Ter overweging…

(Door: Angélica de Sancé)

Het haten of aanzetten tot haten van mensen is altijd een verschrikkelijke misdaad, want het leidt tot het doden of willen doden van mensen en dat is een nog grotere misdaad. Haat leidt tot moord en moord tot nog meer haat, wraak en daarom nog meer geweld. Haat laat je in een negatieve spiraal terechtkomen waar je niet meer uitkomt. Parijs, Lyon, Nice, Barcelona, Madrid, Londen, New York, Christchurch en nu weer London-Ontario. Bij iedereen heerst ontzetting, ongeloof, wanhoop, steeds weer opnieuw, vele duizenden keren opnieuw, wie het exacte aantal weet mag het zeggen. Ouders die hun kinderen verliezen, kinderen die hun ouders verliezen, het is allemaal zo verschrikkelijk, zo zinloos… We doen er alles aan om ziektes uit te bannen en om langer te kunnen leven en dan dit! Steeds opnieuw kijken we naar het ware gezicht van de haat!

En waarom doen mensen elkaar dit aan? Indoctrinatie van labiele geesten door labiele geesten? 

Opvallend is dat religieus gemotiveerd geweld altijd de boventoon voert. Bekeringsdrift dus ‘en als jij je niet bekeert, moet je dood!’ De katholieke Spaanse Inquisitie vermoordde protestanten, omdat zij het christelijke geloof anders interpreteerden. De leden van de Inquisitie hadden dogma’s opgesteld die ‘het ware geloof’ kenmerkten en als iemand daarvan afweek… De dogma’s van de Spaanse Inquisitie verdwenen gelukkig samen met de organisatie zelf, maar de haat bleef. Die richtte zich steeds vaker tegen joden.

Door zowel christenen als moslims werden joden altijd al achtergesteld en in Europa leidde dat tot pogroms waarbij het dieptepunt de Holocaust zelf was. Uiteindelijk kwam men tot het besef dat alleen de oprichting van een eigen Joodse Staat, Israël, daar verandering in zou kunnen brengen, maar ook in Israël bleken de joden niet veilig te zijn. Vanwege haat kreeg het land met drie vernietigingsoorlogen te maken en als het tot anno nu niet over een goede inlichtingendienst en een sterk leger had beschikt, zou het land niet meer bestaan.

Vroegmiddeleeuwse dogma’s zoals:

-Soera 2, vers 161: “Voorzeker, die verwerpen en als ongelovigen sterven, over hen zal de vloek komen van Allah en van de engelen en van alle mensen.” Soera 2, vers 191: “En dood hen, waar je hen ook ontmoet en drijft hen uit, vanwaar zij u hebben uitgedreven; want vervolging is erger dan doden” worden wereldwijd wekelijks gepredikt in moskeeën en hebben alleen al tussen 9/11/2001 en 21/4/2019 tot 31.221 aanslagen geleid met 146.811 slachtoffers. [Bron: ‘Weltamsonntag’ in haar publicatie van april 2019] 

Sindsdien zijn daar tot 02-11-2020 nog Lyon, Parijs, Londen, Pensacola, Villejuif, Cambridgeshire, nog een keer Londen, Romans-sur-Isère, Colombes, Corpus Christi, Reading, Berlijn, Morges, nog een keer Parijs, Dresden, Conflain-Sainte-Honorine, Nice, Wenen etc. etc. alleen al in Westerse landen bijgekomen, waarbij opnieuw vele doden en gewonden waren te betreuren. Zoals vermeld zijn we in een negatieve spiraal terechtgekomen van haat-wraak-moord en kunnen we aan de ellenlange lijst van islamitische aanslagen de haatreacties in Utøya, Christchurch en nu weer in London-Ontario toevoegen.

Resteert de vraag hoe je uit die negatieve spiraal kunt ontsnappen… Antwoord: alleen samen en door te stoppen met het prediken van haat. 

Scheur passages die tot moord en doodslag oproepen uit ‘heilige boeken’ die vrijwel altijd aan de basis liggen van deze drama’s. Demonstreer gezamenlijk op de Dam tegen de aanslagen, niet alleen die in Christchurch, geestdriftig aangestuurd door een bevlogen Femke Halsema, maar ook tegen die van London-Ontario van deze week en met terugwerkende kracht nog eens bij datzelfde monument, tegen de ruim 31.000 aanslagen die deze negatieve spiraal deden ontstaan, waaronder de grote slachtingen die plaatsvonden in Parijs, Lyon, Nice, Barcelona, Madrid, Londen en New York zelf op 9/11.

De komende 625 jaar kunnen we vooruit als we elk weekeinde elkaar ‘inclusief’ willen ontmoeten, midden in Amsterdam en daar dan gezamenlijk roepen: ‘Dit nooit meer’… Tenminste, als we er NU mee stoppen, anders gaat het langer duren.., veel langer!

Door:
Angélica de Sancé
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ter overweging…

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Zolang de koran is zoals die is, zal er niets veranderen. Het geweld zal alleen nog maar toenemen.
  Alleen als moslims hun geloof anders gaan interpreteren dan zoals in de koran staat, is er kans op vreedzame existentie van niet gelovigen en moslims. helaas zie ik dit niet gebeuren. Naarmate het aantal moslims in europa toeneemt, wordt de druk vanuit de islam op de samenleving steeds groter en groter, tot dat het moment daar is dat heel europa is geïslamiseerd. Een mooi voorbeeld is het huidige indonesie. In 50 jaar volledig omgevormd tot een moslimstaat. Willen we dat in nederland? Zo ja, dan moeten we doorgaan met het importeren van moslims. Het prediken van haat en het plegen van geweld tegen nietmoslims is de kern van de islam. Dat kan n iemand veranderen, ook niet de goed willende mensen in nederland en in de rest van europaq. Het is in de koran verboden om een eigen uitleg te geven aan wat er i n de koran staat. Erdogan zei het al, er is geen gematigde islam. De islam is wat is. Dat geldt voor iedere moslim, ook in nederland.

  Geliked door 3 people

  • Angélica de Sancé zegt:

   Oh, ik verwacht ook niet dat er iets zal veranderen of dat er haatpassages uit de koran zullen worden verwijderd. Meer immigratie betekent meer islam en meer islam betekent onderwerping of meer aanslagen. Dat zal uiteindelijk tot meer reacties leiden. Het is tevens belangrijk om de tienduizenden islamitische aanslagen EN de reacties te vermelden op dit blog omdat wij niet eenzijdig moeten zijn zoals linkse wegkijkers altijd doen. In Amsterdam werd Christchurch uitvoerig herdacht maar geen van de tienduizenden andere aanslagen. Ik verwacht dat London-Ontario ook uitvoerig in het nieuws zal komen, zoals altijd in dit soort gevallen en roep tevens op de ‘vergeten’ aanslagen te herdenken. Met andere woorden: ik ben het volledig met u eens!

   Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Angélica.
  Het klinkt allemaal wel best wat je hier schrijft en dat kan hier ook, maar zou je hetzelfde poneren in het openbaar kan Ik je garanderen dat je binnen no time persoonlijke bescherming nodig zult hebben omdat je een hele horde moslims achter je aan gaat krijgen die het nodig vinden om je te verkrachten je hele familie uit te moorden en nog een paar van die fraaie dingen.
  Bij die dagdwazen is het namelijk heiligschennis om hun haatboek te bekritiseren.
  oh en persoonlijk kan Ik je gedachtengang wel volgen dat is niet het probleem.
  Het probleem is de moslim die alles gelooft wat er in dat haatboek staat en een aantal geschreven bladzijden uit een drukkerij als heilig beschouwen

  Geliked door 1 persoon

 3. Verwardeman zegt:

  Angelica, dankzij het geweld van de Geallieerden
  Kun jij dit in vrijheid schrijven …….
  DUS , als die mossels ons willen overheersen moeten
  Wij ze met geweld naar allah sturen , HELAAS !

  Geliked door 2 people

  • koosv8 zegt:

   Oog om oog, tand om tand. Vergeet vooral niet dat het de machthebbers zijn die overal een zooitje van maken. Dat zien we nu helemaal met die zg. Pandemie. Klimaat, en de ISLAMIETJES, KOMEN OOK NOG STEEDS IN GROTE GETALE. Als men dit op een eerlijke manier had aangepakt hadden er noooit en te nimmer spanningen ontstaan, zoals nu.

   Like

 4. vangie1206j zegt:

  De HAAT wordt geïmporteerd de Brussel en de Europese regeringen moedwillig.
  Ze weigeren deze moslim en zwarte Afrikanen invasie te stoppen.
  Zij zien ook de gevolgen van hun wanbeleid en het interesseert ze geen zak al die moord partijen.
  Denk alleen maar eens aan dat stuk ongedierte F. Timmermans en dat EU getijsem.
  Zij eisen open grenzen en onbeperkte import van dit verschrikkelijk volk.
  We mogen er niets over zeggen maar moeten wel verplicht hen financieel onderhouden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jackholland zegt:

  Helemaal mee eens ! Geert moet ook aangifte doen wegens ongelijke behandeling. Waarom mag eenimam in de moskee wel mossels ophitsen door ze te overtuigen dat de koran de waarheid is , en dus ook alle smerige opdrachten die er in staan zoals oa de soera 2 vers 191 dienen te worden opgevolgd. Als je dit vergelijkt met de vraag van geert wil je meer of minder marokkanen , dan is geert zijn vraag uitspraak zeer mild. Vrijheid van godsdienst toestaan zolang er geen oproep tot geweld en haat naar andersgelovigen wordt gepredikt. Bijbel torah en koran. Dienen dus flink te worden uitgedund. Dan ook nog praatprogramma’s op tv over geloof , lessen op schoolwaar geloof en niet geloof worden bediscussieerd. Ga in discussie over het verhaal dat jezus over het water kon lopen , over het verhaaldat mohammed op een ezel heen en weer naar jeruzalem vloog ,over het verhaal dat een lichaam van een mens volgens god perfect geschapen is maar dat er volgens joden en moslims bij jongens wel een stuk piemel geamputeerd dient te worden . Het is toch onvoorstelbaar dat anno 2021 mensen in bezit van kennis van wetenschap al dit soort bullshit nog steeds voor zoete koek aannemen ? Kortom doe niet spastisch als het over onderwerpen van geloof gaat maak het gewoon bespreekbaar en wees niet bang om te kwetsen . Want de gelovige is gekwetst omdat hij geconfronteerd wordt met logica die zijn of haar geloof belachelijk maakt en de gelovige dus voor dom weg zet. En dat is het vreemde met gelovigen deze mensen kunnen zeer slim zijn hoog iq ed maar zodra er over hun geloof wordt gediscussieerd stopt het verstand en de logica.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  De haat zal alleen maar verder aanwakkeren zolang wij types Simons zelfs in de blauwe zetel hebben en Kaag haar sterke voorkeuren voor Palestina uit maar haar niet hoort over de terroristische aanslagen door moslims, moord en verkrachtingen door IS en zelfs een terroriste met haar kroost binnen haalt en de overheden zelf blijven discrimineren ten opzichte van eigen volk en vooral al die nietsnutten die met invasies binnenstromen faciliteert en hiervoor flink graaien uit onze belastingpot en met voorrang van woningen voorziet. Het linkse doorgeslagen linkse gedachten goed waar het in Den Haag van overstroomt brengt meer en meer tweedeling waardoor onvrede en haat niet kan uitblijven. Ondertussen wordt het leven voor de eigen Nederlandse burgers onbetaalbaar met het blijven doorvoeren van prijsverhogingen voor o.a. energie, voedsel, etc. maar de Nederlandse belastingbetaler bloedt voor het verspillen van belastinggeld aan bodemloze putten. Zelfs Grapperhaus geeft de torenhoge kosten niet vrij wat die teruggehaalde terroriste en haar kroost de samenleving kost https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/06/filmpje-van-der-plas-bbb-vraagt-minister-grapperhaus-wat-terughalen-is-terroriste-kost-krijgt-geen-antwoord/ Dit soort politici zijn schaamteloos en hebben helemaal niets met haar eigen burgers. Ze zetten alles op het spel. Grapperhaus minister van VEILIGHEID en justitie nou wat mij betreft kan hij ook beter zijn biezen gaan pakken. Het dagelijks nieuws bestaat alleen nog uit corona en vaccinatie maar ondertussen wordt het volk flink genaaid en wordt hierdoor afgeleid van wat er dagelijks voor een wanbeleid en smerige politieke spelletjes plaatsvinden.

  Like

 7. loNe zegt:

  … het is prima indien je je favoriete [stok-] paardje wilt berijden Angela ,
  maar de coJona-religie is net zo moordend

  heel slim voorgesteld als ‘moderne , redelijke , verstandige wetenschap’
  tegenover de middeleeuwse [zandbak-] religie

  … maar hetzelfde genadeloze effect hebbend

  Like

  • Angélica de Sancé zegt:

   Als ik met bronvermelding schrijf over meer dan 30.000 aanslagen door moslims en de massaslachtingen vermeld waar slechts enkele aanslagen op moslims tegenover staan, die door Halsema enorm worden overbelicht, zal toch wel duidelijk zijn hoe ik over de islam denk of niet soms? Really! Leer lezen voordat u het heeft over stok-paardjes. Hopelijk is sommige lezers wel duidelijk wat de eigenlijke bedoeling is van deze ‘Ter overweging…’ namelijk het meten met twee maten door links en de oproep aan anderen om links geen stok te geven waarmee ze ons kunnen slaan omdat wij niet hypocriet wegkijken. Wat jammer dat ik dat sommigen nog moet uitleggen.

   Like

  • Angélica de Sancé zegt:

   Mijn excuses voor mijn vorige reactie op uw inbreng. Ik denk dat ikzelf op leescursus moet… 😦

   Like

 8. Bob zegt:

  Zolang er politieke en justitiele ongelijkheid
  wordt getolerreerd zal er haat zijn.
  Geert wordt voor minder minder berecht
  als groeps belediging.
  Toegestane protest demonstraties waarbij
  alle Joden aan het gas wordt gescandeerd
  worden niet als belediging of bedreiging
  aangemerkt.
  Er is inde EU nog politieke, noch justitiele
  gelijkheid.
  Wie voor gelijkheid opkomt wordt door bijna
  iedereen vertrapt.

  Like

 9. ronjaspers zegt:

  Ik heb een paar keer op youtube een filmpje gezien van een sjeik,wordt meestal weer snel verwijderd.Deze sjeik zegt,als je de doodstraf afschaft op het verlaten van de islam dan is het zo afgelopen met de islam.

  Geliked door 1 persoon

 10. Torsten Himmelstoss zegt:

  @ronjaspers:
  Dit al eens goed gelezen?
  http://www.militantislammonitor.org/article/id/2671
  Vertaling door Antivenin: https://tinyurl.com/5za2bg
  Wist je, dat inflaming violence(zie info) naast de inhoud van de koran hoofdoorzaak
  van terrorisme is? Sla die paar kilobites meteen op.

  Like

 11. loekie zegt:

  Het haten of aanzetten tot haten van mensen is altijd een verschrikkelijke misdaad, want het leidt tot het doden of willen doden van mensen en dat is een nog grotere misdaad. Haat leidt tot moord en moord tot nog meer haat, wraak en daarom nog meer geweld. Haat laat je in een negatieve spiraal terechtkomen waar je niet meer uitkomt. samengevat: overheidsfunctioneren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s