Merkel spreekt over zichzelf als historisch onder de maat – niets gelezen

(Door: “KEWIL” – Vertaling: E.J. Bron)

Bondskanselier Merkel weet niets van geschiedenis. Uitgerekend in een gesprek met scholieren gaf Merkel nu na 16 jaar kanselierschap en vele jaren in de politiek haar totale gebrek aan ontwikkeling toe. Angela Merkel heeft zichzelf eigenlijk een historisch analfabete genoemd. Merkel zei letterlijk:

“Mijn geschiedenisontwikkeling is niet goed, moet ik zeggen… Ik ben immers nog in de DDR naar school gegaan. Daar hebben we ons veel beziggehouden met de geschiedenis van de arbeidersklasse, maar niet zo veel met internationale geschiedenis”.

En verder: in zoverre zou ze daar wat in te halen hebben. Daarbij zou haar favoriet “Een uur geschiedenis” van Deutschlandfunk Nova zijn. Daar zou ze zichzelf over interessante historische gebeurtenissen kunnen informeren.

Bericht “Tichys Einblick” met een link. Merkel heeft dat afgelopen dinsdag in een online gesprek met scholieren en leraren van het gymnasium Sanitz (district Rostock) zelf gezegd. En nu luistert ze al een poosje uitgerekend naar een podcast van de publiekrechtelijke omroep voor haar ontbrekende kennis in geschiedenis – nu, als ze stopt. Erger kan het niet. Maar alles heeft zin.

Het is zo dat Merkel, dit DDR-schepsel, blijkbaar bijna niets weet. Toen Sarrazin zijn boek “Deutschland schafft sich ab” publiceerde, zei ze na drie minuten dat het “niet behulpzaam” zou zijn – terwijl ze er geen letter van had gelezen.

Angela Merkel, geboren Kasner, heeft waarschijnlijk nog helemaal niets gelezen. Haar miserabele Duits, haar ongehoorde, domme, linkse politiek. De hele waanzin had geen zin, is nu echter plotseling tot in detail verklaarbaar. Dat de Duitse bondskanselier behalve een paar communistische DDR-traktaten niets gelezen heeft, daarop zou nooit iemand zijn gekomen!

Bron:
pi-news.net
Door: “KEWIL”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Merkel spreekt over zichzelf als historisch onder de maat – niets gelezen

 1. karton zegt:

  Er komt mogelijk een middel tégen Alzheimer op de medische markt binnen afzienbare tijd. Voor Frau Merkel komt dit middel véél te laat.

  Geliked door 2 people

 2. koosv8 zegt:

  Stom geboren en nooit wat bijgeleerd. Dat juist dit soort lieden zo hoog staan, en alleen luisteren naar hen die er ook niets van willen weten, geloof er niets van eigenlijk. Ze weet dondersgoed dat er oud stasi knarren de boel in de gaten houden op internet, ze weet ook dondersgoed dat de media alleen nog maar doet wat de regering vraagt en zegt. Alle kritiek is extreemrechts, BLM en ANTIFA zijn goed, maar ze weet niks van geschiedenis, liegen bedriegen, een trap en een schop dat is de weg naar de top!!! Maar ondertussen is het wereldwijd één grote corrupte beerput bij de zg. Elite machthebbertjes.

  Geliked door 5 people

  • Geronimo zegt:

   Correct. De wereld is één goor vat, vol met bedriegers en bedrogenen. Politici zijn, de enkele uitzonderingen daar gelaten, maffiosi in maatpak, echte psychopaten.

   Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   stasi/nazi zwijn merkel heeft maar 1 opdracht,duitsland en de duitsers slopen en aansturen op een oorlog tussen de moslims en europeanen.stasi nazi/zwijn merkel heeft niet voor niets 5 sterren bunkers onder alle grote duitse steden laten bouwen.

   Like

 3. Verwardeman zegt:

  Juist , een NITWIT , een omhooggevallen bak stront.
  WIR SCHAFFEN DICH AB !

  Geliked door 3 people

 4. Rea-listisch zegt:

  Dat al die regeringsmannetjes uit Europa zo achter dat a sexuele type aanlopen en aanbidden.
  Wat is haar charme dan?

  Like

  • Ravian zegt:

   Misschien zijn het wel geen echte mannetjes die regeringsmannetjes…

   Like

   • koosv8 zegt:

    Dat is wel zeker. in oost Europa nog wel, en in het ingeperkte zg. vrije westen zijn er ook zat. maar (nog) niet op de juiste plaatsen

    Like

  • Julia zegt:

   Rea-listisch Omdat al die regeringmannetjes binnen Europa huichelende onderkruipsels zijn en zelfs eigen volk verraden om in de gunst te vallen van Merkels en Macrons omdat zij zelf niet over daadkracht of lef beschikken. Het zijn onderkruipende trekpoppen dat ik geen mannetjes kan noemen maar meer gigantische onbenullige watjes. Ook de vrouwen zoals Kaag, Ploumen en noem de rest maar op vallen onder de categorie onderdanige onbenullen en volksverlakkers.

   Like

 5. David zegt:

  leesblind

  Like

 6. Ravian zegt:

  Gewoon een dom links wijf dus.
  Zo heel erg verrassend is dat natuurlijk niet…

  Geliked door 1 persoon

 7. htskday zegt:

  Eén boek heeft zij volgens mij wél gelezen..

  Geliked door 3 people

 8. Peter. zegt:

  En dan durven die Duitsers met de verkiezingen nog te zeggen ,we hebben niemand anders .

  Like

 9. droevige mof zegt:

  Als persoonlijkheid en karakter iemand ongeschikt maken voor een hoge regeringsfunctie, dan zal geen brede schooling helpen. De beste voorbeelden zijn Macron en von der Leyen, beiden hoog opgeleid, de rest is bekend. Net als Timmermans, hij spreekt beter Duits dan de meeste Duitse politici. Ik ben blij dat hij twintig kilometer ten westen van de grens woont.
  Deze mensen zijn allemaal marionetten. En degenen die aan de touwtjes trekken zijn degenen die uiteindelijk ook bepalen wat wordt toegestaan als educatieve informatie en wat hun kletspoppen mogen zeggen.

  Geliked door 2 people

 10. Jan zegt:

  Merkel ist saublöd

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Merkel ist saublöd

  Like

 12. Meine zegt:

  “The past was erased, the erasure was forgotten, the lie became the truth.”

  Geliked door 3 people

 13. Jan j zegt:

  Wir schaffen das had volgens haar moeten zijn : wir schaffen Deutschland und Europa ab.

  Geliked door 1 persoon

 14. Jean zegt:

  Dat wist ik al jaaaaaaaren….

  Geliked door 1 persoon

 15. Rien E zegt:

  Als ze dat niet eens heeft gelezen vraag ik me af hoe zij zich door die fysica-boeken heeft geworsteld. Is het vergezocht om die studie fysica dan ook in twijfel te trekken?

  Like

 16. BigLJohn zegt:

  Merkel die stommetje aan het spelen is, zo in de geest van; wir haben es nicht gewusst. Heb geen medelijden met deze vrouw. Zij is de spin in het web. Zij wacht haar kans af en vreet u dan op !

  Geliked door 1 persoon

 17. Bob zegt:

  Holle vaten klinken het hardst.
  Je kunt je onkunde altijd compenseren
  met:”Ich ess nicht gewusst”, “ik heb geen
  geschiedenis gehad”of zoals van der Leyen
  liegen over je opleiding.

  Like

 18. hannah zegt:

  het is Von der Leyen, dat von heeft ze gekregen omdat ze met een Von der Leyen is getrouwd …..

  Like

  • droevige mof zegt:

   Juist. Zij is de dochter van de voormalige minister-president van de deelstaat Nedersaksen, Ernst Albrecht. Albrecht was een cynicus die meestal een valse glimlach op zijn gezicht had. Hij werd gevreesd door zijn ambtenaren.

   Like

 19. Knalkopje1 zegt:

  In der Merkelschen DDR2 werden salafistische Musleme verhätschelt und die Kartoffeldeutsche werden verhönt und diskriminiert weil sie alle rassistisch, xenofob und islamofob sind! Sie müssen endlich ihr Weisses Privileg aufgeben. Das schreibt uns die linksextreme Woke-Ideologie vor. Es lebe Islam-Mutti Merkel! Wir schaffen das!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s