CDA: politiek in een notendop

(Door: Rients Hofstra)

Wie denkt dat wat het CDA in korte tijd is overkomen (dubieuze lijsttrekkerverkiezing, Sywert van Lienden en de memobom van Pieter Omtzigt) sneu is voor deze partij en enkel wat incidenten zijn, kan ik gerust- en teleurstellen. Het zijn slechts symptomen, periodieke uitbraaksels die helaas bij het huidige politieke systeem horen.

Niet dat ze erbij horen, omdat het moet, maar omdat het huidige staatsbestel hiervoor ruimschoots mogelijkheden biedt. Zulke excessen gaan goed zolang ze onder de radar blijven. En dit soort kwalijkheden is niet uitsluitend voorbehouden aan een club der kerkelingen, waar je het ‘t minst zou mogen verwachten. Andere partijen kennen vergelijkbare wantoestanden. Mark Rutte is ooit op dubieuze wijze lijsttrekker geworden ten koste van Rita Verdonk. Die laatste stevende af op een overwinning in de strijd om het leiderschap. Van buitenaf is Rutte het neoliberale strijdperk in geparachuteerd door invloedrijke VVD-prominenten in dienst van het grootkapitaal. De jonge, redelijk onbekende ex-JOVD-voorzitter won. Rita (ongetwijfeld binnenkamers dwingend ingefluisterd) nam afscheid, toen ze na de daaropvolgende verkiezingen meer stemmen haalde dan lijsttrekker Rutte.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op CDA: politiek in een notendop

  1. Julia zegt:

    Wie neemt de Nederlandse politiek überhaupt nog serieus ze zouden er allemaal uitgetrapt moeten worden. Behoorlijk tuig zit onder het CDA dit blijkt wel uit de beledigingen waarmee zij Omtzigt hebben bestookt. Maar ja dit zijn de normen en waarden van o.a. CDA en Rutte die het allemaal wel goed vindt en dit onacceptabel gedrag niet eens veroordeelt. Het is een groot rattenhol daar in Den Haag. Jammer dat ik nog belastingplichtig ben omdat het mij pijn doet dat dit soort ratten uit de belastingpot een flink salaris opstrijken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s