Petitie eist naamsverandering van het kleurpotlood “huidskleur”

(Vertaling: E.J. Bron)

De “woke”, politiekcorrecte “Cancel-Culture” heeft een nieuw slachtoffer ontdekt: kleurpotloden, want deze symboliseren sinds kort blijkbaar het alom om zich heen grijpende racisme in de westelijke samenlevingen. Concreet gaat het om de “huidskleur”. Deze dient een andere naam te krijgen.

Huidskleur mag niet licht zijn

In een petitie bij het platform change.org, die gericht is aan de Duitse Bondsdag, eisen de initiatienemers “BCF – Let´s break the Silence” een naamsverandering van het kleurpotlood, omdat het met het oog op de vermeende indoctrinatie van de kinderen onvermijdelijk zou zijn om hen bij te brengen dat niet een lichte kleur de huidskleur zou vertegenwoordigen:

“Een kind wordt op de kleuterschool bijgebracht dat het crèmekleurige potlood “huidskleur” heet. Er wordt aan de kinderen op de kleuterschool duidelijk gemaakt dat deze lichte kleur de enige en ware “huidskleur” is en alle andere huidskleuren indirect anders zijn.”

Hier zou het alledaagse racisme al beginnen. Daarom zou men bij de kleintjes moeten beginnen. Dat in de westelijke samenlevingen lichtgekleurde mensen (nog) de meerderheid vormen en daarom ook door een lichte kleur als “huidskleur” vertegenwoordigd worden, zou zoals zo vaak wel eens van ondergeschikt belang of zelfs verwerpelijk kunnen zijn. Al meer dan 1000 (!) mensen hebben de petitie ondertekend.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Petitie eist naamsverandering van het kleurpotlood “huidskleur”

 1. ieznogoedh zegt:

  en alle andere huidskleuren indirect anders zijn.
  Indirect anders?
  Andere huidskleuren zijn gewoon, voor iedereen zichtbaar, anders.
  Daarmee wordt geen waarde oordeel gegeven.
  Echter, de mensen die hierover zeuren zijn kennelijk van mening dat andere huidskleuren inferieur zijn. En dan heb ik het alleen nog maar over huidskleur.
  Kan me zo voorstellen dat in bijvoorbeeld Afrika, een potlood huidskleur bruin zou zijn, maar ja dan kan je het ook net zo goed bruin noemen natuurlijk. De blanke (inmiddels witte) huidskleur van het tot uitsterven gedoemde kaukasische ras laat zich nu eenmaal moeilijk omschrijven.
  Wat hier allemaal van zij, weer een hoop gezeik van Gutmenschen over echt niets.
  Kennelijk heeft dat volk niets belangrijkers aan hun politiek correcte hoofd.

  Geliked door 1 persoon

 2. karton zegt:

  Steeds denk ik :”Gekker kan ‘t niet meer worden !” ; maar dan lees ik bijgaand artikel !! Ik type dit terwijl ik hikkend van de lach van m’n stoel gevallen ben en onder de tafel lig. hahahahihihihohoho.

  Geliked door 1 persoon

 3. vangie1206j zegt:

  Geschift.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jules Vismale zegt:

  Laten ze daar allemaal gewoon de lucht in vliegen met hun politieke correctheid en nou weer wat kleurpotloden betreft! Die linkse klootzakken hierachter zijn niet anders dan een stel doorgedraaide Farizeeërs en Schriftgeleerden die iedereen onzinnige regels opleggen en zelf totaal niet het goede voorbeeld geven!
  Denken ze nou werkelijk dat je racisme kunt bestrijden door crème-kleurige potloden een andere naam te geven en hiermee een complete maatschappij te gaan ontwrichten of kleine kinderen te gaan hersenspoelen? Racisme wordt hier gewoon steeds meer door dat linkse ongedierte aangewakkerd die in werkelijkheid gewoon niemand iets meer gunnen!

  Geliked door 2 people

 5. Ravian zegt:

  Ja, misschien moeten we er “werk kleur” van maken, en dan veranderen we bruin in “luie kleur”.
  En dan houd ik het nog netjes…

  Like

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Wat schreef Ik een paar dagen geleden.
  Als de BLM en woke gekkies even in een hoekje gaan zitten nadenken zo ver ze dat kunnen hebben ze weer iets nieuws gevonden om over te liggen zeiken.
  Dus nou het kleurpotlood Volgende week het zebrapad.

  Geliked door 1 persoon

 7. bobzelf zegt:

  KUNNEN DEZE MALLOTEN ZO LANGZAMERHAND …ALLEMAAL

  DE HONDENZIEKTE KRIJGEN ??

  DANK U

  OOM LHTTS,TYUWNVGBT OF ZOIETS

  IEST ? MET EEN PENIS IS EEN MANNETJE
  EN
  IETS MET EEN GLEUFJE IS EEN MEISSIE

  KLAAR NOU MET DAT GEZEIK ??

  IK WACHT OP DE EERSTE MET EEN LUL OPZIJN VOORHOOFD !!

  IETS VOOR KLASS MISSCHIEN ?? WHAHAHA

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Dan noem het blanke-huidskleur-potloden?
  Maak een assortiment van licht naar donker en hou op met oeverloos zeuren en zaniken.
  De kleur van pleisters is ook al zo’n zgn probleem, die zouden zgn ook niet voor donkere mensen zijn. Nou, pleisters hebben over het algemeen zo’n lelijke kleur dat ze bij geen enkele huidskleur passen. Get a life.

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Bas In deze zieke samenleving past geen enkele kleur meer zwarte zwart kleurpotlood, blanke wit kleurpotlood, roodhuiden rood kleur potlood en Aziaten geel kleurpotlood. Zo klaar ieder zijn eigen kleur op naar het volgende waanzinnige gezeik. Gelukkig is er nog een kleurrijke regenboogvlag zullen we maar zeggen. Ben heel die doorgeslagen waanzin meer dan zat en al dat gezeik komt mij allang meer dan mijn keel uit. In ieder geval is de Amerikaanse versie Sesamstraat ook al aangepast daar komen nu twee papa’s in voor. Zo nu het volgende onderwerp op naar de dagelijkse echte problemen zoals hier in Nederland o.a. de Jeugdzorg die totaal op zijn kant ligt waar talloze kinderen de dupe van zijn, de geestelijke gezondheidszorg waar velen niet meer terecht kunnen, de enorme wachtlijsten binnen de gezondheidszorg waar nu al veel dodelijke slachtoffers door zijn gevallen, het tekort aan woningen, de onverantwoorde invasie van meer en meer migranten, onze economie en zo is de lijst heel heel lang. Nee we hebben het druk met kleurpotloden, voetbal maar ondertussen staat het land in brand door wanbeleid en moeten wij ons hart vasthouden wat ons de komende jaren voor een ellende te wachten staat. Er wordt gesteld dat voetbal verbindt nou ja tot buiten het stadion en dan gaan wij allen weer onze eigen gang en speelt IK de hoofdrol. Hou toch op met die massahysterie en gooi de blinddoek eens af.

   Like

   • Bas zegt:

    Er is óók gezever over de regeboogvlag, waar inmiddels vele varianten van zijn, en durf niét de verkeerde te gebruiken…oei oei.
    Een bekende van mij deed voor de eerste keer mee aan de gay-pride, met een gewone regeboogvlag bij zich, nou nou nou, de hele dag alleen maar kritiek van iedereen over de “verkeerde vlag” gebruikt als transgender. De lol was er al snel vanaf.

    Like

 9. Jan Altena zegt:

  Dan zijn er daar al meer dan duizend mensen stapelgek.
  Nu nog de zwarte, gele en bruine potloden.

  Geliked door 1 persoon

 10. Tony zegt:

  Ik gebruik altijd witte paracetamol want de zwarte werken niet.

  Like

 11. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Gemiste kans voor die zeiko’s: Kijk en luistergeld oftewel omroepbijdrage is allang afgeschaft zodat ze niet meer kunnen zeiken over “zwartkijkers”.

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Ik schrijf altijd met de kleur NEGER zwart.

  Like

 13. Tineke zegt:

  De landen zijn overal naar de klote geholpen.
  Alle voetballers tijdens dit EK lopen allemaal op voetbalschoenen in de regenboogkleuren.
  Over een aantal jaar zit er geen blanke meer in een elftal lopen de kerels in rokken de schoolkinderen allemaal in het zelfde uniform .Als je als man naar een vrouw fluit kunnen ze je aangeven terwijl het pedohandboek niet verboden is.
  De wereld is naar de verdommenis en niet zo weinig ook ! #ikvinderniksmeeran

  Geliked door 1 persoon

 14. Sobieski zegt:

  Die gekte komt uit Amerika. In een meditatiegroep werd ons voorgespiegeld de goede zaken die we wilden in een wit venster te projecteren (“wit” mag nu waarschijnlijk ook al niet meer) en de ongewenste zaken in een….blauw venster. Mijn vraag: Waarom blauw en niet zwart? Antwoord: Dat deden ze vroeger, maar er kwamen klachten dat dat als “racistisch” werd gezien. Vandaar dus nu “blauw”. Daarop zei ik: Maar mijn ogen zijn blauw (Alleen om te testen. Het maakt me verder niets uit) Toen werd er gezegd dat ik dat niet zo moest zien. En dat klopt natuurlijk ook. Maar waarom dan die dubbele standaard? In Europa hebben we nooit mensen op huidskleur beoordeeld. En niemand is “zwart” van kleur, ook de donkerste Afrikaan is bruin, niet zwart. Evenzo is niemand “wit”. Zelfs albino’s zijn niet wit. En omdat de meest.voorkomende Europese huidskleur geen eigen naam heeft, en de kleurpotloden voor de Europese markt zijn, is “huidskleur” de enige toepasselijke naam.

  Geliked door 1 persoon

 15. Jan zegt:

  California University houdt gescheiden ‘culturele afstudeerceremonies’ op basis van ras en identiteit

  https://tinyurl.com/2vrs43by

  Allemensen, wat zijn socialisten en in het bijzonder de Amerikaanse een gestoord volk, herstel, ras. Ik moest eerst eens opzoeken waar APIDA voor staat. Wat een obsessie met ras en huidskleur. ‘k Zou slaande ruzie krijgen met die linkse gekken

  Desi staat voor iemand uit India

  Lavender:
  Lavender Graduation is an annual graduation ceremony conducted at universities to honor LGBT students and acknowledge their accomplishments and contributions.[1][2] It was created by Ronni Sanlo, a lesbian keynote speaker in LGBT communities.

  Latinx is blijkbaar geslachtloos volk:
  Latinx is a gender-neutral neologism, sometimes used to refer to people of Latin American cultural or ethnic identity in the United States.

  En ik maar denken dat de grootste gekken in Europa rondlopen

  Like

 16. Julia zegt:

  Tjonge, tjonge er schijnt geen einde meer te komen aan de waanzin. Hoe ver gaat deze krankzinnigheid nog hen hoeveel mensen blijven dit soort krankzinnigheid steunen en staan hierachter. Wat is het buiten het corona virus om aan de hand of waart er toch ook nog niet ontdekt virus rond dat wel terdege bepaalde hersencellen schade heeft toegebracht het valt wel op dat er dagelijks meer mensen rondlopen waarvan het gezond denken is uitgeschakeld.

  Geliked door 1 persoon

 17. Astrid zegt:

  Domme, egotrippende ruziezoekers. Een beetje tekenpotlodendoos heeft standaard verschillende huidskleuren in de collectie, want ja er zijn nu eenmaal mensen die weer andere mensen natekenen en die gebruiken daarvoor de kleuren die bij die persoon horen.
  Zullen we tekenen en tekendozen voortaan dan maar gaan verbieden, want de grote ego’s van ruziezoekende lieden kunnen daar niet zo goed mee om gaan. Kom, laten we het hele leven maar meteen afschaffen, want overal komen zwart- en bruintinten voor.
  Op wat voor planeet leef ik eigenlijk? De domme, dominante, egotrippende mens wil almaar de wereld veranderen, i.p.v. zichzelf.

  Geliked door 1 persoon

 18. karton zegt:

  Hoorde zojuist een juf van de kleuteropvang verzuchten : “Hoe moet dat nou met al mijn gekleurd papier waarmee “mijn” kleuters zo lekker kunnen fröbelen ? Als een kleutertje jarig is mag hij/zij dan wél trakteren op witte maar niet op bruine chocolade ? Komt er een wet van ?”
  Deze “wereld” is toch totaal gek geworden ; de hoofd-gekken zetelen in “Den Haag” en Brussel.
  Wat moet het voor de Hongaren toch een heerlijk gevoel zijn om te weten dat zij een échte leider hebben, iemand die opkomt voor eigen volk en land ! Wát een verschil met dat stelletje strontkevers in “Den Haag” , waarbij hoofdgek Rutte de gore moed heeft om de uitspraken van de heer Orbán “achterlijk” te noemen, deze Rutte, die niks anders doet als liegen en bedriegen en dán nog verwijten naar anderen durft te maken, wat een laag-bij-de-gronds mannetje !
  Deze Rutte is zo gek als een deur , hij weet het zélf alleen nog niet !

  Geliked door 1 persoon

 19. Marijke zegt:

  Lastig. Stel twee kindjes zijn aan het kleuren. Vraagt het ene kind aan het andere: “mag ik het blanke kleurpotloodje?” Andere kindje snapt niet welke hij dan bedoelt. “Mag ik het witte potloodje?” probeert het eerste kind dan. En dan krijgt hij het witte potloodje. Het enige wat hij wil is zijn poppetjes kleuren. Of zijn er alleen nog maar bruine poppetjes, net zoals je in steeds meer reclames ziet?!

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Marijke op 22-6-2021 om 09.58 u. Ik ga m’n kleinzoon instrueren om te vragen naar “het neger-potlood” als hij een zwart kleurpotlood wil , een “blank potlood” voor wit, een “indiaan-potlood” voor rood , een “zuipers-potlood” voor de kleur blauw, een “oud-mens potlood” voor grijs en een “rutte-potlood” voor een potlood zónder puntje. Waanzin ten top en onze “leiders” doen er dapper aan mee.

   Like

 20. oprechtegeus zegt:

  Dat idioten dergelijke zotte dingen bedenken is één, maar dat vervolgens media dit soort berichten oppakken en verspreiden is twee. Feitelijk zijn de “stakkers” met totaal vergiftigde hersenen niet toerekeningsvatbaar, maar de linkse media die zich op dergelijke berichten werpen en publiceren.

  Geliked door 1 persoon

 21. Bas zegt:

  Ondertussen, hoezo discriminatie en racisme?
  Afgekeurd en ontslagen want blank en hetro…..

  https://www.ijmuidercourant.nl/cnt/dmf20210622_43907981?utm_source=google&utm_medium=organic

  Turbulente start bij oprichting Haarlemse afdeling BIJ1. Nieuw verkozen bestuurslid Els Holthuis ruimt meteen het veld

  Els Holthuis heeft bestuurlijke ervaring als secretaris bij het COC-Kennemerland en werd ook daarom voor BIJ1 verkozen. Tot schrik van enkele leden van de kerngroep. Die hadden liever een ’transgendervrouw’ verkozen gezien dan de ’heteroseksuele witte’ Holthuis.

  Like

 22. Bas zegt:

  Censuur voor zwart geweld…
  Factchecking-instituut Poynter eist dat lokale nieuwszenders de berichtgeving over verhalen die ‘zwarte en bruine gemeenschappen’ in verband brengen met gewelddadige misdaad verminderen, omdat het ‘systemisch racisme’ aanwakkert

  https://summit.news/2021/06/22/fact-checker-poynter-demands-local-news-reduce-coverage-crime-stories-because-it-fuels-systemic-racism/

  CENSUUR
  Fact-Checker Poynter eist lokaal nieuws minder berichtgeving over misdaadverhalen omdat het “systemisch racisme” aanwakkert
  Wil misdaadverhalen op de zwarte lijst zetten die ‘zwarte en bruine gemeenschappen’ met elkaar verbinden.

  Arrestaties voor misdrijven treffen onevenredig veel gekleurde mensen. Systemisch racisme vergroot het onrecht, aangezien beoordelingen hebben aangetoond dat openbare aanklagers vaker zwarte juryleden uitsluiten van rechtszaken.

  De misdaad en de rechtbanken kloppen omdat het constant verhalen produceert. Veel van die inhoud houdt rechtstreeks verband met de openbare veiligheid. Journalisten kunnen slimmer zijn over wie we dekken en de vervolgverhalen die we bieden. Kelly McBride, voorzitter van het Craig Newmark Center for Ethics and Leadership bij Poynter, zei: “Lokale nieuwsverslaggevers hebben verhalen versterkt die zwarte en bruine gemeenschappen verbinden met misdaad. Als gevolg hiervan hebben we systemisch racisme bevorderd door onze misdaadverslaggeving.”

  Het ligt in onze macht als journalisten om die cyclus te doorbreken. We hoeven het misdaadblad niet te publiceren, simpelweg omdat het zendtijd vult of klikken genereert

  Like

 23. Bas zegt:

  Schietpartij bij Oakland CA Juneteenth-feesten gisteravond, 1 dode en 5 gewonden.
  Dit is hoe mensen reageerden toen de hulpdiensten arriveerden.

  Like

 24. Bas zegt:

  Goldsmiths University in Londen staat ‘mensen van kleur’ ​​toe om examendeadlines te verlengen als ze beweren ‘raciaal trauma’ te hebben gehad.
  Geen bewijs nodig.
  De uni is meerderheids-PoC, wat betekent dat dit beleid witte studenten daadwerkelijk zal discrimineren.

  Trouwens, blanken zijn in de minderheid bij goldsmiths university…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s