Sahra Wagenknecht waarschuwt “Die Linke”

(Door: “NEOPresse”  – Vertaling: E.J. Bron)

Sahra Wagenknecht (foto) maakt op dit moment furore met het boek over de “eigengerechtigden” onder de academische linksen, zoals het milieu in de grote steden wordt beschreven. Ze waarschuwt nu ook de politieke linkse partijen voor de actuele trend in de peilingen. Zo citeert de “Welt” haar uit de “Tagesspiegel am Sonntag” met de opmerking: “Als de SPD en Die Linke zo doorgaan als tot nu toe, dan ziet het er niet goed uit”. De redenen voor de daling in de peilingen die zij ziet, schrijft ze er meteen achteraan.

Mensen willen niet beleerd worden

De mensen willen niet beleerd worden, aldus de opvatting van de prominente voormalige fractievoorzitster van “Die Linke” in de Duitse Bondsdag. “Zolang delen van de partij deelnemen aan discussies rondom kwesties betreffende de levensstijl en gendergesprekken, dus aan debatten die veel mensen als belerend voelen, zullen velen zich afwenden.”

Wagenknecht gebruikt ook het verwijt dat er sprake is van een “Cancel Culture” in de partij van de “linksen”. Daarvan beschuldigde zij diegenen van de “linksen”, die nu haar uitsluiting uit de partij eisen. Ze zou nooit persoonlijke ruzie hebben gezocht en ook niet hebben meegedaan aan het pesten van fractieleden. Zij zou willen dat de partij zich zo tegenover de verkiezing zou opstellen dat het resultaat duidelijk beter is dan de actuele resultaten in de peilingen. Het voorstel om Wagenknecht uit de partij te zetten, wordt er blijkbaar mee gemotiveerd dat Wagenknecht zware schade aan de partij zou toebrengen – o.a. met het boek “De eigengerechtigden”.

Ondertussen zou er ook een uitsluitingsprocedure voor haar echtgenoot en medeoprichter van “Die Linke”, Oskar Lafontaine, voorliggen, werd Dietmar Bartsch geciteerd, fractievoorzitter van “Die Linke” in de Duitse Bondsdag. Hij waarschuwde voor een discussie rondom zulke personen. De kansen van “Die Linke” zouden daardoor bij de parlementsverkiezingen verkleinen. Kritiek zou bij de politieke business horen. Dit geldt nu blijkbaar niet meer voor ketters – ook binnen “Die Linke”.

Bron:
neopresse.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Republikein”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Sahra Wagenknecht waarschuwt “Die Linke”

 1. droevige mof zegt:

  Als er een Duitse FvD zou zijn, zou dat een optie zijn voor Sahra Wagenknecht en een aanwinst voor die partij. Maar die is er niet. In haar huidige partij maar ook in de AfD zie ik geen toekomst voor haar.
  Ik heb haar boek “Die Selbstgerechten” gelezen. Zeer doordachte analyses, vergelijkbaar met de publicaties van Paul Cliteur.

  Like

 2. Eric zegt:

  Onbetrouwbaar, deze Wagenknecht. Haar enige doel is de AfD te verkleinen en de eigen, islamofiele, extreem-linkse partij groter te maken. Ik vertrouw haar niet. Als ze echt meende wat ze zei stapte ze over naar de AfD en nam haar misnoegde, communistische achterban mee. Dat zou van AfD de grootste kunnen maken, waarna er echt een noodzakelijk antimigratiebeleid uitgerold kan worden. Met dit soort linkse verraders komen we geen stap verder, integendeel.

  Like

 3. Wim zegt:

  @Wim

  Dank! Aangepast!

  Webmaster

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s