Loopt Poetin in een propaganda-val?

(Door: Paul Craig Roberts – Vertaling: E.J. Bron)

Zetten de Amerikanen een propaganda-val op voor Poetin met zijn ontmoeting met Biden? Voordat we ons overgeven aan de hoop dat de topontmoeting tussen Poetin en Biden tot betere betrekkingen tussen de VS en Rusland zal leiden, zouden we even moeten terugdenken aan de topontmoeting tussen Poetin en Trump in Helsinki in juli 2018. De Amerikaanse media en de Democratische Partij gebruikten deze topontmoeting om de gebeurtenis als een plek zwart te maken waarop Poetin “zijn status en de status van Rusland als staatsvijand nummer 1 van de VS cementeerde.”

Het Amerikaanse establishment waarborgde dat de topontmoeting zou mislukken. Drie dagen voor de topontmoeting klaagde het Amerikaanse ministerie van Justitie 12 Russische GRU-officieren aan. Twee dagen voor de topontmoeting riepen de Democraten in de Senaat Trump ertoe op om de topontmoeting af te zeggen.

DE directeur van de CIA, John Brennan, zei dat de persconferentie na de ontmoeting liet zien dat Trump “de drempel van de zware misdaden en vergrijpen heef toverschreden. Het was niets minder dan verraad. Niet alleen, omdat Trump´s uitlatingen zwakzinnig waren, Trump zit volledig in de zak van Poetin.”

Met andere woorden, de Democratische Partij, het Amerikaanse militair-industrieel complex en de Amerikaanse media beschouwden Trump´s ontmoeting met Poetin als een daad van verraad. Onafhankelijk van het feit of er op de topontmoeting tussen Trump en Poetin iets goeds plaatsvond, controleerden de prostituees van de media, de Democraten en de CIA het narratief.

Wat me ons moeten afvragen, is: als het voor Trump verraad was om Poetin te ontmoeten, waarom is het Biden dan toegestaan om een ontmoeting met Poetin te hebben?

Wellicht is het antwoord dat de topontmoeting tusssen Biden en Poetin een propagandaval voor het Kremlin is. Net zoals het Kremlin in een propagandaval is getrapt, toen het Nawalny toestond om met zijn gifklachten naar Duitsland te gaan, zou het Kremlin deze stommiteit kunnen herhalen door in te stemmen met de ontmoeting met Biden.

We weten uit berichten over de ontmoeting tussen Lavrov en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken voor de topontmoeting, dat Biden´s agenda een lijst met beschuldigingen tegen Rusland is. Met andere woorden: het is Biden´s bedoeling om Poetin ter verantwoording te roepen. Natuurlijk kan zo´n ontmoeting niet tot een verbetering van de betrekkingen leiden, tenzij Poetin de beschuldigingen bekent en belooft zich in de toekomst beter te gedragen. Anders zal Washington´s narratief luiden dat de topontmoeting op grond van Poetin´s onverstandigheid een mislukking was. Poetin zou niet met het vergiftigen van mensen willen ophouden. Poetin zou niet willen stoppen met de invasie van landen. Poetin zou niet willen stoppen met de inmenging in verkiezingen. Poetin zou niet willen stoppen met cyberaanvallen.

Met andere woorden, Washington zal de topontmoeting gebruiken om de status van Poetin´s Rusland als “Amerikaanse staatsvijand nummer 1” te bevestigen. Dit zal tamelijk zeker het resultaat zijn. Washington gebruikt de Russische wens om door het Westen geaccepteerd te worden om een onvoorzichtig Kremlin in een propagandaval te lokken.

Het Biden-regime bestaat uit ideologen en is waarschijnlijk de minst professionele regering in de geschiedenis van de VS. Maar professionaliteit heeft daar niets mee te maken. Biden heeft veel van dezelfde mensen – Victoria Nuland bijvoorbeeld – die de “Maidan-revolutie” organiseerden en in de Oekraïne een Moskou-vijandige regering installeerden. Ondanks de diplomatieke inspanningen van het Kremlin in de Europese Unie stemde het Europees Parlement er onlangs voor om een regimewisseling in Rusland te ondersteunen. Hoe kan het Kremlin bij zo´n hoge graad aan westelijke vijandigheid tegenover Rusland een positief resultaat van een topontmoeting verwachten?

Het Kremlin heeft niet begrepen dat Rusland voor Washington als vijand veel meer waard is dan als vriend. De “Russische bedreiging” is het fundament voor de jaarlijkse duizend miljard dollar begroting van het Amerikaanse militaire en veiligheidscomplex en de macht die met deze enorme som gepaard gaat. Wat is de rechtvaardiging voor dit budget als de “Russische bedreiging” er niet is.

De “Russische bedreiging” houdt ook West-Europa en de NAVO op één lijn met de Amerikaanse politiek. Als er geen Russische bedreiging bestaat, wat is dan de zin van de NAVO? Wat zou de Europese landen eraan hinderen om een onafhankelijke buitenlandse politiek te bedrijven en zodoende aan een multipolaire wereld bij te dragen? Het is in Biden´s belang om de spanningen met Rusland te verhogen, niet te verminderen. We zouden ons er aan moeten herinneren dat de CIA, de FBI, de Democraten en de Amerikaanse media “Russiagate” geënsceneerd hebben om Trump aan de normalisatie van de betrekkingen met Rusland te hinderen. Er bestaat geen fundament voor de aanname dat het Biden toegestaan zal zijn om datgene te doen wat Trump werd verboden.

Bron:
contra-magazin.com
Door: Paul Craig Roberts

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Loopt Poetin in een propaganda-val?

 1. Andre zegt:

  demente opa Biden kan niet eens de trap oplopen van airforce 1 laat staan dat ie zn eigen naam nog weet. De grootste stad van Europa is Moskou! Moscovia back in power en fuck Den Haag met hun zielige ridderzaal.

  Geliked door 3 people

 2. bobzelf zegt:

  WAAROM ???????????

  WHAHAHAHAHAHA, WHAHAHAHAHHAHAA, WHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

  OMDAT UW INKIJK VOLKOMEN VERKEERD IS !! WHAHAHAHAHA

  HET INTERESSEERD OOM VLADIMIR HELEMAAL GEEN FLIKKER MEER !!!

  AND THAT’S ALL FOOKS !!!

  ( net als your fucking losers in the eu whahahahahahahahah , ask BORRELL )

  BIJ DE RUSSEN ZIJN DE SCHELLEN ALLANG VAN HUN OGEN GEVALLEN …

  NA ALLE LOZE BELOFTES c.q. LEUGENS VAN “” ONZE BEVRIJDERS “””

  DE USA IS GEWOON OVER , EN ZE HEBBEN 5 A 12 MINUTEN

  VOOR HUN TOTALE VERNIETIGING .

  THATS THE REAL STORY ,

  DO NOT THINK , IN 1990 YEARS . THINKS 2021

  THE BOSS IS THERE !!

  WHERE ???

  IN MOSKOW WHAHAHAHAHA ,WHAHAHAHAHAHAHAH WHAHAHAHAHAHAHA

  Geliked door 2 people

   • Monalisa zegt:

    Daar was de trol weer.

    Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    KLAAS ONZE HUIS TROL , IK SCHAT IN !!!!
    DAT HIJ EEN KAMER HUURT BIJ BERT ? WHAHAHA
    OM NOG SNELLER
    ZIJN BRAAKSPULLEN TE PLAATSEN DAN WEL NEER TE PLEPEN …

    NEE KLAAS DE RUS ZEGT, IK KOM EVEN MIJN 40 MILJARD AAN ONBETAALD GAZ PROM GAZZZZZZZ OPHALEN .!! VAN DE AFGELOPEN JAREN

    WANT DE METERS HOEFT HIJ NIET NA TE KOMEN KIJKEN, DAT GAZZZ . KOMT OOK UIT RUSLAND MAAR DAT KOPEN ZE IN BUURLANDEN , 3 X DUURDER, EN ??

    VAN DE NEDERLANDSE EU CENTEN, WHAHAHAHAH

    DUS DAT HEET ?/DUBBELE PENETRATIE KLAAS , HEEL HARD IN JE POEPERT

    WHAHAHAHA

    OOM BILNAAD

    Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Denk toch dat er een ander kaliber Amerikaanse politici moet komen om Putin voor gek te zetten .
  Putin is vast ook geen lieverdje , maar niet zo’n laffe schijnheilige kwezel als die”democraten” bende in Washington . En ZEKER GEEN SUFFERD !
  Hebben de Amerikanen ooit een minister van buitenlandse zaken gehad , die net zo wakker was als Lavrow ?
  En het grote voordeel van Putin is , dat ie in tegenstelling tot ontzettend veel andere politici wel consequent is !

  Ze maken hier een vijand van hem !
  Het zou een stuk slimmer zijn om gewoon zaken te doen met Rusland .
  Die mongolen hier gingen hem boycotten , geen bloemen meer exporteren en kaas .
  Ze zouden hem wel even krijgen !

  Laat die hele NWO-politiekcorrecte bende van de Eu en Amerika maar fijn verrekken !
  Zeker zolang die dementerende engerd daar aan het roer staat .

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Harry Helemaal mee eens. Die onbenullige stomkoppen hebben niet door dat met Poetin niet valt te stoppen en hij de laatste zal zijn die een val zal lopen. Nog even dan laat Rusland de hele ziekelijke EU met haar geïmporteerde Islam in zijn val lopen. Ik mag hopen dat dit niet meer ver weg is omdat wij met EU ziekelijke doorgeslagen gedrochten te maken en doorgeslagen ziekelijke politici die vooral de Islam aanhangen en onze samenleving bewust in gevaar brengen. We mogen jaloers zijn op een daadkrachtig leider als Poetin die zijn eigen volk en land niet verraad en ik vrees dat hij meer macht heeft dan die gehele linkse doorgeslagen EU met haar halfbakken leger en wapens. Miljarden worden gestort om de Islam te pleasen en zelfs IS tuig wordt onze grenzen binnengehaald maar vooral het Nederlandse leger is leeggezogen en kapot bezuinigd. Hoe triest kan een land er voor staan. Ik hoop dat de dag niet ver weg meer is dat die algehele EU als een kaartenhuis in elkaar stort die maar één ambitie heeft namelijk Europa naar de totale afgrond te brengen. Ditzelfde geldt voor de linkse trekpoppen in Den Haag die hier graag aan meewerken en zelfs de arrogantie hebben om de kiezers te negeren en het linkse ziekelijke gedachtegoed en meer en meer import van woestijnratten door onze strot te duwen. Ik zeg maar zo eens komt hoogmoed voor de val.

   Geliked door 1 persoon

 4. Wappie zegt:

  Bedankt voor de waarschuwing, helaas weet ik het al een tijdje.
  In het verleden in Rusland geweest en omringende Staten.
  Het is er niet geweldig voor de gemiddelde Rus maar geen loze beloftes.
  Het westen zou er goed aan doen om samen te werken en Amerika vaarwel
  te zeggen, die gasten zitten een stuk beter op de zelfde lijn maar zijn wel
  extreem rechts en hebben normale ideeën waar een BLM of allerlei andere
  linkse ideeën niet worden toegestaan, niet zo vreemd want die jongens en meisjes
  hebben net het linkse communisme achter zich gelaten.
  Van mij mogen ze binnen vallen en de hele bende veroveren, lijkt me beter dan
  die enge Klaus met z,’n reset.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s