Het dubbele mislukken van de westelijke waardegemeenschap

(Door: René Nehring – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de NAVO-troepen vertrekken uit Afghanistan, openbaart de terreuraanslag van Würzburg de toenemende onveiligheid in Europa en Noord-Amerika.

De spoedmeldingen over de aanslag in Würzburg waren nauwelijks verzonden of de gebruikelijke relativeringen volgden. Toen in de universiteitsstad Würzburg een Somaliër drie vrouwen met een mes vermoordde en zeven andere mensen zwaar verwondde, werd onmiddellijk bericht dat de dader zich daarvoor in psychiatrische behandeling had bevonden.

Dat de moordenaar bij zijn daad de radicaalislamitische strijdkreet “Allahu Akbar!” zou hebben geroepen, werd door talrijke media zelfs nog verzwegen toen de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrrmann (CSU) van de “eclatante verdenking” van een “’islamistische´ achtergrond” sprak. Afgezien van het feit dat het de slachtoffers waarschijnlijk niet interesseert of de Somaliër hen aanviel vanuit een terroristisch motief of omdat hij psychisch ziek is, zijn de cijfers duidelijk. In de criminaliteitsstatistiek van de politie voor 2019 bedroeg het aandeel niet-Duitse verdachten bij alle delicten behalve schendingen van het vreemdelingenrecht 30,4%, bij geweldsmisdaden zelfs 37,5% – bij een aandeel van 12,4% op de totale bevolking.

Ook al leven er miljoenen goed geïntegreerde buitenlanders in Duitsland die niet crimineel zijn, blijft het een feit dat migranten meer dan bovengemiddeld betrokken zijn bij zware delicten. Maar in plaats van het probleem openlijk te benoemen en een discussie over zijn oorzaken – en mogelijke oplossingen – toe te staan, wordt het steeds maar weer verzwegen. En dat niet alleen in Duitsland, maar bijna overal in de westelijke wereld.

Ontluisterende inzichten

Een probleem van geheel andere aard is het vertrek van de NAVO-troepen uit Afghanistan. In principe is het einde van de missie aan de Hindoekoesj na bijna twintig jaar al lang noodzakelijk. Maar het vertrek markeert geen overwinning, maar een mislukken van de westelijke strijdkrachten. Toen het bondgenootschap onder leiding van de VS in 2002 het land binnenmarcheerde, was het onbetwiste doel niet alleen het verdrijven van het terreurregime van de Taliban, maar ook de “Nation Building”, dus de doelgerichte opbouw van een democratisch staatsbestel. De macht van de door de VS uitverkoren politici in het land reikte echter altijd alleen maar zo ver als de aanwezigheid van de NAVO-troepen. Overal waar deze nu vertrekken, berichten media onmiddellijk van het overlopen van Afghaanse troepen naar de Taliban.

Beide gebeurtenissen hebben met elkaar gemeen dat ze een breed terugwijken van het Westen markeren. Laat de aftocht uit Afghanistan zien dat de NAVO-landen niet meer in staat zijn om hun waardesysteem naar andere landen te exporten, zo bewijzen de ontelbare aanslagen zoals die van Würzburg dat de westelijke machten ook thuis de veiligheid en de orde meer kunnen garanderen.

Er zijn veel oorzaken voor deze ontwikkeling. Behalve het weigeren van een publieke discussie over de situatie behoort daartoe ook de westelijke gelijkheidsdoctrine. Al decennia lang verkondigen politici, filosofen en publicisten dat de waarden van het Westen universeel zijn en naar believen doorgegeven kunnen worden. Nu moeten we nuchter erkennen dat mensenrechten zelfs met militaire middelen niet naar believen te exporteren zijn – en dat niet iedereen, die naar ons toekomt, ook onze waardenvoorstellingen deelt.

Niet in de laatste plaats behoort de zelfontkenning van de fundamenten van de westelijke wereld tot de oorzaken van het verval. Terwijl in islamitische samenlevingen religieuze haviken het eigen geloof verhogen en tegen al het vreemde ten strijde trekken, kleineren ideologen in Europa en Noord-Amerika in toenemende mate het eigen geloof, de eigen cultuur en de eigen geschiedenis. Zelfs de wiskunde werd door “Woke”-activisten ondertussen tot “racistisch” bestempeld. Is het dan gezien dit zichzelf vergeten een wonder dat het Westen niet meer oplicht?

Een feit is dat een samenleving die niet meer zeker is van haar grondslagen vroeger of later op een wankel fundament staat.

Bron:
paz.de
Door: René Nehring

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het dubbele mislukken van de westelijke waardegemeenschap

 1. vangie1206j zegt:

  Ik wens en hoop dat DE EUROPESE BEVOLKING in opstand komt tegen, de eigen verwoestende regeringen, tegen dat linkse haat getijsem en natuurlijk tegen al de islamieten en al dat zwarte gajes uit Afrika.
  Ik hoop en wens dat er nu eindelijk eens een geweldadige afrekening komt.
  Dat is mijns inzien nog het enige wat mogelijk is om te overleven als EUROPEAAN.

  Geliked door 2 people

 2. Ravian zegt:

  “de westelijke gelijkheidsdoctrine”

  Dit is de basis van alle ellende; deze stupide de westerse bevolking door “progressief” links aangeprate overtuiging dat alle volkeren en culturen gelijk zijn.
  Dit is wat alle discussie aangaande de talloze problemen met donker getinte niet westerlingen in het algemeen, en islamieten in het bijzonder, onmogelijk maak.
  Met mensen die er van overtuigd zijn dat één plus één drie is kun je ook niet over rekenen discussiëren tenslotte.

  Geliked door 3 people

 3. Pete Coole zegt:

  Kom dat effe mooi uit.. Al die soldaatjes die terug komen, die kunnen nu in hun eigen land worden ingezet… Keurig toch. Eerst je leven op spel zetten in die allah/apen landen.. Kom je thuis, blijkt dat al die zwakbegaafden hierheen zijn gevlucht.

  Geliked door 1 persoon

  • Onze soldaten kunnen direct in de aanval worden ingezet tegen onze binnenlandse vijanden die we zelf uit naïviteit hebben binnen gelaten. Deze “andere culturen personen”laten zich alleen maar verdrijven met een groter wapengeweld als dat ze zelf kunnen oproepen. Als voorbeeld noem ik de bedreiging van het tvprogramma rtl.boulevard. Te gek voor woorden dat de overheid daar niets aan doet. Men weet wie de bedreigers zijn en men doet niets. Direct hadden er arrestatieteams met zware wapens ingezet moeten worden om de daders, dood of levend aan te houden. Dood is beter want dan kosten ze de gemeenschap niets. Maar nee. er zal wel weer een rechercheteam opgetuigd worden die dan gaat proberen de daders in kaart te brengen Eenmaal in kaart gebracht, doet justitie niets want dat vinden ze te gevaarlijk (voor zichzelf). De zware criminelen lachen zich kapot om zoveel lafheid en gaan doodleuk door met hun criminele
   activiteiten. Niemand houdt ze tegen, ook justitie niet en de rechtelijke macht al helemaal niet. Ook persoonsbeveiliging van de autoriteiten zal niet helpen want de inlichtingendienst van de criminele bendes werkt beter dan die van de recherche. De criminelen bedienen zich van pressie en bedreiging en de recherche bedient zich van twijfelachtige informanten tegen betaling. Een ziek systeem in een ziek land, geleid door zwaar zieke bestuurders.

   Like

 4. Bas zegt:

  Het volgende vers uit de Koran is te vinden in de gebedsruimte van de centrale moskee van Keulen:

  “U bent onze beschermheer. Dus help ons aan de overwinning op de ongelovigen.”

  Ik ben een beetje in de war omdat er werd gezegd dat deze moskee een centrum van interreligieuze dialoog was?

  https://amp.welt.de/politik/deutschland/article231743683/Auslegungsstreit-Sieg-ueber-Unglaeubige-Der-umstrittene-Vers-in-der-Ditib-Zentralmoschee.html?__twitter_impression=true

  “Overwinning op ongelovigen” – Het controversiële vers in de Ditib Centrale Moskee

  “Hoe past dat bij de multireligieuze eed van vrede?” Seculiere moslims klagen dat de centrale moskee van de Ditib een oproep siert om te strijden tegen mensen van verschillende religies. De moskeevereniging zelf vertaalt het koranvers onschadelijker

  Maar een andere kalligrafie siert de gebedsruimte. Ze citeert het 286e vers van de tweede soera van de Koran in het Arabisch. En volgens verschillende vertalers is dat: “U bent onze beschermheer. Dus help ons aan de overwinning op de ongelovigen.” Vanuit het oogpunt van zogenaamd ongelovigen klinkt dat niet zo aardig en goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s