“Racistisch, xenofoob, tiran!”

(Door: Raymond Ibrahim – Vertaling: Ronald Kuijer)

De Hongaarse premier Viktor Orbán en de prijs van het spreken van de waarheid over de islam

De kritiek op de Hongaarse premier Viktor Orbán neemt weer toe, nu zijn land volgende maand het voorzitterschap van de Visegrád-groep van Midden-Europese landen op zich zal nemen. Volgens een recent rapport heeft de Britse regering de opmerkingen van Viktor Orbán over moslims en migranten aan de vooravond van een bilaterale ontmoeting tussen de Hongaarse leider en de Britse premier Boris Johnson veroordeeld. In een verklaring zei Downing Street 10 dat de opmerking van Orbán in 2018 aan een Duitse krant over ‘moslim-indringers’ en zijn latere beschrijving van migranten als ‘een vergif’ ‘verdeeldheid en verkeerd’ waren.

In feite is het ultieme motief van Orbán om zijn land te beveiligen tegen de misdaden en problemen die gepaard gaan met moslimmigranten. Toen hij in 2015 sprak tijdens de hoogtijdagen van de massale moslimmigratie naar Europa, legde hij duidelijk zijn logica uit :

Die [migranten] die aankomen [in Europa] zijn opgegroeid in een andere religie en vertegenwoordigen een radicaal andere cultuur. De meesten van hen zijn geen christenen, maar moslims. Dit is een belangrijke vraag, want Europa en de Europese identiteit zijn geworteld in het christendom…. We willen Frankrijk, België of welk ander land dan ook niet bekritiseren, maar we vinden dat alle landen het recht hebben om te beslissen of ze een groot aantal moslims in hun land willen hebben. Als ze met hen willen samenwonen, dan kan dat. Dat willen wij niet en ik denk dat we het recht hebben om te beslissen dat we geen groot aantal moslims in ons land willen. We houden niet van de gevolgen van het hebben van een groot aantal moslimgemeenschappen die we in andere landen zien,

De premier ging verder met een beroep te doen op de geschiedenis – en niet op de politiek correcte manier (om christenen te veroordelen en moslims te vergoelijken), maar naar de realiteit:

Ik moet zeggen dat als het gaat om het samenleven met moslimgemeenschappen wij de enigen zijn die ervaring hebben, omdat we de mogelijkheid hebben gehad om die ervaring 150 jaar door te maken. Orbán verwees naar de verovering en bezetting van Hongarije door de islam van 1541 tot 1699. Toen vierden de islamitische jihad, het terrorisme en de christenvervolging hoogtij.

Inderdaad, op deze dag in de geschiedenis, op 15 juni 1389, ontmoette en verpletterde een horde moslim Turken een coalitie van Serviërs, Hongaren, Polen en Roemenen tijdens de cruciale Slag om Kosovo. Daarna werd een groot deel van Zuidoost-Europa, inclusief Hongarije, en delen van het moderne Rusland, veroverd, bezet en geterroriseerd door de Turken – soms op manieren waarbij de wreedheden van de Islamitische Staat kinderspel lijken. (Denk aan de onthoofdingen, kruisigingen, bloedbaden, slavenmarkten en verkrachtingen die IS-handelsmerken zijn geworden – maar op een veel grotere schaal, en al eeuwenlang.)

Maar voor westerse ‘progressieven’ zijn dergelijke geschiedenissen en de lessen die ze geven niet van belang. Dus, in een artikel met de titel “Hongarije is beschaamd door de regering van Viktor Orbán” bespotte en bagatelliseerde de Guardian het standpunt van de premier:

Hongarije heeft een geschiedenis met het Ottomaanse rijk, en Orbán is bezig die op te roepen. Het Ottomaanse rijk slaat terug, waarschuwt hij. Ze nemen het over! Hongarije zal nooit meer hetzelfde zijn!… Vandaar het prikkeldraad; vandaar het leger; vandaar vanaf vandaag de noodtoestand; vandaar de felle, niet aflatende retoriek van haat. Want dat is het vanaf het begin geweest: pure, grove vijandigheid en laster.

Evenzo, na te hebben erkend dat Hongarije ooit door de Ottomanen was bezet – hoewel zonder enige vermelding van de wreedheden die het heeft meegemaakt – klaagde de  Washington Post dat “het enigszins bizar is om te denken dat dit nogal verre verleden van krijgsheren en rivaliserende rijken zou moeten beïnvloeden hoe een 21e-eeuwse natie voorziet in de behoeften van vluchtelingen.”

Niet in staat, of liever niet bereid, om de continuïteit van de geschiedenis van de islam met het Westen te waarderen – veel moslims in Europa, inclusief migranten, handhaven de vijandigheid van hun voorouders jegens “ongelovigen” – vallen de zogenaamde “mainstream media” terug op de standaard: ze beschuldigen Orbán als een “ racist ”, “ xenofoob ”, een man “vol haatdragende taal” en de “ sluipende dictator ” van Europa . Klinkend als de maffiabaas van links  verwijst de  Guardian eenvoudig naar hem als een “probleem” dat moet worden “opgelost”.

Als dit de manier is waarop politici worden behandeld die de waarheid spreken en beleid voeren dat hun naties beveiligt, is het dan een wonder dat zo weinig politici de moeite nemen om dat te doen?

Bron:
frontpage.com
Door: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Engels door:
Ronald Kuijer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Racistisch, xenofoob, tiran!”

 1. Bob zegt:

  De VK moet eerst het racisme binnen
  het eigen gebied oplossen voordat
  Boris kritiek mag uit op Orban.
  De Wasington Post zegt met andere woorden
  laat het verleden rusten, maar dat geld voor deze
  krant niet als het Afro-amerikanen gaat.
  Een groot aantaljournalisten van deze krant
  willen meer anti Israel gaan publiceren, dat is geen
  racisme.
  Hier geld diens brood men eet diens woord men
  spreekt.
  Dus het is geen journalisme maar een opinie blad
  dat sterke voorkeuren uitspreekt.
  De MSM geeft fake nieuws.

  Like

 2. karton zegt:

  Orbán = beschermer van zijn land én volk. Orbán = biedt weerstand tegen dictators (EUSSR). Orbán = noemt man & paard. Orbán = bedriegt z’n eigen volk niet. Oh oh oh ……… hadden WIJ maar zo’n leider i.p.v. het uitschot dat momenteel in “Den Haag” zetelt.

  Geliked door 2 people

 3. Jackholland zegt:

  Deze viktor is een held. Al die achterlijke westerlingen die islam als een geloofje zien met daarbijbehorend cultuurtje moeten ze eens een weekendje de schilderswijk in sturen kunnen ze ervaren hoe gezellig het is tussen toeterende, spugende, rotzooi trappende , sissende , luie uitkeringstrekkende frauderende barbaarseheetgebakerde agressieve domme ,homofobe,vrouwdenigrerende, ,niets van verkeersregels aantrekkende, terroriserende treiterende, gekopdoekte intolerante mossels te leven. Dit k volk moet gewoon in de zandbak blijven zolang ze hun paupercultuur en paupergeloof willen blijven voortzetten in west europa. De vrijdenkers die islam met een korrel zout nemen mogen wat mij betreft hier gewoon een bestaan opbouwen.(geen uitkering!) Er wordt door de regering gewoon voorbij gegaan aan het feit dat een mossel in de eerste plaats een mossel is die 100% achter het gedachtengoed van ene mo de pedo staat en volgens de richtlijnen van mo andersgelovigen moet haten en op z n minst minderwaardig moet behandelen . Dus dit volk wat tot op het bot onze westerse cultuur haat en verafschuwt gaan wij hier binnen laten . Dat is toch hetzelfde als een feijenoord speler opstellen in het team van ajax tijdens een wedstrijd ajax feijenoord? Ajax wenst zo n openlijke anti ajax persoon die dit zelf ook nog eens ruiterlijk toegeeft toch niet in zijn ploeg te hebben? Dat is toch bewust ajax naar de kloten helpen. Iedereen zou ajax voor gek verklaren de feijenoord speler is in hart en nieren anti ajax walgt van ajax en toch stelt feijenoord hem op en geven hem nog een salarisook. De feijenoord speler geeft opzettelijkevoorzetjes aan zijn maatjes van feijenoord en lacht zich een breuk omdat hij hier ook nog voor betaald wordt. En zo is het met mossels in west europa precies hetzelfde ze willen europa niet vooruit helpen alleen zichzelf en het liefst ten voordele van andere mossels en zandbaklanden en bewust ten nadele van europa. Maar helaas het gros van de achterlijke o zo tolerante en begrip hebbend voor andere culturen nl-ers zien dit niet in of willen het niet inzien

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Hoe dommer hoe meer geblaat van de EU media slaafjes, wat een waardeloos krapuul deze hournalisten.

  Geliked door 2 people

 5. JWA zegt:

  maffia = islam – religie

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Victor Orman een man naar mijn hart. Hadden wij binnen het mislukte EU bolwerk maar zo een sterke leider of in Nederland zo een daadkrachtige man met ruggengraat die wel de moed heeft om eigen volk en land te beschermen tegen de ondergang zoals de kleuterklas in dit land. Mevrouw Kaag wil niet met die, Rutte wil niet met die en de rest van de slappelingen varen in het spelletje mee. In ieder geval heeft de kleuterklas het tot op heden nog geen kans gezien een formatie te vormen en zinkt Nederland met de dag meer de afgrond in met de huidige kleuterklas en onderdanige trekpoppen die eigen ras, volk en land verraden.

  Like

 7. Jan j zegt:

  Hadden wij maar zo een “DICTATOR” als Orban i.p.v. het zootje wat nu in de regering zit wat alles doet om de parasieten tevreden te houden. O.a Zogenaamd koningshuis en eu en niet te vergeten en alle onaangepaste beroepsgediscrimineerden en “vluchtelingen”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s