Wat zegt de “critical race theory”?

(Door: Sara Bertoncelj – Vertaling: E.J. Bron)

De kritische rassentheorie beweert dat alle instituties – d.w.z. de regering, de economie, de cultuur – op een racistische hiërarchie berusten, met blanken aan de top en zwarten helemaal onderaan. Zelfs dingen die schijnbaar rassen-neutraal zijn, ontpoppen zich bij nader inzien als racistisch. Het idee is uit iets afkomstig dat zichzelf de kritische theorie noemt en dat Andrew Breitbart in zijn memoires heeft uitgelegd: “Righteous indignation: excuse me while I save the world!”

Ze was een uitvinding van een groep radicale linkse intellectuelen, bekend als de Frankfurter Schule, die zij ontwikkelden om door culturele veranderingen te bereiken wat het Marxisme politiek niet kon bereiken. Andrew Breitbart schreef: “Het was letterlijk een theorie die iedereen en alles overal bekritiseerde. Het was een poging om de sociale constructie met hulp van alle sociale wetenschappen te ondermijnen… het was een eindeloze en niet willen eindigende kritiek op de Status quo, een jeugdige rebellie tegen alle gevestigde regels en normen… Deze ´kritische theorie´ creëert niets, ze vernietigt alleen maar.”

De kritische theorie heeft verschillende takken ontwikkeld. Eentje daarvan is de kritische rechtstheorie, die zegt dat de grondwet, ons rechtssysteem en onze wetten nooit neutraal of objectief kunnen zijn, omdat zij bestaan om diegenen te beschermen die hen gemaakt hebben. Een geleerde van de Harvard Law School genaamd Derrick Bell paste dit denken op het ras toe en ontwikkelde een kritische rassentheorie. Zoals Breitbart News onlangs berichtte, argumenteert de kritische rassentheorie dat de VS van nature uit racistisch zijn, omdat haar grondwet en alle andere instituties zijn ontstaan in een context, waarin slavernij legaal was. De theorie zegt dat de institutie van het privé-eigendom in de VS zelfs corrupt is, omdat ze in een systeem was ingebed dat zwarten als eigendom beschouwde. In boeken zoals “Faces at the Bottom of the Well” ontwikkelde Bell zijn theorie verder en argumenteerde dat de voortgezette onderdrukking van de zwarten een deel van de Amerikaanse culturele identiteit bleef. Hij schreef zelfs een science fiction verhaal (later een korte film), “Space Traders”, waarin Amerika de zwarten aan aliens verkoopt.

Voor Bell was de burgerrechtenbeweging in zoverre betreurenswaardig, toen ze de zwarte Amerikanen voorspiegelde dat gelijkheid voor de wet voldoende zou zijn. Het eigenlijke probleem was volgens hem dat het rechtssysteem in principe racistisch was. Bell zag maar één manier tot verlossing: wanneer de VS de grondwet zouden wijzigen, om sociaaleconomische rechten – zoals gezondheidszorg, woonruimte, onderwijs en dergelijke – in te sluiten, zouden ze de erfzonde van de slavernij ongedaan kunnen maken, inclusief een herverdeling van de rijkdom. Zo´n constitutionele revolutie zou arme mensen van alle rassen bevrijden en tegelijkertijd de menselijkheid van de zwarten herstellen.

Bell beïnvloedde Barack Obama en doceerde zijn werk aan studenten in de rechten. Andrew Breitbart ontdekte de verbinding tussen Obama en Bell, die na Breitbart´s dood in een video is te zien. Destijds werd er door de mainstream media geglimlacht om de kritische rassentheorie als randverschijnsel. Nu is ze een belangrijk thema geworden in de openbare opvoeding en in scholingen over het thema rassengevoeligheid. De mensen worden iedere dag met de kritische rassentheorie geïndoctrineerd. De Amerikanen worden wakker en zien dat de kritische rassentheorie ervoor wordt gebruikt om weer een racistisch denken aan onze samenleving op te leggen. De schrijver en filmmaker Christopher Rufo heeft onthuld hoe wijdverbreid de kritische rassentheorie in scholen, in de regering en in de private economie is; de conservatieve radiopresentator en schrijver Mark Levin onderzoekt het thema diepgaand in zijn binnenkort te verschijnen boek “American Marxism”.

De verbinding tussen de kritische rassentheorie en het Marxisme is sterk, zoals een vrouw, die uit het communistische China geïmmigreerd is, onlangs tijdens een bestuursvergadering van een school in Loudon City, Virginia, opmerkte:

Ras is voor de kritische rassentheorie datgene wat klasse voor het Marxisme is: het grondbeginsel van de samenleving, dat alleen door een revolutie overmeesterd kan worden, die diegenen machtigt die daarvoor onderdrukt werden. Het wellicht beste antwoord op de kritische rassentheorie is afkomstig van Frederick Douglas, een bevrijde slaaf, die een van de belangrijkste abolitionisten van de 19e eeuw werd en bevriend was met de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Douglas zei eens dat de 4e juli een bespotting van de zwarte Amerikanen zou zijn, omdat de VS bij hun oprichting de slavernij gehandhaafd zouden hebben. En toch stelde Douglas in diezelfde toespraak vast dat de principes van de Amerikaanse oprichting zich zouden bewijzen als de redding van het land. Amerika is niet perfect en heeft een geschiedenis van rassenonrechtvaardigheid. Maar de unieke principes waarop ze werd opgericht, waren en zijn universeel, tijdloos en niet racistisch. Deze principes van de vrijheid zijn de oplossing, niet het probleem.

(Bron: demokracija.si)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Sara Bertoncelj

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Wat zegt de “critical race theory”?

 1. Bas zegt:

  Omgekeerde wereld
  Kritiek op terroristische jihaat-moordenaars Ist Verboten…!!!

  https://rairfoundation.com/hunted-the-relentless-persecution-of-louis-duxbury-exclusive/

  JACHT: De meedogenloze vervolging van Louis Duxbury

  Een veelbelovende medische student, Louis Ryan Duxbury, 22, “Duckie” werd veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf voor een “tirade” die hij maakte in een Facebook-video in de nasleep van een reeks islamitische terroristische aanslagen in 2017. Specifiek maakte Duxbury de video op de dag na de terreuraanslag op London Bridge op 3 juni 2017, die plaatsvond in de nabijheid van zijn toenmalige vriendin, die hij niet kon bereiken.

  Tot deze week werd Duckie gedwongen om wekelijkse bezoeken af ​​te leggen met een reclasseringsambtenaar die de gelegenheid gebruikte om hem te vernederen en uit te schelden over ‘white privilege’ en hem op een gegeven moment vertelde dat ‘zijn huidskleur een belangrijk deel van zijn probleem was. ” Een recent rapport met de titel “Rassengelijkheid in de reclassering: de ervaringen van gebruikers en personeel van reclasseringsdiensten van zwarte, Aziatische en etnische minderheden” bevestigt de melaninegedreven obsessie van de Inspectie van Reclassering.

  De moordpartij in 2017 waarop Duckie op Facebook reageerde, werd uitgevoerd door drie islamitische terroristen, kostte 11 mensen het leven en verwondde 48 anderen (21 ernstig). Het was de derde islamitische terreuraanslag in 2017 in Londen.

  Overweeg het scenario: een jonge student geneeskunde, Louis Duxbury, toen 20 jaar oud, maakte zich tijdens de terreuraanslag zorgen over zijn vriendin en uitte zijn frustratie op Facebook. De video die hij maakte was vol woede jegens autoriteiten en jihadisten. Deze zelfde jonge man heeft geen geschiedenis van geweld. Hij heeft vrienden van alle nationaliteiten en religies die bereid zijn herhaaldelijk namens hem te getuigen.

  Maar nadat medestudent Matthew Dace de video had gemeld, werd Duxbury het land uitgezet, gearresteerd en in de gevangenis gegooid.

  Duxbury werd van de York St John University gestuurd nadat medestudent Matthew Dace hem had aangegeven bij de universiteitsautoriteiten voor beledigende woorden.

  De universiteit die Duxbury uitzette, deed de extra stap om de medische student aan te geven bij de politie, waar hij aanvankelijk werd beschuldigd van het aanwakkeren van rassenhaat, wat evolueerde naar het aanwakkeren van religieuze haat. De aanklachten tegen Louis Duxbury veranderden op een gegeven moment nadat de autoriteiten zich kennelijk realiseerden dat de islam geen ras is.

  Geliked door 2 people

 2. Ravian zegt:

  Het is gewoon anti-blank racisme, en waar dat toe leid kun je in sub Sahara Afrika zien, met Zuid Afrika als meest recente voorbeeld.
  Het is een culturele en economische race naar de bodem, wat tevens verklaard waarom de socialisten er zo blij mee zijn.
  Die ideologie leeft namelijk van armoede en ellende.

  Geliked door 2 people

 3. Bas zegt:

  Kijk hoe deze ouder de Critical Race Theory absoluut sloopt tijdens een schoolbestuursvergadering in Illinois:
  “Hoe kan ik twee medische diploma’s hebben als ik hier onderdrukt zou zijn?”

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Dat is wat Ik bedoel in mijn onderstaande reactie @Bas.
   Deze man heeft zijn leven en studie ingezet om voor hem en zijn gezin een goede toekomst op te bouwen dus studeerde hij en werkte hard op school.
   Het gevolg is dat hij een mooie toekomst tegemoet kan zien voor hem en zijn gezin.
   Wat heeft de man gedaan.
   Niet meer en niet minder dan de kansen gegrepen die de USA hem bied.

   Geliked door 1 persoon

 4. Waarom begon Afrika met de slavernij ?

  Geliked door 1 persoon

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Vooral de aanhef van het artikel geeft al een hoop duidelijkheid.

  Ze was een uitvinding van een groep radicale linkse intellectuelen, bekend als de Frankfurter Schule, die zij ontwikkelden om door culturele veranderingen te bereiken wat het Marxisme politiek niet kon bereiken. Andrew Breitbart schreef: “Het was letterlijk een theorie die iedereen en alles overal bekritiseerde. Het was een poging om de sociale constructie met hulp van alle sociale wetenschappen te ondermijnen… het was een eindeloze en niet willen eindigende kritiek op de Status quo, een jeugdige rebellie tegen alle gevestigde regels en normen… Deze ´kritische theorie´ creëert niets, ze vernietigt alleen maar.”

  Als je de vraag zou stellen bij deze aanhef “waarom lopen BLM en de woke idioten achter deze theorie aan”, krijg je een duidelijk antwoord.
  Namelijk elke looser die niet weet te slagen in de maatschappij kan hiermee de hele wereld de schuld geven van zijn eigen falen, zonder ook maar het minste aan zelfreflectie te hoeven doen.
  Kijk bijv. naar de USA waar een heel groot deel van de zwarten voortijdig de school verlaten en dus op latere leeftijd inderdaad de mindere banen krijgen toegeschoven, dus discriminatie, zonder ook maar een moment te denken aan hun eigen afhaken tijdens hun studie.
  Een groot deel komt in de criminele wereld terecht waarbij de gutmensch weet te verklaren dat het ligt aan de kleinere kans op werk, in plaats van het benoemen van het feit dat je bijvoorbeeld niet makkelijk topmanager wordt als je nooit verder geleerd hebt dan de lagere school.
  West Europa: Hele hordes Noord Afrikanen die hier naartoe komen om hun hand op te houden en tegelijkertijd het drugsdealertje uit willen hangen in plaats van te integreren en scholing te volgen.
  Uiteraard ligt het dan allemaal aan de blanke bewoners en niet aan hen zelf.
  Het is vermoeiend om keer op keer dezelfde onzin bijna dagelijks aan te moeten horen en te lezen in de MSM.
  Dat is voor mij de reden om gewoon de vraag te stellen “waarom pleuren we dat gajes niet de grens over naar de apenlanden waar ze vandaan komen.

  Geliked door 3 people

 6. Kees zegt:

  Lees IQ and the wealth of nations, en je snapt alles veel beter.

  Like

 7. Jan zegt:

  Scholen in Vermont gebruiken CRT om haat tegen blanken te onderwijzen
  Door John Klaro
  https://tinyurl.com/y7apmppa

  Like

 8. Meine zegt:

  Sorry, er is een biologisch verschil. Welk “ras” heeft gezorgd voor vooruitgang ? En welke “religie” was gespecialiseerd in slavenhandel ? Noem een succesvol land in Afrika ?

  Het stinkt naar socialisme, communisme en de killing fields, iedereen gelijk, iedereen even dom, het ultieme doel van socialisme…….

  Geliked door 2 people

 9. David van den Brand zegt:

  “Boven” alle “normale” mensen zit een laag die machtsbelust is en zich kapot lacht hoe het klootjesvolk elkaar het leven zuur maakt. En zolang het klootjesvolk dat niet inziet en zich laat omkopen voor een grijpstuiver zal er niks veranderen op deze aardbol.

  Like

 10. Bas zegt:


  Racistisch cultuurbeleid

  Like

 11. Astrid zegt:

  Negers zijn vaak gewoon lui van aard. De vaders fokken kids bij hun broedkippen en verlaten daarna het nest, om weer elders kids te fokken. Wij hebben de negers die in het Westen wonen nog luier gemaakt, door allerhande voorzieningen te treffen voor de vaderloze gezinnen. Zo leren ze nooit om hun verantwoordelijkheid te nemen, de moeders incluis. We zouden daar eens mee moeten stoppen. Het zijn vooral uitkeringstrekkers met een grote bek. Veel blowen en veel monotone rap-‘muziek’. Daar bouw je natuurlijk geen duurzame economie mee op.
  Belachelijk om anderen, die voor hun uitkeringen werken, de schuld te geven van racisme. Misschien gewoon eens stoppen met al die uitkeringen? Ik ben het zat om door links tuig en negers in de bek gespuugd te worden met al hun misplaatste racisme-kritiek. Volgens mij krijgt iedereen gelijke kansen, zeker in NL.

  Like

 12. Bas zegt:

  Iets anders, hoezo sportief???
  Vrouwen worden weer helemaal opnieuw onderdrukt door …..jawel ‘mannen’.
  Ondertussen kan een volgroeide 35 jarige mannelijke gewichtheffer ineens “vrouw” worden en meedoen met wedstrijden voor vrouwen….

  Transgender Hubbard mag in de categorie “vrouwen” deelnemen aan Olympische Spelen gewichtheffen. Hubbard deed de transitie van man naar vrouw op 35 jarige leeftijd. Eerlijke concurrentie of discriminatie ?
  https://sporza.be/artikels/eerste-transgender-naar-de-spelen-een-slechte-grap-volgens-belgische-concurrente~1624253245231/ #sporza

  Like

 13. Jan zegt:

  Woke-isme, de nieuwe religie van de linkse idioten

  Het zombievolk
  video

  Like

 14. Jan zegt:

  Slavernij als bron van gratis doekoe

  Een hoop mensen hebben een bloedhekel aan Amsterdam omdat het een extreemlinkse, arrogante stad is, maar denkt u tijdens de feestdagen ook even aan de inwoners die meteen lid van omroep ON! zijn geworden, die níét op het kartel stemmen? Amsterdam staat meer nog dan Zeeland in de belangstelling als bakermat van het vermeende grootste kwaad in de geschiedenis, de slavenhandel. Activisten denken dat als je deze gedachte maar vaak genoeg herhaalt, het vanzelf een argument wordt waar niemand van terug heeft.

  Bij de EO loopt een serie over de slavernij, Geboeid, met enkele in Nederland wonende Surinamers die op zoek gaan naar sporen van de slavernijtijd. Die serie is een vervolg op de BNNVARA-serie uit 2017, Amsterdam, sporen van suiker. In 2017 waren de hoofdpersonen oud-nieuwslezeres Noraly Beyer en de rapper Typhoon, bekend omdat hij in 2016 door de politie Zwolle staande werd gehouden (hij reed in een dikke auto).

  Onuitgesproken doel van dit soort series is excuses afdwingen van de Nederlandse overheid als opmaat voor doekoe, herstelbetalingen aan de nazaten van de slaven.
  ….
  …..
  https://www.ongehoordnederland.nl/slavernij-als-bron-van-gratis-doekoe/

  Like

 15. Jan zegt:

  ”Ik had berekend dat de ruimte van een slaaf ongeveer zo groot was als de ruimte die een passagier heeft in de economy class van een Boeing 747.
  “Dat is gehéél verkeerd gevallen: ‘De racist Emmer vergelijkt een slavenreis met een vakantiereis.’’

  Piet Emmer: ‘Onzin om verleden dat niet bevalt uit te wissen’

  Bestaan er volgens u nog misverstanden over de Nederlandse slavenhandel?
  “Een van de zaken die voortdurend in twijfel wordt getrokken is de winstgevendheid. De gedachte is veelal: de slavenhandel is zo vreemd, die drijf je alleen maar als je er heel veel aan verdient. Terwijl er bijvoorbeeld ontzettend veel slaven al tijdens de reis over de Atlantische Oceaan stierven aan infectieziektes. Ik heb berekend dat de Nederlandse slavenhandel naar schatting maar 0,005 procent van het nationaal inkomen bedroeg. Dat is dus niet veel. Bovendien is de Nederlandse slavenhandel de enige die uit economische motieven is opgehouden met bestaan.”
  …..
  Wat vindt u eigenlijk van de oproepen om namen te veranderen die gelinkt zijn aan slavenhandel?
  “Ik blijf me daarover verbazen. We zijn ontzettend boos geworden toen de stad Palmyra, Syrië, door IS vernietigd werd omdat de stad herinnerde aan de pre-moslimtijd, zal ik maar zeggen. En ik zie dit in het verlengde. Het is onzin om te denken dat je een verleden dat niet bevalt kunt uitwissen.”
  ….
  https://www.hpdetijd.nl/2019-01-29/slavernij-piet-emmer/

  Like

 16. Jan zegt:

  Racisme-debat vertroebelt blik op geschiedenis.’ Een gesprek met Piet Emmer

  Like

 17. Jan zegt:

  Critical Race Theory might destroy America

  Like

 18. Jan zegt:

  Lerares in Utah die beloofde leerlingen het leven tot een hel te maken als zij de blanken hatende CRT niet zouden accepteren kan haar biezen pakken

  video van het compleet geschifte wijf (ziet er in ieder opzicht vies uit, wat blijkbaar traditie is bij linkse docenten (zoals op mijn middelbare school en aan de UvA, gewoon goor)
  https://rumble.com/vlbwdj-utah-lehi-high-school-alpine-school-district-81721.html

  Like

 19. Jan zegt:

  Behalve de racistische CRT wordt ook ijverige door de zelfbenoemde linkse elite (uitschot) ook ijverig pornografie op scholen verspreid, alles om de gezinnen te verwoesten en bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten, buiten en binnen het gezin.

  Met de installatie van de dementerende trekpop Biden werd ook meer pornolectuur op scholen verspreid met als gevolg dat onderlinge haat nog eens toeneemt en scholen geen leerinstituten meer zijn, maar indoctrinatie-instellingen.

  Enkele dagen terug kwamen ouders weer in actie tegen de schoolleiding en een ouder las aan het bestuur de lectuur voor die zij normaal vinden voor kleine kinderen. Op dat moment liet die kliek zijn hypocriete smoel weer zien. De voorlezer van het pornoverhaal werd door de politie hardhandig verwijderd.

  Shoolbibliotheek op schoolbestuursvergadering in Florida – bestuursleden bellen politie om hem met geweld te laten verwijderen wegens het hardop voorlezen van obscene inhoud uit Gender Queer: A Memoir, door Maia Kobabe (zelf foto opzoeken, ik ging over mijn nek)
  Het bestuur van de school wist zgn niets over de inhoud. “En dat is precies jullie probleem”, was het antwoord van de ouders.

  video

  zie ook:
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/video-journalist-reads-filthy-porn-book-schools-library-fl-school-board-meeting-board-members-call-police-forcefully-removed-reading-obscene-content-aloud/

  Like

 20. Jan zegt:

  CRT bestaat niet volgens slinks, maar als je als docent je tegen deze racistische theorie verzet en er kritiek op hebt wordt je wel disciplinair gestraft. Geniepig is het verweven in de schoolvakken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s