Gouverneur van Texas wil Trump´s grensmuur met Mexico afbouwen

(Vertaling: E.J. Bron)

De gouverneur van Texas, Greg Abbott (foto), wil de onder de voormalige president Donald Trump gestarte werkzaamheden aan een grensmuur met Mexico verder afbouwen. Hij kondigde donderdag een veelomvattend plan betreffende grensbeveiliging aan, dat voorziet in de bouw van een eigen muur langs de grens met Mexico en de arrestatie van illegale immigranten.

Het nieuwe plan om illegale grensoverschrijdingen in Texas aan banden te leggen, werd aangekondigd op een topontmoeting over grensveiligheid in Del Rio, waaraan de Texaanse politie, districtsrechters, burgemeesters, officieren van justitie en landeigenaren deelnamen.

De situatie aan de Mexicaanse grens heeft zich na de ambtsaanvaarding van Joe Biden als Amerikaans president enorm toegespitst.

De Republikeinse gouverneur zei dat hij meer dan $ 1 miljard aan staatsmiddelen voor de verhoging van de grensveiligheid beschikbaar zal stellen, en dat Texas zijn grensbarrière zal uitbreiden. Bovendien moet de politie extra geld krijgen om mensen die illegaal de grens oversteken, te arresteren. Meer details worden volgende week bekendgemaakt.

“We zullen ermee beginnen arrestaties te verrichten”

Hij zei ook dat Texas illegale immigranten, die de staat betreden, zal arresteren. “We zullen ermee beginnen arrestaties te verrichten, om zodoende een signaal aan iedereen af te geven die er over nadenkt hier naartoe te komen. Jullie krijgen geen vrijkaartjes. Jullie krijgen direct een kaartje naar een gevangeniscel”, schreef hij op Twitter.

De nieuwe verordening bouwt voort op Abbott´s verklaring van de uitzonderingstoestand, die gericht is aan het Texaanse ministerie voor Openbare Veiligheid, opdat dit alle federale en staatswetten uitput om criminele huisvredebreuk, illegale binnenkomst, smokkel en mensenhandel te vervolgen. De verklaring van de uitzonderingstoestand eiste ook meer gevangenisplaatsen voor de gearresteerde illegale immigranten.

Grensbarrière was centrale belofte in Trump´s verkiezingscampagne van 2016

De muur langs de Texaanse grens met Mexico was een centrale belofte uit Trump´s verkiezingscampagne van 2016. Kort voor zijn vertrek in januari bezocht Trump Texas om de voltooiing van meer dan 4000 mijl grensmuur te bekijken.

Op de eerste dag van de ambtsperiode van Trump´s opvolger Joe Biden werden de werkzaamheden gestaakt.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gouverneur van Texas wil Trump´s grensmuur met Mexico afbouwen

 1. koosv8 zegt:

  Het laat weer overduidelijk zien waar de “globalistische criminelen” wereldwijd mee bezig zijn. ROTZOOI TRAPPEN, MAAKT NIET UIT WAT OF HOE. Oorlogen beginnen, om niks.
  Klimaat verzinsels om niks. ZG. PANDEMIE CORONA (griep) waar oude, zieke, en zwakke altijd al aan dood gingen, Stromen mensen in gang zetten, desnoods door reclame campagnes, en grenzen NIET CONTROLEREN.
  WILLENS EN WETENS GOED DRAAIENDE MAATSCHAPPIJEN VERNIETIGEN.
  DE NUCHTERE EERLIJKE LEIDERS LIGGEN ONDER VUUR OM WAT ZEI VINDEN. DE WAARHEID EN BESCHERMING VAN DE EIGEN GEMEENSCHAP IS NIET MOGELIJK ZONDER GRENZEN BELASTING HEFFEN, SOCIALE VOORZIENINGEN, WETTEN, EN CULTUURHISTORISCHE WORTELS ZIJN ONMOGELIJK ZONDER GRENZEN. Kortom.
  ER BESTAAT GEEN VRIJHEID ZONDER GRENZEN.

  Like

 2. Ijsbeer zegt:

  Misschien enkel Vlaams taalgevoel, maar afbouwen lijkt het omgkeerde van hetgeen bedoeld wordt : afwerken, opbouwen ?
  Afbouwen dan denk ik aan afbreken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s