Manipulatie . . .

(Door: “Angélica de Sancé”)

We worden de hele dag door gemanipuleerd en iedereen doet eraan mee. Het begint al heel vroeg. Ouders manipuleren hun kinderen – en noemen het opvoeden – als ze hun kinderen omkopen met dure spullen als I-Phones en dergelijke in plaats van dat het kind gehoorzaamheid en fatsoen worden bijgebracht. Hierdoor wordt het kind ook materialistischer en egoïstischer en uiteindelijk komt het tot de conclusie dat dát het doel is in plaats van rekening houden met anderen en sociaal gedrag vertonen, dat alleen aangeleerd kan worden als ouders zelf het goede voorbeeld geven, geduldig zijn en waardevolle uitleg geven over normen en waarden. Veel ‘jongeren’ denken nu uitsluitend nog aan zichzelf, pronken met hun rijkdommen en hebben overal lak aan.

De reclamewereld maakt hier ook dankbaar gebruik van en haar succes heeft een groot effect op andere manipulators. Ze gebruiken beeldmateriaal om een bepaald product aan te prijzen. “Als je dit product koopt, word je gelukkiger dan mensen die dit product niet hebben en je bent ook nog eens enorm aantrekkelijk bij het andere geslacht.” Inmiddels hangt de halve economische groei af van goed functionerende reclamebureaus die je voortdurend aanmoedigen tot nieuwe aankopen of om ‘verouderde’ exemplaren in te ruilen voor het nieuwste ontwerp.

Nergens wordt er meer gemanipuleerd dan in de politiek. Grotere leugenaars zul je ook nergens aantreffen en de politicus die zijn of haar boodschap het beste verkoopt, met andere woorden: het beste liegt van allemaal, wint de verkiezingen. De politicus maakt zo dankbaar gebruik van de mislukte opvoeding die de inmiddels volwassen kiezer heeft gehad. Mensen die wel zelfstandig hebben leren denken en ook waarde hechten aan normen en waarden, zullen minder gevoelig zijn voor liegende politici en juist in opstand komen tegen het bedrog. Hen interesseert meer welvaart niet zo. Eerlijkheid en veiligheid echter des temeer, net zoals tradities en erfgoed, omdat ze daarmee groot zijn gebracht. Manipuleren en komedie spelen is geen monopolie van Noord-Europese politici zoals Timmermans en Rutte. Zuid-Europese politici kunnen het minstens even goed. Met schelden en tieren krijgen ze hun zin: honderden miljarden als gift en honderden miljarden als lening die op den duur net zo goed als gift wordt beschouwd, want landen als Italië doen van alles maar schulden aflossen nooit en te nimmer. De Nederlandse belastingbetaler wist dat al en 70% zou in een referendum nee hebben gezegd tegen de ‘Coronabonds’, maar D66 heeft het volk die kans ontnomen. In Italië wordt er gejuicht en de premier maakt grote kans te worden herkozen. De Nederlandse NPO zal Rutte verdedigen om de boze witte mannen Wilders en Baudet de wind uit de zeilen te nemen als ze hun terechte kritiek spuien op het wegsmijten van Nederlands belastinggeld aan profiteurs en manipulators, terwijl de Nederlandse economie ook klappen heeft gekregen, de pensioenen daardoor omlaag zullen gaan en Pinokkio niet alleen met lege handen staat, maar zijn zakken ook nog eens maffioos leeggeroofd zijn terwijl hij begripvol toekeek toen het gebeurde.

Manipulatie vindt ook op grote schaal plaats op universiteiten, in de MSM, rechtbanken etc. Het zijn instellingen geworden met een zeer homogene samenstelling. Links of progressief gedachtegoed voert er de boventoon. Bij sollicitaties worden steeds ‘gelijkgestemden’ verkozen in plaats van dat er gelet wordt op talent. Het gevolg is dat de geluiden die we dagelijks horen erg eenzijdig zijn. In studio’s van praatshows zitten zogenaamde ja-knikkers die bij het uitspreken van een ‘politiek deugende’ mening instemmend knikken en bij een ‘verkeerde’ mening, die niet zo vaak gehoord zal worden, negatief reageren. De kijker wordt zo gehersenspoeld en gemanipuleerd. In Zweden speelt deze vorm van manipulatie al veel langer, omdat het land onafgebroken door dezelfde linkse partij wordt bestuurd. De bevolking is lamgeslagen en durft nauwelijks kritiek te uiten op de waanzinnigheden die op de samenleving worden losgelaten. Zwijgend verhuizen Zweden naar het platteland en hun stemgedrag is verhoudingsgewijs, als je kijkt naar de ellendige situatie waarin het ooit zo welvarende land thans verkeerd, maar weinig veranderd. In andere West-Europese landen is er meer verscheidenheid geweest in de politieke keuze, maar beheerst het linkse gedachtegoed de instellingen die onze manier van denken aansturen steeds meer.

De laatste tijd lijkt het er op alsof de linkse politici, journalisten en andere ‘influencers’ het geduld aan het verliezen zijn nu het niet is gelukt om het zetelaantal van de ‘populisten’ tot nul te reduceren. Ondanks al hun gemanipuleer is er een Brexit gekomen en is er nog steeds sprake van discussie. Daarom is het logisch dat nu hun aanval op het debat begint. Het heet: Cancel Culture, Wokeness, politieke correctheid en BLM! Deze vorm van manipulatie is heel extreem en gaat gepaard met intimidatie! De linkse minderheid wil haar mening nu geforceerd opleggen en niet langer ja-knikkers in een studio inzetten om de boze witte mannen en hun vrouwen tot ‘andere gedachten’ te brengen. Iedereen die nu nog een andere mening is toegedaan, wordt gecanceld. De linkse minderheid kiest voor geweld. Of je bent wakker (wokeness) en omarmt de linkse idealen, o.a. door te buigen voor Hamilton, Floyd en Akwasi, of je bent een racist en een imperialistisch slaven drijvend monster. Een andere keuze is er niet en er wordt niet langer gedebatteerd. Punt!

Een blanke vrouw die door negers werd vermoord, omdat ze vond dat ‘All Lives matter’ in plaats van alleen Black Lives, werd doodgezwegen. Wel worden rellen en plunderingen, schadeloosstellingen en excuses goedgepraat en verdedigd. De reden voor het weigeren van eerlijke debatten heeft alles te maken met de zwak onderbouwde stellingen die de linkse manipulators hanteren. Zo is institutioneel racisme namelijk ook een kenmerk van de islam, maar de islam mag niet bekritiseerd worden, want de islam is een bondgenoot in de strijd tegen witte boze mannen en vrouwen. Daarom wordt er weggekeken als moslims vrouwen, joden, homo’s en christenen aanvallen. Politie en ambtenaren worden ‘heropgevoed’, doordat ze gedwongen worden idiote cursussen te volgen over de slechtheid van de blanken, pardon: ‘witten’ of tegengewerkt (lees: ontslagen of weggepest). De geschiedenis wordt herschreven: over de Armeense en Griekse genocide en over de Holocaust wordt geen les meer gegeven, taal en cultuur worden aangepast: alles moet genderneutraal zijn en het woord app lijkt te veel op aap en mag straks ook niet meer… Blank en neger (Latijn voor wit en zwart) mag ook niet! Drogisterijen met Gapers en winkels met Zwarte Pieten in de etalage worden bedreigd en straatnamen worden veranderd.

De zwijgende rechtse meerderheid is al geïntimideerd en durft er nauwelijks op te reageren. Angst om voor racist te worden uitgemaakt, angst om te worden verwijderd, ontslagen, etc. De Cancel Culture in extremis doet zijn werk! De Cancel Culture is een gevaarlijker virus dan Covid en het grijpt snel om zich heen. Het tast het normale denken aan, verlamt de spraak, schakelt hele bevolkingsgroepen uit en ondermijnt het normale leven waarop de westerse cultuur steunt; vrijheid en democratie worden vervangen door intimidatie en ‘deugmeningen’: only Black Lives Matter, niet die van ‘the Whites’, illegale immigranten hebben meer rechten dan de belastingbetalende oorspronkelijke bewoners, dieven en IS-bruiden zijn zielig, Nederland, de grootste nettobetaler binnen de EU, wordt gierig genoemd… Alles wat vroeger normaal was, wordt op zijn kop gezet. Elke afwijkende mening, hoe absurd ook, wordt het nieuwe normaal.

Succesvolle boeren moeten vanwege ‘stikstof’ plaatsmaken voor huizen voor immigranten vanwege de omvolking, die de stikstof-uitstoot nauwelijks zal veranderen, want zoveel verschil maakt het niet of ureum wordt geproduceerd door dieren in stallen of mensen in rijtjeshuizen op voormalige landbouwgronden. Overigens zijn de Nederlandse boeren de besten ter wereld. Ze vervuilen het minst en halen het hoogste rendement. Als veel Nederlandse boeren gedwongen worden om te stoppen, zullen er tekorten ontstaan. Hun productie zal worden overgenomen door buitenlandse boeren met minder verstand van zaken. Het stikstofprobleem wordt daardoor slechts geëxporteerd en zal problematischer worden dan het nu is. Nederland zal inleveren, armer worden en afhankelijker zijn van import en als de oogsten elders mislukken, honger lijden, terwijl Nederland nu nog de tweede voedselexporteur ter wereld is.

Wereldwijd zal het domme beleid van Brussel en de ja-knikkers in Den Haag ook gemerkt worden, want er zijn nu wereldwijd al grote voedseltekorten. Hoe triest is dit? Nog triester dan het fantastische pulsvissen dat de Nederlandse vissers is afgepakt door de falende en jaloerse Fransen. Rutte kunnen we aanwijzen als de hoofdverantwoordelijke voor de Nederlandse teloorgang en verloedering. Hij voert D66-Groenlinks beleid uit en heeft de rechtse stem gestolen met valse beloftes en leugens. D66 heeft GroenLinks leeg gevreten en samen zijn ze er niets op vooruit gegaan. Toch bepalen zij de agenda en hebben ze de route naar de afgrond uitgestippeld die de Nederlanders gedwongen zullen afleggen. Als lemmingen rennen ze richting het ravijn, uitgelachen door de omvolkers, Eurofielen en de weg-met-de-Westerse-beschaving ‘Ku Klux Klan’ aanhang van Kuzu, Kaag en Klaver.

Door:
“Angélica de Sancé”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Manipulatie . . .

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Als Ik dan vandaag lees dat meer dan 100 kamerleden voor gestemd hebben dat corona een A status ziekte is weet Ik het wel.
  Ik wens de achterblijvers veel geluk in de medische dictatuur die eraan zit te komen.
  Ik hoop voor de Nederlanders dat de eerste kamer hier nog een stokje voor gaat steken maar Ik ben bang dat mijn hoop ijdel zal zijn.
  En het patijkartel zag dat het goed was.

  Geliked door 4 people

 2. Bas zegt:

  Ondertussen

  Geliked door 1 persoon

  • M. zegt:

   De uil van Minerva doet precies wat hij doen moet om de viespeuken aan hun permanente lock down te helpen.
   Dat heeft hij zelf in het begin laten weten maar mensen letten niet op.
   De meeste mensen hebben een geheugen van een dooie goudvis gekregen door hun smart Phone.

   Like

   • M. zegt:

    80% van de mensen zit in het ‘verzet’ …tegen hun eigen volk ….en likken met liefde de ballen van hun beulen en verneuken hun eigen volk ook met liefde.
    Dommer dan het achtereind van een varken gaan ze vrijwillig naar de slachtbank met die spuit van ze en willen die slachtbank waanzin nog opgedrongen zien aan de rest die niet suicidaal is die narcistische viespeuken.

    Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  Orakel…

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Het is al decennia’s bekend dat er akelige ouders rondlopen die vriendschap, liefde, geluk en blijdschap probeerden te kopen, verkopen en af te kopen bij hun kinderen, gelijk aan wat links deed een groot aantal moslims en asielzoekers!
  Blijkbaar meenden zij dat die kinderen en de opgenoemde groeperingen hierdoor ontzettend blij en dankbaar werden maar het is al omstotelijk bewezen dat (opgedrongen) en ongevraagde) oververwennerij juist leidt tot ontevreden, brutale en hebberige personages die gewoon niet voor zichzelf kunnen zorgen en zelfs zich ooit tegen hun weldoeners gaan keren!
  en reken maar dat het geluld van degenen, die deze overbetuttelingen meer dan zat zijn, op is geraakt en zij hier tegen in opstand gaan komen !

  Geliked door 2 people

 5. Bas zegt:

  Jen Psaki: We gaan van deur tot deur naar Amerikanen die niet zijn gevaccineerd

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  [video src="https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/anQd5yb_460svvp9.webm" /]

  Like

 7. half miljoen Europeanen werden invalide door extreem veilig vaccin

  Geliked door 2 people

 8. Bas zegt:

  Gisteren 1 corona-dode….

  Landelijk overzicht van het aantal mensen met COVID-19 dat een ziekenhuis is opgenomen.
  coronadashboard.rijksoverheid.nl

  Van de ongeveer vierhonderd Nederlanders die gisteren overleden, stierf er eentje aan Corona. En de 120 ziekenhuizen namen samen 15 patienten met Corona op.

  Like

 9. Bas zegt:

  Volgens de uitvinder en patenthouder van de gebruikte vaccin technologie hadden ze getest moeten worden als gentherapieën, niet als normale vaccins.

  Nu zijn ze onvoldoende getest op bv genotoxiciteit (verandering van ons DNA).

  Robert Malone MD, uitvinder van mRNA- en DNA-vaccintechnologie – eng als het waar is…

  Like

 10. Bas zegt:

  Schandalige stikstofleugens!!!

  https://www.interessantetijden.nl/2021/01/18/duitse-heide-kerngezond-bij-stikstof-nederlandse-beroerd/

  Duitse heide kerngezond bij stikstof, Nederlandse beroerd (…)

  Chemicus en risico-analist Jaap Hanekamp (Commissie Hordijk) vond een aardig detail, toen hij kaarten opvroeg bij de Europese Commissie (European Environment Agency) over de zogenaamde ‘staat van instandhouding’ van Natura 2000 heide-habitat H4030. Zodra die heide in Duitsland groeit, dan verkeert deze in uitstekende staat van instandhouding, aldus Duitse ecologen.

  Maar groeit die zelfde ‘Europese droge heide’ in Nederland, dan kleurt de kaart rood van ‘zeer ongunstige staat van instandhouding’. Terwijl de stikstofdepositie gelijk moet zijn, die houdt niet bij de landsgrens op. Dus wat verklaart het verschil, zo vraagt Hanekamp zich af. Bij de Nederlandse aanmelding bij de Europese Commissie is het landbouw, landbouw en nog eens landbouw die met stikstofdepositie de heide naar de knoppen zou helpen.

  Het Salomonsoordeel over ‘zeer ongunstige staat van instandhouding’, en daarmee de opkoop van boerenbedrijven voor ‘natuurontwikkeling’ (Carola Schouten reserveerde 3 miljard euro uit naam van ‘stikstof’) kan hier afhangen van slechts 1 zelfverklaarde heide-expert bij voormalig Alterra

  Hoe komt hij nu tot het oordeel ‘zeer ongunstig’, terwijl eikenhouten Duitse collegae juist tot het exacte tegendeel komen? Namelijk dat de heide bij hen bloeit als nooit tevoren, hoezo ‘stikstof’? Het kan natuurlijk zijn dat de Duitsers er met hun oordeel volledig naast zitten, en dat ook heel Duitsland rood gekleurd moet.

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Miljardair Warren Buffett voorspelt een nieuwe pandemie “erger dan covid”…

  ..We zijn net begonnen”. Hij zegt verder…

  Like

 12. Bas zegt:

  Like

 13. M. zegt:

  Er zijn in de laatste 5 maanden met de covid gifspuit meer doden gevallen dan met alle vaccins van de laatste 20 jaar bij elkaar in de EU, UK en US.
  Je weet al die landen waar de ‘nep vrede’ gebracht moeten worden.

  Like

 14. M. zegt:

  Kijk waar je kinderen naar kijken. Leer wat ze je kinderen leren.
  2021 is niet de tijd om de coole ouder uit te hangen waar je kinderen niets wijzer van worden.
  Er zijn onderwijzers en lesmateriaal die je kinderen indoctrineren dus wees je kinderen hun eerste en beste leraar of onderwijzer als ouder.
  Voed ze op voor dat de zieke geesten het doen en ze voorgoed verneukt worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s