Wat leer je op school over democratie?

(Door: Rients Hofstra)

We hebben een grondwet en we mogen stemmen, dus zijn we een democratie. Simpel toch? Indien dat de twee criteria betreffende democratie zijn, dan hebben we 150 jaar lang niets te klagen gehad, op de pauze van 5 jaar tussen 1940 en 1945 na.

De politieke partijnamen duiden op echte democratie, zelfs met een hoofdletter D: VVD, CDA en D66. En de aloude partijen verkondigden voor elke verkiezing weer waarvoor ze stonden:
VVD voor de rijke bovenlaag, PvdA voor de arbeiders, CDA voor de kerkelijken en D66 wisselend voor iedereen, als dat toevallig enkele stemmen meer op zou leveren.

Behalve een loze D kunnen respectievelijk de 2 V’s van VVD eveneens bij het grof vuil. Dan zou er weinig tot niets overblijven, maar de gefortuneerden hebben het beter dan ooit. Het aantal miljonairs stijgt in rap tempo.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Wat leer je op school over democratie?

 1. Edwin Vissers zegt:

  Zijn vrijmetselaars volgelingen van Lucifer?

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Politiek is de kunst om stemmen te krijgen van de armen en geld van de rijken, door te beloven de een tegen de ander te beschermen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 3. Verwardeman zegt:

  Dat je je land moet weggeven aan mossels en zwarten misschien ?
  Dat LHBTI veel beter is dan hetero misschien ?
  Dat NL al zeker 2000 jaar een multicultikul
  Samenleving is misschien ?
  Dat de dinoos zijn uitgestorven omdat wij autorijden
  Misschien ?

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Wat ze op school leren over democratie ? Niet veel goeds ! Dat een democratie alleen goed kan functioneren als Groen Links, D66, VVD en Partij van de Arbeid het voor het zeggen zouden hebben, terwijl de PVV en FVD worden afgeschilderd als landverraders. En alle kinderen moeten op zijn tijd de Internationale zingen. Bovendien leren de kinderen dat de massa-immigratie een zegen voor Nederland is en dat de klimaatproblemen opgelost moeten worden wil onze wereld niet vergaan. Wie de jeugd heeft bezit de toekomst. Een inktzwarte toekomst !

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het punt is gewoon dat we het (nog) te goed hebben, op een andere manier is het niet uit te leggen dat grote groepen alles maar slikken zonder écht in opstand te komen.
  Hoe halen ze het in hun botte hersens om een partij als de PVV gewoon buitenspel te zetten, ruim een miljoen kiezers wordt compleet genegeerd.
  De complete gekte waarmee we destijds een Paars kabinet door de strot geduwd kregen; “de kiezer heeft gesproken en de twee grootste partijen zijn tot elkaar veroordeeld”.
  Dan heb je het dus echt niet begrepen, zo kreeg niemand van de kiezers waar ze voor gestemd hadden, de PvdA kiezer niet omdat het beleid te rechts was en de VVD kiezer niet omdat teveel werd toegegeven aan links.
  Het niet uitvoeren van de verkiezingsbeloften zou een doodzonde moeten zijn maar het is eerder regel dan uitzondering.
  Bij Rutte is het eerder zo dat je zeker weet dat wat hij gedurende de verkiezingen belooft in ieder geval niet krijgt.
  Iedereen € 1000,=
  De hypotheekrenteaftrek wordt niet aan getornd.
  Stem rechts en je krijgt links beleid, één van de laatste echte liberalen Rita Verdonk verloor nipt van Mark Rutte en werd daarna nog net niet naar een goelag verbannen!
  Maar we slikken het, het is bezopen hoeveel ‘zwevende kiezers’ dit land telt, ongeïnteresseerdheid is troef, ‘we zien het wel, we kunnen er toch niks aan doen’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s