En ik walg weer eens!

(Door: “bozeoudeman”)

En weer zit een zogenaamd linkse club van veelal enkel elitaire oplichters, die hun buikjes letterlijk en figuurlijk zitten vol te vreten, ons allen een schuldgevoel aan te praten vanwege hetgeen waar deels hun voorouders dik aan hebben verdiend: het slavernijverleden. En weer laten de ‘gewone’ burgers zich braaf via met name veel linkse ‘dominees’ zich als goede calvinisten iets aanpraten waar zij geen enkele schuld aan dragen en waar hun voorouders vaak eerder zelf ook slachtoffers van zijn geweest.

De elite van eens, en op die manier diens nakomelingen, draagt daaraan schuld en is veelal ook degene die zich hiermee verrijkt heeft. De elite van toen, door doelbewust te doen wat zij deed en haar nakomelingen min of meer, door het klakkeloos door hen deze rijkdom als normaal te ervaren en bovendien te vinden recht te hebben op die rijkdom van hun voorouders, zonder zich ooit de vraag te stellen waar die rijkdom vandaan is gekomen.

De vraag die hieruit voortvloeit, is ‘moet dan iedereen altijd hetgeen die van voorouders heeft geërfd dit als bedenkelijk en of zelfs fout zien?’ Ofwel, zijn degenen die erven tevens en ook verantwoordelijk te noemen voor de daden van die voorouders? Indien dit met een volmondig JA wordt beantwoord, dan raad ik degenen die dit als antwoord stellen toch aan om eens goed over dit antwoord te gaan nadenken.

Tot hoever terug moet iemand dan hierin gaan? Tot hoever terug is iemand verantwoordelijk voor ‘fouten’ en daden van voorouders? En indien het handelt om ‘fout’ verkregen rijkdom, moet dan de erfgenaam, die in principe niets met die fout te maken hoeft te hebben gehad, dan die rijkdom weggeven? Zijn dit soort ideeën over dus recht en gerechtigheid niet ietwat te ver doorgeschoten vanwege vooral het zeer beperkte en kinderlijke denken vanuit met name een hypocriete elite van links?

Is het bovendien niet zeer bedenkelijk dat veelal diegenen die met dit soort ideeën lopen rond te stappen zichzelf vaak zitten vol te vreten zonder zich ooit eens te beseffen dat hun kinderen dan straks de dupe weer kunnen worden van hun hypocriet veelvraat gedrag dat in de nabije toekomst als zeer fout en verwerpelijk kan worden gebrandmerkt.

Dus zelfverklaarde geweten elite van GroenLinks, SP, PvdA, D66 wordt het niet eens tijd om eens over eigen handelen nu na te denken in plaats van te smijten met schuldvraagstukken naar anderen? Anderen die veelal dan dubbel de dupe worden; eerst via het verleden van voorouders als vaak enkel lijfeigenen en nu zelf als min of meer in werkslavernij gevangenen van veelal een nieuwe, dit keer zelfverklaarde ‘goede’ elite! Wat walg ik toch van dit zooitje dat zich links durft te noemen!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op En ik walg weer eens!

 1. Monalisa zegt:

  Ik zal Nooit knielen

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Gaan ze geld halen in West-Afrika?

  In de 17e en 18e eeuw was de driehoekshandel op zijn hoogtepunt en werden grote aantallen slaven door vooral Portugese, Engelse, maar ook Spaanse en Nederlandse handelaren gekocht aan de kust van West-Afrika en verkocht in Amerika.

  Like

 3. VarAway zegt:

  Ik zou zeggen, Boze Oude Man, kijk niet verder en lees de NRC
  van vandaag, over ” ons ” verwerpelijke slavernij verleden…..
  Man, man, wat een geneuzel weer.
  Alsof de ” burger c.q. Jan met de Pet, het in die jaren zo rozig had.
  Dat waren gewoon lijfeigenen, niets meer en niets minder.

  Like

 4. Jan zegt:

  GroenLinks-Kamerlid Ellemeet loopt weg uit debat over terughalen IS’ers

  Formele klacht Na een aanvaring met waarnemend Kamervoorzitter Martin Bosma verliet Ellemeet onder formeel protest de Kamer. Ze kreeg steun van collega-Kamerleden, die wel bleven zitten.

  Opnieuw is de voorzitter van de Tweede Kamer gebotst met fracties in de Tweede Kamer over de ordehandhaving tijdens een debat. Het GroenLinks-Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet verliet woensdag onder formeel protest een debat over de terugkeer van IS-terroristen uit Syrië. Kort daarvoor was zij in aanvaring gekomen met waarnemend Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV), die Vera Bergkamp (D66) verving.

  Van links tot rechts vonden Kamerleden dat waarnemend voorzitter Bosma zijn partijgenoot Gidi Markuszower had moeten terugfluiten….Toen Bosma dat weigerde…verliet Ellemeet de zaal. Ze kondigde daarna aan dat zij een formele klacht over Bosma had ingediend……

  https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/01/groenlinks-kamerlid-ellemeet-loopt-weg-uit-debat-over-is-terroristen-a4049510

  Like

 5. Jan zegt:

  video over de aanvaring Gidi Markuszower en de rest van de Kamer, ofwel, de Jodenhaters en westerse civilisatiehaters.
  Wedstrijdje rennen naar de microfoon, wie mag het eerst zijn ‘verontwaardiging’ uiten, ofwel, meent dat Gidi Markuszower zijn mond moet houden, want de waarheid is pijnlijk.

  Luister naar de ouwehoerende Kamerleden

  video op:
  https://www.ad.nl/politiek/groenlinks-loopt-weg-uit-debat-na-uitspraken-pvv-over-kaag-minister-bedankt-bezwaarmakers~a0fe4d62/

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “PVV kamerlid Markuszower zegt bij debat over Syriëgangers dat minister Kaag zich omringt door terroristen.”

   Dat mag je natuurlijk niet zeggen, zeker niet als PVV-er. Mag ik misschien wel zeggen dat ze -nota bene- met één zo’n terrorist getrouwd is? De “heer” Anis al-Qaq, is een voormalig Fatah-politicus en Palestijns ambassadeur in Zwitserland. Alleen al de term Fatah-politicus betekent terrorist. Hij was de rechterhand van de terrorist aller terroristen: Yasser Arafat. Al Fatah wordt algemeen beschouwd als een terroristische organisatie.
   Dus Gidi Markuszower hoeft niets te bewijzen, de feiten zijn het bewijs. Als een kamerlid de waarheid spreekt, hoeft de voorzitter hem niet terug te fluiten.
   Dag mevrouw Ellemeet. Blijf je lekker lang weg?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 6. vangie1206j zegt:

  Boze oude man deze figuren hebben volgens mij een klap van een windmolen wiek gehad en hebben daardoor een ernstige hersenschade opgelopen.

  Like

 7. Qvic zegt:

  De slavernij is afgeschaft zeggen ze, maar voor wie?. Want tot ver in de 19e eeuw bestonden nog lijfeigenen en kinderarbeid in Nederland. Zo bestaat de Romeinse wet nog steeds en die geldt heden dagen in elk land ter wereld. Dat ieder geboren mens vrij is totdat het verplicht binnen 3 dagen door de wetgeving om aangifte te doen van zijn zoon of dochter. Waarmee er een natuurlijk persoon geregistreerd wordt. Zodra dat is gebeurt is de zoon of dochter eigendom van de staat geworden en belasting plichtig. Dat wil zeggen er is er weer een betaalslaaf erbij gekomen. Dus hoezo is de slavernij dan afgeschaft? Het bestaat nog steeds. En wat te denken als je gaat werken in loon dienst, dan ben je officieel een loonslaaf.

  Geliked door 1 persoon

 8. Sinyo zegt:

  Die vertoning heb ik niet willen aanzien en – horen. Maar heb wel het vermoeden, dat Christenslaven niet werden genoemd. Ach gut nee!!
  Zou in Marokko dan een vergelijkbare herdenkings-manifestatie hebben plaats gevonden???
  Hoe kom je dáár nu bij Nyo!
  Die slaven dát waren BLANKEN in Noord Afrika.
  Ja maar dat waren toch ook s-l-a-v-e-n.
  Ja OK, maar dié meesters waren géén blanken. Dus . . . .

  Like

 9. Jan zegt:

  De linkse elite, aka dictators en charlatans aan de kaak gesteld door Martin Bosma

  Like

 10. Julia zegt:

  De achterlijkheid van het linkse gedachtengoed heeft inmiddels al heel veel kapot gemaakt en van ons Nederlanders betaalslaven gemaakt en bakken met geld weggesmeten aan de zogenoemde minderheidsgroepen die nu denken alle macht en aandacht naar zich toe te kunnen trekken. Ik ben er helemaal klaar mee en zal nimmer voor een zwarte of wie dan ook knielen of excuses aanbieden. Dus excuses ze gaan hun gang maar ze zijn toch knettergek en totaal doorgeslagen maar absoluut niet uit mijn naam en die van mijn naasten.

  Like

 11. Jan zegt:

  De Slaapkamer

  Like

 12. Jan zegt:

  Like

 13. Jan Malenstein zegt:

  Het kerkelijke dogma van de Erfzonde is al lang achterhaald. Maar de nieuwe links- fascistische religie haalt dit gewoon weer uit de kast! Wat deze onnozele, starre en stupide flagellanten maar niet willen beseffen is dat je niet door de bril van het heden naar het verleden kunt kijken. In het tijdsgewricht van toen was de slavernij waar zij op duiden een normaal en aanvaard gegeven. Daarbij is het een volstrekt infantiel kokerdenken, er waren ooit in het verleden meer blanke dan zwarte slaven en in de Middeleeuwen waren vrijwel alle boeren en dorpelingen lijfeigenen en horigen (dus slaven) van de adel. Verder terug in het verleden was slavernij ook wijdverbreid in alle culturen en ook in de Bijbel wordt beschreven hoe men slaven diende te behandelen. Om er nu alleen maar dat stukje zwarte slavernij door Europeanen uit te halen en onder het vergrootglas te leggen is louter walgelijke propaganda a la Joseph Goebbels van linkse en zwarte fascisten waarvan de laatsten er alleen maar op uit zijn om er een slaatje uit te slaan en om de blanken stuitend te discrimineren.

  Like

 14. Julia zegt:

  Niet alleen Putin maar nu ook Orban wast de oren van onze jankende MP over zijn homovriendje in Luxemburg flink en volkomen terecht. Pedofolie dat in Nederland met luikende ogen wordt toegelaten in plaats van al jaren geleden flink afgestraft, vrouwen die in Nederland worden onderdrukt en kindhuwelijken is mogelijk in dit linkse zieke land, Helaas eens een mooi land compleet doorgeslagen langs het krankzinnige af. Het is niet normaal om kinderen met al de zaken zoals anders seksueel geaard of gender neutraal te confronteren een kind moet beschermd worden en hooguit de normale normen en waarden worden bijgebracht. Als het kind volwassen is kan het zelf de keuze maken of een mening hierover uiten. Rutte moet zich kapot schamen zijn eigen linkse bende is voorstander om zelfs IS tuig binnen te halen, discrimineert eigen volk en bemoeit zich met andere landen waar hij totaal geen enkel kritiek op kan hebben. Die huichelaar moet eerst maar eens zijn handen in eigen boezem steken en vooral eens worden afgestraft inzake de toeslagenaffaire die heel veel gezinnen kapot heeft gemaakt. Die schaamteloze hypocriet moet zich kapot schamen hij kruipt voor de linkse hekserij van Kaag en likt de hielen van de onbenullen in Brussel die heel Europa hebben vergiftigd door hun wanbeleid rondom migratie. Kortom zijn geweten speelt hem geen enkele parten want hij schijnt zo labiel te zijn dat hij zelf niet meer beseft waar hij zich schuldig aan heeft gemaakt door alles kapot te bezuinigen waardoor heel veel mensen vroegtijdig zullen overlijden of blijvende gezondheidsschade oplopen door zijn wanbeleid rondom onze zorg. Wanneer worden we verlost van die hele ziekelijke doorgeslagen Haagse linkse bende, ras en landverraders die Nederland verder en verder kapot maakt dat is dan een reden voor mij om een nationale feestdag te houden.

  Like

 15. Julia zegt:

  https://www.ad.nl/buitenland/orban-haalt-uit-naar-rutte-na-kritiek-op-anti-homowet-koloniale-arrogantie~a809e2583/ De man slaat de plank absoluut niet mis het is de volkomen de keiharde waarheid. Respect voor Orban en alleen nog minachting voor onze hypocriete onderkruipsel Rutte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s