De “erecode”

(Door: Drs. E.N. Schilder)

In de Eerste Wereldoorlog (en vele oorlogen daarvóór) was het te doen gebruikelijk om NIET op officieren te schieten. Ook op officieren aan de kant van de vijand mocht u als ‘gewoon’ soldaat niet schieten. Daar stond de doodstraf op, want dat was een afgesproken ‘erecode’ en werd als een laaghartige daad beschouwd.

Diezelfde officieren echter stonden ACHTER de door hen ‘aangevoerde’ troepen met een pistool klaar om weigeraars – die als laf werden beschouwd – legaal, ‘wegens het weigeren van een dienstbevel’, ‘eerloos’ te liquideren… De rest werd in golven door de betreffende officieren vanuit de loopgraven een zo goed als zekere dood in gestuurd die gelijk stond aan GEDWONGEN zelfmoord! Als schapen naar de slachtbank voor het uit een schizofreen brein verzonnen  Allaatje.

Overigens werd de ‘erecode’ in Vietnam eindelijk verbroken. Omdat de manschappen voor de officieren moesten salueren, waren ze herkenbaar als leidinggevenden en werden ze door sluipschutters afgeschoten. Salueren in Vietnam werd toen uiteraard verboden…

Ik heb mijn dienstplicht overigens keurig vervuld en heb helaas maar weinig sympathieke officieren ervaren. De meesten waren ronduit arrogant en moesten het voornamelijk hebben van hun grote bek, hersenloos bevelen opvolgen en ‘hun macht’ middels het ‘dienstbevel’. Daarom waren het ook ‘goede’ militairen. Intellectueel stelden zij helaas bar weinig voor.

Dezelfde ‘mensen’ en wijze van handelen ziet u echter terug in de hedendaagse ‘politiek’, waarin NGO’s de voor hèn nuttige idioten als ‘politici’ en ‘journalisten’ op ‘de juiste plaats’ hebben gemanoeuvreerd en zichzelf, al dan niet door omgekochte/CORRUPTE (!) en/of uitermate naïeve ‘rechters’ gesteund, onderling beschermen volgens een op z’n minst gezegd dubieuze en discutabele ‘erecode’ en blind opvolgen van orders.

Volstrekt empathie-loze, sadistische (!), corrupte en ruggengraatloze trekpoppen als Joe Biden, Angela Merkel, Von der Leijen (die is ècht eng!), Timmermans (wat een zielig mannetje is het toch), GRAPPERHAUS (!), Rutte, Kaag (ieieieieieiei, nog zo’n vies ding!) etc. etc. worden derhalve middels onderlinge afspraken afgeschermd en beschermd door de gekochte media en door het corrupte ‘recht’/krom-systeem aan alle kanten afgedekt. Rechters die naar eer en geweten hun werk doen, worden afgeserveerd en vervangen. Het Groene Fascisme ten top! Wat een smerige, hypocriete, LAFFE ratten zijn het toch!

Het betreft hier in vergelijking met de eerder beschreven officieren en hun ‘erecode’ echter eveneens maar een klein groepje hufters dat zichzelf belangrijker en hoger stelt dan u en die u en mij terroriseert, bestraft en lachend de dood injaagt!

Ik heb werkelijk NOOIT begrepen waarom mensen zichzelf door slechts een klein groepje laten indoctrineren, intimideren en derhalve sturen zonder in opstand te komen. Meer dan een schaap of slachtlam bent u dan niet voor mij, behhhbehhhbehhh.

Als ikzelf in de Eerste Wereldoorlog (of eerdere oorlog) gevochten zou hebben, was ik mogelijk de eerste geweest die zich na het bevel voorwaarts te gaan, omgedraaid zou hebben om de betreffende officieren af te schieten! Wanneer wordt er eindelijk eens schoonschip gemaakt met de huidige HUFTERIGHEID die men ‘build it back better’ noemt? Zijn globalisme en massa-immigratie ‘better’? Is je slaafs ‘laten prikken’ ‘better? ‘Better’ voor wie?! NIET voor ú! NIET voor mij! Uitsluitend voor een klein LAFHARTIG groepje dat zichzelf kleinzielig en achterbaks aan alle kanten afdekt en, tot nu toe, overal mee wegkomt…

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De “erecode”

 1. loNe zegt:

  … eensch .

  Like

 2. Ravian zegt:

  Een zekere Nelson is ten tijde van Trafalgar, das alweer een tijdje geleden, gedood door een van de speciaal voor het uitschakelen van vijandelijke bevelhebbers in de kraaiennesten van de schepen geïnstalleerde scherpschutters.
  En ook gedurende de tweede wereldoorlog, bijvoorbeeld, waren vijandelijke officieren het hoofddoel voor scherpschutters.
  De geschiedkundige basis onder je verhaal rammelt een beetje…

  Like

  • Meine zegt:

   Bij de invasie van Normandie, zaten de Duitse scherpschutters alle officieren er tussenuit te schieten. Vooral bij de Amerikanen waren de officieren erg duidelijk zichtbaar, en hadden een behoorlijk gebrek aan leiding toen…

   Dus inderdaad slecht artikel.

   Wat wel een “erecode” was, om bij oorlog geen burgerslachtoffers te maken. Bij bombardementen werden burgerdoelen ontweken. Totdat “Bomber Harris” zijn focus ging verleggen naar burgerdoelen. Ook burgerschepen kregen van U-boten eerst de kans om in de reddingsboten te gaan. Toen burgerschepen ook bewapend werden, stopte dat.

   Like

   • Ravian zegt:

    Dat was geen “erecode”, dat stond gewoon in de officiële regeltjes voor de oorlogsvoering.
    Meneer “Bomber Harris” beging dus gewoon een oorlogsmisdaad, en was dus gewoon rijp voor een oorlogstribunaal, en een korte wandeling naar de galg.
    Maar als je aan de winnend kant staat dan prikken ze je een medaille op en kom je gewoon weg met dit soort misdaden.

    Like

 3. Sinyo zegt:

  Of het waar is of niet. Mij is ooit tijdens mijn vrijwillig verplichte diensttijd door oudere onderofficieren verteld dat soldaten officieren bij de Grebbeberg in de rug schoten toen die – bij een aanval – het hazenpad kozen. Wat ik o.a. tijdens – mijn in het eerste grijs gekleed – heb geleerd is mensen in hun waarde laten (vergelijkbaar uit mijn eerste cultuur van de twee: de ander geen gezichtsverlies laten lijden) Dit n.a.v. het onwaardige gedrag van een beroeps 2e luit pal voor de compagnie tegenover een dpl.sgt (doorgaans de pispalen in het leger)

  Like

  • Sinyo zegt:

   Er zijn gelukkig ook officieren, die voor hen mensen staan. Die zich geenszins “drukken”. Voor de ouderen onder ons een bekende term uit hun vrijwillig verplichte dienstperiode.

   Like

 4. J.A. Kapteyn zegt:

  “Ik heb werkelijk NOOIT begrepen waarom mensen zichzelf door slechts klein groepje mensen laten indoctrineren… enz ”

  Uw citaat is mij uit het hart gegrepen, ik begrijp het ook niet. Daarvoor moet je misschien psychologie hebben gestudeerd. Maar mijn eigen interpretatie is dat er twee belangrijke factoren zijn, namelijk 1. ANGST om niet bij de groep te mogen horen en 2. het ONVERMOGEN om ZELFSTANDIG te denken. Factor 1 bepaalt in belangrijke mate factor 2.

  Omdat mensen over het algemeen behoorlijk afhankelijk zijn van de sociale groep waartoe ze behoren lopen ze liever mee in de richting die de massa kiest. En kiezen ze ervoor om een “leider” te volgen die het beste met ze voor heeft (ha ha) dan na te denken over de richting waarin ze gestuurd worden. Want dat is lastig, beangstigend en gevaarlijk om uitgesloten te worden.

  Uw voorbeeld uit WO1 is weliswaar terecht, maar de manschappen hadden maar één optie op nog een kleine overlevingskans. Verzet betekende namelijk de dood. Gaan als het bevolen werd was nog een kleine kans op overleving.

  Wat zouden veel levens gespaard zijn gebleven als deze jongens tevoren hadden nagedacht en zich niet hadden laten meeslepen door de massahysterie om dienst te nemen terwille van het vaderland.
  Dienstweigering betekende gevangenisstraf, maar dat overleefde je wel. Helemaal sneu waren natuurlijk de mannen die zich vrijwillig meldden.

  Geliked door 2 people

 5. ronjaspers zegt:

  Ik heb ook mijn dienstplicht vervuld lichting 84/85 gelukkig hadden ze voor mij een helm met schroefdraad.

  Like

 6. Het artikel is m.i. wel goed en van belang al zal de inhoud niet altijd en overal van toepassing zijn. Het doel is de oproep om ZELF na te denken en niet achter allerlei figuren met macht aan te huppelen, officieren, politici or whatever.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s