Slavernijexpert Piet Emmer onverbiddelijk over “racistisch” Gouden Koets-paneel: “Activisten, blijf eraf!”

De recentelijk naar het Amsterdam Museum overgebrachte Koninklijke Gouden Koets moet in de huidige staat bewaard blijven. Dat zegt slavernijexpert emeritus hoogleraar Piet Emmer tegen De Dagelijkse Standaard, die het niet eens is met het mogelijk verwijderen van het paneel genaamd Hulde der koloniën, waarop inwoners van onder anderen Suriname en Indonesië eer betuigen aan de Nederlandse kroon.

Emmer vindt dat ondanks de mogelijk racistische context de afbeelding behouden moet blijven: “Van de Gouden Koets moeten de activisten afblijven,” aldus de academische expert op het gebied van de trans-Atlantische slavenhandel.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Slavernijexpert Piet Emmer onverbiddelijk over “racistisch” Gouden Koets-paneel: “Activisten, blijf eraf!”

 1. karton zegt:

  Wég met die koninklijke mestkar, de fik d’rin incl. de neger-panelen; en de koninklijke peerden naar de slager ! Zijn we van alle ellende af. (@ Blaffertje : wat is er eigenlijk van het Peerd van Ome Loeks geworden ?)

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  “Slavernijexpert ? Hoe wordt iemand “slavernijexpert” ? Dat zou m.i. alleen maar mogelijk kunnen zijn als die “expert” zélf slaven in dienst heeft of heeft gehad , óf de “expert” heeft slavenhouders bezocht en gesproken bijv. in één of ander islamitisch land , bijv. Qatar waar slaven aan de stadions bouwen.
  Heel veel mensen mogen zich `expert` noemen op een bepaald gebied ; zo zijn de meeste huisvrouwen toch zeker wel `groenten-en-fruit-expert` ; m´n zoontje was vroeger een `elektrische-treinen-expert”.
  @ bobzelf , ons allen wél-bekend , mag zich toch wel “Griekenland-expert” noemen.
  Ik noemde mezelf vroeger de “pijp-expert” (ik róókte n.l. pijp) , daarna werd ik “sigaartjes-expert” en sinds enkele jaren de “niet-roker-expert”.
  Zo ziet u maar weer : iedereen is expert op zijn of haar eigen gebied, helemaal niet moeilijk.

  Geliked door 1 persoon

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Is w.s gewoon een geschiedenisleraar, nou vooruit: hoogleraar in ruste.
   Advocaten, officieren van justitie, rechters zijn dus: “bef-experts”.

   Like

   • karton zegt:

    @ I.K. Bennurklaarmee op 22-6-2021 om 20.39 u.
    U heeft helemaal gelijk.
    Hoort een hoogleraar, zélfs een ex-hoogleraar, NIET meer bij de bef-experts ?

    Like

 3. ronjaspers zegt:

  Met die koets wordt toch regelmatig leden van ons nep koningshuis en bilderbergers rond geparadeerd.

  Geliked door 3 people

 4. Ravian zegt:

  “academische expert op het gebied van de trans-Atlantische slavenhandel”

  Wat een mooie manier om te zeggen dat je enkel met een paar politiek-correcte oogkleppen op naar de slavenhandel wenst te kijken.

  Die lui moeten allemaal eens dringend een tripje met de tijdmachine van professor Barabas maken, naar de Drentse venen van een paar eeuwen geleden bijvoorbeeld.
  Kijken of er na een paar weken in een plaggenhut bivakkeren, in Februari of zo, tussen de uitgehongerde en in lompen gehulde vaste bewoners, alsnog een lampje gaat branden.

  Geliked door 2 people

  • Knalkopje1 zegt:

   Een goed idee: laat iedereen die besmet is met het woke/PC-virus maar eens een aantal weken in de winter wonen in een Drentse plaggenhut. Dan kunnen ze met volle teugen van hun ‘wit privilege’ genieten. Wonen in krottenbuurten in de grote steden is ook een goed idee.

   Geliked door 1 persoon

 5. Knalkopje1 zegt:

  Ik heb een tijd geleden een foto gezien van een Drents gezin voor zo’n plaggenhut. ‘Wit privilege’ ten voeten uit! Persoonlijk stel ik dat alleen bewoners van de grachtengordel en andere rijke buurten ‘wit privilege’ genoten en dat daar ook de direct verantwoordelijken voor de slavernij te vinden waren. De PC-term ‘wit’ is auto-racistisch: volgens de woke-ideologie is iedereen met die huidskleur automatisch een racist en alle ‘witten’ die nu leven zijn persoonlijk verantwoordelijk voor de slavernij. Woke is gif. Ik ben niet wit, maar blank. Het woord ‘blank’ is eeuwen geleden uit het Frans overgenomen: blanc. Dat betekent ‘wit’ in die taal. In het Engels en het Duits is het van oudsher ‘white’ en Weiss’. Als allerlaatste: er bestaan geen mensenrassen. Er is slechts één ras: Homo Sapiens. Interessant: de term ‘mens’ is een variant van ‘man’. Ik ben benieuwd wanneer de woke-fanaten daarover gaan vallen!

  Like

  • karton zegt:

   @ Knalkopje1 op 23-6-2021 om 10.29 u.
   Ik las in uw reactie over “white en Weiss” enz.
   Ik vraag mij dan af waarom een, helaas overleden, zanger zich een naam heeft aangemeten als : Barry White, terwijl hij neger was.
   Of de zigeunerfamilie met hun orkest ; Weiss , terwijl de familie licht getint was/is.
   Dan hadden we in de Kamer ooit óók nog ene Frans Weissglas, ik verdenk hem ervan dat hij het woordje “glas” gauw achter z’n naam heeft geplaatst om niet op te vallen.
   Is het ras “Homo-Sapiens” niet onderverdeeld in sub-rassen als : blanke ras, negroïde ras of Aziatisch ras ? (deze laatste vraag bedoel ik serieus)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s