“Pak slavernij van nu aan”

(Door: Marina ter Woort)

Deelnemers: “Leed erkennen, maar geen excuses maken”

Als het aan de stellingdeelnemers ligt moet de Nederlandse staat geen excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Excuses maken voor iets wat 150 jaar geleden is gebeurd is onzin, klinkt het: „Leer van het verleden en doe iets aan moderne slavernij.”

Burgemeester Halsema van Amsterdam bood al excuses aan voor de betrokkenheid van het stadsbestuur bij het slavernijverleden. Onnodig, vinden de respondenten dit. „Het is onzinnig om excuses te maken voor daden van vorige generaties in een andere tijd”, is de overheersende mening.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Pak slavernij van nu aan”

 1. Gerrit zegt:

  Bij de herdenking van het slavernij verleden in Rotterdam zag ik politiemensen in uniform “namens de Politie” een krans leggen. Wat heeft de Politie met de afschaffing van de slavernij in Suriname 150 jaar geleden te maken vraag ik mij dan af.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Het maatschappelijk disfunctioneren van negers in zijn algemeen (uiteraard niet alle negers maar wel de meerderheid) is een constatering bij negers als groep die hard aankomt. Dit is moeilijk te verwerken als mens maar ook als groep. Omdat deze constatering de neger dwingt in de spiegel te kijken en aanspoort tot zelfreflectie brengt dat de neger in een lastig parket waaraan hij zich mentaal niet kan aanpassen. Hoe gemakkelijk en verlossend is het dan om de schuld van het maatschappelijk disfunctioneren te leggen bij de brede samenleving. Helemaal gemakkelijk wordt het als de betreffende brede samenleving ook nog behept is met een overkill aan zelfkritiek en zelfverloochening.

  Geliked door 3 people

 3. vangie1206j zegt:

  Wat te denken over de slavernij nu anno 2021 de islam.
  Als (jij ik) je niet bekeerd tot de islam ben (jij ik) een slaaf van de moslims en ga ik je doden.
  Begin eerst maar eens deze slavernij te bestrijden.

  Geliked door 2 people

 4. de sluwe vos zegt:

  Ik denk dat het onrecht uit het verleden al meer dan gecompenseerd is door al het geld en gratis voorzieningen die de zwarte gelukzoekers hier in de schoot wordt geworpen. Alleen is het spijtig dat het gelag wordt betaald door de gewone man en niet door de elite die zich indertijd verrijkte o.a. door middel van slavernij.

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Daar ga je er in Nederland sowieso bar weinig van vinden.
   De Nederlanders die zich destijds met slavernij verrijkt hebben waren plantage eigenaren en lokale handelaren.
   Hun nakomelingen wonen nog altijd in Suriname…
   De meeste in Nederland woonachtigen die nakomeling zijn van lieden die zich aan de zwarte slavenhandel verrijkt hebben zijn geen autochtone Nederlanders, dat zijn lui die zelf ook een kleurtje hebben.
   Dan heb ik het dus over van die pisvlekken zoals Jerry Afriyie.
   En als de voorouders van Jerry je aan de blanken verkochten dan had je mazzel.
   Om een lang en onsmakelijk verhaal kort te houden; het merendeel van de door Jerry’s voorouders verkochte zwarte slaven zijn naar de Arabische wereld gegaan, en daar zijn GEEN nakomelingen van…
   Het wordt tijd dat we al die ondankbare hypocriete parasiterende donkergetinte achterlijken onze wereld uit trappen, terug naar de stinkende Afrikaanse beerput waar ze uit zijn komen kruipen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Het stadsbestuur van Amsterdam&Omstreken, dat tot op heden onder de bezielende leiding van de Linksche Looney Brigade valt, mogen liever hun maandelijkse excuses aanbieden aan de Nederlandse belastingbetalers, de stad kon zichzelf al nooit financieel bedruipen, kan nog steeds niet haar broekje ophouden, maar wanneer men nu naar de exorbitante bestedingen en maandelijkse uitgaven kijkt die de Stopera schijnbaar achteloos uitvlieten, dan komt men toch redelijk vlug tot de conclusie dat het Zwarte Gat van de voorgaande jaren PvdA-D66-nachtmerrie, dat de regering niet eens meer kan laten controleren, en nu het Groene Gat van Groen-Linksch een financieel onpeilbare diepte heeft bereikt….Het Carola-effect roept men in koor in de Stopera, maar dat het wegtreiteren van middenstanders, automobilisten, concertgangers en toeristen al sedert de benoeming van de krijsende heks in de Stopera plaatsvind daar horen we niemand over….
  De musea en kunst sector in de hoofdstad liggen allemaal aan het infuus, de middenstand aan de beademing en het toerisme heeft nog last van de groenlinkse lockdown… de patiënt is al uitbehandeld en opgegeven, word in coma gehouden om reacties en symptomen te verbieden, en het groenlinksche gezwel en infectie zaait zich alsmaar verder uit.
  Wat blijft het toch stil in de verpauperende stad….de linkse schimmel en groene palenrot slaat al heftige gaten in de begrotingen…….en hoe lang nog voordat de geldkraan echt dicht moet vanwege de groene vergroening..
  Of u allen nog maar even wat geld kunt storten…subsidies en donaties zijn ook welkom.

  Like

 6. Htskday zegt:

  Zo, dat is duidelijk, dus ophouden met dat gejank en geouwehoer..

  Geliked door 2 people

 7. Ravian zegt:

  Ja, laten we het vooral eens over die andere 99+% van de slavernij hebben.
  Zoals de slavernij waar ontelbare blanken het slachtoffer van geworden zijn.
  En al de slavernij die zich buiten de westerse wereld NU nog voordoet.

  Geliked door 2 people

 8. ronjaspers zegt:

  Ik ben een blanke man en ook een slaaf van mijn S.M. meesteres,ze slaat en schopt mij ik haal daar heel veel voldoening uit.Wat ik wil zeggen bekijk het positief net als ik,slaaf zijn is zo erg nog niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Htskday zegt:

   @ronjaspers,

   Het klinkt misschien raar, maar veel mensen vinden pijn en ellende fijn.
   Wat jij ook al zegt, kijk b.v. maar naar de s.m. wereld..
   Meer mensen dan men denkt genieten er van, meestal wel in het geniep.
   Vaak zijn dat ook degene met z.g. hogere functies, denk aan b.v. politici..

   Geliked door 1 persoon

 9. Jules Vismale zegt:

  Gelukkig zijn er ook genoeg politici die vindend at de afschaffing van slavernij, ongeveer 150 jaar geleden, nogal hypocriet overkomt! Lees daar dit artikel maar eens over:

  Geert Wilders (PVV) pakt Lilianne Ploumen (PvdA) aan: ‘Kom eens op voor autochtone Nederlanders!’

  PvdA-leider Lilianne Ploumen vierde gisteren Keti Koti, oftewel de afschaffing van de slavernij. Ze riep op om die dag in een nationale feestdag te veranderen.
  Nou, daar denkt PVV-leider Geert Wilders net een beetje anders over. “Kom eens op voor al die autochtone gewone Nederlanders die dagelijks worden gediscrimineerd,” beet hij haar hard toe. Zo, die kon mevrouw de sociaaldemocratische Woke-BLM’er in haar goed gevulde broekzak steken.

  Lilianne Ploumen besteedde gisteren met heel veel plezier aandacht aan Keti Koti. “Vandaag vieren en herdenken we in Nederland de afschaffing van de slavernij,” aldus de PvdA-leider op Twitter. “Een dag om te vieren,” aldus mevrouw.
  En wat valt er nou te vieren over die afschaffing terwijl in de 19de en 20ste eeuw bijvoorbeeld in Rusland ook tientallen miljoenen Russen, Oekraïners e.v.a. volkeren eveneens in slavernij leefden en zij werden geterroriseerd door mede-blanken! Zelfs in Nederland werden talloze Nederlanders ten tijde van de Industriële en de Franse Revolutie tot slavernij gedwongen en uitgebuit via torenhoge belastingen!

  Maar daarna ging ze natuurlijk weer vol op het Woke-orgel. Want, schreeft ze, het is ook “een dag om ons te bezinnen op onze geschiedenis.” Dit natuurlijk omdat BLM-Woke-radicalen als zij vinden dat we ons daar eigenlijk kapot voor moeten schamen. Slecht, slechter, Nederland. Zoiets.
  Vervolgens sloot ze af met “een dag om tot nationale feestdag uit te roepen.”
  Voor heel wat Nederlanders is dit absoluut GEEN nationale feestdag te noemen omdat hier ook al teveel mensen in bittere armoede leven!

  PVV-leider Geert Wilders reageert daar nu op als door een wesp gestoken. “Een dag om snel te vergeten,” twittert hij. “Kom maar eens op voor al die autochtone gewone Nederlanders die dagelijks worden gediscrimineerd door al die multiculturele gekkigheid [met betrekking tot] woningen, banen en hun eigen cultuur.”
  Om de boodschap echt even erin te hameren sluit hij zijn tweet af met de hashtag: “#ketikotigekkigheid.”

  Wilders’ standpunt wordt gedeeld door talloze Twitter-gebruikers die stuk voor stuk aangeven dat ze klaar zijn met de door Woke-gedreven zelfhaat van Ploumen en anderen.
  Wat kun je anders verwachten van links daar zij vrijwel altijd vreemden boven hun eigen soort verkiezen?

  “Word er inmiddels doodziek van,” schrijft ene Jolanda bijvoorbeeld. Marrie voegt daar aan toe: “Ja hoor, sloop de PvdA maar verder!”

  En George laat weten “helemaal niets” te vieren. “Ik heb niets te maken met deze onzin. Wat een zeer kleine groep inclusief het koningshuis op hun geweten heeft daar heb ik niets mee te maken. En ben ik ook niet verantwoordelijk voor. Ik kniel niet, want ik zou niet weten waarvoor.”

  Op de één of andere manier denk ik niet dat Keti Koti als “nationale feestdag” heel groot gaat worden onder gewóne Nederlanders. Zo gek.
  En waarom zouden de Nederlanders trouwens ook? Zij willen de nazaten van de slaven beslist niet gaan verwennen en overbetuttelen want dat is hier al decennia’s lang al meer dan genoeg gedaan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s