Aan Sjoerd W. Sjoerdsma

(Door: Jan Dijkgraaf)

Beste Sjoerd W.,

Als D66’ers met een grote smoel door Hare Hooghartigheid Sigrid Kaag voor de bus worden gegooid, kan ik enig (tot veel) leedvermaak niet onderdrukken.

Neem advocaat Sidney Smeets. Die zette Sigrid Kaag zélf op de kandidatenlijst, terwijl in brede kring bekend was dat Smeets er hobby’s op nahield die het beeld van die keurig nette burgermanspartij zouden kunnen schaden. Maar zodra de publiciteit over Smeets (ook toen dankzij Geenstijl) losbarstte, ging ze niet loyaal achter het net benoemde Kamerlid staan door bijvoorbeeld een bevriend bureau een flut-rapportje te laten opstellen. Nee, ze dwong hem tot ‘vrijwillig’ aftreden, een half jaartje wachtgeld en daarna een terugkeer naar zijn oude beroep, waarin hij de rest van zijn leven veroordeeld is tot het verdedigen van pedoseksuelen en andere viespeuken.

Dat vond ik wel lachen. Want?

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Aan Sjoerd W. Sjoerdsma

 1. R Thomasson zegt:

  Bedankt Jan Dijkgraaf voor uw brief. Ik heb mij rot gelachen. Zo’n tekst konden enkel cabaretiers als wijlen Wim Kan en Wim Sonneveld schrijven.

  Like

 2. karton zegt:

  Quag zal de geschiedenis ingaan als *de heks van het Nieuwe Leiderschap*.

  Like

 3. Adje zegt:

  En dat is de waarheid,een heel groot verschil met die leugens die anders uit Den Haag komen

  Like

 4. Jan zegt:

  Sjoerd Wiemer Sjoerdsma
  Laat ik duidelijk zijn: de huisuitzettingen van vier Palestijnse families in datzelfde Sheikh Jarrah is niet alleen tegen het internationale recht, het is ook een lont in het kruitvat.

  Dat is gelogen want de Israëlische gezinnen die er woonden konden aantonen dat zij de rechtmatige eigenaren zijn en dat zij uit hun woningen gezet werden door Jordanië toen dit land Judea, Samaria en oost-Jeruzalem in 1948 bezetten. De zogenaamde eigendomsbewijzen van de moslims waren vervalsingen. Een ander deel is van een Joodse organisatie, de Nahalat Shimon. De Arabieren die de woningen in bezit hadden genomen weigerde bovendien huur te betalen (aan Joden betaal je sowieso niet) en hadden een huurachterstand van ca.23 jaar (1)
  1. In response, the owners of the property (a private Israeli NGO, Nahalat Shimon), claim they have the legal title to the property in question and that, in the absence of rent being paid by the tenants, the tenants ought to be evicted for breaching the law.

  According to Israel’s Supreme Court, the land in question was purchased by the local Ashkenazi and Sephardi communities from its Arab owners in 1875, primarily because of the area’s religious significance in housing the tomb of “Simeon the Just.” The property was registered in the Ottoman land registry as a trust under the name of rabbis Avraham Ashkenazi and Meir Auerbach.
  https://www.jns.org/sheikh-jarrah-a-legal-background/

  Daar sta je dan Sjoerdsma met een mond vol (valse) tanden

  Sjoerdsma
  Om de droom van een veilig en welvarend Israël naast een veilig en welvarend Palestina overeind te houden wil D66 een debat met minister Blok, om het kabinet tot actie te manen.

  Waarop terecht gevraagd wordt:
  Praat je nu de terreur van Hamas goed?

  Uri van As:
  Je hebt deze in Ramallah haat gemarineerde diplomaat nog niet eerder aan het werk gezien?

  Like

 5. top of flop zegt:

  Sjoerdsma is toch die overbetaalde loopjongen/fluffer van zijn partij?

  Like

 6. Bob zegt:

  D666 mag alles zeggen en doen, dat
  laat een dictatuurachtige partij zien.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Hare Hooghartigheid” 🙂
  Die houden we erin !!

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Grappig is het ook de pagina https://nl.wikipedia.org/wiki/Sigrid_Kaag eens te lezen, opvallend hoeveel (vaak onzinnige) studies mevrouw heeft gedaan zoals bijv. Filologie.
  Voorts valt op het grote (zeg maar gerust gigantische) aantal functies die zij bekleed heeft zeker als je bedenkt dat ze tussendoor ook nog vier kinderen geworpen heeft.
  Wat ze in die functies bereikt heeft blijft voor de leek in nevelen gehuld maar dat ze zo vaak van functie wisselde doet een vermoeden rijzen.
  Het in het geheim trouwen roept ook niet echt een beeld op van een vertrouwenwekkend figuur.

  Geliked door 2 people

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Even totaal off topic, maar we hebben op dit moment een stevige regenbui in Veliko Tarnovo met het gevolg dat de straat er hier op het moment uit ziet als een stroomversnelling. Prachtig om te zien maar voor sommige mensen in de lager gelegen delen van de stad een drama natuurlijk en zeker als er een corrupt gemeentebestuur de dienst uit maakt en gelden voor een deugdelijk rioolstelsel in eigen zak laat verdwijnen.
  Ook hier kent men uiteraard corruptie.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Henk der N. op 1-7-2021 om 18.50 u.
   De toestand in uw woonplaats is niet beter of slechter als in Nederland en dan met name in Limburg.
   Limburg, met een “gouvernement dat van corruptie aan elkaar hangt.

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Dat klopt @ Karton met dit verschil dat men hier het gajes dieven noemt en in Nederland bestuurders.

    Like

   • karton zegt:

    @ Henk der N. op 3-7-2021 om 19.57 u. Helemaal met u eens: het tuig v.d. richel heeft hier het heft in handen. Ik denk dat heeft begrepen dat m’n eerdere reactie op de uwe géén “sneer” naar u en/of uw nieuwe woonplek is.

    Like

 10. Klaas zegt:

  Like

  • R Thomasson zegt:

   Groen Links is kennelijk een soort partij die het idee van T4 Tötungsanstalt (zoals die van Hadamar) best goed kan vinden; vooral voor ouderen die een nieuwe hartklep, kunstheup, of dure kankerbehandeling nodig hebben. Dat is niet zo vreemd. Dezelfde “groene partij” was in de goede oude tijden een aanhangsters van kameraad Jozef Stalin en men vond hem “de zon der naties”.

   Like

 11. Monalisa zegt:

  VPRO-hoofdredacteur over docu Kaag: er zijn dingen fout gegaan.
  HILVERSUM – Een aantal dingen is niet goed gegaan tijdens het maken van de documentaire over Sigrid Kaag. Dat schrijft VPRO-hoofdredacteur Stan van Engelen in een verklaring. Dinsdag werd bekend dat D66 zich toch heeft bemoeid met de inhoud van de in opspraak geraakte televisiedocumentaire over partijleider Kaag, terwijl het kabinet dat eerder ontkende.

  Van Engelen benadrukt dat D66 en het ministerie van Buitenlandse Zaken geen „vergaande invloed” hebben gehad op de inhoud van de productie. Wel stelt hij dat er ook dingen zijn fout gegaan. „De scène met de autogordel, waarover veel ophef is, is in de film gebleven zoals de maker het bedoeld had, dat is goed”, schrijft hij, verwijzend naar een moment in de documentaire waarop Kaag haar gordel niet omheeft. Kaag of D66 zou aan de maker van de film verzocht hebben om het door middel van techniek te laten lijken alsof Kaag een gordel droeg. „Maar het is niet goed geweest om mee te denken over een mogelijke technische oplossing van iets dat uiteindelijk het probleem van de geportretteerde minister was.”

  Begrijpelijk’
  De hoofdredacteur van de omroep vindt het begrijpelijk dat Kaag wel inzage wilde krijgen in de documentaire, omdat ze drie jaar lang zowel professioneel als privé op de voet is gevolgd. „Maar we hadden vooraf beter moeten vastleggen wat er bij de voorvertoning nog wel en niet bespreekbaar was als het gaat om eventuele aanpassingen. De afspraken daarover moeten ook zichtbaar zijn voor het publiek, zodat iedereen weet onder welke werkafspraken de film tot stand is gekomen.”
  De VPRO liet eerder weten een onderzoek te zijn gestart „naar de werkwijze en interne procedures bij het ontwikkelen en produceren van documentaires.” De ombudsman van de NPO startte direct een onderzoek naar de totstandkoming van de documentaire.
  Van Engelen zegt dat hij en alle medewerkers van de VPRO zich de situatie erg aantrekken en dat de kritiek hard binnenkomt. „Het is een heftige week, maar we proberen door alle turbulentie heen te kijken naar wat er ten goede uit voort kan komen”, sluit hij af. „Er zijn veel lessen te leren. En dat moeten we ook gaan doen.”

  Like

 12. Monalisa zegt:

  Zo Adam maakt excuses aan de zwarte mens, waar gaan we naar toe. Ik zal Merkel ook even vragen voor excuses voor al die leed die er is geweest vanaf de jaren 30 tot 1945
  Ik kniel niet barsta.

  Like

 13. HarryN zegt:

  Sjoerdsma en ook die Paternotte beide d66 droeftoeters hebben totaal nog niets gedaan voor het welzijn van de Nederlandse bevolking. Laat dat even tot U doordringen.!!

  Geliked door 2 people

  • R Thomasson zegt:

   Wat heeft de denderende partij van Sjoerdsma en Paternotte überhaupt gedaan voor het welzijn van de Nederlandse bevolking? De partij is voor een doel opgericht: coalities te lijmen en Nederland naar de afgrond te brengen. Voor de rest zit daar letterlijk niks.

   Like

 14. Bas zegt:

  Like

 15. Jan zegt:

  Morele superioriteit Kaag en NPO aan diggelen na D66-propagandadocumentaire

  De VPRO ging gretig akkoord met D66-verzoeken om de documentaire Sigrid Kaag: van Beiroet tot Binnenhof te censureren. Dit ongekende staaltje propaganda door de publieke omroep vergroot het wantrouwen in politiek en gevestigde media, schrijft Afshin Ellian.

  Sigrid Kaag is een reclameproduct. Een zorgvuldig samengesteld politiek product. De minister van Buitenlandse Zaken en partijleider van D66 heeft haar eigen doctrine ontwikkeld, waarin censuur centraal staat. De Kaag-doctrine bestaat echt. Dat blijkt ook uit recente affaires.
  ……
  https://www.ewmagazine.nl/opinie/opinie/2021/07/morele-superioriteit-kaag-en-npo-aan-diggelen-na-d66-propagandadocumentaire-832431/

  Sukkel Johan Fretz heeft geen mensenkennis
  Deze mensen (vaak mannen) waren ziedend op Sigrid Kaag

  nogal geschokt was door wat ze [Kaag] bij terugkeer aantrof: de onvoorstelbare kneuterigheid van de Haagse kaasstolp: de onverzadigbare obsessie met sentiment en persoonsverheerlijking.
  ….
  ze [ging] aan de slag en vulde haar ministerschap vervolgens in met overduidelijk inhoudelijk overwicht
  ….
  een buitengewoon getalenteerde vrouw
  ….
  In hun gelikte #teamkaag-campagne draait alles om het kunstmatig creëren van een persoonlijkheidscultus rond Kaag, terwijl haar grote kracht juist schuilt in het feit dat ze daar wars van is.

  https://www.parool.nl/columns-opinie/deze-mensen-vaak-mannen-waren-ziedend-op-sigrid-kaag~b5d20e3c/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Kaag:

  In an interview from 1996, Kaag said that Benjamin Netanyahu, who was that year elected prime minister for the first time, does not represent peace-seeking Israelis.
  “They are absolutely not represented by Netanyahu,” Kaag said of that group of Israelis.
  …..
  Netanyahu’s way is of soundbites with racist, demagogic overtones about the Palestinian peace partner, his Arab peace partners, who are being sidelined.

  After the interviewer reminded her that Netanyahu was democratically elected, she said, “Yeah, well, by a very small margin and only because of special elections rules.”
  (en dan te bedenken dat Rutte en en demagoog Kaag (terecht hoer van de Arabieren genoemd) een constructie in elkaar frutselen met tig partijen om anderen buiten te sluiten)
  ….
  https://www.jta.org/2017/10/20/global/dutch-name-activist-who-accused-netanyahu-of-racism-as-deputy-foreign-minister

  Zeg eens KAAG. Nederlandse ambtenaren op vrolijke foto met Palestijnse terrorist

  …..
  “Nee, er zijn geen aanwijzingen bekend bij Nederland en andere donoren dat UAWC banden onderhoudt met de PFLP. Subsidiering had dan geen doorgang kunnen vinden.” Een gezellige foto van de Facebookpagina van de Nederlandse Vertegenwoordiging in Ramallah uit 2017. Tijd voor wat uitleg!

  De man in het midden is Fuad Abu Seif, directeur van de UAWC. …..
  …..
  https://www.geenstijl.nl/5154534/zeg-eens-kaag-nederlandse-ambtenaren-op-vrolijke-foto-met-palestijnse-terrorist/

  Like

 16. Jan zegt:

  Nieuw Leiderschap Kaag: Liegen

  Kaag heeft smoes: ‘Misschien was ik wel in Niger’

  Sigrid Kaag was op 15 november niet in Niger,…
  ….

  https://www.geenstijl.nl/5158775/kaag-heeft-smoes-misschien-was-ik-wel-in-niger/

  Sigrid Kaag
  @SigridKaag
  Feb 13, 2019
  Gisteren aan bezoek #Niger begonnen,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s