Het moeizame einde van het Merkel-tijdperk: Eerloos, laf, onwaardig!

Voor Merkel en Steinmeier niet interessant: bijna 20 jaar na het begin van de operatie van het Duitse leger in Afghanistan zijn de laatste soldaten naar Duitsland teruggekeerd op het steunpunt Wunstorf bij Hannover.

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Vaak neemt in enkele dagen de ware toestand van een land zozeer toe, dat de kritische waarnemer de smerigheid vanaf zijn top ondraaglijk tegemoet waait.

Want was is dat voor een politieke leiding van Duitsland, die de uit Afghanistan teruggekeerde soldaten gewoon ignoreert – van de minister van Defensie tot de bondskanselier en de Duitse president? De soldaten zijn, zoals bekend, niet vrijwillig voor deze van tevoren tot mislukken gedoemde missie vertrokken, maar kregen hiertoe de opdracht van de politiek. Nu, nadat alles tevergeefs was, dit sinds 2002 totaal 53 slachtoffers heeft geëist en ontelbare belasting miljarden gekost heeft, smeren de toppen van de regering en de staat ´m om maar niet met de door hen aangerichte catastrofe in verband gebracht te worden: hoe eerloos!

Waar waren, waar zijn Angela Merkel en Frank-Walter Steinmeier na de slachtpartij in Würzburg eigenlijk? Welke aanleiding is er eigenlijk nog nodig om in ieder geval je openlijke deelneming te betuigen aan de slachtoffers en hun families? Dan dringt zich toch de verdenking op dat dit wegblijven van de plaats van de moorden iets te maken zou kunnen hebben met het stiekeme slechte geweten van politici, die niet met de gevolgen van hun foute beslissingen betreffende de grensopening, ook voor allerlei “bedreigers”, geconfronteerd willen worden: hoe laf!

Verliezen is in de sport geen schande, anders zouden er immers ook geen winnaars meer zijn. Maar het is wel schandelijk om in het uur van de nederlaag geen karakter te laten zien. Exact dat heeft de langjarige trainer van de Duitse “Mannschaft” na de nederlaag tegen Engeland in het Wembley-stadion bewezen. Joachim Löw is na het laatste fluitsignaal niet naar zijn spelers gegaan om ze te troosten en te bedanken. De voetbalmiljonair verdween zonder woorden in de catacomben, alsof hij met de compleet verloren aangelegenheid niets meer te maken zou hebben: hoe onwaardig!

En nauwelijks is de regenboog-“Manschafft” uitgeschakeld uit het toernooi, dat nu zal worden voortgezet door betere teams, of de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer neemt het woord met wilde aanvallen tegen de UEFA. En waarom? Omdat die meer toeschouwers toelaat bij de wedstrijden om het Europees Kampioenschap dan de alwetende Duitse regering dat pandemie-politiek gezien als noodzakelijk beschouwt. De volle, van hartstocht en enthousiasme overstromende tribunes uitgerekend in Boedapest waren voor de corona-paniekzaaiers in Berlijn al een onverdraaglijke provocatie. En nu ook nog volle tribunes bij de finale in Londen – en dat alles ook nog zonder Duitse deelname? Dan wil de Duitse gouvernante heel Europa nadrukkelijk vermanen: hoe belachelijk!

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het moeizame einde van het Merkel-tijdperk: Eerloos, laf, onwaardig!

 1. guusvelraeds zegt:

  hebben ze al een bloemenkrans gelegd als eerbetoon aan de vaccin slachtoffers.

  Geliked door 2 people

 2. Peter. zegt:

  De volgende lockdown in Duitsland ligt na de spelen alweer op de loer,Duitsers zijn slechte verliezers en moeten ,kost wat kost gelijk hebben ,hele land gaat om zeep,en ze vinden het allemaal prima .

  Like

 3. Andre zegt:

  hahaha links meisje Merkel is niets maar randdebiel M Rutte stelt ook niets voor met zijn demissionaire leger. Artikel 97 van onze constitutie zeg maar de grondwet zet “De regering heeft het oppergezag over de krijgsmacht”. Dus Mark Rutte heeft heel bewust het fregat Zr. Ms. Evertsen het Russische water ingestuurd bij de Krim onder het gezag van kaboutertje Ank Bijleveld. Kaboutertje Ank Bijleveld is het CDA dus Putin heeft Pieter Omtzicht onder zn straaljager gehangen als een echt CDA bommetje en even aan het fregat Evertsen laten zien. Ik ben al mijn menu lijst aan het samenstellen voor op de Krim want bij Rutte mag je niet ondernemen en links meisje Merkel heeft ons weg getreiterd uit Duitsland. snackbar Haagse Bluf biedt bij deze voor alle Bron lezertjes gratis een patatje oorlog aan met een kinder Ankie ijsje. Meer suggesties voor op de menu lijst zijn welkom ))))) Rutte kan helemaal niets met kaboutertje Ank Bijleveld, afgelopen Donderdag flikkerde er nog een f16 uit de lucht in Leeuwarden. Wanneer stoppen ze er toch eens me………

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Der Islam gehört zu Deutschland
  https://www.dw.com/de/merkel-zitiert-wulff-der-islam-geh%C3%B6rt-zu-deutschland/a-18185958

  Ergens een duidelijke chromosomale afwijking

  Geliked door 1 persoon

 5. Julia zegt:

  Haar leven moet nog veel moeizamer worden gemaakt namelijk levenslange gevangenisstraf om de grootste misdaad af te straffen namelijk de ontwrichting en het in gevaar brengen van de Europese samenleving. Deze ziekelijke machtswellusteling heeft weer nieuwe NAZI praktijken op de agenda https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/07/in-duitsland-is-vaccinatiesamenleving-nu-een-feit-toekomstige-lockdowns-gelden-niet-voor-gevaccineerden/ De Jonge zal snel volgen dus ook in Nederland zal dit niet over al te lange tijd gaan gebeuren. .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s