Harald Vilimsky (FPÖ/ID) eist onmiddellijke toetreding-stop voor Turkije

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Brussel wil Turkije met miljarden de EU binnenhalen

Zeven potentiële EU-toetredingskandidaten krijgen € 14,6 miljard, het meeste voor Turkije, tussen 2021 en 2027 voor het “bekendmaken met de EU” (IPA III). De Europarlementariër en delegatieleider van de FPÖ, Harald Vilimsky, bekritiseert dat als “volgende stap in de richting van een Turks EU-lidmaatschap”. Hij eist nog steeds een onmiddellijke toetreding-stop en het daaraan verbonden staken van de betalingen.

Schijnheilig Brussel

Ondanks een vernietigend oordeel van de Europese Commissie in het jaarlijkse vooruitgangsrapport van 2020, waarin sprake is van “serieuze stappen terug”, blijft Turkije op de toetredingslijst staan. De EU zou voor de Turken, met of zonder Erdoğan, met Europees geld de weg willen effenen naar Europa, bekritiseerde Vilimsky. In plaats van miljarden aan Turkije te geven, zou men beter de corona-crisis kunnen bestrijden. “Sinds deze week neemt de EU schulden op, en heeft daarmee haar eigen regels gebroken”, zei hij. Tegelijkertijd zou Brussel zich de luxe permitteren om miljarden voor de toetreding van Turkije te financieren, wat op dit moment alleen maar ten goede zou komen aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. De kritiek van de EU op Erdoğan en het constante pochen op de naleving van de grondrechten zijn wat betreft Vilimsky holle frasen. Brussel zou aan het eigenlijke plan vasthouden om Turkije zo snel mogelijk in de EU te brengen.

Alleen geld voor “brave” regeringen

Het budget voor de “hulp met het bekendmaken van de EU” (IPA III) kreeg groen licht van het Europees Parlement en van de Raad van de EU (de verantwoordelijke ministers van de EU-landen), in de herfst dient hierover een wet te komen. Het geld stroomt met terugwerkende kracht vanaf januari 2021 naar Albanië, Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië, Servië en Turkije. IPA III werd – vergeleken met de vorige periode – met bijna € 3 miljard verhoogd. Het geld stroomt echter alleen maar wanneer de regeringen van de toetredingskandidaten naar de pijpen van de EU dansen – spreek de heilige waarden van de EU respecteren. Dit zijn: democratie, mensenrechten en de veel geprezen rechtsstatelijkheid. Als een regering zich hier niet aan houdt, krijgt ze geen geld meer.

NGO´s hebben centrale rol

De in het kader van IPA III ingevoerde project moeten met de EU-doelen met het oog op klimaat- en milieubescherming en seksegelijkheid overeenkomen. Het centrale thema is ook de “strategische communicatie” en de strijd tegen desinformatie. Ook het IPA III-verdelingsmechanisme (donorcoördinatie) werd strategisch nieuw georganiseerd: NGO´s, evenals regionale en lokale autoriteiten, dienen daarbij een wezenlijke rol spelen. Via dit spoor laten zich overigens opstandige of niet aangename regeringen uitstekend uit het zadel te lichten.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Harald Vilimsky (FPÖ/ID) eist onmiddellijke toetreding-stop voor Turkije

 1. Verwardeman zegt:

  Op naar het ottomaanse rijk , stelletje misdadige
  Vieze vuile EU ratten .

  Geliked door 2 people

 2. Rien E zegt:

  Helemaal correct, Turkije is een aziatisch land en absoluut niet europees dan op een klein puntje na. Ook qua cultuur hoort het niet tot Europa. Dan is Rusland toch logischer als partnerland, hoewel ook daarvan een deel in azie ligt. Dus stop die megalomane brusselse kliek, de eu”as is” is al totaal onbestuurbaar gezien alle huidige problemen, dus maak het niet nog erger dan het al is.

  Geliked door 2 people

 3. Lot zegt:

  Ze zijn al kandidaat sinds 1963 en krijgen geld om zich ‘aan te passen’. En aan te passen aan onze wetten, en wat was kort geleden het resultaat (<10jaar geleden): totaal geen wetten aangepast maar wel geld innen. Nog een tweede overdrachtsunie samen met zuid Europa. En gaat daar ons gestolen pensioengeld naartoe? OPgebouwd in 40 jaar, en daar weggegeven in 1 jaar. Laten ze daar maar belasting innen en de geldhoeveelheid (M in de vergelijking van Fisher) vergroten en de quartaire sector met dat nep digitale geld (90%digitaal is ons geld).
  En heeft het ooit geholpen? Omdat de economie en geldhoeveelheid zo klein zijn en daarmee meer werkloosheid blijven zij hiernaar toe komen. Wat geen vaststaandheid is, omdat je namelijk die mensen kan weigeren!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  Het idee om Turkije bij de EU te trekken is van den beginne idioterie geweest, maar als je na de afgelopen Erdogan jaren nog altijd niet in de gaten hebt dat je dit zooitje ver van je deur moet houden dan ben je gewoon niet goed snik.

  Geliked door 3 people

  • Lot zegt:

   Zooitje politici aldaar is net zo erg als de totalitarische politici hier. Je kunt beter naar het volk kijken.

   Like

   • Ravian zegt:

    Het Turkse volk deugt ook niet.

    Like

   • Lot zegt:

    Ravian. Gelukkig dat je dat ook ziet. Je had het echter over de politici. Een volk wat niets toevoegt net als n.afrikanen en arabieren. Daar overbevolking en marrokanen komen hier en maar kinderen baren waar je niets aan hebt. Alsof de wereld daar op zit te wachten.

    Like

 5. BigLJohn zegt:

  Bij het Amerikaans (nep) worstelen geld het motto; eenieder heeft zijn prijs. Verliezen voor geld. Het geld wat stom is maakt alles recht wat krom is. En dat geldt ook voor Turkije. Reken er maar op dat Turkije bij de E.U. komt. Die ene snor uit de jaren 30 en 40 word ingeruild voor die andere snor uit Turkije.

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Tietreding van Turkije dient maar een doel: onmiddellijke en totale islamisering van Europa, en het einde van de beschaving.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s