Hoe moslims tot antisemieten worden opgevoed

(Door: Abdel-Hakim Ourghi – Vertaling: E.J. Bron)

“Je bent net als de Joden, je zoekt alleen maar problemen!”

Na de Joden-vijandige onlusten in Duitsland is er vaak sprake van geïmporteerd antisemitisme. Terecht, zoals ik als een in Algerije gesocialiseerde moslim weet. Een antisemitische socialisatie leidt ertoe dat voor veel moslims Joden van de duivel zijn.

Wie zich schrijvend of vertellend aan iets herinnert, zou graag willen dat zijn herinneringen met anderen gedeeld en vastgelegd worden. Hier wil ik graag schrijven over mijn eigen geschiedenis met het antisemitisme. Ik wil mijn ervaring graag schriftelijk vasthouden, want ze zou niet vergeten moeten worden.

Op mijn 23ste kwam ik in 1992 als geïndoctrineerd antisemiet naar Duitsland. Nu kan ik me voorstellen dat veel moslima´s en moslims, die in de westelijke landen leven, niet anders opgevoed werden dan ik. Onze socialisatie in onze landen van herkomst wilde ons verplaatsen in de toestand van de onsterfelijke haat tegen de Joden. Ik haatte Joden en de staat Israël, en alles wat ermee te maken had heb ik heftig afgewezen.

Geïgnoreerde waarschuwingen

Er gold voor mij slechts één principe: de Joden zijn de daders en de moslims zijn de slachtoffers. Schuld aan de misère van de moslims in de hele wereld, dacht ik, dragen de Joden. En zodoende worden de Joden het inbegrip van het andere, de eeuwige vijand, die de moslims bedreigt. De Joden als daders en wij moslims als slachtoffers: deze dualiteit bepaalt nu, meer dan ooit, het denken en handelen van veel moslims, zowel in islamitische landen als in het Westen.

Al in 2003 vestigde de politieke wetenschapper Bassam Tibi in een artikel in de “Zeit” de aandacht op de “geïmporteerde haat” van in Europa levende moslims. Maar zulke analyses, die tegenwoordig actueler zijn dan ooit, werden vaak niet serieus genomen. De opvoeding in de moskeeën, in de scholen en op de universiteiten is er tot op heden op bedacht dat de kinderen respectievelijk alle mensen in de haat tegen de Joden en tegen Israël worden opgevoed.

Deze opvoeding laat geen ruimte toe om anders te denken. Ikzelf was geestelijk als verlamd. Voor kritiek op zulke overtuigingen bestond geen mogelijkheid, want iedereen die dit probeerde, zou als vijand van de islam en van de moslims veroordeeld worden. Uit angst voor sancties deed niemand dit in het openbaar. Zonder twijfel geloofde ik dat de Joden de volle verantwoordelijkheid voor het lijden van de moslima´s en van de moslims in de hele wereld dragen. Hoe gebeurde dat precies?

Al op vier- of vijfjarige leeftijd hoorde ik voor de eerste keer het woord “Jood” (in het Algerijns “yhudi”) in de Koranschool. Mijn toenmalige koran-leraar zei tegen een jongen: “Hé Jood, gedraag je” (“Ya l-yhudi traba”). Ik wist niet eens wat het woord betekende. Maar voor mij was het belangrijk dat ik me goed gedroeg om geen “Jood” genoemd te worden. Ook tijdens mijn lagere school tijd hoorde ik steeds opnieuw tijdens de lessen dat leraren van het woord “Jood” gebruik maakten om leerlingen te beledigen.

Alles wat slechts is, wordt met Joden in verband gebracht

Als kinderen speelden we buiten voor onze huizen. Ik herinner me tot op de dag van vandaag hoe we betrapt werden door de vader van mijn vriend. Hij zei tegen zijn zoon: “Heb ik je niet gezegd dat je niet mag spelen met de zoon van een Jood?” In de 6e klas zei de godsdienstleraar tegen een van mijn medeleerlingen: “Ben je Jood of moslim? Waarom houd je er niet mee op?”

Bij scheldpartijen of beledigingen hoorde het woord “Jood” tot het dagelijks leven. Bij ruzies tussen kinderen noemden de ouders hen altijd weer joodse “wraakzuchtigen”. Men zei ook: “Je ben net als de Joden. Je zoekt alleen maar problemen.” Wanneer men zich afwijkend van de normen gedroeg of anders dacht, dan kreeg je de zin te horen: “Barka min tayhudiyat”, dat betekent: “Je gedraagt je als een Jood – hou er mee op!”

Het woord “Jood” is onder moslims nog steeds een scheldwoord. Alles wat slechts is, wordt met de Joden in verband gebracht. Al in mijn jeugd verinnerlijkte ik de gelijkstelling van geldzuchtige mensen met “de Joden”. Ook de belediging “geldzuchtige Joden” is gebruikelijk. Toen ik zeventien jaar oud was, vertelde onze geschiedenislerares op het gymnasium dat de Joden de wereld door hun rijkdom zouden beheersen en controleren.

Als je iemand als egoïst wil beledigen, zegt men in het Arabisch-islamitisch gebied: “Hij is een Jood, omdat hij alleen maar aan zichzelf denkt.” Iedere vrijdag beëindigde onze imam, die mijn oom van moeders kant is, zijn preek op de kansel van de moskee met het gebed: “Moge Allah de ongelovige vijanden van de islam en van de moslims allemaal vernietigen. Moge Allah de vervloekte Joden vernederen en vernietigen! Moge Allah de moslims in de strijd tegen de Joden ondersteunen.”

Tot op de dag van vandaag wordt vrijdags of bij preken gedurende religieuze feestdagen dit gebed in de moskeeën van Algerije en andere Arabische landen herhaald. Zodoende wordt de kansel ervoor misbruikt om een cultuur van de haat te prediken. Tot op de dag van vandaag beheerst een diepe afkeer tegen de Joden de moslims. Antisemitische stereotypes zijn in de Algerijnse samenleving virulent, ze zijn in hoge mate integratief bestanddeel van de culturele socialisatie van de mensen.

“Ik maak een buiging voor Hitler”

In december 2019 kreeg ik bezoek van mijn broer met zijn familie. Ze wonen in Algerije. Op een avond maakten we een wandeling in het stadsdeel Wiehre in Freiburg. Ik legde aan zijn kinderen uit wat de struikelstenen in de Duitse straten betekenen. Zijn 14-jarige zoon zei plotseling tegen me: “Toen ik in de derde klas van de lagere school zat, heeft onze lerares Frans gezegd: ´Ik haat de Joden en maak een buiging voor Hitler, omdat hij de Joden heeft terechtgesteld.” Zulke zinnen vormen de islamitische kinderen, en ze zullen ze niet zo gemakkelijk vergeten.

In de eerste helft van het jaar 1990 legde de “islamistische” partij Islamitisch Heilsfront (FIS) enkele Algerijnse steden door protestoproepen tot ongehoorzaamheid tegen de toenmalige staat lam. Tot hun leuzen bij de demonstraties behoorde de zin: “Khaybar, Khaybar, o Joden, het leger van Mohammed keert terug!” De slogan is een zinspeling op de onderwerpingveldtocht van Mohammed´s leger in het voorjaar van 628 tegen de door de destijds door Joden bewoonde oase Khaybar, die ongeveer 150 kilometer ten noorden van het huidige Medina in Saoedi-Arabië ligt.

Deze antisemitische zin wordt door veel moslims steeds opnieuw bij antisemitische gemotiveerde protesten tegen de staat Israël gezongen, onlangs bij de pro-Palestijnse demonstraties in Duitsland. In de Algerijnse media is tot op heden nooit sprake van de staat Israël, maar alleen maar van de “zionistische constructie” of van de “zionistische bezetting”. De veroordeling van de Joden dient als projectie voor problemen en angsten van de mensen om zodoende hun aandacht af te leiden van reële politiek-economische problemen.

Ik ben een keer per jaar in Algerije en zou niet durven om in het openbaar te zeggen dat ik een vriend van Israël of van de Joden ben. Het duurde jaren, voordat ik leerde dat de Joden niet de vijanden van de moslims en dat zij niet anders dan andere mensen zijn. Dit gebeurde niet in Algerije of in een ander islamitisch land, maar pas in Duitsland.

Nu lijkt het me dat de islamitische cultuur zonder vijandbeelden niet tot overleven in staat is. Ze moeten behouden en in stand gehouden worden om te verhinderen dat ze zich bezig moeten houden met de eigen, zelf veroorzaakte problemen. Hun al eeuwenlang voortdurende zinnelijke crisis met hun politiek-economische dimensies heeft Israël, de Joden en het Westen als vijanden nodig. Want alleen zo kan de eeuwige slachtofferrol van de moslims onderhouden worden, en alleen zo denkt men de binnenlandse vrede in de islamitische landen en de islamitische gemeenschappen in het Westen te kunnen garanderen.

De vermeende schuld van de Joden en van het Westen stelt de eigen overname van verantwoording buiten werking. Israël en de Joden als vijand intensiveren niet alleen de slachtofferstatus van de moslims, ze maken ook de samenzweringstheorieën meer salonfähig, die al decennia lang een vast bestanddeel van de islamitische socialisatie zijn. Zo worden de moslims in constante paniek voor de Joden gebracht, door hen wijs te maken dat de Joden in het geheim als samenzweerders zouden handelen, die maar één plan zouden hebben: de bestrijding van de islam en van de moslims.

Bron:
koptisch.wordpress.com  
Door: Abdel-Hakim Ourghi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hoe moslims tot antisemieten worden opgevoed

 1. erwin zegt:

  In de koran komt iedere niet-moslim er slecht vanaf, niet alleen de joden.
  Uiteindelijk moet iedere niet-moslim op aarde, bekeren of sterven, om het licht [geloof] op aarde compleet te maken. Dat zegt de koran. Het is fascistische retoriek. Heel gevaarlijk zoals de geschiedenis bewezen heeft.

  Like

 2. R Thomasson zegt:

  “De vermeende schuld van de Joden en van het Westen stelt de eigen overname van verantwoording buiten werking. Israël en de Joden als vijand intensiveren niet alleen de slachtofferstatus van de moslims, ze maken ook de samenzweringstheorieën meer salonfähig”. Mensen die zichzelf altijd als slachtoffers zien, hebben geen kans zichzelf te ontplooien. Zij zouden geen hogere fase bereiken in hun mentale en zelfs verstandelijke ontwikkeling. In landen waar zo’n mentaliteit heerst, is geen plaats voor Nobelprijs winnaars in de wetenschappen, medicijn, techniek enz. Het verhaal van Abdel-Hakim Ourghi toont de nietigheid van de islam tegenover bijvoorbeeld het Calvinisme. De stelling van Johannes Calvijn over de creatie van de wereld als niet geheel volmaakt (God zag het als de taak van de mens) laat duidelijk zien dat de christelijke God een andere visie op de mens dan Allah-Capone. Allah ziet de mens als een onvolwaardige debiel die niet verder komt dan de mentale fase van een kind. Stel men voor dat de Nederlanders ook zo’n gedrocht als een god hadden? Hoe zou Nederland eruit zien? Groot deel zou onder water liggen; tot halverwege Amersfoort – Apeldoorn. De rest zou drassig hopen klei die bij iedere kleine storm onder water zouden lopen. De Friezen zouden MISSCHIEN capabel zijn terpen te bouwen waar ze de meeste tijd droge voeten zouden houden. De hele omgeving waar vroeger gemeente Het Bildt ligt (nu de Friese gemeente Waadhoeke) zal op de bodem van de Middelsee liggen. Bij iedere overstroming of hevige storm op zee, zouden de bewoners van Nederland janken: Oh! Mijnheer Allah neem wraak …Het is de schuld van de Joden!.

  Like

 3. Jackholland zegt:

  Kijk dat krijg je gelukkig steeds meer: moslims die niet meer rücksichtslos aannemen wat door hun ouders en imam wordt verteld. Ook deze moslim wordt wakker. Wat we moeten doen is praatprogrammas over islam uitzenden uitzenden nog eens uitzenden en discussie voeren met pro en contra islam . We moeten zorgen dat europa kennis krijgt over de werkelijke agenda van gelovige moslims.

  Like

  • Lot zegt:

   Een religie en een cultuur komen voort uit de natuur van dat volk. Je kunt wel wat weldenkender moslims krijgen, dat kunnen ze nu ook wel. Velen houden zich niet aan de voorschriften. Ze blijven wie ze zijn en ik hoef ze niet hier. En ik hoef hier ook geen 1 miljoen spanjaarden of van wie dan ook. En dan straks zeker 3 miljoen. Ach hou op. Je moet het doen met het land dat je toegewezen hebt gekregen. En als er ergens leeg land is kun je het daar proberen. WIj hoeven de overbevolking van hun niet over te nemen. Dan hebben we zelf niets meer, zoals nu al blijkt met de huizenbouw. Ons land is al 6 eeuwen verdeeld en geen leeg land meer over. Waarom moeten wij hen hier dan opnemen. Laten hun de komende 500 jaar 1 kind nemen of geen kinderen. En dan komt er daar vanzelf meer ruimte vrij. De wereld zit niet te wachten op zulk volk, dat hun eigen gebied niet kan beheren.
   Laten we praten over Elam, zuid Iran waar persepolis was de koningssteden die door europeanen is gebouwd in de route naar india, dat toen nog lege gebieden had 6000 jaar geleden. Elam werd bezet door turken uit zuid rusland en al lang konden ze het daar niet volhouden. Ze leefden van dieren geiten. In zuid Irak mesopotamië spraken ze over mensen die uit de bergen kwamen naar beneden de dalen in en iedereen wilde doden. Gemengde huwelijken zijn er geweest om hen te appeasen en een deel is weggetrokken terug naar zuid europa.
   Toen kwam er een man toen het al geasianiseerd was ±2000vchr, die dijken wilde bouwen om het zoute inkomende water tegen te houden, maar dit mislukte. De laag vruchtbare grond waar vroeger graan groeide is nu daar een dorre vlakte en de vruchtbare bovenlaag verdwenen. De mensen kunnen dat niet overnemen en gemengde huwelijken is het begin van alles. Als ik een dochter krijg met een pakistaan, dan zal die nooit helemaal op mij lijken en dingen kunnen zien zoals germanen dat zien. Ook wij hebben wel wat uitgefilterd asiatisch bloed maar dat is weinig. Je creeert een nieuw mens. Je zou moeten vragen aan hen, zou jij zo geboren willen worden aan die mensen die daar zo makkelijk over denken. Ze zullen zeggen dat zij dat niet weten, en dat kunnen zij ook niet weten, wat dat is. Waarom maak je het dan. Het kind kan dat niet kiezen. De socialisten zeggen dat alle mensen hetzelfde zijn. Er zijn echt wel verschillen tussen mensen. Frank Raymond is een Indische man en een van de weinigen aziaten die ik ooit gehoord heb en ook heeft hij een boek geschreven over de verschillen tussen europeanen en aziaten.

   Like

 4. Alex Delarge zegt:

  Fout. Parasiterende inteeltmuᛋᛋlims worden niet opgevoed tot antisemieten. Zelf dat smerige en ziekelijke schijtboek van hun heeft er steeds minder mee te maken. Het zit gewoon in hun 1400 jaar oude en fout geprogrammeerde dna. Er is maar 1 methode voor een oplossing zonder de hele wereld radio actief te maken. Napalm er opgooien.

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Alex Delarge. “Het zit gewoon in hun 1400 jaar oude en fout geprogrammeerde DNA”. Niet alle Islamitische volkeren zijn altijd dom geweest. Sommige van hen zelfs heel intelligent. De Egyptenaren waren altijd een hoog intelligent volk met hoge civilisatie; niet enkel in de antieke wereld in de tijd van de farao’s. Voordat de islam had Egypte veroverd waren ze christenen. Ze hebben de Bijbel in het Grieks vertaald en zo ook groot deel van de Evangeliën. Denk ook aan de gnostische studies die daar vandaan kwamen. De islam heeft enorme schade aan de intellect van deze volk gebracht. Het zelfde geldt ook voor de Babyloniërs en de Perzen. De Babyloniërs werden het volk van Saddam Hussein en ISIS, en de Perzen; een bende van Ayatolla’s.

   Like

 5. Eppo zegt:

  Van Agt zegt lidmaatschap CDA op

  Dries van Agt legt zijn lidmaatschap
  van het CDA neer.In een verklaring
  schrijft de oud-premier en voormalig
  CDA-leider dat hij zich niet langer
  thuis voelt bij de partij.

  De belangrijkste reden van zijn vertrek
  is de opstelling van het CDA met
  betrekking tot de Palestijnse kwestie,
  schrijft Van Agt (90).Volgens hem
  blijft de partij het hoofd afwenden van
  het “immense leed dat het Palestijnse
  volk wordt aangedaan”.

  Van Agt was ruim vijftig jaar lid van
  het CDA en voorloper de KVP.Hij verlaat
  de partij “met zwaar gemoed”,schrijft
  hij.

  Like

 6. Bob zegt:

  Na WOII mochten bijna alle die met
  het Nazi Regiem gecollobereerd hadden
  in hun funktie blijven.
  De hoge officieren van de Nato waren
  voormalige Nazi officieren.
  De rechterlijk macht is onveranderd
  gebleven.
  De politici die fout waren, evenals de politie
  bleven in funktie.
  Bijna de gehele wereld heeft deze Nazi’s
  geadopteerd.
  In de werd Waldheim werd secretaris generaal.
  De generatie sterft uit en om nieuwe troepen
  te krijgen wordt de Islam hier naar toe gehaald.
  De sluimerende anti semitisme is weer gewekt.
  De Rattenweg waarmee de voormalige Nazi’s
  geholpen werden liep via het Vatikaan met door
  het Rode Kruis vervalste documenten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s