Dief fietst in San Francisco een Walgreens-winkel binnen, vult een vuilniszak met spullen en fietst daarna doodleuk weer naar buiten

(Door: Cassandra Fairbanks – Vertaling: J.A. Kapteyn)

De dief was ervan overtuigd dat dit geen gevolgen zou hebben, aangezien de extreem liberale stad in feite is gestopt met het vervolgen van mensen voor diefstal en winkeldiefstal. Door een referendum in 2014 werd diefstal van minder dan $ 950,- in waarde omgezet van een misdrijf naar een overtreding.

ABC7-verslaggever Lyanne Melendez tweette een video van het incident, dat plaatsvond in de Walgreens op de hoek van Goughstreet en Fellstreet. Een geschokte getuige die het incident filmde, vroeg de bewaker, die ook aan het filmen was, om 911 te bellen. Hij deed het niet. De bewaker probeerde wel halfslachtig de zak te grijpen toen de dief nonchalant voorbij fietste, maar dat mislukte.

In mei meldde The Independent dat Walgreens 17 van zijn winkels heeft gesloten vanwege ongebreidelde diefstal, en CVS heeft de stad “een van de epicentra van de georganiseerde winkelcriminaliteit” genoemd. In een gesprek met de New York Times noemde Brendan Dugan, de directeur van de afdeling detailhandelcriminaliteit van CVS Health, San Francisco “een van de epicentra van de georganiseerde winkelcriminaliteit” en zei dat werknemers de opdracht kregen om verdachte dieven niet te achtervolgen, omdat ontmoetingen te gevaarlijk waren geworden .

“We hebben incidenten gehad waarbij onze veiligheidsagenten regelmatig worden aangevallen in San Francisco,” zei Dugan.

De situatie is zo uit de hand gelopen dat winkeldieven hun gestolen goederen vaak op straat verkopen – niet ver van de winkel waar ze ze hebben gestolen. Ahsha Safaí, een lid van de San Francisco Board of Supervisors, verwees naar de New York Times die berichtte dat dieven om de hoek van de winkel die ze hadden beroofd hun gestolen waren verkochten.

“De helft van Walgreens stond op de stoep. Ik maak geen grapje,” zei Safaí. “Ik stond perplex. Ik heb nog nooit zoiets gezien in deze stad. “Dieven kiezen duidelijk locaties op basis van wat de gevolgen zijn”, voegde Safaí eraan toe. “Als er geen consequenties zijn voor hun acties, dan nodig je dit gedrag uit. Steeds opnieuw”.

Bron:
thegatewaypundit.com

Vertaling en bewerking:
J.A. Kapteyn
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Dief fietst in San Francisco een Walgreens-winkel binnen, vult een vuilniszak met spullen en fietst daarna doodleuk weer naar buiten

 1. karton zegt:

  Binnenkort óók in Nederland te “bewonderen” , het proletarisch winkelen per rijwiel of e-bike.

  Like

 2. Ravian zegt:

  Familie van Floyd zo te zien…

  Like

 3. Vrijheid zegt:

  Geeft niet want hij had een mondkapje op.

  Like

 4. Eppo zegt:

  Sommige asielzoekers veroorzaken met
  “asociaal en crimineel gedrag” ernstige
  problemen in en rond azc’s.Daarvoor
  waarschuwt de Inspectie Justitie en
  Veiligheid in een onderzoek.Medewerkers
  en andere bewoners lijden daaronder.

  Het gaat om ongeveer 350 van de 27.500
  asielzoekers die in Nederland worden
  opgevangen.De meeste probleemgevallen
  komen uit Noord-Afrika en kampen met
  psychische problemen of verslaving.Hun
  kans op een asielstatus is minimaal.

  In de ‘aso-opvang’ in Hoogeveen kunnen
  ze vaak niet direct terecht,terwijl de
  medewerkers in gewone azc’s niet zijn
  toegerust om hen goed te begeleiden.

  Wanneer gaan die lui eens uit dit Land getrapt worden.

  Geliked door 1 persoon

 5. aquarius4422 zegt:

  In 1851 was misdaad in San Francisco door falend en corrupt stadsbestuur ook onbeheersbaar geworden.
  Burgers hebben toen de Vigilantes opgericht, een vrijkorps met verregaande bevoegdheden om de misdadigers te bestrijden.
  Binnen enkele jaren was de misdaad zo goed als uitgeroeid.

  Like

 6. R Thomasson zegt:

  Het verhaal geeft een duidelijk beeld van de multiculturele samenleving. Een leven in een smerig riool waar allerlei ongedierte zich daar vermenigvuldigingen en floreren. Voor sommigen is dit leven een Utopia en voor mensen met een normatieve visie een totale dystopie. Een ding is zeker. Steeds meer normatieve en productieve mensen zouden deze regio’s verlaten. De arme stakker zonder geld, zouden daar blijven, en in ellende doodgaan. Ze hebben geen Corona voor nodig.

  Like

 7. Andre zegt:

  hahaha beveiliging met iets van een krulspeld op zn hoofd?? California de 5e economie in de wereld? Bij mij was die fiets van mij met een paar kletsen van de baas en ik had niet eens gebeld voor diefstal.

  https://businessam.be/californie-nu-de-vijfde-economie-van-de-wereld/

  Hier nog een leuke ook San Franciso het resultaat van links meisjes in de polletiek en gender neutrale groen linkse mannen aan het roer met op de achtergrond marionnen Koopmansen.

  Like

 8. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 9. Claudia Millenaar zegt:

  Ik hoop dat de US of A snel de zaakjes op orde gaat krijgen, want al eerder waaide er en waait er helaas nog steeds, allerlei je reinste bullshit van over die grote oceaan onze kant op!

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Een bakfiets is gemakkelijker.

  Like

 11. BigLJohn zegt:

  Die winkelbediende staat er als een Jan Lul bij. Hij onderneemt niets, en dat noemt zich een ondernemer. Dat had ie bij mij moeten proberen, ik had hem van zijn fiets afgetrokken en hem eens flink bijgewerkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s