Denemarken stopt de immigranteninvasie

(Vertaling: E.J. Bron)

De middenlinkse regering in Kopenhagen heeft maatregelen genomen om de vermoedelijk meest regressieve migratiepolitiek in Europa uit te voeren. Na een decennia lange eigenmachtige immigratiepolitiek heeft Denemarken besloten om de immigratie te stoppen. Het land wil geen immigranten meer, er zijn teveel moeilijkheden. Daarom werd er op 3 juni een wet aangenomen, die het mogelijk maakt om centra voor asielzoekers in landen buiten de EU te openen. De wet werd met 70 tegen 24 stemmen aangenomen.

Deze beslissing werd door de minister van Immigratie en Integratie, Mattias Tesfaye, gedragen, ondersteund door rechts en door de partijen die door de media “extreemrechts” genoemd worden. In principe voorziet de wet erin dat alle asielzoekers tot aan de toestemming naar een opvangcentrum buiten de Europese Unie gestuurd worden. Verder moet de asielzoeker in het land van opname blijven, nadat hij de vluchtelingenstatus heeft gekregen.

Verder voorziet de wet erin dat Syrische vluchtelingen naar hun regio van herkomst teruggestuurd kunnen worden. omdat die als “veilig” geldt.

De wettekst bepaalt dat “Denemarken niet verplicht is bescherming te bieden wanneer de buitenlander asiel wordt toegestaan nadat de eigenlijke verwerking van de asielaanvraag in het derdeland is afgesloten. In plaats daarvan moet de bescherming door het desbetreffende derdeland geboden worden. Als de buitenlander het asiel weigert, moet ook het desbetreffende derdeland de verantwoording voor de uitzetting van de desbetreffende persoon op zich nemen.”

Deze nieuwe, uiterst omstreden maatregel is een van de nieuwste die het koninkrijk Denemarken neemt, dat zijn migratiepolitiek constant aanscherpt. Op dit moment is Kopenhagen in gesprek met vijf tot tien landen, maar geen van hen heeft deze overeenkomst tot nu toe officieel geaccepteerd. De Deense pers spreekt van meerdere Afrikaans elanden, waaronder Egypte, Ethiopië en Eritrea.

Het schijnt echter dat Rwanda het favoriete land van de Deense regering is; minister Tesfaye bracht een officieel bezoek aan Rwanda.

“Iedere poging om asielzoekers voor onderzoek van hun asielaanvragen naar Rwanda over te plaatsen, zou niet alleen onverstandig zijn, maar ook potentieel illegaal. Denemarken kan mensen, die op zijn territorium aankomen, niet het recht ontzeggen om asiel aan te vragen en hen zonder noodzakelijke garanties naar een derde land brengen”, verklaarde Amnesty International hier op 5 mei over.

In januari had minister-president Mette Frederiksen haar doel bevestigd om het aantal asielzoekers in Denemarken “tot nul te reduceren” en het aantal “niet-westelijke” bewoners in bepaalde wijken te beperken.

Het internationale vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties, nog steeds in haar multiculturele ideologie verankerd, neemt afstand van Denemarken: met vrees een “erosie van het internationale beschermingsysteem” wanneer meer landen het voorbeeld van Denemarken volgen.

Met het oog op het aannemen van deze wet heeft ook de Europese Commissie haar “bezorgdheid” tot uitdrukking gebracht. Het ontwerp “roept fundamentele vragen op, die zowel de toegang tot asielprocedures als de effectieve toegang tot bescherming betreffen”, zei de woordvoerder van de Europese Commissie, Adalbert Jahnz. “Zo´n procedure om aan je problemen te ontsnappen zou volgens de EU-regels niet mogelijk zijn”, voegde hij er aan toe. Hij merkte echter op dat de Deense beslissing in het licht van de uitzonderingen – of Opt-outs –, die het land in migratiekwesties geniet, nader geanalyseerd zou moeten worden.

(Bron: medias-presse.info)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Denemarken stopt de immigranteninvasie

 1. Willem zegt:

  Geweldig Denemarken en als er 1 land over de dam is……..

  Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Het is heel simpel. Als je als l;and de EU verlaat ben je ook verlost van die EUmisdadigers die landen gijzelen met hun EUregels. Dan ben je als land van alle ellende af en kan je die horde uitvreters je land uit trappen, desnoods met geweld.

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Dan zal Nederland wel verder de invasie overnemen en meer en meer toelaten. In ons land gaat niets meer te ver zelfs IS terroristen worden terug gehaald laat maar aan Kaag over en de rest van de politieke onbenullen kijken er naar en halen hun schouders op en laten buitensporige aantallen van migranten toe. Ruimte en woningen genoeg toch en het geld klotst ook tegen de plinten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s