Een moslima als toekomstig bondskanselier?

(Vertaling: E.J. Bron)

(De presentator van de ARD-“Tagesschau” voor de Arabische landen, Constantin Schreiber, heeft een roman in de stijl van Michel Houellebecq geschreven. Nu heeft de ARD een probleem)

Constantin Schreiber is een van de weinige Duitse journalisten in de mainstream, die echt op de hoogte is van de islamitische levenswereld. Schreiber is presentator van de ARD-“Tagesschau” en werd voor zijn documentaire “Marhaba – aankomen in Duitsland”, waarin hij aan immigranten het leven in Duitsland uitlegde, in 2016 met de Grimme-prijs onderscheiden.

Schreiber is een type dat zich niet met mooie woorden laat paaien.In zijn lovenswaardige boek “Inside Islam” (2017) had hij diverse vrijdagspreken van “Duitse” imams onder de loep genomen. Hij was destijds een jonge, tolerante christen, overigens nooit “undercover” onderweg – en er verbaasd over wat hem daar aan haat en democratie-verachting tegemoetkwam. In zijn volgende boek “Kinderen van de Koran” (2019) onderzocht Schreiber schoolboeken van islamitische landen.

Nu heeft hij met “De kandidate” een toekomstroman gepubliceerd. We schrijven ongeveer het jaar 2040. Sabah Hussein, hoofddoek dragende feministe (“hoofddoek” mag men dan niet meer zeggen, die heet politiek correct hidjab) is top-kandidate van de opkomende partij ÖP. Zij wil de toekomstige bondskanselier worden.

De zaak lijkt duidelijk, ze doet het heel goed in de peilingen. Hussein profiteert van haar eigen verhaal als meelijwekkend vluchtelingenkind uit Libanon. Wat heeft zij geleden! En nu is het haar gelukt.

Als carrièrebewuste maakster van de Ecopartij heeft zij o.a. de PA, de “pijnlijke analyse” voor toekomstige “medewerkers” aan Duitse universiteiten ingevoerd. Via een algoritme worden nu potentiële “fascisten” (met uiteraard een grote speelruimte) van hogescholen weggehouden.  

Jonge mensen in Duitsland hechten ondertussen waarde aan een “niet-binair” kapsel en dragen vormloze, geslachtsneutrale kleding. Er zijn echter dissidenten, vooral in het oosten van de republiek.

Daar is de partij “ZfD” heel populair. Terwijl de mainstream media schijnbaar het narratief beheersen, formeert zich verzet uit alternatieve kringen. Er zijn rechtse drop-outs, waaronder zich verraders bevinden. En er is iemand die doelbewust privé-informatie over Sabah lekt.

Het vestje van de zo politiek correct optredende sterren is niet zo schoon als het lijkt. Er zijn afgronden – velen kun je verdoezelen, anderen niet.

Dat een mainstream schrijver als Constantin Schreiber op een dergelijke manier zijn nek uitsteekt, is verbazingwekkend. Hij zal zijn pappenheimers kennen. In deze boeiende roman blijft geen vraag open – en geen oog droog.

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Een moslima als toekomstig bondskanselier?

 1. Klaas zegt:

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @Klaas
   Het is steeds moeilijker om er niet hopeloos van te worden, als je langs Rotterdam rijd ontkom je er haast niet aan; een knoepert van een moskee luid en duidelijk te zien vanaf de snelweg, Amsterdam idem dito.
   En dat terwijl kerken in rap tempo worden afgebroken of waar gekeken wordt voor een ander gebruik.
   En het gaat maar door.

   Geliked door 1 persoon

 2. Marijke zegt:

  Plotseling weet je het: je wordt Hongaar! Wij hebben ook zo’n gehoofddoekte in de Tweede Kamer zitten die ook nog banden met de moslimbroederschap had. Brrr. Je moet er niet aan denken.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Maar degene die hiervoor verantwoordelijk is, is niet de vrouw met het kopvod. Dat is de partijleiding van GroenLinks waar Jesse Klaver de sprekende pop van is.
   Dat die moslima de kans grijpt als die haar wordt geboden, kun je haar niet kwalijk nemen. Dat is haar opdracht van de broederschap en die voert ze uit.
   Jesse Klaver en het zootje communisten op de achtergrond zijn de boosdoeners.

   GroenLinks verbieden als een criminele organisatie, net als de misdadige motorbenden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 3. karton zegt:

  Ik lees iets over “vormloze geslachtsneutrale kleding”. Wat moet ik hieronder verstaan ? Een veel te ruime vormloze jurk mét een gulp is dat “geslachtsneutraal” ? Een normaal denkend mens wordt in de huidige wereld toch helemaal gek geluld door dat linkse schorem ? Ik laat mij niet gek maken en trek morgen lekker m’n bikini-bovenstukje uit en laat m’n gulp openstaan ! Dat zal ze leren.

  Geliked door 4 people

  • delamontagne zegt:

   ……….“vormloze geslachtsneutrale kleding”……..? ?, niks geslachtsneutraal.
   De vormloze kleding [ als je dit al kleding kunt noemen! ..] is voor die muslimmannen iets tussen jurk en broek in.
   In ieder geval raakt ’t “kruis” de grond.
   Voor de muslimas ontkomt je niet aan de hoofddoek of niqaab [ je zoudt eens iets zien van heur vrouwzijn.]
   Mag nie van Mo en allah……..
   Uiteindelijk zullen er nog veel meer van dit walchelijke soort rond gaan lopen in NL / EU,

   Like

   • karton zegt:

    @ delamontagne op 15-6-2021 om 22.45 u. Dank voor uw uitleg. Inzake het “over de grond slepend kruis” nog ff het volgende : ik denk (maar weet ‘t niet zeker) dat zo’n ruim kruis veel ruimte, maar ook heel veel verkoeling geeft. Ik krijg steeds meer begrip voor die Rif-bewoners in hun vormloze geslachtsneutrale vuilniszakken.

    Like

   • Lot zegt:

    En wel zware make-up dragen achter de servicebalie of kassa in de supermarkt. En alleen vrouwen dragen make-up, hun mannen doen het niet. Niet alleen zware ogenliner, maar ook oogschaduw en plakaat op de de wangen erbij.

    Like

 4. droevige mof zegt:

  Nu wordt het interessant: Wordt Constantin Schreiber door de ARD ontslagen of niet?
  Hoe het momenteel gaat in Duitsland, ga ik uit van een Führerbefehl en is Schreiber weg, om de eenvoudige reden dat hij terroristische aanslagen uitlokt.
  Als hij blijft, dan is er iets veranderd met jullie oosterburen.

  Geliked door 1 persoon

 5. HENK zegt:

  het doel van onze verrotte EU is toch hel europa islam maken , en de christenen , joden en niet gelovigen oprotten

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Volgens mij is het doel de islamieten uit arabie te krijgen, zodat israel de grond kan overnemen om hun groot israel te maken. Echter de islamieten worden alleen verplaatst en handig is het niet voor hen. Ze hadden makkelijk de oorlog gewonnen destijds en moeten doorzetten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s