vinden in het stukje door Angelica geschreven .

  Ik als goedmens ben er ook klaar mee ,bekijk het maar laat de tyfuszooi maar naar de kalote gaan .
  Het is alleen maar career driven en vooral alleen aan je Zelf denken .

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  Gezellig in Hyde Park Londen….

  Afschuwelijk moment dat de man wordt achtervolgd door een groep jongeren (van kleur) die met lange messen zwaaien voordat ze op de grond vallen.

  Like

 8. Cjuupie zegt:

  Helemaaaaal mee eens…..

  Geliked door 1 persoon

 9. Blaffertje zegt:

  Klopt als een bus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s