Psychiater: Zo gevaarlijk is Merkel´s narcisme voor Duitsland

(Vertaling: E.J. Bron)

“Gebrek aan eigenwaarde, minderwaardigheid, onzekerheid”

Volgens de gerenommeerde Duitse psychiater Hans-Joachim Maaz heeft Angela Merkel een “narcistische basisproblematiek”. Hij noemt het gedrag van de Duitse bondskanselier “volkomen irrationeel” en ziet in haar een gevaar voor Duitsland. Als ze nog langer bondskanselier zou blijven en aan haar koers zou vasthouden, zou voor haar een “geestelijke instorting” dreigen.

Merkel: Een gevaar voor Duitsland

De gerenommeerde Duitse psychiater Dr. Hans-Joachim Maaz noemt in een interview de politiek van Angela Merkel “volkomen irrationeel”. Hij ziet een onverschilligheid van Merkel tegenover kritiek en vindt: “De overbelasting van de autoriteiten, de isolering in Europa, de splijting van de samenleving, de kritiek uit de eigen partij – dat alles schijnt haar niet te interesseren.” Ze zou steeds meer een gevaar worden voor de Bondsrepubliek en Maaz vreest dat haar een “psychische instorting” te wachten zou staan.

“Ze gelooft dat ze de machtigste vrouw ter wereld is”

De bondskanselier zou als “moeder van de natie” zijn geloofd en bejubeld, maar zou nooit echte leiderskwaliteiten aan de dag hebben moeten leggen. “Ze heeft heel lang geen moeilijke beslissingen genomen”, zet hij uiteen, “ze was nooit een leader, ze heeft altijd gereageerd en niet geageerd.”

Volgt er voor Merkel een zware tijd na het kanselierschap? De psychiater verklaart: als ze in plaats van lof met kritiek geconfronteerd zou worden, dan zou het moeilijk voor haar kunnen worden, net zoals bij sterren uit de showbusiness zou het dan tot eenzaamheid, alcoholmisbruik en een psychische instorting kunnen komen. “Zoals Merkel zich op dit moment gedraagt – irrationeel en niet vol begrip doet vrezen dat ze de link met de realiteit is verloren.” Ze zou een “narcistisch basisprobleem” en een “kunstmatig opgeblazen zelfbeeld” hebben. “Men moet vrezen dat Merkel zelf gelooft dat ze de machtigste vrouw ter wereld is”, verklaarde Maaz in een krantenbericht.  

Deskundige ziet op handen zijnde instorting

Maaz ziet door Merkel´s houding het gevaar van de verdere splijting van de samenleving, omdat steeds meer mensen haar standpunten niet meer accepteren, en beschouwt dit als gevaarlijk voor Duitsland. “Wanneer Merkel blijft vasthouden aan haar machtsstrijd, dan staat haar een psychische of psychosomatische ineenstorting te wachten”, analyseerde de psychiater al in 2016.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Psychiater: Zo gevaarlijk is Merkel´s narcisme voor Duitsland

 1. Kees zegt:

  Ze heeft nu al meer schade aangericht in Europa als destijds Adolf Hitler.

  Geliked door 3 people

 2. Julia zegt:

  Helemaal met dit artikel eens maar ik vrees dat ook Kaag (D66) het gevaar voor Nederland is. Zij misbruikt de macht en is een wandelende geldzak voor o.a. het ondersteunen van terroristische organisaties maar ondertussen vernietigd Kaag en haar D66 club o.a. de normen en waarden om over het verraden van eigen volk en land nog maar niet te spreken. https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/06/filmpje-michael-van-der-galien-rant-over-nihilistisch-postmodernistisch-d66-en-haar-aanval-op-hongarije/
  Hoe kan deze machtswellusteling minister van Buitenlandse zaken zijn hoe onbegrijpelijk voor een weldenkend mens. Door haar huwelijk met de Palestijn geheim te houden, werd ze op Buitenlandse Zaken ontslagen waar ze een vertrouwensfunctie had. Kaag gaat er nog steeds prat op goede relaties te onderhouden met de terreurorganisatie Hezbollah, die op de zwarte lijst staat van de EU. Hezbollah heeft tal van bloedige aanslagen gepleegd in het Midden-Oosten maar ook wereldwijd. Van Joodse zijde wordt beweerd dat Kaag haar kinderen “Palestijns en pro-terreur” heeft opgevoed Kortom tijd voor de finale afrekening voor dit soort gevaarlijke politici.

  Geliked door 3 people

 3. Dr. Heinz zegt:

  De film Der Untergang gezien?
  Meesterlijke goede film, met Bruno Chanz als Adolf Hitler!!
  Kijk en zo word het straks ook, met die Merkel!!
  Héél Deutschland is as, en dan……….
  Of word men op tijd wakker??

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  Dat stasi/nazi zwijn merkel instort is geen probleem,als duitsland maar niet instort.

  Like

 5. Torsten Himmelstoss zegt:

  Kiekje uit de DDR-tijd van A.Merkel…
  https://pbs.twimg.com/media/CzX7fGGXgAEhOpl?format=jpg&name=small
  Webmaster: kun je die unieke foto aan je rechter sidebar hangen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s