Opgelet, camera: Het absurde corona-theater van Cornwall

(Door: Ramin Peymani – Vertaling: E.J. Bron)

Het is genoeg! Ik heb eerlijk gezegd geen zin meer om me voor de gek te laten houden. Wat de vermeende politieke elite daar naar aanleiding van de “G7”-top in Engeland heeft laten zien, tart elke omschrijving. Ze beschouwen ons daadwerkelijk als zwakzinnig, wat je ze eigenlijk niet eens kwalijk kunt nemen, omdat de meesten van ons blijkbaar echt niet helemaal goed snik zijn. Hoe is het anders te verklaren dat we ons door een politieke kaste laten treiteren, die ons allerlei mogelijke ontberingen aandoet, maar niet vindt dat zij zichzelf aan de voorgeschreven beperkingen en plichten hoeft te onderwerpen?

Ze lachen ons in het gezicht uit en voeren hun absurde theater steeds schaamtelozer op. Wie dat merkt, wordt in de rechterhoek gedrongen. Dan ligt hij er uit. Het huichelachtige spelletje is echter niet nieuw. In Duitsland horen we al decennia lang dat we de broekriem strakker moeten aanhalen of ons gedrag moeten veranderen. Het gaat immers om de toekomst. Anderzijds moeten we onze manier van leven niet laten afpakken, wanneer de nieuwkomers ons deze nadrukkelijk willen afleren. Wij moeten hen met open armen blijven ontvangen, goede gastheren zijn, bont en naar de wereld toe gericht. Diegenen die ons dat voorschrijven, hebben daar geen enkele last van. Zij wonen afgeschermd in deftige regeringswijken, sturen hun kinderen naar de “betere scholen” en zijn blij met hun salarissen. Sinds corona moeten we nog veel meer, terwijl de politieke kaste daar waar ze denkt onopgemerkt te zijn, eens temeer volgens haar eigen regels leeft. Wandlitz (een voormalig luxe woon-ressort voor de partijtop van de DDR) is overal sinds de DDR opgehouden heeft te bestaan. Anders dan destijds is Wandlitz echter geen geheime plek meer, die alleen bij ingewijden bekend zou zijn.

Het was een eigenzinnig komisch stuk dat gastheer Johnson in Cornwall liet opvoeren, met een tot in de puntjes doordachte choreografie

In Cornwall ontmoetten drie dagen lang zeven van de tien vooraanstaande industrienaties elkaar. De oploop leek niet alleen optisch op het perfecte familie-uitstapje. Bij mooi weer – zeker geen vanzelfsprekendheid voor de Zuid-Engelse kust – brachten de met hun betere helft gekomen staats- en regeringschefs een vrolijk weekend door. Men keuvelde over van alles en nog wat, af en toe zelfs controversieel. Wij burgers zouden dergelijke “topontmoetingen” verder niet serieus moeten nemen, ware daar niet het bittere besef dat deze er steeds opnieuw de basis voor creëren om ons te betuttelen, te onteigenen en onvrijer te maken. Omdat dit zo is, mag de Europese Unie in de ronde niet ontbreken, die weliswaar geen eigen staat is, maar mee aan tafel zit om zichzelf in te schakelen wanneer de EU-landen het niet met elkaar eens zijn. Het gevaar is echter duidelijk geringer geworden sinds de Britten er uit zijn. Overgebleven uit de EU zijn bij de “G7”-top Duitsland, Italië en Frankrijk. En zo is het draaiboek van de Europeanen ook niet bijzonder origineel meer: Frankrijk dicteert, Italië knikt, Duitsland betaalt. En de Britten lachen. Deze keer had de zogenaamde topontmoeting echter toch haar opmerkelijke taferelen. Het was een eigenzinnig stuk dat gastheer Boris Johnson liet opvoeren. Met een tot in de puntjes doordachte choreografie ging het er vooral om de “juiste” beelden de wereld in te sturen. En die waren perfect geënsceneerd (tenminste de officiële), van de opstelling van de staats- en regeringschefs op een podium, dat herinnerde aan het transportvoertuig in “Ruimteschip Enterprise”, tot aan het optreden van de Koninklijke familie toe, aangevoerd door de charmante Kate en een zichtbaar hersteld overkomende koningin. Allemaal braaf met een mondkapje, afstand en ellebooggroet.

Beelden van de uitgelatenheid, van wederzijds liefkozen en omarmen, van het vertrouwde gezellige praatje en van gezellig samenzijn

Maar het waren niet de hoogglansfoto´s uit Cornwall die bij menig opmerkzaam waarnemer in zijn gedachten zijn gegrift, maar die beschamende kiekjes die helemaal niet voor het publiek bedoeld waren. Beelden van de uitgelatenheid, van wederzijds liefkozen en omarmen, van het vertrouwde gezellige praatje en van gezellig samenzijn. Wat al deze beelden gemeen hadden? De protagonisten trokken zich geen reet aan van afstandregels en mondkapjes. Ze schudden elkaars hand en legden vriendschappelijk de arm om elkaars schouder. Alles was bijna net als vroeger, volledig ongedwongen en onbevangen – echter met één schoonheidsfout: dat staan ze ons niet toe. Zogenaamd kost het ons het leven, in ieder geval echter onze arme 117-jarige oma, wanneer we ook maar een moment vergeten wat men er bij ons op militaire wijze heeft ingegoten, paniekgolf na paniekgolf. Diegenen, die ons dat sinds anderhalf jaar verordenen, weten hoe belachelijk en zinsberovend het geheel is. In ieder geval nu en in ieder geval in de openlucht. En daarom interesseert het ze zelf ook niet. Zie Cornwall. Dom alleen dat er nauwelijks nog iets te verbergen valt, omdat er altijd ergens iemand is die het hoort, ziet of zelfs fotografeert. En dan is er immers ook nog dat domme internet, dat weliswaar voor de bondskanselier tot voor kort nog braakliggend terrein was, maar dat gewoon razendsnel alles overal heen transporteert. Daar zijn ze dan, de beelden van het stel lawaaimakers aan de veel te kleine houten tafel, zonder mondkapje, zonder minimale afstand, bijna te dicht op elkaar om gemakkelijk te kunnen zitten. Ze kunnen bijna niet stoppen met lachen, de aan of met corona regerenden. En ze lachen om ons. Omdat wij zo stom zijn om ons voor schut te laten zetten.

Bron:
peymani.de
Door: Ramin Peymani

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Opgelet, camera: Het absurde corona-theater van Cornwall

 1. Hovawart zegt:

  Wij allen zijn de ‘Maulkorb Generation’, gewoon je muil houden……
  arm volk dat alle leugens slikken.

  Like

 2. Verwardeman zegt:

  Vraagje , zijn deze beelden naar alle nationale
  Nieuwszendes verzonden ?
  Zo nee , waarom niet?
  Waneer zien wij dit op NPO , datum en tijd ?
  Hallo Frits Wester , iets voor jou misschien ?

  Like

 3. sweetheart zegt:

  ja maar al die leiders???? zijn ingeent met cojona vaccine sorry ik bedoel met vitamine vaccine want geloof maar niet dat zij de smerige prik hebben genomen en daarom hoeven zij geen mask te dragen, doorzie de grote leugen ter alle tijden.

  Like

 4. sweetheart zegt:

  deze leiders hebben de vaccine genomen, ik bedoel een vitamine prik want zij hebben echt niet het smerige vaccine genomen, dat is de reden dat zij geen mask meer dragen.

  Like

 5. Runners zegt:

  In een woord en gezellig debielen feestje moeten wij dit serieus nemen ?

  Like

 6. M. zegt:

  De mens is zo achterlijk gemaakt door de hersenspoeling op hun tv dat ze zichzelf met liefde wat waanzin cadeau doen.
  Het liefst zo nutteloos mogelijk en als het schadelijk is voor de gezondheid staat men helemaal vooraan om zich te bedekken met ziekmakende schijnveiligheid.
  Voegt niets toe en beschermd tegen NIETS iets wat ze ALLEMAAL op hun TV hebben kunnen horen maar men laat zich graag blijkbaar treiteren door mensen die zich zelf aan geen enkele regel houden.

  Het leven van henzelf en hun kinderen is niet meer waard dan de vakantie.
  Prikken maar want we willen toch op vakantie.
  Zelfs het achtereind van een varken is nog niet zo dom.

  De wereld is veranderd in open gekkenhuis met verstandeloze smart idioten.
  Corona heeft goed laten zien hoe gevaarlijk achterlijk dit volk is en wat voor egocentrische monsters veel mensen eigenlijk zijn.

  Like

 7. Henkie zegt:

  En dan zegt mijn visite: ze zullen wel geprikt zijn allemaal…. ook al laat je 100 van zulke berichten lezen, bij sommigen gaan de ogen nooit meer open…

  Like

 8. Yvonne zegt:

  Toch knap een stel trollen die het voor elkaar krijgen dat we alleen al in Europa met miljoenen die stinklappen op ons smoeleke lopen,ze houden het nog verplicht omdat ze er teveel over hebben ingekocht bij het manneke dat zijn zakken heeft gevuld
  Ik heb iets gemist waar staan ze nou allemaal naar te kijken?
  Lekker hoor met 30 en 32 graden deze week met die lappen op vol bacteriën
  Let maar op september of later pakken ze alles weer af, opeens zijn dan de besmettingen weer gestegen en wij wat doen wij,we mopperen wat en doen weer braaf wat ze ons verplichten
  Gooi al die vieze stinkmaskers toch weg zij dragen ze toch ook niet,waarom wij wel? Rotwereld

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s