Zwitserland stemt tegen CO²-wet

(Door: Prof. Alexander Dilger – Vertaling: E.J. Bron)

Zo werkt directe democratie. De burgers mogen over alle voor hen belangrijke thema´s stemmen en kunnen daarbij wel degelijk beslissingen van de eveneens door hen gekozen volksvertegenwoordigers corrigeren, wat daarna iedereen accepteert.

Het “referendum van 13 juni 2021” in Zwitserland had vijf thema´s. Het meest spectaculair is de afwijzing van de “CO²-wet” door 51,59% van de stemgerechtigden. Terwijl de wet datgene bevatte datgene wat de Duitse Groenen zojuist ongeveer hebben besloten, namelijk een terugbetaling van een groot deel van de CO²-heffing en vliegticketheffing.

Er werd ook meer ingezet op het prijsmechanisme dan op verboden en “slechts” naar een reductie van de uitstoot van ongeveer 50% tot 2030 in vergelijking met 1990 gestreefd (zodat ook vooral ijverige klimaatbeschermers tegen waren en misschien zelfs de doorslag hebben gegeven), terwijl Duitsland inmiddels 65% in dezelfde periode wil reduceren (zie hier).

In Duitsland worden de burgers niet gevraagd, ze moeten dokken

Maar in Duitsland worden de burgers niet gevraagd, ze moeten gewoon dokken of ze worden tegelijk helemaal in hun beslissingsvrijheid beperkt. Er zijn nog wel verkiezingen, waarbij verdere aanscherpingen, prijsverhogingen en verboden verhinderd kunnen worden, wanneer tenminste de Groenen niet in de regering komen.

Nog duidelijker afgewezen met elk meer dan 60% werden de volkinitiatieven “voor schoon drinkwater en gezonde voeding” en “Voor een Zwitserland zonder synthetische pesticide”. Daarentegen stemde ruim 60% voor de “Covid-19-wet”, die vooral ondersteunende maatregelen voor de door de in Zwitserland niet zo heel zwaarwegende grondrechtbeperkingen van de burgers. Tenslotte stemde 57% voor de niet echt liberale “Federale wet over politiemaatregelen ter bestrijding van terrorisme”.

Zo werkt directe democratie. De burgers mogen over alle voor hen belangrijke thema´s stemmen en kunnen daarbij wel degelijk beslissingen van de eveneens door hen gekozen volksvertegenwoordigers corrigeren, wat daarna iedereen accepteert.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: Prof. Alexander Dilger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Zwitserland stemt tegen CO²-wet

 1. karton zegt:

  Het Zwitserse systeem zal nóóit in Nederland ingevoerd worden. De huidige Haagse Maffia zou alsdan vandaag hun koffertjes al kunnen pakken. Dat weet dat zootje zélf ook wel , daarom komt zo’n systeem nooit in ons land ……systeem is véél te democratisch. Onze Nationale Bultrug, Rutte dus, zal er álles aan doen om dát te voorkomen , samen met Qutje Quag. (verderfelijke personages)

  Geliked door 2 people

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Tja maar die hebben dan ook geen Ollengren

  Geliked door 2 people

 3. Julia zegt:

  De elitaire party van de machtswellustelingen zijn overeen gekomen in de G7 top samen met de EU de welvaart en economie van de Westerse wereld verder te vernietigen https://www.xandernieuws.net/algemeen/g7eu-kiezen-op-top-in-engeland-definitief-voor-koers-die-westerse-economie-en-democratie-vernietigt/ We kunnen onze borst nat maken en zullen er allemaal achter komen wat de NWO zal zijn. Een democratie die in Zwitserland nog hoog in het vaandel staat geldt niet voor de rest van de EU lidstaten.

  Geliked door 2 people

 4. koddebeier zegt:

  De enige echte democrate in de wereld ! De rest zijn Nep democratieën.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:


  Klimaatbeleid dekmantel voor build back better

  Like

 6. Ravian zegt:

  Meer democratie wordt (helaas) nooit op democratische wijze verkregen, maar altijd met geweld, of het dreigen met geweld.

  Geliked door 3 people

  • bobzelf zegt:

   Ravian zegt:
   14 juni 2021 om 12:55

   JA VRIEND, EN MET NIKS ANDERS …..
   DE GRIEKEN WAREN DE INVALLEN VAN DE PERZEN OOK ZAT
   SCHIJTZIEK WERDEN ZE ERVAN …….
   EN DAN MOET JE HET RECHT IN EIGEN HANDEN NEMEN ..

   EN DE OORSPRONG VAN DE MARATHON IS DAAR DUS ONTSTAAN ….

   OPMARCHEREN NAAR MARATHONAS , MET TOTAAL 11.000 STRIJDERS
   490 bc
   BN VORIGE WEEK IN HET NET WEER GEOPENDE MARATHON MUSEUM GEWEEST ALDAAR !!
   waar een overmacht aan perzen ?? 100.000 ,aan land waren gekomen

   dus google . youie tube BATTLE OF MARATHONAS

   DAAR ZIE JE WAT MOED EN ZELFVERTROUWEN DOET MET MENSEN MET EEN RUGGENGRAAT

   HUGGIE

   OOM PHIDIPPIDUS

   als je nu in gesprekken , de woorden democratie hoort vallen
   moet je ogenblikkelijk je kalshnikov doorladen

   het woord kennen ze wel, maar het gebruiken is vers 2 whahahaha

   VVD ?? D’66 ?? .. FVD ?? CDA ?? WHAHAHAHAHAHAHAHA

   DE STEM VAN HET VOLK ?? U KUNT DE HONDENZIEKTE KRIJGEN …

   2005 REFERENDUM . UKRAINE REFERENDUM WHAHAHAHAHAHA

   LOSERSSSSS

   Geliked door 2 people

 7. Bob zegt:

  De europese klimaat politie zetelt in
  Brussel.De klimaat politie is een organisatie
  die de bevolking dwingt dat te doen wat
  de klimaat organisatie wil.
  De kosten zijn voor de bevolking de
  baten voor de leden van deze commissie.

  Like

 8. Bas zegt:

  Ondertussen de garnalenvissers
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/06/de-eu-zet-de-aanval-in-op-nederlandse-garnalenvissers-we-jagen-vissers-de-bijstand-in/

  De EU zet de aanval in op Nederlandse garnalenvissers : ‘We jagen ze de bijstand in’

  Het Europees Parlement heeft afgelopen week het plan opgevat om de bodemvisserij zoveel mogelijk te slopen. Op dinsdag 8 juni nam het EP een initiatiefnota aan die resulteert in… een verbod op deze vorm van visserij. Hierdoor wordt het leven onmogelijk gemaakt voor Nederlandse garnalenvissers. En ja, met “het leven” bedoel ik precies dat. Want deze mensen zullen niet alleen hun familiezaken verliezen – bedrijven die al generaties bestaan! – maar ze kunnen daardoor natuurlijk ook niet meer hun hypotheek en andere vaste lasten van betalen.

  “Natuurorganisaties dragen zogenaamde bewijzen aan, met filmpjes van zielige zeeschildpadden. Maar wij vangen helemaal geen schildpadden op de Noordzee.”

  Geliked door 3 people

 9. BigLJohn zegt:

  De Zwitsers kennen het Zwitserleven gevoel. Wij kennen een ander gevoel. Het gevoel van gestolen verkiezingen, haat, onvrede en frustratie voor het tuig van de richel wat in de Haag zetelt.

  Geliked door 4 people

 10. Qvic zegt:

  Nederland is nog nooit in de afgelopen 200 jaar democratisch geweest, maar enkel dictatuur. Want Nederland is een Coöperatie, een bedrijf met meer dan 2000 filialen over de gehele wereld. Bedrijven worden nooit democratisch geleid, de wil van de directie is wet hier in Nederland. Rutte is dan ook geen president, maar een directie lid. Om de verwarring nog groter te maken zijn er in Nederland twee gescheiden Coöperaties. De ene geleid door CEO Rutte en de andere door Willem Alexander van Amsberg. Zo zijn alle overheidsinstellingen aparte commerciële bedrijven. Ga zelf op onderzoek uit en je zult van de ene verbazing in de andere vallen, hoe werkelijk Nederland bestuurd wordt en hoe jij je zelf eraan kan onttrekken.

  Geliked door 2 people

 11. Bas zegt:

  Uit 2015!
  https://www.mo.be/analyse/europese-biomassa-centrales-zorgen-voor-ontbossing-in-de-vs

  Europese biomassa-centrales leiden tot ontbossing in de VS
  Amerikaanse bossen worden in hoog tempo vermalen tot houtkorrels – voor Europese elektriciteitscentrales. Biomassa heeft een ‘groene’ reputatie, maar is dat wel terecht? ‘Om klimaatverandering te bestrijden hakken we om wat ons juist beschermt. Zijn we tot niks anders in staat?’

  De klok rond, iedere dag van de week rijden vrachtwagens met boomstammen, takken en zaagresten door het slaperige stadje Ahoskie in North Carolina. Hier staat een grote verkorrelfabriek, het paradepaardje van Enviva. Het hout wordt vermalen en onder hoge temperatuur tot houtkorrels (pellets) geperst – 400.000 ton per jaar. Die gaan op transport naar de diepzeehaven van Chesapeake, waar Enviva een immense op- en overslaginstallatie heeft staan voor houtkorrels uit in totaal zes installaties. Korrels die de Europese groene energiehonger helpen stillen.

  https://www.mo.be/sites/default/files/styles/portrait/public/field/image/43194_51822_vCbsl4.png?itok=BPVdt37X

  Like

  • ronjaspers zegt:

   De massale bomenkap heeft alles te maken met het 5G netwerk,bomen houden de straling van het 5G netwerk tegen.Die zogenaamde biomassa centrales zijn een dekmantel om de werkelijke reden van de massale bomenkap te verbergen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s