IK KLAAG AAN . . .

(Door: Angélica de Sancé)

Als ik het je vraag, durf je me dan recht en eerlijk in de ogen te kijken? Gun je me een blik in je donkere ziel? Of vrees je dat ik je zal aanklagen? Ik heb het tegen jullie, alle politici, gekozen voor het parlement, de senaat, provincie en gemeenteraad, alle ministers, staatssecretarissen, gedeputeerden en wethouders, alle vertegenwoordigers van Nederland in Brussel, jullie die mijn stem vertegenwoordigen… en van alle anderen die trouw hun stem hebben uitgebracht…

Jullie hebben het vertrouwen van het Nederlandse volk misbruikt, voor eigen gewin, partijbelangen en status. Steeds werden er mooie dingen toegezegd en na elke verkiezingsronde bleek dat wat er in het programma stond slechts loze beloftes waren waarmee niets werd gedaan. Dat kwam natuurlijk door de anderen, omdat vanwege de coalitievorming de wijn weer eens met rioolwater was aangelengd. Daarmee moest ik het doen. Gefrustreerd ging ik dan in een hoekje zitten nadenken: “Is dit nu democratie?” Als ik straks een baan heb, en alles anders doe dan mijn baas van mij wil en er dan vreselijk over ga liegen waarom ik alles anders heb gedaan, wordt hij dan blij en zal hij dan voor me applaudisseren en me toezeggen dat hij de volgende keer als er weer een klus gedaan moet worden, hij dan weer een beroep op MIJ zal doen?

“Ja, het bleek veel meer te kosten dan begroot, het is niet af, om niet te zeggen totaal mislukt”, en ik trap er steeds weer in als je me, ondanks dat je een liegbeest bent, steeds weer in de ogen durft te kijken en me toezegt dat het straks beter zal gaan! Ja, dan heb je me al weer beet, overtuigd, en ik kies opnieuw voor JOU en je zwarte ziel, terwijl ik eigenlijk wel weet dat het enige goede aan jou is, de manier waarop je dingen formuleert en verwoordt. Maar ik wil je geloven want diep van binnen wil ik dat de wereld mooier wordt en tegen beter weten in luister ik naar jouw woorden want niemand zegt het beter en lieflijker dan jij. Ik wil aan mijn toekomst werken en mijn droom najagen en jij zei me dat, hoewel ik weet dat je een liegbeest bent, jouw partij mij alle mogelijkheden zal schenken om mijn doelen te bereiken.

Waar doe ik goed aan? Ik vraag het aan de mensen die iets verstand hebben en redenatievermogen… Nee, niet de immigrant die in zijn eigen cultuurpatroon gevangen zit en Nederland niet kent. Ook niet de jongste kiezer, die amper een doelstelling van lijsttrekkers kan benoemen, of de half demente hoogbejaarde die altijd CDA of PvdA heeft gestemd en vergeten is waarom dat ook al weer moest. Ik vraag het de belastingbetaler die op zoek is naar een betaalbare woning op niet al te verre afstand van zijn werk en die zich dagelijks inzet voor zijn baas, gezin en overheid en  niets kan sparen, maar wél de maatschappij ziet verloederen en dagelijks geconfronteerd wordt met de gevolgen van wanbeleid: subsidie voor luilakken en kleinschalige profiteurs, begrip voor illegalen, criminelen die nauwelijks gestraft worden voor soms verschrikkelijke misdaden, duur en slecht functionerend openbaar vervoer, dure benzine, hoge wegenbelasting, BPM en toch fileleed, aangeprate schuldgevoelens omdat hij zich geen Tesla kan permitteren, maar hij heeft wel alles wat hij had geïnvesteerd in zijn vier studerende kinderen die hopen de maatschappij veel te kunnen bieden, (Dank je papa, dit zijn de woorden die in me opkwamen toen ik aan jou moest denken, and I love you, sooo much!) en straks een waardeloos pensioen waar hij altijd premie voor heeft betaald en wat afgeroomd is door het niet nakomen van gemaakte afspraken binnen de EU door maffiose grootschalige profiteurs en nu ook nog zijn baan kan kwijtraken, omdat de overheid tientallen miljarden laat verdampen door een besmettelijke ziekte, die als verkoudheidsvirus elk jaar meerdere keren zal terugkeren en toeslaan, zoals alle verkoudheidsvirussen altijd al hebben gedaan in het verleden en waartegen geen vaccin opgewassen is!

Bij wie kan ik mijn beklag doen over jullie wanprestaties en corrupte gedrag? Nergens toch hè, en dat weten jullie maar al te goed. Niemand zal jullie stoppen. Jullie zijn politici, in verkiezingstijd meesmuilende en iedereen aanklampende lachende leugenaars, die van mij profiteren en er zeer weinig tegenover stellen. Zelfs de laatste strohalm aan hoop die ik had op inspraak om iets te kunnen veranderen, het referendum, hebben jullie me afgepakt. Steeds zie ik jullie gezichten, ijdel en zelfgenoegzaam, in beeld verschijnen in praatprogramma’s, aangestuurd door jullie goedgezinde stromannen en vrouwen om uit te leggen wat er, door toedoen van anderen en de moeilijke omstandigheden, is misgegaan en waarom je geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen en zou moeten aftreden, maar ik als gevolg van JOUW falen er nóg meer op achteruit ga en mijn leefwereld steeds meer verloedert. Elke oppositie wordt weggezet als reactionair fascistisch of fakenews en elke criticus moet wel betaald worden door Moskou. Daarmee verzegelen jullie het pluche voor jezelf voor de eeuwigheid en ben ik slechts verworden tot een bladluis op een rozenblaadje die gemolken wordt door de mieren.

Ja, ik klaag jullie aan: in mijn hart, onhoorbaar en het zal niets uitmaken… Jullie lachen me toch uit zodra ik het stemhokje weer verlaat…

Door:
Angélica de Sancé
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op IK KLAAG AAN . . .

 1. Johan zegt:

  En vervolgens: ze hieven het glas……

  Like

 2. Frits zegt:

  Ik leef en lijd met u mee en we zijn niet de enige 2. Ik schat nog miljoenen meer

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob Fleumer zegt:

  Dit stukje moet aan de binnenkant van Rutte’s hoofdje worden genageld.

  Geliked door 1 persoon

 4. Verwardeman zegt:

  Stuur Geert een mailtje , verwacht geen reactie !
  Ik spreek uit ervaring !
  Plucheplakkers , allemaal .

  Like

  • Tanya zegt:

   Mee eens, ik heb meerdere malen mails gestuurd naar Geert, met de vraag waarom hij nooit geen vragen heeft gesteld in de 2e kamer over de Great Reset, nooit geen reactie gekregen.

   Like

 5. oprechtegeus zegt:

  Prachtig verwoord! We leven in een pseudo-democratie, in een nieuwe-kleren-van-de-keizer-maatschappij. Het door angst ingegeven applaus voor die op macht beluste bende is oorverdovend. Politici vergiftigen de hersenen van een groot deel van de bevolking, en wel zodanig, dat zij hun handen niet vuil hoeven te maken, en het werk laten opknappen door die gehersenspoelde meute.

  Like

 6. Frank de Vries zegt:

  Ik hoef alleen maar te verwijzen naar mijn vele twitters.

  Like

 7. Dit is wat bijna iedere kiezer ervaart en zich erbij neerlegt, domweg omdat er geen alternatief is.
  Maar dat alternatief is er wel: AS (https://alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling) met een mogelijke uitwerking onder de Pluchen Revolutie (https://rientshofstra.nl/pluchen-revolutie)

  Dan is het afgelopen met het liegen en bedriegen. Echt, neem even de tijd het samenhangende geheel te lezen)

  Geliked door 1 persoon

 8. BigLJohn zegt:

  Aanklagen heeft alleen zin als justitie de Wet respecteert. Maar dat is helaas niet meer het geval….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s