In de Tsjechische Republiek zeggen de parlementariërs ja tegen zelfverdediging

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Tsjechische parlement heeft vorige week vrijdag 18 juni met 141 stemmen voor, 3 stemmen tegen en 15 onthoudingen een voorstel aangenomen, dat de charta van de grondrechten en vrijheden met een nieuw artikel aanvult, dat zegt dat “het recht om het eigen leven of het leven van een andere man of vrouw ook met behulp van een wapen te verdedigen onder de wettelijk vastgestelde voorwaarden gegarandeerd is.” Met andere woorden: de Tsjechische parlementariërs stemden voor de legalisering van zelfverdediging. Om wet te worden, moet deze wijziging nog door de Senaat goedgekeurd worden.

Ter motivering voor de wijziging van de wetgeving in deze richting verklaarde de parlementariër Jana Černochová (Burger Democratische Partij, ODS – oppositie): 

“Overmatige regulering van legaal gehouden wapens leidt tot een stijging van het aantal illegaal gehouden wapens […]. Het doel is niet om het aantal wapens in handen van de burgers te verhogen. […] Een te verwaarlozen aantal misdaden wordt met een legaal gehouden wapen gepleegd”,

terwijl de parlementariër Jiří Mašek (ANO – meerderheid) zei: “Dit is geen wet over de bewapening, maar over de inzet van wapens ter zelfverdediging.” De voorzitter van de rechts-populistische partij Vrijheid en Directe Democratie (SPD), Tomio Okamura, die de tekst eveneens ondersteunde, argumenteerde zijnerzijds dat “een eerlijk man […] bang is om zichzelf te verdedigen wanneer hij ´s nachts in zijn huis wordt aangevallen”, en verwees daarbij naar het jongste voorval in de regio Plzeň in West-Bohemen.

Een petitie, die door 102.000 mensen wordt ondersteund

De wijziging volgt op een petitie, die door jagers en andere wapenbezitters geïnitieerd en door 102.000 burgers ondertekend werd, als reactie op de inspanningen van de Europese Commissie om in naam van de strijd tegen het terrorisme het – ook legale – bezit van vuurwapens te beperken.

(Bron: visegradpost.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op In de Tsjechische Republiek zeggen de parlementariërs ja tegen zelfverdediging

 1. vangie1206j zegt:

  En zo hoort het recht op zelfverdediging.
  Ik hoor dat EU gajes in Brussel al brullen teugen, teugen de EU REGELS.

  Geliked door 2 people

 2. koosv8 zegt:

  Gerechtigheid, en vrijheid kunnen zo altijd hand in hand gaan. Iedereen weet dat de gewone man NIET met wapens langs de weg loopt te zwaaien. En het mag duidelijk zijn dat er bij criminelen weinig legale wapens aanwezig zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ koosv8 op 23-6-2021 om 13.50 u.
   Je moet nóóit , maar dan ook nóóit, als “gewone man” met wapens langs de weg lopen te zwaaien.
   Stop zo’n wapen altijd zodanig weg dat het niet te zien is.
   Vroeger, heel vroeger, gingen in Nederland gerechtigheid en vrijheid hand in hand, dat gaat niet meer sinds het land is overstroomd door 100-duizenden “vluchtelingen” die hier doen wat ze in hun zandbak ook altijd deden……….mensonwaardig gedrag vertonen, wapens gebruiken en de autochtone bevolking onderdrukken.

   Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  In Nederland geldt óók het recht op zelfverdediging, maar…..’t moet wél proportioneel zijn, uiteraard.
  U wordt aangevallen door een, laten we zeggen, in een lange witte jurk gehulde vent met een mes, hij wil u prikken met dat mes, maar gelukkig, héél gelukkig, draagt u toevallig een verdedigingsmiddel bij u, een geladen pistool, een Walther P5, en u schiet op die jurkman terwijl hij u tracht te steken, en helaas, u treft hem erg goed, hij is dood, morsdood ! U heeft geluk, hij niet. Maar nu ?? De rechter zal zeggen : “Kon u niet heel hard wegrennen, verdachte ?” (want u ben verdacht van doodslag, ook dát nog !). Nee, dat kon u niet, u was licht geblesseerd. “Waarom had u een pistool bij u tijdens het boodschappen doen bij Appie Happie ?” U begint te hakkelen : “Ja kijk edelachtbare, majesteit, die heb ik altijd bij mij”. Dan begint die rechter te schreeuwen zoals in nazi-Duitsland. U kunt geen kant meer op en bent de pineut. “Vluchtelingen” gaan vóór échte Nederlanders, op velerlei gebied.
  Maar ik verwacht dat Fransje Timmermans, in zijn vette rug gedekt (figuurlijk) door veel EUSSR-vriendjes + vriendinnetjes de Tsjechische premier wel ff duidelijk zal maken dat dit wetsvoorstel z.s.m. van tafel moet want , zo niet , dan zal Tsjechië géén geld meer krijgen van de EUSSR.
  Je reinste chantage , zoals met Hongarije en Polen.
  Vieze bende , die EUSSR.

  Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   EUSSR politici en ook die in Den Haag schijten bij voorbaat in hun broek van bewapende burgers, ze hebben liever dat die door terroristen of criminelen vermoord worden dan dat ze zichzelf kunnen verdedigen.

   Geliked door 2 people

 4. delamontagne zegt:

  Nou noem je ook wat……een “Walther P5″…!
  Ik ben hier in Fr eens gaan opzoeken wat je mag hebben aan wapens als gewoon burger.
  Nu ken ik hier verschillende jagers en die hebben uiteraard geweren[jacht] in bezit etc.
  ( we krijgen elk najaar een stuk wild aangeboden voor de Feestdagen …)
  Ik weet niet of je in NL ook op kunt zoeken op Internet welke wapens wel en niet mogen.
  Hier mag je alle wapens Categorie D zonder meer kopen en hebben, maar………..vuurwapens /alleen als ze van voor 1900 zijn, dolken en andere steekspul mag dan weer wel.
  Alles vrij te koop…………….
  Schietwapens mogen wel maar dan niet pyrotechnique = dus met gewone kogels. ( moet je vergunning hebben )
  Blijkbaar wel luchtdrukpistolen enz.
  Zo wordt ook aanbevolen voor de gemiddelde oudere persoon, een parapluie met aan uiteinde verborgen punt[=dolk]
  Een matraque mag ook, dat is zo’n rubberen slagding zoals politie ook heeft.
  De Fr.Site is:

  https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F31877

  Geliked door 2 people

  • vangie1206j zegt:

   In Nederland mag je niets hebben wat je als wapen kunt gebruiken.
   Je hebt bv. een schroevendraaier bij je voor zelf verdediging dan is dat dus een wapen en dus verboden.
   Achterlijk kloten land.

   Like

  • karton zegt:

   @ delamontagne op 23-6-2021 om 15.59 u. Dank voor uw uitleg betr. het wapenbezit in Frankrijk. Als hier een senior wordt betrapt op ‘t bezit van een paraplu met een verborgen steekwapen wordt hij/zij ter plekke gefusilleerd ! Wat een burger hier wel in bezit mag hebben is max. een zakdoek met scherpe randen. Wel kan men een vergunning voor een vuurwapen verkrijgen maar dan moet de aanvrager minimaal matig geestelijk gestoord zijn, zoals in Alphen a/d Rijn, of “vluchteling”. Maar u zult begrijpen dat bezitters van illegale vuurwapens dit niet a.d. grote klok hangen, de meeste hebben zo’n wapen ter zelfverdediging tegen “ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding van lijf, eerbaarheid of goed”. (In MIJN geval is dát punt heel snel bereikt en ik zal dan ook niet aarzelen om snel “van mij af te slaan in een benarde situatie”) Zal wel illegaal zijn wat ik doe, maar de daders zijn meestal zélf ook illegaal. Ik probeer mijzelf en m’n naasten te beschermen , de staat doet ‘t niet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s