Frankrijk: “Zemmour Président” – affiches in meerdere steden

(Vertaling: E.J. Bron)

“Zemmour Président”. Aanhangers van de joods-Franse schrijver en journalist Éric Zemmour maakten bekend dat ze na de tweede ronde van de regionale verkiezingen affiches van hun gehoopte presidentskandidaat met deze slogan op de stembureaus van duizend gemeentes geplakt hebben.

Meerdere affiches, die Éric Zemmour in een zwart colbert en een wit overhemd laten zien, waren in Parijs op de belangrijkste boulevards te zien.

Franse media zoals CNews en “Le Figaro” hadden het Rassemblement National (RN) en Marine Le Pen na haar fiasco in de eerste ronde van de regionale verkiezingen, dat zich in de tweede ronde bevestigde, fel bekritiseerd.

“In de nacht van 27 naar 28 juni was heel Frankrijk met ´Zemmour Président´-affiches bedekt. Er werden 500 activisten gemobiliseerd in 90 departementen en meer dan 1000 steden”, aldus de vereniging “De vrienden van Éric Zemmour” in een verklaring.

“Het is een oproep aan Éric Zemmour om zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen bekend te maken en een einde te maken aan 40 jaar politieke inefficiëntie”, aldus de vereniging. Haar woordvoerder is Antoine Diers, lid van de LR-partij en stafchef van de burgemeester van Plessis-Robinson in het departement Hauts-de-Seine.

“Deze dag na de verkiezingen prikkelt ons om te gaan zingen”, jubelde de ex-RN-burgemeester van Orange, Jacques Bompard, en twitterde een fot van de affiches in zijn stad. Bompard is een van de initiatiefnemers van “ondersteuningscomités” voor Éric Zemmour.

(Bron: fr.sputniknews.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Frankrijk: “Zemmour Président” – affiches in meerdere steden

 1. Romald B zegt:

  Prima plan! Het zou wel een bloedige burgeroorlog tot gevolg hebben waarin de echte westerse Fransen het opnemen tegen de niet-westerse moslims….De echte Fransen zijn hen meer dan zat!!! Kan wel lang gaan duren….Uiteindelijk zullen de moslims natuurlijk het onderspit delven en vertrekken….zoals het behoort…..

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Iets anders
  Johannesburg ZA
  Geweld en plunderingen braken uit in delen van de grootste stad van Zuid-Afrika, Johannesburg, over de gevangenneming van ex-president Jacob Zuma.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s