Zelfs Seehofer moet toegeven: Linkse gewelddaden nemen toe met 34,4%

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook al deed de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, bij de presentatie van het actuele rapport van de binnenlandse veiligheidsdienst voor het jaar 2020 nog zo zijn best om “rechts-extremisme” en “antisemitisme” als de grootste bedreigingen voor de binnenlandse vrede in Duitsland neer te zetten, ook hij en de chef van de binnenlandse veiligheidsdienst, Haldenwang, kunnen hun ogen niet sluiten voor de realiteit. Zowel in absolute aantallen alsmede kwalitatief vormt het links-extremisme namelijk het veel grotere probleem.

Seehofer noemde de ontwikkeling bij het links-extremisme “zorgwekkend”. De gewelddaden op dit gebied zouden in vergelijking met 2019 met 34,3% zijn toegenomen (2020: 1237 delicten). Ook zou de links-extreme scene in toenemende mate gewelddadig en losgeslagen handelen. Seehofer wees daarbij op “kleine groepen”, die stiekem en gepland hun daden zouden plegen.

In totaal werden er meer dan 6632 delicten geregistreerd. “Dat is een stijging met 2,8%”, verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken. Er zouden vijf pogingen tot moord en meer dan 420 delicten betreffende het toebrengen van lichamelijk letsel hebben plaatsgevonden (+ 19%).

Op links-extremistisch gebied zijn ook de brandstichtingen toegenomen. Hun aantal nam met meer dan 5% toe naar 173 gevallen. “Deze deels duidelijke toename van links-extremistische delicten en gewelddaden zet een ontwikkeling voort, die zich met tussentijdse schommelingen al meer dan twintig jaar lang voltrekt.”

Zwaartepuntregio´s van links-extreem geweld zouden Leipzig, Berlijn en Hamburg zijn. Er zou echter ook in Beieren, Sachsen-Anhalt, Thüringen en Nordrhein-Westfalen sprake zijn van een tendens tot radicalisering.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zelfs Seehofer moet toegeven: Linkse gewelddaden nemen toe met 34,4%

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb het al vaker aangehaald, een eyeopener voor mij was het boek Econostra van Peter Siebelt waarin hij onder andere een opsomming geeft van de misdaden gepleegd door linkse ‘activisten’.
  Dat zijn er vele meer dan wij ons realiseren, hij had vele pagina’s nodig om ze op te sommen.
  Daar laat hij het niet bij, hij toont ook de overduidelijke link die er is met de landbouwhogeschool in Wageningen.
  Op het oog zijn het vaak kleine bewegingen maar met vele dwarsverbindingen en een koepel waar ze onder schuilen, je zou denken dat advocatenkantoor Jansen & Jansen uit het stripverhaal van Kuifje komt maar het bestaat wel degelijk. Voorwaarde voor gratis bijstand is dat de terroristen zwijgen tegenover de politie, en die bijstand gaat ver, desnoods tot aan de Hoge Raad aan toe.
  Resultaat; er zijn slechts zelden veroordelingen.
  Dat maakt ook dat ze zich onaantastbaar wanen en dat gaat zelfs zo ver dat ze een eigen ‘Handboek’ hebben waarin uitleg wordt gegeven hoe de daden het best kunnen worden voorbereid en uitgevoerd.
  De meeste van deze misdaden komen nauwelijks in het nieuws, het is hooguit het plaatselijke sufferdje dat erover bericht.
  Hetzelfde zag je gebeuren met de recente autobranden, allemaal zogenaamd regionaal nieuws maar als je alleen al de aangestoken auto’s in de regio Den Haag op zou tellen moet daar een fors cijfer uitkomen en hetzelfde geld voor andere regio’s.
  Opgepakt tuig; O,O.
  Rara was slechts het topje van de ijsberg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s