GB News van start als nieuwe omroep, “echt een nieuw geluid voor de Britten”

“Welkom bij de start van GB News, de Britse nieuwszender die het nieuws brengt dat voor u belangrijk is en die een stem geeft aan hen die zich buitenspel gezet voelen of zelfs de mond gesnoerd.” Met die woorden formuleerde Andrew Neil gisteravond het doel van zijn nieuwe omroep, de eerste in 24 jaar voor het land.

In zijn openingsmonoloog om 20.00 uur zei de oud-BBC-coryfee dat het tijd is “het nieuws anders te gaan doen”, rechts van het midden, zonder “grootstedelijk navelstaren” of “slaafs volgen van de media-agenda”, en zeker zonder de afrekenmentaliteit die volgens hem heerst onder “de elite”. De zender wordt al getypeerd als de Britse variant van het Amerikaanse Fox News.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op GB News van start als nieuwe omroep, “echt een nieuw geluid voor de Britten”

 1. Bas zegt:

  https://doorbraak.be/media-garandeert-macht/?dbcode=e8650159895&u=69827294

  Media controleren de toegang tot het publiek

  Hubs zijn netwerkcentra van status en aandacht die bepalen wie wel en geen aandacht krijgt. Zonder hub ben je irrelevant.

  ‘Iedereen heeft er belang bij in de buurt van een hub-persoon te zijn om maatschappelijk relevant te blijven. En zo worden de rijken rijker, de bekende mensen bekender. Hubs produceren grote verschillen waarbij maatschappelijke en economische uitsluiting hand in hand gaan.’

  Neem nu de druk op de huizen- en de arbeidsmarkt als gevolg van migratie. In alle ‘officiële’ documenten noemt men het beestje van de migratie niet bij de naam: de ‘autoriteiten’ proberen die toenemende druk aan andere oorzaken toe te schrijven. Zien zij in de migranten hun toekomstige klanten en cliënten, nu de oorspronkelijke Europese bevolking vergrijst? Het ligt voor de hand dat de talkshows, de opiniebladen en de glossy’s ook podium bieden aan lieden, die de alternatieve verklaringen ondersteunen en verhalen ophangen die afleiden van migratie als heet hangijzer. De ‘man in de straat’ ziet ondertussen iets heel anders. Die denkt ‘ben ik nu gek?’, en begint te leven in een sfeer van dubbeldenk en cognitieve dissonantie.

  Like

 2. Bas zegt:

  Dit is wat de mensen in Londen tegenwoordig denken over de BBC, aangezien mij is verteld dat dit een BBC-journalist is. De hele wereld moet zien hoe impopulair de BBC is in Engeland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s