Xi Jinping: “Het Marxisme wint de ideologische wereldoorlog”

(Vertaling: E.J. Bron)

Corona zou het bewijs zijn voor de onoverwinnelijkheid van de Communistische Partij van China (CPC). De Communistische Partij van China viert de overwinning op corona als bewijs voor de historische superioriteit van het Marxisme. De CPC zou “onoverwinnelijk” zijn. Niemand zou de wereldzege van het Marxisme kunnen stoppen, beweert Xi Jinping in zijn nieuwe partijpropaganda boek.

Op 28 april 2021 presenteerde het propaganda-dagblad van de Communistische Partij van China (CPC), “People´s Daily”, aan haar lezers het onlangs verschenen boek “Vragen en antwoorden over de studie van Xi Jinping´s ideeën over het Chinese karakteristieke socialisme voor een nieuw tijdperk”, uitgegeven door de centrale propaganda-afdeling van de CPC.

Het is een van de boeken waarvan het bestuderen voor partijleden, regeringsmedewerkers, professoren, universiteitsstudenten en vele andere Chinezen verplicht zal zijn.

Interessant aan dit boek is juist voor internationale lezers het krachtige benadrukken van een wereldbeschouwing, die vast verankerd is in het klassieke Marxisme. Hoewel China de Verenigde Staten er vaak van beschuldigt “een nieuwe Koude Oorlog” te bevorderen, staat het boek in werkelijkheid vol met de taal van de Koude Oorlog.

De wereld, zo staat er in het boek, zou een toneel zijn voor de “wedstrijd tussen twee ideologieën en twee maatschappelijke systemen”, die van het Marxistische communisme en die van de burgerlijk-democratische ideologie met het kapitalisme. De “door het Marxisme geopenbaarde wetten van de menselijke sociale ontwikkeling” zouden dit voorspeld hebben.

De geschiedenis, verklaart Xi Jinping, zou door de “fundamentele zienswijze van het historisch materialisme” geïnterpreteerd moeten worden. De historische “waarheid” zou door de toepassing van Marxistische instrumenten bepaald moeten worden.

Daadwerkelijk zou “het Marxisme zelf de waarheid” zijn, “een waarheid, die wetenschappelijk, populair, praktisch en open is. En haar virtuositeit als waarheid manifesteert zich constant in haar voortdurende ontwikkeling door tijd en praktijk.”In werkelijkheid verklaart Xi Jinping dat wanneer de CPC het woord “waarheid” zou gebruiken, dat “deze waarheid betrekking zou hebben op de waarheid van het moderne Marxisme en de wet van de sociale en historische ontwikkeling”, zoals die door Karl Marx werd geformuleerd.

Marx geloofde dat er niet getwijfeld zou kunnen worden aan het eindresultaat van de epische strijd tussen communisme en burgerlijke democratie. Het communisme zou winnen. Maar na de ineenstorting van de Sovjet-Unie twijfelden velen. Enkelen verloren hun geloof en vermoedden dat Marx zich toch zou kunnen hebben vergist.

Volgens de opvatting van Xi Jinping zou China dit verhaal op de kop hebben gezet, en dit “wonder” zou nu juist plaatsvinden, terwijl de hele wereld eerbiedig verstart. Covid-19 bood er het nieuwste bewijs voor dat het Marxisme wint.

“De preventie en controle van epidemieën in China”, staat er in het boek, “heeft belangrijke strategische successen behaalt, en China kon deze successen behalen onder de grote economieën van de wereld. De economie groeit en heef top de crisis gereageerd, tot vreugde van het Chinese volk. En ze heeft in de hele wereld de aandacht getrokken en zal de annalen van de geschiedenis ingaan.”

China zou nu “in het centrum van het wereldtoneel” staan, en de belangrijkste niet-communistische landen zouden opzij gedrongen zijn. Dit “toont met onweerlegbare feiten de vitale vitaliteit van de economie van het socialisme”.

Als gevolg van de dubbele overwinning van Xi Jinping op Covid-19 en de economische crisis “neemt het aantal mensen in de wereld, dat Marxisme en socialisme als oplossingen beschouwt en in hen geloven, constant toe… De historische ontwikkeling en de concurrentie in de wereld tussen twee ideologieën en twee maatschappelijke systemen wordt ten gunste van Marx beslist.”

De conclusie is niet te vermijden, aldus het boek, dat “de CPC onoverwinnelijk is”. “Geen enkele kracht kan de vooruitgang van de Communistische Partij van China stoppen” op weg naar de wereldzege van het Marxisme.

En diegenen, die hardnekkig ontkennen dat Xi Jinping en de CPC communisten en Marxisten zouden zijn, zouden in deze strijd nog steeds de rol van nuttige idioten spelen.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Xi Jinping: “Het Marxisme wint de ideologische wereldoorlog”

 1. Kees zegt:

  China laat zien hoe fascisme en marxisme met elkaar verweven zijn, in het staatskapitalisme.

  Like

 2. Ravian zegt:

  Het enige wat China bewezen heeft is dat het, met medewerking van de globalistische elite (mede socialisten dus), “ongezien” een biologisch wapen in kan zetten.
  In hoeverre ze daar uiteindelijk mee weg gaan komen valt nog te bezien…

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Niets heeft eeuwigheidswaarde, maar dat begrijpt die sufkop van een XI Jinping natuurlijk weer niet. Hoe groter ze zijn, hoe harder ze kunnen vallen. Zo sprak Hitler ooit over zijn duizendjarige Rijk. En; Duitsland is onoverwinnelijk. Duitsland wint op alle fronten. Iedereen weet hoe het afliep. En naar mijn bescheiden mening; hoe het ooit met China zal aflopen. Hoogmoed komt voor de val !

  Like

 4. ronjaspers zegt:

  Rot op met je smerige communistische moordadige dictatuur.

  Like

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. Bas zegt:

  Ondertussen in de VS

  Op 26 juni hield #Trump zijn eerste rally als ex-president in #Ohio in de #USA. De belangstelling was zó enorm dat veel mensen niet op het terrein mochten waar hij sprak en hun toevlucht moesten nemen tot een ‘overflow area’.

  Niks hierover in de Nederlandse mainstream media.

  https://pbs.twimg.com/media/E5Cbt7SXMAI3saU?format=jpg&name=large

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s