Woordvoerster van Génération Identitaire, Thaïs d´Escufon, veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf

(Door: Francesca de Villasmundo – Vertaling: E.J. Bron)

De gedachtepolitie van Frankrijk is super-actief en treedt meedogenloos tegen dissidenten van de politieke correctheid op. Na de schandalige ontbinding van de Génération Identitaire door de Franse machthebbers is nu Thaïs d´Escufon (foto), de woordvoerster van de jongerenbeweging, aan de beurt om slachtoffer te worden van de wraakzucht van een ideologisch gekleurde justitie.

De studente uit Toulouse en een andere activist van de Génération Identitaire, Jérémie Piano, werden woensdag tot vier maanden gevangenisstraf en een boete van € 4000,- veroordeeld, omdat zij video´s van “de “anti-migranten”-actie gepubliceerd hadden, die zij met hun kameraden op 20 januari in de Pyreneeën aan de Spaanse grens hadden uitgevoerd. Geen van de beide aangeklaagden verscheen bij de zitting van de rechtbank van Saint-Gaudens (Haute-Garonne); de een was verhinderd door beroepsmatige verplichtingen, de ander was “op een verkiezingsmanifestatie in het noorden”.

In dit geval werd de jonge Thaïs wegens “in het openbaar stoken van onrust” aangeklaagd. In zijn slotwoord verklaarde de officier van justitie van Saint-Gaudens, Christophe Amunzateguy, dat hij deze aanklacht wegens de door de activisten op YouTube geplaatste video´s zou aanhouden. Hij was van mening dat migranten daardoor “gestigmatiseerd” zouden worden, omdat de tekst in de video vermeldde dat het “schandalig zou zijn dat migranten de grens kunnen oversteken”, waardoor gesuggereerd zou worden dat dit een gevaar zou vormen.

Jérémie Piano werd aangeklaagd wegens “provoceren van rassenhaat”. In de door hem geplaatste video noemde hij “duizenden illegale immigranten die al in Frankrijk zijn”, waaronder “waarschijnlijk dieven, verkrachters en potentiële terroristen”.

Pierre-Vincent Lambert, de advocaat van de beide activisten, herinnerde er aan dat de actie in de Pyreneeën “volgde op de aanslag die Samuel Paty het leven kostte” en op de “aanslag op de basiliek Onze Lieve Vrouwe van Maria Hemelvaart in Nice”. Hij betreurde “de criminalisering van de anti-immigratie-discussie”.

Ter herinnering: ondanks alle wetten, die er op gericht zijn de vrijheid van meningsuiting te beperken en bepaalde uitlatingen te verbieden, die bepaalde onnozelen niet bevallen, zoals de wetten Pleven en Gayssot, verbiedt het Franse recht geen kritiek op de immigratie. Stuurt Frankrijk, zowel door het verbod op de Génération Identitaire als door de veroordeling van haar beide activisten, aan op een verbod op welke kritiek dan ook op de migranteninvasie? Het heeft er alle schijn van…

(Bron: medias-presse.info)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Woordvoerster van Génération Identitaire, Thaïs d´Escufon, veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf

 1. koddebeier zegt:

  Verzet kan ook ondergronds gaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  En zo wordt er dan een nieuwe Jeanne d’Arc gecreëerd, door een in het Élysée huizende politieke stumperd die denkt dat je bij gebrek aan brood gewoon cake kunt eten…

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Wat mij betreft wordt die akelige Christophe Amunzateguy dadelijk eens een keer zelf het slachtoffers van de “zielige” migranten omdat hij niets anders is dan een goedgelovige blauwe jakhals! De vuile en huichelachtige smeerlap!

  Geliked door 1 persoon

 4. koosv8 zegt:

  ER KOMT HAAT IN DE STRAAT! GEKWEEKT DOOR DE OVERHEID, OM DE DOOD EENVOUDIGE REDEN DAT ELKE EERLIJKE, EN NU NOG FATSOENLIJKE UITLAATKLEP VAN DE EIGEN GEMEENSCHAP DICHTGETIMMERD WORDT.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ronald B zegt:

  Zo veel respect voor deze ECHTE westerse vrouw!!! Mocht ik ooit nog een dochter krijgen, dan vernoem ik haar naar Thaïs!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. bobzelf zegt:

  WAS MINDER ?? MINDER ??? MINDER ??

  AL GEEN GOED VOORBEELD DAN ???

  HOE UW GEKKENHUIS IN ELKAAR ZIT ??

  OOM MOCRO FAN

  Geliked door 2 people

 7. Marc zegt:

  Ik zou zeggen “Ga zo door, rechterlijke macht. Dan komt die burgeroorlog er nog sneller!”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s