VIDEO Dr. Nicolaus Fest: “50% vrouwenquotum? 100% onzin!” (+ NL vertaling!)

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! De EU-bureaucratie wilde altijd al “meer Europa”. Dus meer invloed, meer functies, meer macht. Daarvoor is echter de toestemming van alle EU-landen nodig, dus een nieuw basisverdrag. Voor dit doel confereerde van 2002 tot 2004 onder leiding van de voormalige Franse president Giscard d´Estaing de “Conventie over de toekomst van Europa”. Het daar uitgewerkte voorstel haalde het echter bij het eerste referendum in Nederland in 2005 niet. Daarmee was de zaak afgedaan.

Nu is de tweede aanloop aan de gang. Deze keer heet het niet “Conventie”, maar “Conferentie over de toekomst van Europa”. En het ziet er wat betreft public relations intelligenter uit. In plaats van zoals vroeger ervaren politici opdracht te geven tot de vormgeving van het verdrag, zet men nu in op “burgerdeelname”. Deze burgers hebben weliswaar geen idee van stemmingsregels, gekwalificeerde meerderheden of trilogen, ze zijn echter beter te sturen. Bovendien krijgt de “conferentie”, en zodoende ook het toekomstige verdrag, het imago dat ze dicht bij de burgers staat. Per slot van rekening, zal men later zeggen, zouden de Europese burgers het nieuwe verdrag gewild hebben. Voor wie het wil geloven…

Er zullen ongeveer 420 personen aan de conferentie deelnemen. Telkens vier afgevaardigden van de nationale parlementen van de 27 EU-landen, in totaal dus 108. Dan net zo veel afgevaardigden uit het Europees Parlement. Bovendien vertegenwoordigers van de Europese Commissie, van de regeringen en van de “burgermaatschappij”, dus vooral linkse NGO´s. En tenslotte ook nog 108 “burgers”. Die echter worden niet toevallig uitgekozen, maar door een agentschap met de hand gesorteerd. Dan weet je nu al wat voor linkse vogels uiteindelijk zullen deelnemen.

Hoe “democratisch” de zaak verloopt, kun je ook op een andere manier zien. Onder de 4 afgevaardigden die de Duitse Bondsdag dient af te vaardigen, zal zich, zoals we horen, geen vertegenwoordiger van de AfD bevinden. De grootste oppositiepartij wordt ook in deze zaak ten gunste van kleinere oppositiepartijen overgeslagen. En ook in het Europees Parlement heeft men merkwaardige regels bedacht. De 108 afgevaardigden, die door de betreffende fracties in het Europees Parlement naar de toekomstconferentie worden afgevaardigd, moeten “gender-aangepast” uitgekozen worden. Dat betekent niets anders dan dat er minstens net zo veel vrouwen als mannen afgevaardigd moeten worden. Dat heeft de linkse parlementsmeerderheid gewoon even in de keuzecriteria geschreven. Het 50% vrouwenquotum is hier al bindend en wordt keihard doorgezet. Wie deze niet vervult of niet kan vervullen, mag niet deelnemen. Dat is niets anders dan pure chantage. Niet de kwalificatie beslist, maar de sekse. Meer openlijk seksisme, meer openlijke discriminatie van mannen en meer schending van het gelijkheidsprincipe dan ooit tevoren. Maar zo gaat dat nu eenmaal wanneer linksen het voor het zeggen hebben.

Helaas is de “Conferentie over de toekomst van Europa” belangrijk! Zeer belangrijks zelfs! Hier wordt de koers voor de toekomst uitgezet, en zoals altijd gaat het in de EU de verkeerde kant uit. Want achter de façade van de “burgerdeelname” gaat het om keiharde machtsbelangen: om meer competenties ten gunste van de EU, om nog meer bureaucratie, om nog meer betutteling van de burgers, en vooral om nog meer geld uit Duitsland ten gunste van andere landen. Daarom gaat de “conferentie” ook in tijden van Covid gewoon door. Want de verslaggeving van de media houdt zich op dit moment liever met vaccinatie- en incidentiekwesties of weldra met het Europees kampioenschap voetbal bezig. Dan verloopt de “Conferentie over de toekomst van Europa” als het ware onder de radar. En wordt door niemand waargenomen.

Maar geen zorgen: wij, mijn collega´s en ik, zullen u op de hoogte blijven houden. Zodra de eerste verdragsontwerpen bekend zijn, zullen we ze nauwkeuriger bekijken. Tot dan: een mooi weekend en blijft u opgewekt!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s