Griekenland wil einde maken aan bestorming door illegalen: Turkije wordt tot veilig derde-land verklaard

(Vertaling: E.J. Bron)

Griekenland wil eindelijk tot een bevredigende oplossing van het voortdurende probleem met illegale migranten uit Turkije komen. Daarom wil men in Athene Turkije nu zonder omwegen tot veilig derde-land verklaren.

Dat moet speciaal voor migranten uit Syrië, Afghanistan, Pakistan, Bangladesh en Somalië gelden. Migranten uit deze landen maken een groot deel uit – naar schatting 90% – van de illegale migratie aan de Turks-Griekse grens.

Door de beslissing hoopt de Griekse regering op een vermijding van de illegale migratiestromen. Zo zou de “gezamenlijke verklaring” met Turkije uit het jaar 2016 eindelijk volledig en “vastberaden” uitgevoerd kunnen worden, liet minister van Migratie, Notis Mitarakis, verluiden.

Bovendien zou Turkije ertoe verplicht zijn om eindelijk een einde te maken aan het werk van smokkelaar-bendes, was uit Athene te horen. Omdat Turkije zelf zijn verplichtingen uit de verklaring niet zou nakomen, zegt Griekenland de samenwerking met Ankara nu resoluut op. In het vervolg dient er meer uitgezet te worden, en door de herdefiniëring van Turkije tot veilig derde-land moet het ook niet meer mogelijk zijn om een asielaanvraag in Griekenland in te dienen – de illegalen moeten in de eerste plaats het land helemaal niet meer binnen kunnen komen. Migranten zonder recht op internationale bescherming zouden het land direct weer moeten verlaten, ook als het land van aankomst of het transitoland het daar niet mee eens zou zijn.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Griekenland wil einde maken aan bestorming door illegalen: Turkije wordt tot veilig derde-land verklaard

 1. antiislamnu zegt:

  Mooie worden maar in de praktijk zal het wel niet werken 1 miljoen asielparasieten laten krijgen we dat te horen.
  Terwijl het zo simpel is gewoon de grenzen afsluiten genoeg werkelozen daar om de boel te bewaken

  Like

 2. Marc zegt:

  Ik had er geen idee van dat Turkije als onveilig gold.

  Geliked door 2 people

 3. Jules Vismale zegt:

  In Griekenland en Bulgarije zijn ze al volop bezig om asielzoekers en vluchtelingen daar weg te jagen en dat werd hoog tijd!

  Geliked door 3 people

 4. Hebk zegt:

  Onze pleuris EU wil niets liever dan miljoenen asiel hier in de straten en onder bruggen , lekker de boel naar de klote helpen.

  Like

 5. Julia zegt:

  Ik begrijp het volkomen dat de invasie Griekenland meer dan de keel uit komen. Maar wat komt er van terecht helemaal niets. De Grieken zullen haar oren moeten laten hangen aan het mislukte bolwerk de EU. Nu hebben Merkel en Biden op het G7 feestje weer een bindend onderonsje gehad dus kunnen we de borst nat maken Merkel grote voorstander van nog meer invasies gesterkt door seniel Biden die ook meer en meer migranten in de VS wil toelaten en samen zweert met de zwarten in de VS. Enfin het was weer een leuk miljoenen verslindend feestje voor de elitaire machtswellustelingen (waar uiteraard Rutte niet bij vertegenwoordigd was maar Nederland wel de grootste bijdrage aan de EU levert). Dan zullen we het nog maar niet hebben dat al die elitaire machtswellustelingen die met hun dictatuur het volk onderdrukt zich uiteraard niet hielden aan de coronamaatregelen geen mondmuilen, geen afstand hielden en ga zo maar door. Ik mag hopen dat Poetin Biden 16 juni a.s. flink de mantel uitborstelt. Kortom de invasie van zwarten en woestijnratten stopt niet ook Griekenland kan dit helaas niet tegen houden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Een goede eerste stap!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s