Parlementaire farce: Stemming voor een nieuwe regering maakte einde aan het tijdperk Netanyahu

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat heeft dat eigenlijk nog met de wil van de kiezer te maken? Het Israëlische parlement heeft met een nipte meerderheid voor een nieuwe regering gestemd en zodoende een einde gemaakt aan de 12-jarige ambtsperiode van Benjamin Netanyahu (foto). 60 van de 120 afgevaardigden in de Knesset stemden voor het uit acht partijen bestaande bondgenootschap onder leiding van Naftali Bennett van de nationalistische partij Jamina en Yair Lapid van de Toekomstpartij. Bij één stemonthouding stemden 59 parlementariërs tegen de nieuwe regering.

Volgens een afspraak wordt eerst Bennett minister-president, na twee jaar zal Lapid het dan van hem overnemen. Tot het ongebruikelijke bondgenootschap van acht partijen behoren behalve de ultrarechtse partij Jamina van Bennett en de gematigde Toekomstpartij van Lapid o.a. ook de islamitische partij Ra´am en de linkse partij Meretz.

Laten w eons eens voorstellen dat de Groenen gemene zaak zouden maken met de AfD om Merkel af te zagen. Wat zouden de kiezers daarvan zeggen?

Ook in Israël is de parlementaire democratie een farce geworden.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Parlementaire farce: Stemming voor een nieuwe regering maakte einde aan het tijdperk Netanyahu

 1. aquarius4422 zegt:

  Als mensen hun eigen egootjes belangrijker vinden dan het landsbelang is dit het einde van de democratie.

  Like

 2. Dolf van de Klundert zegt:

  Nou, ik vind Frau Wagenknecht helemaal geen verkeerd type.
  Als je haar goede ideeën combineert met de goede ideeën van de AfD dan heb ik nog slechts 1 vraag.
  Waar kan ik tekenen?

  Like

 3. R Thomasson zegt:

  Het verschil tussen Israël en Duitsland is: grimmige realiteit die voor normatieve en denkende mensen geen andere keuze toelaat. Paar dagen geleden had Nieuwsuur een korte interview gehouden met ex premier van Israël Ehud Barak. Hij verwoorde voor een groot deel wat veel Israeliers voelen en daarom de straat opgaan. Netanyahu is tot een man geworden die steeds corrupter werd, en geleidelijk het contact met grote delen van het volk verloor. Hij is druk bezig met zijn eigen privé besognes. Vooral aan het ontsnappen aan de mogelijkheid dat hij voor de rechtbank zou moeten verschijnen. In de laatste vijf jaar, begon hij steeds meer belangrijke zaken te versloffen. Zijn reacties op de onophoudelijke aanvallen van Hamas op Israëlische dorpen in de nabijheid van Gaza, zijn zodanig dat mensen hem niet meer kunnen vertrouwen. Hij is aan het idee gewend geraakt dat mensen (vooral onder de primitieve deel v.d. bevolking) zouden vallen voor de goedkope pathos in zijn woorden. Helaas, zijn er steeds meer mensen die niet meer vallen voor zijn verbale trucjes.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Netanyahu is tot een man geworden die steeds corrupter werd…”

   Als je dit zo onmiskenbaar beweert, neem ik aan dat je het ook kunt bewijzen?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • R Thomasson zegt:

    @J.C. Th. Kohler. De Israëlische O.M. heeft genoeg bewijzen verzameld voor drie serieuze corruptie aanklagen. Hij is tot op heden niet berecht door zijn parlementaire onschendbaarheid. Nu dat hij geen premier meer is, zal hij voor de rechtbank moeten verschijnen.

    Like

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Het probleem van deze regering zal zijn of ze ook opgewassen is tegen de druk die Iran gaat uitoefenen via Hezbollah Hamas en Syrië want dat die druk er komt staat als een paal boven water.
  Bibi kon die druk wel aan maar deze regering met twee kapiteins op een schip zal niet echt adequaat kunnen reageren ben Ik bang voor.

  Like

  • Harry zegt:

   Jammer dat die Joden zo vreselijk verdeeld zijn !
   Het hele scala , van uiterst rechts ( die irritante lui met hun pijpenkrullen en hoedjes op ) , die ongeveer net zo ergerniswekkend zijn als moslims , tot de linkse idioten die denken dat je met moslims zo fijn samen kunt leven .
   Eerlijk gezegd snap ik totaal niet , waarom er zóveel zijn die zo’n hekel hebben aan Netanyahu .
   Hadden wij maar zo’n vent in plaats van die Rutte-kwezel !

   Verdeeldheid leidt tot versnippering , dat moet je nou net niet hebben , als je in de verdrukking zit !

   Like

   • R Thomasson zegt:

    @Harry. “Hadden wij maar zo’n vent in plaats van die Rutte-kwezel !” Dat weet ik niet zeker. Rutte is een kwezel, maar Rutte heeft geen aanklachten wegens corruptie en b) Rutte kan goed met anderen werken. Het enige wat men over Rutte kan zeggen …en dat is erg genoeg …dat Rutte is en grote lafaard. Hij is banger voor de ouwe DDR-gedrocht, krielhaantje Macron en de EU dan een haas voor een tijger. Lafheid is een zeer slechte eigenschap voor een premier omdat hij kan zijn land en haar bevolking niet goed beschermen voor vijandige overname.

    Like

  • R Thomasson zegt:

   @Henk der Niederlander. Jij brengt serieuze aandachtspunt met de vraag of deze regering zal zijn opgewassen tegen de druk die Iran gaat uitoefenen via Hezbollah, Hamas en Syrië. Die druk bestaat al jarenlang en het wordt steeds heftiger. Jij schrijft verder dat Bibi kon die druk wel aan. Het antwoord is dat Bibi is steeds minder bestendig tegen deze druk. De reden daarvoor is dat hij is te veel bezig met zijn eigen privé besognes. Israël heeft geluk met een briljante stafchef van het leger, die de juiste antwoorden kan geven op een veranderde oorlogstrategieën. Een regering is een teamwerk en niet het werk van een heerser. In tegenovergestelde tot Bibi die zichzelf had omringd met lawaaiige bende van Yes-men- en women, zal de nieuwe regering bestaan door mensen met meer verantwoordelijkheidsgevoel en minder “vrome praatjes”.

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    @ R Thomasson
    Het staat buiten kijf dat het Israelische leger een kanjer van een chef staf heeft Maar diezelfde chef staf kan geen kant op als de politiek niet mee wil werken.
    Ik denk dat we maar eens af moeten wachten hoe de dingen zich ontwikkelen.

    Like

 5. Bob zegt:

  Als in je eigen land politici crimineel
  zijn kan je het verbloemen door een
  uit een ander land minder populaire
  politicus te beschuldigen.
  Hij is nog niet veroordeelt.
  Hij vertelt de wereld wel de waarheid.
  Bibi is door zijn direktheid niet gewaardeerd.
  Onder Bibi is de economische groei en veiligheid
  van Israel zoveel mogelijk bevorderd.
  De wereld wil Israel van de kaart krijgen,
  dus moet een sterke leider hoe dan ook verdwijnen.
  Het stomme stemvee kan van alles wijs maken.

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Een kabinet van braven en slechten kan nooit lang goed gaan. Bibi zal snel terugkeren !

  Like

 7. Eric zegt:

  In België zijn we dit soort stunts gewend. Hier heb je ook allerlei gekke coalities, die enkel gevormd worden om de islamisering nog sneller door te kunnen duwen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s