Open brief aan Emanuelle Macron: Wees voorzichtig met uw woordkeuze!

(Door: Jože Biščak en Vinko Vasle – Vertaling: E.J. Bron)

Zeer geëerde meneer Emmanuel Macron, president van de Franse Republiek,

Wij schrijven u vanwege uw verklaring na de topontmoeting van de EU-staats- en regeringschefs in Brussel en omdat de persbureaus u in hun berichten bovenaan het nieuws gezet hebben.

U zegt dat de EU een “culturele” en “civilisatorische” strijd voert om illiberale ideeën te stoppen, die zogenaamd de fundamentele Europese waarden bedreigen. U hebt Polen en Hongarije naar voren gehaald en de persbureaus noemen ook Slovenië en de Sloveense minister-president Janez Janša.

Wanneer u de dingen zo ziet, is dat in orde. Dat is uw mening, die wij als Slovenen en Europanen niet delen.

U spreekt van “illiberale democratieën”. Laat u ons dat verduidelijken. Hebt u ooit in “illiberale democratieën” geleefd en deze meegemaakt? Hebt u in uw leven ooit on-democratie en totalitarisme meegemaakt? Ik denk het niet. U hebt in Frankrijk geleefd en bent daar opgegroeid, dat voor diegenen van ons die onder het totalitaire communistische regime in het voormalige Joegoslavië geboren en opgegroeid zijn, een van de landen van het “beloofde” West-Europa was, dat beroemd was wegens zijn vrijheid en democratie en vooral wegens zijn acceptatie van andere meningen en standpunten. Wat illiberaal (totalitair) is, kunt u dus alleen maar uit boeken en berichten van derden te weten komen. Kies daarom uw woorden zorgvuldig wanneer u iemand ervan beschuldigt illiberaal of totalitair te zijn.

U zegt dat enkele landen nu de waarden ondermijnen die al eeuwenlang de kern van de westelijke civilisatie vormen. Als ik u goed begrijp, zegt u daarmee dat bijvoorbeeld de LGBT-agenda eeuwen oud is en de westelijke civilisatie heeft opgebouwd. Zoals we weten, werd de westelijke civilisatie opgebouwd op de competitie tussen de naties, op de liefde voor het eigen land, op religie en familie en op het respect voor bepaalde vrijheden: de vrijheid van spreken, het privé-eigendom en de onschendbaarheid van het menselijke leven. En dit zijn exact de waarden die Hongarije, Polen en Slovenië nu proberen te beschermen.

Bijvoorbeeld Hongarije. Hebt u de “omstreden” wet over de kinderbescherming gelezen? Of weet u dat, omdat u het in de mainstream media heeft gelezen of omdat uw adviseurs het u verteld hebben? Deze wet heeft maar één doel: kinderen tegen de staat, NGO´s en de media te beschermen, en hij beperkt op geen enkele wijze de rechten van LGTB-mensen. De fundamentele vooronderstelling dat de seksuele opvoeding van kinderen een aangelegenheid van de ouders en niet van de opvoeding is. Dit geldt zowel voor heteroseksualiteit als voor homoseksualiteit. Als u in Frankrijk toestaat dat aan kinderen op school bijgebracht wordt hoe je een condoom gebruikt, hoe je erotische apparaten gebruikt en masturbeert, of dat er 101 geslachten bestaan, dat het volkomen normaal is dat de hele kleintjes van geslacht wisselen en erger, dan is dat een interne aangelegenheid van Frankrijk. Maar, in godsnaam, respecteert u de landen die zulk psychisch en fysisch geweld van LGBT-activisten tegen kinderen niet toestaan.

Zeer geëerde meneer de president van Frankrijk. Vandaag viert Slovenië het 30-jarige jubileum van zijn onafhankelijkheid. Destijds hebben wij beslist voor vrede en democratie. En dat moet ook zo blijven.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Jože Biščak en Vinko Vasle

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Open brief aan Emanuelle Macron: Wees voorzichtig met uw woordkeuze!

 1. Julia zegt:

  Verwerpelijk hoe de zogenoemde Europese leiders zich gedragen. Een complete hetze tegen Hongarije en waarom? De afgelopen weken was Hongarije nogal negatief in het nieuws; Orbán kwam in opspraak, althans in West-Europa, door enkele wetten in te voeren die seksuele propaganda op scholen zou verbieden. Terecht waarom moeten kinderen hier al mee worden geconfronteerd mag een kind nog een kind zijn? Laten die West Europese leiders zich maar eens druk maken over de haat tegen joden. Ook in Nederland maakt rambo Rutte zich niet druk. Orban een de man is te prijzen alleen al om zijn daadkracht en vooral opkomt voor volk in eigen land.https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/06/hongarije-weigert-naar-vn-conferentie-over-racisme-te-gaan-het-is-een-broedplaats-van-antisemitisme/ Daarbij is het heel goed dat de UEFA geen regenboog vlaggen toelaat in het stadion het is pure provocatie en een hetze. Dus die deugkneus heeft ook weinig succes https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/06/deugpresentator-kro-ncrv-deelt-regenboogvlaggen-uit-aan-afreizende-oranjesupporters-blij-om-een-statement-te-maken/ Afwachten of Rutte zich ook openlijk gaat uiten tegen de UEFA ondertussen heeft hij het nafluiten en kan hij uit gaan huilen en zijn traantjes laten bij zijn homo vriendje in Luxemburg.

  Geliked door 4 people

 2. R Thomasson zegt:

  De twee Slovenen slaan spijkers met koppen. Hongarije, Polen, de Tsjechische Republiek, Slowakije en de Slovenen zijn representanten van gezond verstand, vrijheid en soevereiniteit van de natiestaat. Macron, de poedel van de globalistische geldmonsters, en zijn bazen hebben het moeilijk. Zij dachten heel Europa voor ontbijt te kunnen benutten. Het blijkt dat het niet zo makkelijk gaat, en dat is maar goed ook.

  Geliked door 1 persoon

 3. leeuw7 zegt:

  Emanuelle Macron pleegde reeds overspel toe hij ongeveer 17 jaar jong was met zijn huidige zeker 24 jaar oudere vrouw, en moeder van kinderen,Brigitte Marie-Claude Trogneux!!Spijtig genoeg heeft Emanuelletje nog steeds geen normen en waarden bijgeleerd!!Hij pleegt letterlijk en figuurlijk net als de demissionaire bedriegende recidiverende psychopaat Mark R. graag overspel met het kwaad!! Deze twee gestoorde regeringsleiders kennen van huis uit geen normale normen en waarden!!Het zou goed zijn deze twee randdebielen in een streng heropvoedingskamp op te sluiten,naar Chinees voorbeeld !!

  Geliked door 1 persoon

 4. antiislamnu zegt:

  Macron Rutte Merkel ze verwoesten West Europa het zijn lakeien van Soros.

  Like

 5. ronjaspers zegt:

  Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat de rotschild puppet en vrijmetselaar macron zich iets aantrekt van dit schrijven.macron voert braaf de satanische NWO agenda uit.

  Like

 6. Peter Rissing zegt:

  Om u van dienst te zijn.
  Definities die `illiberaal` bevatten:
  Bekrompen = 1) Armelijk 2) Armetierig 3) Armhartig 4) Beknopt 5) Benauwd 6) Benauwend 7) Benepen 8) Beperkt 9) Bleek 10) Burgerlijk 11) Doctrinair 12) Dom 13) Duf 14) Eenzijdig 15) Eng 16) Enggeestig 17) Enghartig 18) Geborneerd 19) Niet ruim van opvatting 20) Niet ruim van opvattingen 21) Niet vrijzinnig

  Like

 7. Peter Rissing zegt:

  En, inderdaad, wat zegt die vvd slijmbal -Rutte- van al die landen waar homoseksualiteit nu nog strafbaar is? Nou ?

  Like

  • Julia zegt:

   Die crimineel Rutte en huichelaar kan zich niet meer herinneren dat hij het leven van duizenden gezinnen heeft verwoest met zijn toeslagaffaire waar deze rat nog niet eens voor wordt vervolgd. Druk maken om de opgeblazen wet de homo wet hij blijkt nog te dom om zich te verdiepen waar deze wet om gaat namelijk een verbod op sexuele aangelegenheden op scholen. Hij importeert mede de invasie van woestijnratten afkomstig uit landen waar homo’s worden gemarteld en opgehangen en haalt zelfs IS wijven en kroost binnen. Dat deert hem uiteraard niet het niet en het nauwelijks vervolgen van hooggeplaatste pedofielen dat deert hem namelijk niet. Alle tegenspraak wordt van socia media verwijderd maar pedofiele netwerken blijven onverkracht in de lucht. Kortom deze hypocriete huichelaar moet gewoon oprotten omdat het aardig aan zijn verstand en vermogen schort en de machtswaanzin is toegeslagen.

   Geliked door 1 persoon

 8. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  De betekenis van de naam Emmanuel is: “God met ons”. Wat een gotspe!

  Like

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…nu nog strafbaar…”

  Nu nóg strafbaar? Denk je dan dat het ooit overgaat in de hele islamitische wereld?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 10. Bob zegt:

  De regeringsleiders die Hongarije veroordelen
  moeten maar eens de mensenschendingen in
  eigen land opruimen. Als ze dat goed hebben opgelost
  dan kunnen ze in de spiegel kijken om hun wazige
  gedaante te zien.

  Like

 11. Jan zegt:

  Macron blijkt niet geliefd te zijn (wie had dat gedacht), krijgt eieren naar zijn kop gegooid

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s