Dyscalculie

(Door: “bozeoudeman”)

”You can lead a horse to water, but you can’t make it drink” is een zeer toepasselijk spreekwoord dat vandaag op meerdere manieren opgaat. De vluchtelingenwaanzin, die geen vluchtelingen zijn maar toch allemaal op humanitaire gronden worden binnengehaald; de immigrantenwaanzin, die geen immigranten zijn die wij hier nodig hebben, maar die toch allemaal een visum krijgen om zich hier te vestigen; de corona-waanzin, waardoor iedereen geijzeld is geworden en nu met een experimentele brij wordt ingespoten waarvan nog niemand weet hoeveel ellende dit gif gaat veroorzaken. Dit om de drie belangrijkste toekomstige bronnen van onze vermoedelijke ondergang te benoemen.

Waarom gebeurt dit alles? Het antwoord is even simpel als de vraag kort is: Geld, geld, geld. Heel veel geld voor een heel beperkte club geldverzamelaars. Vroeger, nog niet eens zo heel lang geleden, toen de VVD nog niet door een wellicht narcistisch aangelegde autist werd geleid, was alles anders. Men deed aan het beheersen van het begrotingstekort, hield jaarlijkse bezuinigingsrondes en ook de hand stevig op de knip, hield een instroom van gelukzoekende immigranten, waar wij hier niets aan hadden, buiten de deur en liet enkel die vluchtelingen toe die ook echt vluchtelingen waren.

Hoe anders is alles nu; geld wordt als een soort waardeloos water door de maatschappij gepompt: Een ieder die beweert door een of andere dienst te zijn gestigmatiseerd, gediscrimineerd en financieel ernstig benadeeld, krijgt vrijwel direct enkele tienduizenden euro’s als genoegdoening of krijgt pakweg 10 mille om zich hier in te richten als gelukzoekende vluchteling/immigrant. Het kan gewoon niet op in de land van melk en honing voor met name de liefdes van gestoord namaaklinks. Dit gedrag wordt begrijpelijk met een minister-president die geen enkel notie van de waarde van geld heeft, een man die al eens eerder heeft bewezen niet te kunnen omgaan met cijfers. De man is cijferblind en zelfs zeer “overtuigd” hierin: Dit bewees zijn “Waar praten we over, het verschil is maar een nulletje” over het verschil tussen € 5,- en € 50 miljard!

Dat Nederland naar de knoppen gaat met dit ‘rekenwonder’ aan het roer lijkt dus enkel een kwestie van tijd. De man strooit met miljarden alsof het niets is: € 50 miljard voor de Grieken, die we nimmer terug zullen zien, later nog meer miljarden voor nog meer armlastige EU landen, en straks vele miljarden voor een EU-waanzin milieuplan en ook voor de vele zelfbenoemde benadeelden van een Belastingdienst. De groep groeit en groeit, van de eerst pakweg 5000 nu naar een veelvoud hiervan.

5000 maal 30 mille is al een aardig bedrag: een slordige € 150.000.000,- (150 miljoen) en zoals  gesteld de groep benadeelden groeit met de dag. Wellicht gaat het bedrag die 5 miljard overtreffen als blijkt dat de nu al meer dan 200.000 belastingplichtigen die op een ‘zwarte lijst’ stonden straks allen worden geaccepteerd als ten onrechte benadeelden, wat de cijfers inzake ‘schadeloosstelling’ iets hoger doen uitkomen: € 6.000.000.000,- ofwel 6 miljard. Welkom in het cijferblinde gelukparadijs dat Nederland heet.

Het blinde volk volgt de cijferblinde als hersenloze ganzen, waardoor de cijfergoochelaar tot in het oneindige door wenst te gaan met het vertonen van zijn bij voorbaat mislukte trucs. Van dat volk is dus niets te verwachten, nimmer nadenkende volgers van welke goedgebekte dwaas dan ook. De enige kans die dit land nog heeft, is een bijna niet bestaande: namelijk dat een deel van de elite zich gaat realiseren dat nog langer mislukte goochelaars volgen op termijn ook hun ondergang wordt. Maar wanneer vallen bij een deel van die elite de schellen van hun nu nog met euro tekens bedekte ogen?  

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Dyscalculie

 1. BigLJohn zegt:

  Het begon met de leugen van de afbrokkelende ozonlaag, gevolgd door de zure regen. Toen kwam de ene crisis naar de andere. De stikstofcrisis, de Corona crisis, de Klimaatcrisis. Daar boven op nog de ellende van de E.U. en de massa-immigratie van Moslims. Het word allemaal nog veel erger als ons land helemaal naar de kloten gegaan is en opnieuw opgebouwd word volgens de principes van Build Back Better. Alleen; Moslims en Communistisch bestuur, dat vecht met elkaar als water en vuur. En wij zitten er tussenin met onze kop, als tussen de klauwen van een staart-bankschroef die steeds verder aangedraaid zal gaan worden.

  Geliked door 2 people

 2. Jean zegt:

  Vermoedelijke ondergang???
  Wees er maar van overtuigd dat wij een dramatische ondergang zullen ondergaan met die open grenzen waanzin gedragen en bespeeld door die linkse groene waanzin.

  Geliked door 2 people

 3. loekie zegt:

  en dan meent de goegemeente nog altijd dat dit met praten kan worden opgelost; hoe losgezongen moet je dan zijn

  Geliked door 1 persoon

 4. vangie1206j zegt:

  Zolang de massa nog op de VVD D66 CDA GR-LINKS en die andere griezel partijen en of personen blijven stemmen VERANDERD ER NIETSSSSSS.

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Die desbetreffende linkse griezel partijen en de EU-elite in Brussel zijn zelfs, sarcastisch genoeg, ook medeschuldig geweest aan de dood van vele tienduizenden asielzoekers, vluchtelingen en moslims door de grenzen wagenwijd open te zetten! Want zonder hen waren er ook geen mensensmokkelaars geweest, gelijk aan dat er premiejagers waren in het Wilde Westen!
   Want premiejagers waren in die tijd net zo gehaat als de criminelen waar ze op joegen (ze waren vaak van hetzelfde kaliber) maar als men in die tijd geen premies waren uitgeloofd dan zouden er ook geen premiejagers zijn geweest!

   Like

   • vangie1206j zegt:

    Geachte Jules Vismale ik moet helaas toegeven dat ik verdronken griezels geen gram medelijden heb.
    Dit zijn geen vluchtelingen maar .×××××××

    Like

 5. Bob zegt:

  Een autochtoon die buiten zijn schuld
  hulp nodig heeft, wordtin het moeras
  gegooid.

  Like

 6. vangie1206j zegt:

  Vergeten (met die)

  Like

 7. vangie1206j zegt:

  Vergeten (met die).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s