Donderslag in het Europees Parlement: 16 rechtse partijen besluiten samenwerking

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is een politieke donderslag, waar door de gevestigde media om begrijpelijke redenen nog nauwelijks aandacht aan is besteed: vorige week vrijdag hebben in het Europees Parlement de 16 belangrijkste rechtse en nationaal conservatieve partijen van Europa een gemeenschappelijke verklaring (“Appèl voor de toekomst van Europa”) ondertekend en zijn ze het eens geworden over een gezamenlijke politieke koers. Omdat – anders dan in vergelijkbare eerdere gevallen – ook de Hongaarse regeringspartij Fidesz tot de nieuwe alliantie behoort, die tot voor kort nog bij de christendemocratische fractie van de EVP in het Europees Parlement hoorde, zou het nieuwe bondgenootschap weldra de balans in het Europees Parlement beslissend kunnen veranderen. He tis het gezamenlijke doel van de alliantie om de grootste fractie in het Europees Parlement te worden.

In de gemeenschappelijke verklaring worden de enorme foute ontwikkelingen van de huidige EU-politiek bij de naam genoemd en wordt de belangrijke betekenis van competenties van nationale staten onderstreept. De chef van de Oostenrijkse FPÖ, Herbert Kickl, verklaarde daar over dat het een “fundamenteel fout doel” zou zijn om de lidstaten grotendeels af te schaffen en een Europese superstaat op te willen richten. “Met ons nieuwe bondgenootschap zullen we hier hard tegen vechten, opkomen voor een samenwerking van de landen op ooghoogte en een samenwerking in vriendschap en wederzijds respect verlangen – met meer directe democratie evenals opgewaardeerde competenties van de parlementen in de lidstaten”, zei Kickl.  

Tot de prominente ondertekenaars van de verklaring behoren behalve FPÖ-chef Kickl bijvoorbeeld de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, de voorzitter van de Poolse regeringspartij PiS Jarosław Kaczyński, de chef van de Italiaanse Lega Matteo Salvini, de voorzitster van het Franse Rassemblement National Marine Le Pen, de voorzitter van het Spaanse VOX Santiago Abascal Conde en de voorzitster van de Fratelli d´Ialia Giorgia Meloni. Verder ondertekenden de voorzitter van Ja21 (Nederland), EL (Griekenland), PNT-CD (Roemenië), LLRA (Litouwen), VMRO (Bulgarije), Vlaams Belang (België), DDP (Denemarken), EKRE (Estland) en PS (Finland).

Deverklaring van afgelopen vrijdag werd door acht partijen van de huidige conservatieve ECR-fractie evenals zeven partijen van de rechtse ID-fractie in het Europees Parlement ondertekend, bovendien door de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, die zodoende voor Fidesz een nieuw politiek thuis heeft gevonden. De gemeenschappelijke verklaring moet naar verluidt het fundament voor een toekomstige gezamenlijke fractie zijn, waartoe nog meer partijen moeten toetreden. “Vanuit de huidige optiek zou zo´n fractie in het parlement de op een na grootste zijn – met het doel om de nummer 1 bij de komende Europese verkiezingen te worden. Zodoende heeft Europa de kans om zijn verscheidenheid, zijn cultureel erfgoed, zijn identiteit en ook zijn economische voorspoed te garanderen en de lidstaten in een goede toekomst te leiden”, onderstreepte FPÖ-chef Herbert Kickl.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Donderslag in het Europees Parlement: 16 rechtse partijen besluiten samenwerking

 1. top of flop zegt:

  De omslag?

  Like

 2. Bas van den Berg zegt:

  Eindelijk een keer goec nieuws dan… als het wasr is.

  Like

 3. Angélica de Sancé zegt:

  Uit nood geboren… Dat kan betekenen dat ze elkaar zullen respecteren in hun onderlinge verschillen. Linkse partijen worden vertegenwoordigd door plucheplakkers en die zullen vanwege de macht sneller compromissen sluiten en daarmee zijn ze in het voordeel. Maar als deze fractie een succes wordt, zal bij menig links-liberaal het zweet kunnen uitbreken. Hopelijk sluiten de PVV, BBB en FvD zich er ook snel bij aan. Wie weet komt er dan ook in Nederland een serieuze samenwerking uit voort en worden er lijstverbindingen aangegaan waardoor er een sterk alternatief op rechts komt met minder versplintering tot gevolg. Ego’s moeten opzij gezet worden voor het grotere belang… Als de mannetjesputters zich dat goed realiseren, is de helft van de klus al geklaard!

  Geliked door 7 people

 4. vangie1206j zegt:

  Zou er dan toch redding mogelijk zijn voor de EU.
  Kunnen ze de brulboeien van nu U vd Leien F Timmermans ea. gelijk hun grote bek snoeren.

  Geliked door 5 people

 5. Frits zegt:

  Hoera hoera hoera.

  Like

 6. Dolf van de Klundert zegt:

  Ja21,…. de mol is al vroeg bekend.

  Like

 7. Realist zegt:

  JA21 “Er is ten onrechte gemeld dat JA21 een gezamenlijke verklaring heeft getekend met andere EPfracties. Het stuk was onderwerp van gesprek in onze partij maar wij tekenen niet mee.”

  https://mobile.twitter.com/JuisteAntwoord/status/1410984747896016898?s=20

  Like

 8. Zeeuwse Babbelaar zegt:

  En nu, géén woorden….maar DADEN.
  Politici, nu daadwerkelijke ACTIE.
  Ten bate van de individuele landen !

  Like

 9. Pingback: 16 rechtse partijen besluiten samenwerking in het Europees Parlement – CommonSenseTV

 10. Karin zegt:

  15 partijen niet 16!

  Update: The Dutch FvD split-off “JA21” posted on Twitter, retracting their support. That would make it 15 parties.

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/07/history-making-16-right-wing-parties-vow-fight-back-might/

  Like

 11. Pingback: dotcom.radio aflevering 267 van 11-07-2021 – Create a Better World -

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s