Journalisten verspreiden massaal nepnieuws over zichzelf


(Door: Felix Huygen)

Acht op de tien journalisten worden tijdens hun werk weleens bedreigd of geïntimideerd, kopten verschillende media afgelopen week. Scepsis is op zijn plaats bij zo’n onwaarschijnlijk cijfer, schrijft Felix Huygen. “Bij misdaadjournalisten zou ik zo’n staatje onmiddellijk geloven, maar zou het ook opgaan voor modereporters?”

Het is waar: de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen. Toen de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) afgelopen zaterdag op haar website een onderzoek van I&O Research publiceerde met als kop ‘Onderzoek PersVeilig: 8 op de 10 journalisten heeft ervaring met geweld of bedreiging’, deed ze dat ongetwijfeld met de beste bedoelingen. Bedreiging van en geweld tegen journalisten is een groot probleem, daarover zijn alle redelijke mensen het eens.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Journalisten verspreiden massaal nepnieuws over zichzelf

 1. Verwardeman zegt:

  Het gaat niet over hoeveel , het gaat over WAAROM .
  Als je altijd maar pro EU , pro multicultie , pro vaccin
  Enz bent , alsof er geen enkele ANDERE waarheid is ,
  Kun je verwachten gecorrigeerd te worden !
  Ja , vooral jullie fijne NPO !

  Like

  • Anneke zegt:

   Journalisten, in dienst van de staat der Nederlanden.
   Wat een ´persvrijheid´, zeg.
   Toch zou de NPO eigenlijk meer realistisch nieuws moeten brengen.
   Zij worden steeds ongeloofwaardiger, net als de politieke partijen.
   Tja, ze likken elkaars kontje niet zonder reden.

   Like

 2. M. zegt:

  We zien overal hetzelfde recept.
  De hele kluit stelselmatig besodemieteren en dan lopen janken als de kluit door heeft dat ze besodemieterd worden.
  Men naait de boel tegen elkaar op, brengt zelf nepnieuws terwijl men anderen daar van beschuldigd, verzwijgen de problemen die op het volk worden losgelaten en helpen met het demoniseren van iedereen met gezond verstand.
  Men demoniseert elk grens dicht geluid omdat problemen voor de eigen bevolking juist de bedoeling zijn, en dat is uiteraard iets waaraan alle journalisten gretig meewerken.
  Elke blankenhaat die aan de dag gelegd word verzwijgt men in alle talen opdat de blankenhaat nog meer kan groeien.
  Als de blanken daar wat van zeggen worden ze voor racist uitgemaakt want de echte racist mag niet beledigd worden.

  Er is maar 1 ding bedreigend voor het complete eigen volk en ons land en dat zijn de stinkjournalisten die wat slecht is goed lullen, en wat goed is slecht opdat de ellende en de problemen maar flink mogen groeien.

  Ordinaire viespeuken noemt men dat wel, die zeker niet in de eerste leugen gestikt zijn.
  Dat heeft het corona media circus wel goed laten zien.
  Viespeuken die zichzelf moeten beschermen door te liegen dat ze zo bedreigd worden terwijl de media zelf de grootste bedreiging is voor het eigen volk.

  Geliked door 2 people

 3. johannes zegt:

  ach ja, wanneer een ander iets overkomt staan ze er bij te smullen en te stoken maar wanneer hen ongezouten de waarheid wordt verteld dat ze zich als leugenaars en hufters gedragen hebben noemen/ervaren ze dat als een bedreiging.
  Beetje dezelfde allures zie je bij die omhooggevallen bestuurslieden/nietsnutten; wanneer de auto van jou in de brand wordt gestoken wordt het afgedaan als een incidentje en een beetje vervelend , maar wanneer hun auto in de hens gaat is het een aanslag cq terroristisch vergrijp dat hard dient te worden aangepakt.

  Het ego speelt weer grote parten zullen we maar denken, we kennen ze nu wel toch ?

  Like

 4. Peter. zegt:

  Koop al jaren geen krant,en kijk geen tv,met mij nog veel meer mensen,ze zouden eens uit moeten zoeken hoeveel mensen er nog zijn die dat doen ,het inkomen van de media komt uit een heel andere hoek,kranten uit een koker,tv uit een koker ,alles bepaald en betaald door het grote geld ,en de zogenaamde journalisten hebben kosten als u en ik ,dus zolang ze geld krijgen dansen ze zoals de baas het wil .Gekochte Journalisten, dit boek zouden meer mensen moeten lezen .

  Like

 5. Andre zegt:

  Pleur op met HP de Tijd. Fred de Brouwer was een goeie vriend van mij en is vermoord door griezel en engnek Joris Demmink. De pers van Duitsland ene Merkel doet nu weer stoer praten als G7 maar ze vergeet dat er 7 miljoen mini jobjes naar de klote zijn in Duitsland.

  Like

 6. Rien E zegt:

  Echte journalisten brengen objectief de feiten en die interpreteren kan ik iha heel goed zelf. Op basis daarvan zou je kunnen stellen dat echte journalisten niet meer bestaan. Nu alle nederlandse kranten in handen zijn van 2 belgische families, die gesubsidieerd worden door de belgische staat en wellicht de eu zelf is de objectiviteit ver te zoeken en proef je de meningen van newyork times en washington post er boven uit. Het demoniseren van dhr Wilders en dhr Baudet en hun beider teams is tot common practice verheven. Zegt Wilders daar wat van dan vindt vrouwtje plo dat daar de democratie mee geschaad wordt. Ik vraag me dan hardop af over welke democratie ze het heeft, want een ding is zeker de democratie in NL is zo dood als een pier.

  Geliked door 1 persoon

 7. Andre zegt:

  Ik lees m nog even terug maar wat je ziet is dus weer LINKS idioten die de aandacht vragen. Niemand wil links en niemand heeft aandacht nodig in de media. Orban kon het goed verwoorden. Wij willen graag blijven wie we zijn!

  Like

 8. M. zegt:

  De weg naar de hel is inderdaad geplaveid met goede bedoelingen vandaar dat men de oorlog die tegen ons gevoerd word vrede noemt.
  Geen kwaad woord over slechten, maar alleen maar kwaaie woorden over de goeden opdat de slechten goed gedijen, dat is de media ten voeten uit.
  Als het maar voor de duvel danst lult de media wel recht wat krom is en andersom.
  Dat de criminaliteitscijfers door het dak zijn gegaan van al dat import van ‘geluk’ is uiteraard geen nieuws.
  De doden na de spuit zijn ook geen nieuws want men is alleen pro prikken.
  Kritische geluiden worden niet getolereerd , worden in vereniging belachelijk gemaakt of gedemoniseerd als zijnde extreem.
  Precies zoals de ‘vrede’ niet bekritiseert mag worden want vrede die geen vrede is mag niet bekritiseert worden dat mag alleen met de echt vrede van de Europeaan.
  In plaats van alle ellende te verslaan in echt nieuws verzwijgt men het echte nieuws en gaat men lopen piepen dat men bedreigt word.
  Terwijl men zelf de grootste bedreiging is voor zichzelf en het eigen volk door geen nieuws te brengen maar propaganda en leugens waar de honden geen brood van lusten en het eigen volk de dupe van word.

  Begrijp trouwens niet dat iemand nog moeite zou doen om die leugenaars wat aan te doen terwijl ze zichzelf al de nek omdraaien met die doorzichtige bullshit en goedkope leugens van ze.

  Geliked door 1 persoon

 9. Anneke zegt:

  Blij dat ik al decennia ´gelee´ het kranten abonnement heb opgezegd.
  Zo af en toe koop ik nog een tijdschrift zoals HP De Tijd, of ´t Elsevier Weekblad.

  Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  Journalisten hebben het recht om te publiceren. Maar alvorens te publiceren hebben ze de plicht om te onderzoeken. Dus niet kritiekloos overnemen wat de “powers that be” (i.c. Rutte, De Jonge, Van Dissel, Kuipers, Gommers, Osterhaus, etc.) vertellen, maar onderzoeken of het wel waar is wat ze willen publiceren.

  Tot nu toe heb ik altijd vertrouwen gehad in o.a. Wouter de Winther en Frits Wester. Maar voor wat betreft het coronaverhaal doen ze absoluut niet aan onderzoek en huilen mee met de wolven in het bos.

  Dit ondermijnt het vertrouwen in de pers. Er is er niet een die een eigen mening verkondigt, allemaal (ALLEMAAL) spelen ze mee in het toneelstuk: De Nieuwe Kleren Van De Keizer. Als er iemand de moed heeft om te zeggen dat de keizer in z’n blote kont loopt, wordt hij ogenblikkelijk weggezet als wappie. Er is niet één journalist die onderzoekt of de keizer misschien inderdaad in z’n blootje loopt, want dat past niet in het van hogerhand voorgekauwde verhaal. Dus ze beschuldigen iemand die het lef heeft om kritisch te zijn, zonder enig onderzoek te hebben gedaan.

  En dan hebben ze de pest in als iemand ze “tuig van de richel” noemt. Dat hebben ze aan zichzelf te wijten. Ik zou ze flapdrollen, slappe vaatdoeken en laffe meelopers noemen. Karakter heeft er niet één.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 11. Bob zegt:

  Als journalisten nep nieuws verspreiden
  dan is dat een geniepige vorm van bedreiging.
  Deze bedreiging wordt gezien als een aanval.
  reactie verdediging.
  Een goede journalist is op zijn minst
  objectief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s