Wow, ik mag blijven! Nou ja, misschien!

(Door: “bozeoudeman”)

Oh joepie, ik als hier geboren witje mag misschien wel hier blijven! Na de racistisch getinte zwarte advocaat, die stelde dat haar zoontje geen zwarte rolmodellen voldoende op de veel te ‘witte’ tv ziet in ‘dit veel te witte land’, is er nu, na uitspraken van deze zielige succesvolle advocaat, en ook nog eens het grote verwijtboek ‘Hallo witte mensen’, waarin een eveneens zeer succesvolle Anousha Nzume uitlegt hoe je als ‘wit’ persoon met een vaak ‘lullenbehangersbaan’ je vele privileges kunt leren erkennen, dan nu ook nog eens een extra verwijtboek voor alle nog niet woke witjes: een boek, waarin een ook weer zeer succesvolle huiler tevens uitlegt dat allochtonen de autochtonen allang hebben geaccepteerd. 

Fijn, denk ik, wat gelukkig dat nu één van die succesvolle huildames, die het hier heel erg moeilijk lijken te hebben met hun succesvolle leventjes als advocaat, presentatrice, auteur en actrice, stelt dat gewone autochtone ‘te witte’ Nederlandse ‘witjes’ als loodgieter, buschauffeur, boekhouder, boer, verkeersregelaar, conciërge, fabriekswerker, vrachtwagenchauffeur tot postbesteller en de vele ‘witte privilege banen’ die er nog meer zijn zich geaccepteerd mogen weten door de allochtoon.

Tenminste, als deze nieuwe huildame gelijk heeft. Nou, dat hoop ik maar. Wat fijn dat ik mij als AOW’er geaccepteerd door haar en anderen succesvolle huildames mag weten in mijn eigen, naar hun mening, ‘veel te witte’ land. Wat fijn dat ik dus niet hoef op te donderen, zoals de ook al weer succesvolle heer Kuzu eens stelde dat ik maar moest doen als ik vond onder de voet te worden gelopen door een, via de EU en VN afgedwongen, niet meer stoppende instroom van allochtonen. 

Yeah… Ik mag blijven! Wauw! Misschien mogen alle ‘te witte’ mensen blijven! Tja, wat fijn, maar wie is er nu hier de racist? Mevrouw de advocaat? Mevrouw Nzume? Mevrouw Aurangzeb? En hoe komt het toch dat altijd weer veel zeer succesvolle allochtonen een gigantisch uithuil probleem met hun succes schijnen te hebben, zoals ook een Iraanse psycholoog die hier miljonair is geworden dat al eens breeduit in de krant vermeldde. 

Hij werd, wonend in een vrijstaande villa, als miljonair niet gezien als ‘gewone Nederlander’, zo stelde hij en dat vond hij schandelijke discriminatie. Ja, denk ik, zou John de Mol als miljardair ook gediscrimineerd worden op die manier? En hoeveel honderdduizenden gewone Nederlanders, allochtoon of autochtoon, zouden heel graag eveneens op die manier gediscrimineerd willen worden. Wie wil niet op die manier als ‘gewone Nederlander’ worden gediscrimineerd? Lekker rijk en lekker wonend! 

Niet als die echte ‘gewone Nederlander’ met vaak een gewoon baantje met een vaak miezerig inkomen, die op een etage in een drukke volksbuurt woont of, indien bij wat meer geluk, ergens woont in een rijtjeshuis in een rijtjeswijk in een rijtjesstad en die nooit wordt gezien als belangrijke BN’er. Ik heb hoe langer hoe meer de kots van al die huilebalken met hun gezeik hoe zielig zij als succesvolle rijke jammeraars wel niet zijn. Haal de stront eens uit jullie ogen en kijk eens rond naar al die mensen die echt problemen hebben, allochtoon en autochtoon, walgelijke verwende Sylvana S.-achtige jammerkonten.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Wow, ik mag blijven! Nou ja, misschien!

 1. Verwardeman zegt:

  Als onze voorouders ze niet naar Amerika hadden
  Gebracht , zouden ze nu in lemen hutjes onder de
  Brandende Afrikaanse zon leven .
  Trouwens , ze komen maar wat graag naar ons blanke
  Racisten toe in hun rubberbootjes.
  Dus , kap met janken , doe gewoon mee , of rot op
  Naar je Afrika !

  Geliked door 3 people

 2. Jan zegt:

  Anousha Nzume, geboortenaam Anna Steijn, is bevriend met haatzaaier en antisemiet Mariam El Maslouhi, lid van de sekte Wij Blijven Hier. Soort zoekt immers soort

  Nederlandhaters: van links naar rechts: Anousha Nzume , Mariam El Maslouhi, Saeda Nourhussen en Arzu Aslan

  Anousha Nzume
  Anousha Nzume, eerder zichzelf opgewerkt hebbende in het allochtonen-knuffel- en “diversiteit”-circuit en veelal aangeduid als “actrice”, verwierf landelijke bekendheid toen ze zich als een van de eerste meer openbare figuren schaarde achter de toen nog onbekende extremistische zwartracisten Quinsy Gario en Jerry Afriyie (Kno’Ledge Cesare) in hun protesten tegen Zwarte Piet.
  ‘Actrice’ Nzume onderscheidde zich door meerdere spontane huilbuien naar aanleiding van het leed dat haar door Zwarte Piet werd aangedaan.

  Klaagnegerin en liefje van criminelen en haatzaaier
  Op jou wordt extra gelet, jij bent bruin
  ‘In de week waarin wederom een donkere moeder haar kind is verloren door politiegeweld, vraag ik me af of “invechten” nog genoeg is om te overleven’
  ….
  We leven in een tijd waarin de politieagent na een dodelijk schietincident niet meer als verdachte wordt verhoord.
  ….
  Een tijd waarin ‘minder, minder, minder’ onder de vrijheid van meningsuiting valt.

  Een tijd waarin cijfers over ‘oververtegenwoordiging in de criminaliteit’ multi-interpretabel zijn.
  ….
  Anna schreef een boek vol wrok ‘Hallo witte mensen’ (Ik: Hallo negerin!) wat eindeloos gaat over ‘wit privilege’ (overigens, besef dat wit bewust is gekozen en niet blank, wit geeft minachting aan, haat)

  Dat ‘wit privilege ‘ is dus de neger-term voor het feit dat blanken op bijna alle sociaal-maatschappelijke terreinen beter presteren dan creolen. Dus gaat het boek ook eindeloos over “wit privilege”.

  Anna blijkt een inhalig wijf te zijn, een haatster, serpent, leugenaar, lamstraal, ruikt geld:
  Anousha Nzume zit aan tafel in een Amsterdams grand café en bestudeert de menukaart. … Ik zeg dat alles op rekening van de Volkskrant is. ‘Jeej!’ antwoordt ze met een brede grijns. ‘Reparations!’

  En nu is er dus dat boek, Hallo witte mensen. Sommige van haar vrienden, vertelt ze, zeiden grappend dat ze alleen op de presentatie zouden komen als ze het ‘Doei Witte Mensen’ noemde. Maar dat zou misschien een beetje contraproductief zijn, want het is nou juist een op witte mensen gerichte gids langs begrippen als wit privilege, white fragility, exotisme en culturele toe-eigening. ‘Het is een soort handboekje’, legt ze uit, ‘waarin ik de theorieën en terminologie van wetenschappers als Gloria Wekker, Kimberlé Crenshaw en Philomena Essed (beroeps-antisemiet en bekend van onzinterm ‘micro-agressie’*) in Jip en Janneke-taal heb vertaald
  *https://pure.uva.nl/ws/files/20045111/Zwarte_Piet_Palestina_en_de_strijd_voor_het_dagelijks_leven.pdf

  Lees meer en verder op:
  https://www.rijnlandmodel.nl/achtergrond/sociologie/cultuur_gelijkheid_creolen_haatzaaiers_nzume_bronnen.htm

  Zie ook: Anousha Nzume en de infantilisering van het anti-racisme
  ….
  “Culturele toe-eigening is het klakkeloos overnemen van een gebruik, traditie, look, symbool, taal, of een ander cultureel kenmerk van een gemarginaliseerde groep. Je voelt ’m waarschijnlijk al aankomen, maar het is dus iets wat niet oké is.”

  Waarom is dat eigenlijk “niet oké”? Omdat je, aldus Nzume, in een ongelijke machtsverhouding andermans cultuur afpakt en die acceptabel maakt door hem de witte bubbel in te trekken. Ze vergelijkt het met hoe van een vrouw steeds ideeën worden afgepakt op het werk, die dan door mannen worden “verbeterd”. Die maken er vervolgens promotie mee terwijl de vrouw nauwelijks beloond wordt voor al haar originele denkwerk.

  Echter, cultuur is geen idee dat je van iemand kunt stelen maar resultaat van voortdurende verandering, beïnvloeding, overheersing en wisselwerking met andere culturen. Om dat te reduceren tot een vaststaand idee dat vervolgens door witte mensen gekaapt wordt om het salonfähig te maken en er geld mee te verdienen is simplisme. Het is dan ook weinig verbazingwekkend dat vrijwel geen enkel voorbeeld dat Nzume aandraagt enig hout snijdt.
  ….
  https://reportersonline.nl/anousha-nzume-en-de-infantilisering-van-het-anti-racisme/

  Like

 3. Jan zegt:

  Even een sprong naar de overkant van de oceaan naar zo’n hypocriete beroepsnegerin

  Wealthy BLM Co-Founder BUILDS A WALL Around Her Million Dollar Estate
  ….
  Black Lives Matter co-founder Patrisse Cullors has reportedly put up a fence and electric gate around her $1.4 million home in Los Angeles.

  Cullors, 37, closed on the 2,380 square-foot, three-bedroom, three-bath home in March.

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/06/wealthy-blm-co-founder-builds-wall-around-million-dollar-estate/

  Zij is bang voor haar soort dat graag mag plunderen en moorden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  Van buiten én van binnen zwart…

  https://www.metronieuws.nl/televisie/2021/06/akwasi-zwart-ekiz-klamer/

  Is Akwasi’s omroep ZWART reden voor vertrek Ekiz en Klamer bij De Vooravond?

  Het vertrek van presentatieduo Fidan Ekiz en Renze Klamer bij talkshow De Vooravond, zorgde deze week voor behoorlijk wat opschudding. Opiniemaker en oud Groenlinks-kamerlid Zihni Özdil stelt dat de omroep van Akwasi, ZWART, daar iets mee te maken heeft.

  Op Twitter sluiten meerderen zich aan bij de mening van Özdil. Dat het vertrek van Ekiz en Klamer halsoverkop en ietwat verrassend was, bleek wel deze week.

  Ekiz noemde in De Vooravond het karakter van omroep ZWART polariserend. „Het mag en het kan natuurlijk, maar stel nou dat het Wit had geheten of nog erger: blank”, sprak Ekiz in de uitzending. „Wat mijn probleem er een beetje mee is, is dat Akwasi die het initiatief neemt zich altijd uitspreekt tegen verdeeldheid.” Volgens de presentatrice stimuleert een omroep die ZWART heet juist verdeeldheid. Ook stelde ze Akwasi z’n uitspraken over Zwarte Piet aan de kaak. Renze Klamer vond het echter wel een goed idee.

  Like

 5. Blaffertje zegt:

  Ik zou zeggen, ga dan weg als je het allemaal zo erg vind en houd op van ons te profiteren.
  Ik houd je niet tegen mevrouw de advocaat.
  Doe ons een plezier en rot op.

  Geliked door 1 persoon

 6. Anneke zegt:

  Jammer dat de eeuwige huilebalken en jammeraars hun gehuilebalk niet stil kunnen zetten.
  Zij zijn werkelijk nooit tevreden, met wat ze hebben bereikt.
  Al zitten ze op gouden zetels, dan nog is het niet goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s